Update: 12-08-12

Agenda > Kalender


Deze kalender bevat een beknopt overzicht van spellenbeurzen en andere evenementen in binnen- en buitenland. Wil je volledigheid, dan kan ik je Bordspelmania aanbevelen. De hierna opgenomen gegevens zijn afkomstig van de organisatoren. Voor actuele informatie verwijs ik je naar de contactadressen.

| jan | feb | maart | april | mei | juni | juli | aug | sept | okt | nov | dec |

Augustus 2012

Nog geen informatie.

Top

September 2012

Zondag 2 september: Spellen aan Zee in Den Haag. Deze gezellige spellenbeurs trapt het ludieke najaar af. De belangrijkste Nederlandse uitgevers demonstreren hun nieuwste titels, clubs en auteurs tonen hun favorieten, en bij spellenwinkel De Koperion Pion kun je jouw kooplust bevredigen. Speciaal evenement: NK Dominion.
Locatie: Hofstad Lyceum, Colijnplein 9, 2555 HA Den Haag
Meer informatie: Spellen aan Zee

Zaterdag 8 september: Ducosim spellenbeurs in de Flint te Amersfoort. Dit is een grote spellendag van de landelijke spellenvereniging Ducosim. Je kunt hier terecht voor demo's en toernooien van de nieuwste bord- en kaartspellen, Warhammer, rollenspellen en nog veel meer. Er is volop gelegenheid tot spelen. Daarnaast kun je de kooplust bevredigen bij de aanwezige handelaren en de Bring & Buy stand. Tijdens deze beurs wordt de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs van 2012 gehuldigd.
Locatie: Stadshal De Flint te Amersfoort. 
Zaal open: vanaf 10.00 uur.
Entreeprijs: € 7,- (gratis voor leden).
Meer informatie: Ducosim website

Zondag 9 september: FBJS Bordspeltoernooi in Lokeren (België). Bij dit toernooi maakt iedereen kans op een prijs, de prijzen worden namelijk verloot. De spellen die je niet kent worden je uitgelegd. Er is verder een stand waar je tweedehands spellen kunt kopen of laten verkopen. Je moet je vooraf inschrijven.
Locatie: Parochiezaal St.Anna, veerstraat 12 Lokeren
Zaal open: 10.00 - 17.00 uur.
Meer informatie: Winning Movez

Zondag 16 september: speeldag in Hoorn. Een spellen- en speeldag voor het gehele gezin in het hartje van Hoorn.
Meer informatie: Speeldag NL

Zaterdag 29 september: Noorderspel in Groningen. Dit leuke spellenevenement keert als eendaagse beurs terug naar het hartje van Groningen.
Locatie: Aa-Kerk, Akerkhof 2 9711 JB Groningen.
Tijden: 10.00 tot 17.00 uur.
Entree: € 2,- (incl. lot voor de spellenverloting).
Meer informatie: Noorderspel.

Zaterdag 29 september: Spellendag in Leiden. Spelgroep Phoenix organiseert een sfeervolle spellendag voor liefhebbers van gezelschapsspellen.
Locatie: Het Spoortje, Bernhardkade 38 te Leiden.
Tijden: 12.00 tot 24.00 uur.
Meer informatie: Spelgroep Phoenix.

Top

Oktober 2012

Donderdag 18 t/m zondag 21 oktober: Spiel 2012 in Essen (Duitsland. Dit is met ruime voorsprong de grootste spellenbeurs ter wereld, met honderden standhouders en tienduizenden bezoekers. Hier vind je alles op spelgebied, om te kijken, te spelen en te kopen. Spiel is een must voor iedere spelliefhebber. Organisatie: Friedhelm Merz Verlag.
Meer informatie: Spiel Preview.

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober: Spellenspektakel in Eindhoven. Na een uitstapje naar Zwolle en twee jaren pauze keert het grootste spellenevenement van de Benelux terug naar Eindhoven. Van 1997 t/m 2005 was het Spellenspektakel in Eindhoven een topevenement voor Nederlandse en Vlaamse spelliefhebbers. Ik reken in 2012 weer op twee dagen sfeervol speelplezier voor jong en oud.
Locatie: Beursgebouw Eindhoven
Meer informatie: Spellenspektakel.

Top

November 2012

Zaterdag 3 november: Spellendag in Capelle a/d IJssel. Spelgroep Phoenix organiseert een sfeervolle spellendag voor liefhebbers van gezelschapsspellen. 
Locatie: Buurthuis 't Klavier, Gong 4 2907 GG Capelle a/d IJssel.
Tijden: 12.00 tot 24.00 uur.
Meer informatie: Spelgroep Phoenix.

Zaterdag 3 november: Crisis 2012 in Antwerpen. De Tin Soldiers Of Antwerp organiseren een internationaal evenement voor miniature wargamers.
Meer informatie: Crisis.

Zaterdag 10 november: Ducosim spellenbeurs in de Flint te Amersfoort. Dit is een grote spellendag van de landelijke spellenvereniging Ducosim. Je kunt hier terecht voor demo's en toernooien van de nieuwste bord- en kaartspellen, Warhammer, rollenspellen en nog veel meer. Er is volop gelegenheid tot spelen. Daarnaast kun je de kooplust bevredigen bij de aanwezige handelaren en de Bring & Buy stand.
Locatie: Stadshal De Flint te Amersfoort. 
Zaal open: vanaf 10.00 uur.
Entreeprijs: € 7,- (gratis voor leden).
Meer informatie: Ducosim website

Vrijdag 16 t/m zondag 18 november: Spielefest in Wenen (Oostenrijk). Dit is een groot spellenevenement met stands van uitgevers, maar het is vooral gericht op het spelen van spellen. Beroemd is de enorme spel-o-theek, waar je uit honderden spellen kunt kiezen en naar hartelust kunt spelen. Meer informatie: Spielefest.

Zaterdag 17 november: Essener Spieleherbst in Essen (Duitsland). Deze gezellige kleine spellenbeurs wordt georganiseerd door spellenwinkel AllGames4you uit Essen.
Locatie: Gemeindezentrum, Langenberger Straße 434a Essen.
Tijden: 12.00 - 20.00 uur.
Meer informatie: AllGames.

Donderdag 22 t/m zondag 25 november: Süddeutsche Spielemesse 2012 in Stuttgart (Duitsland). Deze grote publieksbeurs trekt tienduizenden liefhebbers van spellen en speelgoed. De bekende grote en kleine Duitse uitgevers zijn present. Deze beurs is onderdeel van een groter evenement, met allerlei andere hobbybeurzen.
Meer informatie: Spielmesse.

Zaterdag 24 en zondag 25 november: Spel 2012 in Broechem (België). Spel is niet zomaar een spellenbeurs. Je maakt er kennis met honderden oude en nieuwe spellen voor kinderen, families en volwassen spelers. Het is niet zozeer de bedoeling om alleen maar te kijken en te kopen, maar om naar hartelust spelletjes uit te proberen, te vergelijken en te ontdekken wat je écht leuk vindt. Ik vind Spel met voorsprong de gezelligste beurs van de 'Lage Landen'. Bijkomend voordeel: het bier smaakt er uitstekend!
Locatie: Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 57 te Broechem (Ranst).
Meer informatie: Forum.

Top

December 2012

Zaterdag 29 december: Spellendag in Leiden. Spelgroep Phoenix organiseert een sfeervolle spellendag voor liefhebbers van gezelschapsspellen.
Locatie: Het Spoortje, Bernhardkade 38 te Leiden.
Tijden: 12.00 tot 24.00 uur.
Meer informatie: Spelgroep Phoenix.

Top

Januari 2013

Nog geen informatie.

Top

Februari 2013

Nog geen informatie.

Top

Maart 2013

Zaterdag 2 maart: Ducosim spellenbeurs in de Flint te Amersfoort. Dit is een grote spellendag van de landelijke spellenvereniging Ducosim. Je kunt hier terecht voor demo's en toernooien van de nieuwste bord- en kaartspellen, Warhammer, rollenspellen en nog veel meer. Er is volop gelegenheid tot spelen. Daarnaast kun je de kooplust bevredigen bij de aanwezige handelaren en een grote spellenveiling.
Locatie: Stadshal De Flint te Amersfoort. 
Zaal open: vanaf 10.00 uur.
Entreeprijs: € 7,- (gratis voor leden).
Meer informatie: Ducosim website

Top

April 2013

Nog geen informatie.

Top

Mei 2013

Zaterdag 11 mei: Ducosim spellenbeurs in de Flint te Amersfoort. Dit is een grote spellendag van de landelijke spellenvereniging Ducosim. Je kunt hier terecht voor demo's en toernooien van de nieuwste bord- en kaartspellen, Warhammer, rollenspellen en nog veel meer. Er is volop gelegenheid tot spelen. Daarnaast kun je de kooplust bevredigen bij de aanwezige handelaren en de Bring & Buy stand.
Locatie: Stadshal De Flint te Amersfoort. 
Zaal open: vanaf 10.00 uur.
Entreeprijs: € 7,- (gratis voor leden).
Meer informatie: Ducosim website

Vrijdag 24 t/m zondag 26 mei: UK Games Expo in Birmingham (UK). Een publieksbeurs met gezelschapsspellen, verzamelkaarten, miniature wargames, computer games, rollenspel en meer. De belangrijkste Engelstalige uitgevers van gezelschapsspellen zijn vertegenwoordigd. Meerdere Britse uitgevers zullen op deze beurs nieuwe spellen en prototypes presenteren.
Meer informatie: UK Games Expo.

Top

Juni 2013

Nog geen informatie.

Top

Juli 2013

Nog geen informatie.

Top


Agenda > Kalender