Update: 18-10-09

Nieuws > Releases > Zoch

Zoch

Website


Tobago Auteur: Allen

release: sept 2009

Een bordspel voor 2-5 spelers. Het speelbord bestaat uit drie delen, die in hun verschillende combinaties 32 variaties opleveren. Dit bord toont een eiland met meerdere terreinsoorten. Daarop worden aan het begin enkele hutjes, palmboompjes en beelden geplaatst, waarna iedere speler zijn terreinwagen mag neerzetten. Wat gaan we daar doen? Schatten zoeken en opgraven! Er zijn schatten in vier kleuren. De exacte locatie van een schat wordt pas bekend, nadat een of meer spelers aanwijzingkaarten voor deze schatkleur hebben uitgespeeld. Je markeert een gespeelde aanwijzing met een eigen fiche. Door deze kaartjes vallen er steeds meer gebieden af. Voorbeelden van aanwijzingen: ligt in het grootste bos, ligt niet naast een berg, ligt direct naast een beeld enzovoort. De resterende schatlocaties worden gemarkeerd met blokjes. In plaats van kaarten spelen, mogen de spelers ook rondscheuren in hun wagens. Als jouw wagen op de juiste plek staat, mag je een ontdekte schat opgraven. Dan worden er schatkaartjes (waarde 2-6) getrokken, door de rechthebbenden bekeken, vervolgens geschud en daarna in volgorde verdeeld. Er zitten ook nog twee vervloekte schatten in, die een opgraving verstoren. Als je dan geen beschermend amulet kunt inleveren, moet je jouw kostbaarste schatkaart afgeven. De amuletten duiken na elke opgraving op. Het is handig om ze te verzamelen, omdat je ze ook kunt inzetten voor extra acties of om bijv. het voorlaatste blokje van een schatkleur te verwijderen. Als de voorraad schatkaarten is uitgeput, worden de punten op de verzamelde schatkaarten geteld en is de winnaar bekend. Eerste indruk: een leuk familiespel, waarbij het draait om optimaliseren en profiteren van andermans inspanningen en waarbij het geluk soms nadrukkelijk meespeelt. Het materiaal is ronduit schitterend.

Bamboleo Auteur: Zeimet

release: okt 2009

Een heruitgave van dit prachtig uitgevoerde behendigheidsspel voor 2-6 spelers. Je moet houten speelstukken van een wankel speelbord op een zuiltje weghalen, zonder het slingerende bord te laten neerstorten. Meer informatie: regels.

El Paso Auteur: Dorra

release: okt 2009

Een bordspel voor 2-5 spelers. Het speelbord toont zeven westernstadjes, die met grote regelmaat door bandieten worden geplunderd. Elke ronde kies je in het geheim voor welke soort buit je gaat. Als meerdere spelers dezelfde plek kiezen, mag de hoogste kaart daar roven. Als je langer in een stad blijft, is er meer te plunderen, maar loop je ook het risico dat de sheriff je in de kraag vat. Als je de stad verlaat, mag je buit meenemen of tegen nuggets ruilen. Dan gooit een speler de dobbelstenen. Deze beperken de mogelijkheden en verhogen het gevaar. Als er in totaal vijf sheriffsterren liggen, moeten de spelers hun buit inleveren (nuggets zijn altijd veilig). Onderdelen van het spelsysteem doen mij een beetje denken aan Dorra's Hick Hack. Meer informatie: regels.

Mausgeflippt Auteur: v/d Bulk

release: okt 2009

Een vlot kaartspelletje voor 2-6 spelers van de Nederlandse spelauteur Chislaine van den Bulk. Meer informatie volgt.

Zicke Zacke Igelkacke Auteur: Zoch

release: okt 2009

Dit bordspel voor 2-4 spelers wordt gepresenteerd als het kleine zusje van Jakkiebak Kippenkak. Een vlot geheugenspelletje met leuke dierenplaatjes voor jonge kinderen. Meer informatie volgt.

Boochie Auteur: Forrest-Pruzan

release: okt 2009

Een behendig buitenspel voor 2-4 spelers. De naamgever is een 12-zijdige 'dobbelsteen', die een stuk van de spelers af wordt gegooid. Daarna proberen de spelers hun eigen voorwerpen zo dicht mogelijk bij de Boochie neer te gooien. Je houdt de punten bij op jouw eigen scoremeter, die ook nog eens aangeeft uit welke onmogelijk positie je jouw volgende worp moet doen.

Alles Trolli Auteur: Knizia

release: 2009

Een Memoryvariant voor 2-8 spelers. Dit geheugenspelletje is gebaseerd op het spelsysteem van Alles Tomate (binnenkort in Nederland verkrijgbaar als Kiekeboe). Hier worden de jeugdige grijze cellen onder meer geprikkeld met een surfplank, inline-skates en een snowboard. 

Nicht zu fassen Auteur: Moyersoen

release: 2009

Een fantasievol bordspel voor 2-6 spelers. Dit spel voert de kids mee naar de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm, naar het bekende verhaal over 'de wolf en de zeven geitjes'. De uitgever noemt het spel een mengelmoes van verstoppertje spelen, rollenspel en interactie. Ik heb nog geen idee wat dit precies betekent, maar een wolf in de vorm van een vingerpop klinkt in ieder geval als interessant spelmateriaal. Meer informatie volgt. 

Hoppladi Hopplada Auteur: Kropf

release: okt 2008

Een luchtig dobbelspelletje voor 2-7 spelers. De zeven dobbelstenen tonen de volgende symbolen: 1 konijn, 2 konijnen/2 hokken, 3 hokken, 4 hokken, 5 hokken en een wortel. De worteltjes zijn niets waard. Konijnen leveren punten op (een stapel met twee losse konijnen zelfs 10 punten), die door de hokken worden vermenigvuldigd. De hokken moet je overigens wel in oplopende volgorde sparen. Je moet elke worp minstens één konijn afleggen. Als je een volle bak gooit (konijnen en/of hokken), mag je de konijnen op een bordje markeren en deze stenen overgooien. Als je stopt, registreer je jouw punten. De volgende speler kan opnieuw starten met 7 stenen, maar mag ook verdergaan met de stenen waarmee jij bent gestopt! Als iemand 333 punten haalt, is de winnaar bekend.

Professor Pünschge Auteur: Zoch

release: okt 2008

Een puzzelspelletje voor 2-8 spelers. Een speelfiguur loopt over een pad met verschillende soorten velden. De spelers moeten aan de hand van aanwijzingen op kaartjes achterhalen welke stappen hij later zal zetten.

Sushizock Auteur: Knizia

release: aug 2008

Sushizock im Gockelwock is een nieuw dobbelspelletje voor 2-5 spelers in de reeks "Zicke Zacke". Net als de voorloper Regenwormen bestaat het spelmateriaal uit dobbelstenen en plastic fiches. In maximaal drie pogingen probeer je een lekkere sushi samen te stellen. De gegooide sushisymbolen bepalen welk sushifiche (pluspunten) je vanaf links uit de rij mag pakken, de gegooide graten bepalen welk gratenfiche (minpunten) je mag pakken. Als je minstens drie gelijke eetstokjes gooit, mag je een fiche van een medespeler stelen. Aan het einde saldeer je plus- en minpunten, waarbij je niet meer sushifiches dan jouw aantal gratenfiches mag meetellen. Je wordt dus gedwongen om graten te verzamelen, bij voorkeur met weinig strafpunten.

Suleika Auteur: Ehrhard

release: mei 2008

Dit bordspel voor 2-4 spelers is de Duitse versie van Marrakech, de winnaar van de As d'Or 2008. Het speelveld is een markt met handelaren in Perzische tapijten. De spelers proberen hun tapijten zo neer te leggen dat de inkoper van de Sultan ze vaak betreedt. Om hun kansen te vergroten, probeen ze de tapijten van de concurrenten te bedekken. De actieve speler bepaalt een richting voor de inkoper, dobbelt en beweegt de inkoper. Als de inkoper op een tapijt van een medespeler eindigt, moet de actieve speler de eigenaar van dit tapijt betalen. De prijs wordt bepaald door de grootte van dit tapijt (de velden die door tapijten van deze kleur zijn verbonden). Aan het einde van zijn beurt legt de actieve speler een eigen tapijt naast het veld van de inkoper: op twee lege velden, op een leeg veld en een helft van één ander tapijt of op de helften van twee andere tapijten. Het is verboden om een ander tapijt in één beurt volledig te bedekken. Het spel is voorbij zodra het laatste tapijt is neergelegd. Dan krijgen de spelers winstpunten voor elke zichtbare tapijthelft en voor elk geldstuk.

Cheesy Gonzola Auteurs: Weber & Schliemann

release: april 2008

Een uitbreiding voor het bordspel Burg Appenzell, de winnaar van de Deutscher Kinderspielepreis 2007. Deze set bevat het materiaal voor een vijfde speler en de speelstukken voor vier varianten: Cheesy Gonzola (een Mexicaanse supermuis - '¡Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba' - die door meerdere spelers kan worden ingezet), Dreikäsehochturm (een mobiele ingang), Schieblettenwerk (deze tegel geeft je een extra schuifactie) en Speisekammer (een voorraadkamer buiten de burcht).

Fladderadatsch Auteurs: Zeimet

release: maart 2008

Een bordspel voor 2-5 kinderen vanaf 5 jaar. Florian Flügel schiet foto's van vliegende dieren en objecten. De spelers verzamelen deze kiekjes door Florian geschikt te verplaatsen. Op een speelkaart is een plaatje afgebeeld, dat ook op een fiche op het bord is te vinden. Dit is het doel van deze ronde, dat wordt gemarkeerd met een houten krukje. Onderweg passeer je andere fiches. Onder sommige fiches ligt een magneetje. Deze vertegenwoordigt de koeienvlaaien en ander onwelriekend spul, waarin onze fotograaf kan stappen. Stap je erin, dan 'klikt' de magneet en eindigt je beurt. Het is zaak te onthouden waar de magneten liggen, ondanks de regelmatige verplaatsingen.

Altamira Auteur: Joopen

release: okt 2007

Dit bordspel voor 3-5 spelers speelt zich af in het stenen tijdperk. De spelers jagen op wilde dieren. Er zijn vier diersoorten (waaronder sabeltandtijgers en holenberen), die zich in hun eigen jachtgebieden ophouden. Om op een bepaalde diersoort te jagen, heb je de twee vereiste wapensoorten nodig. Het materiaal voor deze wapens moet je in andere jachtgebieden verzamelen. Ingezette wapenkaartjes raak je kwijt. De spelers sturen hun jagers met in het geheim gekozen speelkaarten naar de jachtgebieden. Je krijgt dus pas achteraf zicht op de snode plannen van je medespelers. Als er in een bepaald jachtgebied veel concurrenten zijn, gaat de jachtbuit naar de speler die de meeste wapens inlevert. Dit gebeurt via een veiling, waarbij je overigens mag bluffen. Gevangen dieren zijn jouw winstpunten, waarbij meerderheden per diersoort een bonus opleveren.

Bausack Auteur: Zoch

release: okt 2007

Dit behendigheidsspel voor 2-6 spelers bestaat 20 jaar, dus vond Zoch het tijd voor een heruitgave. Met de grillig gevormde houten bouwstenen bouwen de spelers wankele torens. Een klassieker en een leuk spel!

Alles Tomate! Auteur: Knizia

release: okt 2007

Dit spel voor 2-8 spelers speelt zich af op een boerderij. Het spelsysteem draait om het onthouden waar de groenten, fruit, werktuigen, dieren en gebouwen liggen. Alles Tomate! is een Memoryvariant met een twist.

Didi Dotter Auteur: Laden

release: okt 2007

Dit kinderspel voor 2-4 spelers is een nieuwe nazaat uit de 'Zicke Zacke' familie. Dit betekent dat het spel weer leuke vogelplaatjes van Doris bevat. Inhoudelijk draait het om reageren en concentreren. Er liggen 24 halve eieren op tafel. Het is de bedoeling om je eigen eierdoos te vullen met volledige eieren.

Gloria Picktoria Auteurs: Moon & Ado

release: maart 2007

Dit kaartspel voor 2-5 spelers is een nieuwe Duitse versie van Reibach & Co. Deze editie is thematisch ondergebracht in de "kippenwereld" van Doris en bevat dus talrijke snoezige dierenplaatjes. De kaartstapel bestaat uit 90 kippen in 10 kleuren, 5 jokers en 10 hanen. Er liggen 3 kippenkaarten open. Iedere speler begint met 4 kippenkaarten en een “verdubbelaar”. Het is de bedoeling om meerderheden in kleuren te verzamelen, die bij de drie tellingen punten opleveren. De actieve speler kiest driemaal uit de volgende vier acties: 1) leg een gedekte kippenkaart af als startkaart van een reeks (de “schatkist”); 2) leg een open kip af als eerste of volgende kaart van een reeks met dezelfde kleur; 3) trek een open of dichte kaart (dicht kost 2 actiepunten); 4) Verplaats de vos. Deze vos neutraliseert een open reeks bij een telling. Jouw “verdubbelaar” kun je als eindkaart van een reeks neerleggen. Deze verdubbelt de opbrengst bij tellingen. De eerste telling vindt plaats zodra de vierde haan is getrokken; de volgende twee tellingen volgen steeds na drie nieuwe hanen. Je krijgt dan 4 punten voor elke unieke kleur, 3 punten voor elke kleur waarin je de meeste kaarten hebt gespeeld en 1 punt voor elke tweede plaats. Bij de laatste telling krijg je 2 strafpunten voor elke lege schatkist en 1 strafpunt voor elke handkaart.

Volle Wolle Auteur: Zucchini

release: maart 2007

Een dobbelspel voor 2-6 spelers. Het materiaal bestaat uit 60 schaapkaartjes (51 schapen, 8 honden en 1 bot), 25 wolfiches, 6 biedkaartjes met kleine wasknijpertjes en drie dobbelstenen (D8 – D10 – D12). De spelers dobbelen om de beste schaapkaartjes. Aan het begin van een ronde wordt het aantal spelers + 1 aan schaapkaartjes klaargelegd. Iedere speler markeert in het geheim zijn bod op zijn biedkaartje (14 – 26+). Dit bod moet je vervolgens realiseren met de dobbelstenen. De hoogste bieder begint. Dit is in ieder geval de 26+-bieder, die hiervoor wel een wolfiche moet inleveren. Als je bij jouw eerste dobbelworp jouw bod haalt, mag je 3 schaapkaartjes nemen. Lukt dit niet, leg je een dobbelsteen af en gooi je nogmaals enzovoort. De tweede resp. derde poging levert je 2 resp. 1 schaapkaart(en) op. Als je na drie worpen niets hebt verdiend, krijg je als troost een wolfiche. Als je na drie worpen minder dan 14 punten hebt gegooid, moet je alle openliggende zwarte schapen (strafpunten!) aan jouw kuddestapel toevoegen. De worp wordt beïnvloed door de positieve of negatieve bonus op de bovenste schaapkaart van jouw eigen kuddestapel. Je kunt het resultaat verbeteren door wolfiches in te leveren. De laatste speler van de ronde dobbelt overigens niet, maar krijgt alle overgebleven kaartjes. Aan het einde van het spel krijg je plus- of minpunten voor de schapen in jouw kudde. Zonder hond moet je schapen inleveren, één hond levert pluspunten op, teveel honden kosten je punten.

Burg Appenzell Auteurs: Weber & Schliemann

release: maart 2007

Een bordspel voor 2-4 kinderen vanaf 6 jaar. De spelers lopen met hun muizen door een kasteel en proberen als eerste vier scoretegels met verschillende kaassoorten te bemachtigen. Het kasteel bestaat uit meerdere lagen. De losse tegels worden tijdens het spel verschoven, waardoor muizen in valkuilen kunnen storten. Door handig te bewegen en te schuiven, probeer je zelf kazen te verzamelen en je medespelers te hinderen.

Toni Tümpel Auteur: Denouall

release: maart 2007

Dit loop- en geheugenspel voor 2-5 kinderen vanaf 6 jaar doet op het eerste denken aan Jakkiebak met kikkers.

Haste Bock? Auteur: Lamont

release: okt 2006

Dit bordspel voor 2-4 spelers is de Duitse versie van Paniek in de Wei c.q. Shear Panic. Deze editie bevat een vast speelbord, waarop de kudde zijn manoeuvres uitvoert. De actiebordjes zijn vervangen door handige fiches. De schaapjes zijn hetzelfde, het overige materiaal oogt stukken beter dan de Nederlandse editie.

Salamanca Auteur: Dorra

release: okt 2006

Een bordspel voor 2-5 spelers. In de 16e eeuw verkrijgen en ontwikkelen de spelers landerijen in de Spaanse provincie Salamanca. Door het geschikt uitspelen van speelkaarten bemachtigen de spelers niet alleen tegels (gebouwen, landschappen en privileges), maar ook de mogelijkheid om speciale acties uit te voeren. De tegels worden op tactisch gunstige plaatsen op het speelbord gelegd. Op de gebouwen plaatsen de spelers hun bezitsstenen. Door landschaptegels rond gebouwen met de juiste kleur te plaatsen, kunnen waardevolle gebieden ontstaan, die bij de verkoop van deze gebouwen veel dubloenen opleveren. Met de speciale acties kun je onder meer de plannen van medespelers blokkeren. Aan het einde wint de speler met de meeste dubloenen.

Niagara uitbreiding Auteur: Liesching

release: maart 2006

Niagara - Flussgeister is een grote uitbreiding voor het bordspel Niagara. Deze set introduceert grotere kanos die twee juwelen kunnen vervoeren, een extra peddelkaart met de waarde "7", materiaal voor een zesde speler, een lasso waarmee je tussentijds aan land kunt, een draaikolk met een negatief effect op het vaartempo en ten slotte een bever en een eland, die in noodgevallen een helpende hand bieden.

Los Mampfos Auteur: Dorn

release: maart 2006

Een bordspel voor 2-5 spelers over hongerige ezels. De ezels vreten houten haverschijfjes en schijten ze vervolgens weer uit. Je draait een kaart om, die bepaalt welke ezel hoeveel haver vreet. Je gooit dit aantal haverschijfjes (met verschillende kleuren) in de desbetreffende ezel. Op een gegeven moment wordt een schijtkaart getrokken en begint de spijsvertering van de ezel op volle toeren te draaien. Op hun draaischijfjes kiezen de spelers dan in het geheim welke kleur keutel ze willen verzamelen. Als meerdere spelers een kleur kiezen, moeten ze de buit delen. De niet gekozen haverschijfjes worden opnieuw in de ezel gestopt.

Doktor Schlüsselbart Auteur: Then

release: maart 2006

Een bordspel voor 2-5 spelers over een vergeetachtige tovenaar. Het bord toont zijn huis, met allerlei kamers en gesloten deuren. De spelers helpen de tovenaar met het vinden van de juiste route en de juiste sleutels. Iedere speler beschikt over een zakje met houten sleutels. Deze zijn verschillend, maar lijken wel erg op elkaar. De spelers zoeken tegelijk naar de sleutel van de kamer waar de tovenaar zich bevindt. Wie dit als eerste lukt, mag de tovenaar in de nieuwe kamer plaatsen. Het is de bedoeling om aldus de vier ingrediënten van een toverdrank te verzamelen.

Ramba Samba Auteur: Liesching

release: maart 2006

Een kinderspel voor 2-4 spelers, waarbij de juiste houten puzzelstukken uit een zak worden getrokken. Hiermee wordt gaandeweg een bontgekleurde rups gevormd. Degene die de meeste stukken heeft aangelegd, is de winnaar.

Dschamal Auteur: Liesching

release: okt 2005

Dschamal is een verzameling houten speelstukjes in een stoffen zak. Voorzover ik het heb begrepen, werkt het spel ongeveer als volgt: twee spelers krijgen een opdracht, voelen in de zak en proberen het juist gevormde speelstuk uit de zak te vissen. Dit klinkt niet echt als mijn kopje thee.

Manila Auteur: Delonge

release: maart 2005

Een bordspel voor 3-5 spelers, waarbij de spelers zoveel mogelijk winst proberen te maken met schepen vol goederen. Elke ronde liggen vier ladingen klaar om verscheept te worden, maar slechts drie ladingen zullen de zee bereiken. Een veiling bepaalt wie deze ronde de havenmeester wordt. Deze corrupte functionaris beslist welke lading achterblijft en in het pakhuis zal bederven. Daarnaast heeft hij belangen in andere ladingen, waardoor deze schepen met een voordeel van start gaan. Schepen op zee zijn niet veilig, want ze worden bedreigd door corrupte loodsen en piraten. De dobbelstenen bepalen hoe snel de schepen varen, terwijl de spelers gokken op succes of mislukking. De spelers zenden hun mannetjes op pad, om het geluk een handje te helpen en geld te verdienen waar dat maar mogelijk is. Ze kunnen bijv. piraten inhuren, een loods omkopen en geld verdienen met de verzekering van schepen (c.q. verliezen als teveel schepen schade oplopen). Dit schitterend uitgevoerde bied- en gokspel bevat tevens een cd-rom met een interactieve uitleg van de spelregels.

Heckmeck... Auteur: Knizia

release: maart 2005

HeckMeck am Bratwurmeck is een luchtig dobbelspelletje voor 2-7 spelers. De spelers proberen hun kippetjes te voeren met "braadwormpjes". Op tafel (de gril) liggen 16 porties braadwormen met verschillende waardes klaar. De actieve speler gooit de dobbelstenen en legt gelijke symbolen af. Bij de volgende worp moet je een of meer gelijke symbolen van een andere soort afleggen. Als je uiteindelijk de juiste combinatie hebt gegooid, mag je een bepaalde braadworm claimen. Als je geen braadworm van de gril weet te bemachtigen, kun je hem altijd nog uit de voorraad van een medespeler wegpikken.

San Ta Si Auteur: Zeimet

release: maart 2005

Een abstract bouwspel voor twee spelers. De spelers plaatsen metalen kokers in verschillende diktes op drie bouwplaatsen. De kern van de torens bestaat uit zes houten pilaren, die alleen zichtbaar blijven zolang ze boven de metalen kokers uitsteken. Iedere speler beschikt over kokers en pilaren in zijn kleur, maar je mag de stukken van de tegenstander ook inzetten. Tijdens het bouwen schuif je de speelstukken over elkaar, waardoor ze elkaar geheel of gedeeltelijk bedekken. Het is de bedoeling om de stukken zo te plaatsen, dat jij aan het einde van het spel over de meeste zichtbare stukken beschikt. San Ta Si bevat Nederlandstalige spelregels en wordt door 999 Games gedistribueerd.

Sicilianos Auteur: Czarnè

release: najaar 2004

Dit kaartspel voor 3-6 spelers speelt zich af op Sicilië. De spelers zijn maffiosi, die proberen hun verdiende geld wit te wassen via legale ondernemingen. De spelers proberen allerlei “keurige” kleine bedrijfjes op te richten. Tegelijkertijd wil men verhinderen dat de concurrentie een succesvolle stap in de “bovenwereld” zet. Als het je lukt om in alle mogelijke branches een bedrijf te openen, win je het spel.

Niagara Auteur: Liesching

release: najaar 2004

In dit bordspel voor 3-5 spelers zijn de spelers op een verraderlijke rivier op zoek naar waardevolle edelstenen. Degene die als eerste een bepaalde combinatie van edelstenen weet te bemachtigen, wint het spel. Iedere speler beschikt over een setje biedkaarten met de waarden 1-6 en één weerkaartje. Elke ronde kiest iedereen één van zijn biedkaartjes. Je krijgt de uitgespeelde kaartjes pas terug als al jouw kaartjes zijn gespeeld. De kaartjes met een cijfer bepalen hoeveel velden je jouw kano's moet bewegen. Aan het begin of het einde van de beweging mag je een edelsteen inladen. Dit kost je twee bewegingspunten. Het laagste kaartje van de ronde bepaalt de stroomsnelheid van de rivier, eventueel verhoogd of verlaagd door de actuele weersomstandigheden. Aan het einde van de ronde worden één of meer plastic schijven in de rivier geschoven, waardoor bij de waterval één of meer schijven naar beneden vallen. Met een beetje pech kiepert jouw kano over de rand van de waterval en moet je een edelsteen inleveren om een nieuwe kano te kopen. Er is nog een manier om een edelsteen te verliezen: een roofzuchtige medespeler eindigt met zijn lege kano naast jouw gevulde kano. Niagara is een kostelijk familiespel in een prachtige uitvoering.

Jochen der Rochen Auteur: Ludwig

release: najaar 2004

Een behendigheidsspel voor 2-6 kinderen. Vissen dansen op de eettafel van de Titanic. De spelers proberen zoveel mogelijk vissen in verschillende kleuren van het speelveld te tikken, zonder Jochen de Rog mee te nemen.

Vocabulantis  Auteur: Webster

release: najaar 2004

Een woordspel voor 2-6 kinderen.

Elefantastico Auteurs: Zeimet & Wagner

release: najaar 2004

Een kinderspel voor 1-6 spelers. Negen tegels tonen aan de ene kant delen van een Indische olifant en aan de andere kant delen van een Afrikaanse. Opdrachtkaartjes geven aan met welke combinatie van tegels de spelers een olifant moeten vormen.

Schnipp Kick Auteur: Großpietsch

release: najaar 2004

Een behendigheidsspel voor 2-4 kinderen. 16 afbeeldingen van dieren liggen in een houten raamwerk. Elk dier bestaat uit vier losse tegels. De spelers beschikken over houten ringen, die ze met een tik van hun wijsvinger over het bord verschuiven. Door geschikt te tikken, landt jouw ring op de juiste tegel. Het is de bedoeling om complete sets te verzamelen.

Goldbräu  Auteur: Delonge

release: sept 2004

Een bordspel voor 3-4 spelers. De spelers zijn keiharde zakenlui, die tijdens een Duits bierfeest de grote klapper willen maken. Ze kopen aandelen in brouwerijen en kroegen, huren managers in voor de dagelijkse leiding en proberen aldus het meeste geld te verdienen. Aan het begin van een ronde kiest iedere speler in het geheim welke actie hij wil uitvoeren. Met de terrasactie mag je het terras van een kroeg vergroten, waar een van jouw managers de leiding heeft. Als jij als enige deze actie kiest, mag je hem dubbel uitvoeren. Met de managementactie mag je een van jouw managers in een brouwerij of kroeg plaatsen (eventueel door de manager van een medespeler te ontslaan) of een biercontract tussen een kroeg en een brouwerij afsluiten (als jij in beide bedrijven de manager controleert). Ook deze actie mag je dubbel uitvoeren als je de enige bent. Met de aandelenactie mag je een aandeel in een kroeg of brouwerij kopen. Als meerdere spelers deze actie kiezen, worden de aandelen duurder. Na zeven actierondes is de werkweek voorbij en worden de aandeelhouders uitbetaald. De grootte van het terras bepaalt de opbrengst van de kroeg. Als het fiche met de aantrekkelijke serveerster aanwezig is, wordt deze omzet fors verhoogd. Het fiche met de zuipschuit verlaagt de omzet. De helft van de kroegomzet wordt verdeeld over de aandeelhouders van de kroeg, de andere helft gaat naar de brouwerij waarmee deze kroeg een biercontract heeft afgesloten. Vervolgens wordt de omzet van de brouwerijen aan de desbetreffende aandeelhouders uitbetaald. In beide gevallen gaan eventuele afrondingsverschillen naar de manager. Wie na drie weken het meeste geld bezit, is de winnaar van dit spel.

Meisterdiebe  Auteur: Czarnè

release: aug 2004

Een spel voor 2-8 spelers. Een houten juwelenkist staat op tafel. De kist bestaat uit drie niveaus met elk vier laden. Elk niveau kan om de eigen as worden gedraaid. Het is verder mogelijk om de complete kist te kantelen. Alle laden kunnen aan beide kanten met edelstenen worden gevuld. Dit geldt ook voor de geheime laden, waarin de waardevolste stenen worden bewaard. De spelers proberen elke ronde als juwelier de kist met diamanten te vullen, als smokkelaar besmette stenen te slijten of als dief de inhoud van de laden te plunderen. Uiteraard heeft ook de detective een taak. Voorzichtigheid is geboden, want voor je het weet vallen de kostbare steentjes naar buiten.

Dicke Luft in der Gruft  Auteur: Proena 

release: maart 2004

Een bordspel voor 2-6 spelers. Er zijn 60 vampieren en 60 graven in zes verschillende kleuren. De vampierkaarten worden verdeeld. Iedere speler legt zijn vampierkaarten in een gedekte rij voor zich neer en draait de beide buitenste kaarten om. Iedereen beschikt verder over drie knoflookkaarten. De 60 graven worden met deksels afgedekt. Zes van deze graven bevatten ratten. De actieve speler draait een deksel om. Als het graf leeg is en een van jouw open vampierkaarten dezelfde kleur heeft, leg je deze vampier in het graf en speel je verder. Als de kleur niet overeenstemt, mag je het graf negeren of er een knoflookkaart achterlaten. Als je een bezet graf bekijkt, word je bestraft. Ligt er een vampier, dan moet je een houten staak pakken. Zodra je drie staken bezit, krijg je van elke medespeler een vampierkaart, die je aan jouw eigen rij moet aanleggen. Ook als er een eigen knoflookkaart ligt, krijg je van iedereen een vampierkaart. Bij een vreemde knoflookkaart krijg je alleen een vampier van de desbetreffende speler. Als je een rat omdraait, mag je deze beurt langer doorspelen. Het is uiteindelijk de bedoeling om als eerste alle vampieren kwijt te raken.

O Zoo le mio Auteur: Van Moorsel 

release: okt 2003

Dit is een heruitgave van ZooSim, een legspel voor 2-4 spelers. De spelers zijn managers van verschillende dierentuinen en proberen ieder zoveel mogelijk bezoekers naar hun eigen dierentuin te lokken. De spelers beginnen met een starttegel en een kapitaal voor de benodigde investeringen. Je investeert in nieuwe delen van je dierentuin. Deze vind je op tegels met wandelpaden, bomen en gebieden met dieren in verschillende soorten. Als je een nieuwe tegel aanlegt, controleer je of je nieuwe bezoekers hebt gelokt. Je lokt bezoekers met grote gebieden voor de verschillende diersoorten, door veel bomen te planten en door afgesloten rondjes met paden te vormen. Je plaatst de bezoekers (houten figuren) op de categorie waarmee je ze naar jouw dierentuin hebt gelokt. Als je medespelers nog meer in de desbetreffende categorieën hebben geïnvesteerd, raak je de bezoekers weer kwijt.

Froschkönig  Auteurs: Rapp & Lach 

release: okt 2003

Een kinderspel voor 2-4 spelers over een prinses, kikkers en zoenen.

BSZZZZ! Auteur: Keller

release: okt 2003

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Vliegen, muggen, bijen en vlinders proberen een vliegenmepper te vermijden.

Iglu Pop Auteurs: Meister & Zoch 

release: okt 2003

Een kinderspel voor 2-6 spelers. Je moet kleine iglo's schudden, waarmee je probeert te achterhalen hoeveel vissticks er in zitten. Iedere speler probeert de iglo met het op zijn opdrachtkaartje vermelde aantal te vinden.

Schicki Micki Auteur: Jacques Zeimet 

release: voorjaar 2003

Een kaartspel voor 2-7 spelers. Dit is een reactiespel waarbij je zo snel mogelijk de juiste kaart moet vinden. De kaarten tonen bontgekleurde fazanten (getekend door Doris Matthäus). Het is de bedoeling om de vogels te vinden die met een bijpassende regenworm rondwandelen.

Gulo Gulo Auteurs:  Kramer c.s.

release: voorjaar 2003

Een kinderspel voor 2-6 spelers. De spelers zijn veelvraten die proberen de eieren uit een vogelnest te stelen. De vogel is niet dom, het nest is beveiligd door een alarmsysteem. De vogel heeft verder een jonge veelvraat gegijzeld. Aan de spelers de taak hun jonge soortgenoot te bevrijden. Ondertussen worden ze afgeleid door al die lekkere eieren. De speelfiguren lopen over een veld van 23 losse tegels en moeten aan het einde van de rit de juiste eieren uit een schaal nemen, zonder het alarm te activeren. Ook dit spel bevat illustraties van Doris Matthäus.

Capt'n Clever Auteur:  Liesbeth Bos

release: voorjaar 2003

Een kinderspel voor 3-4 spelers. De spelers varen rond en ontdekken nieuwe schateilanden.

Virus & Co Auteurs: Stark & Spiegelhalter 

release: okt 2002

In dit kaartspel voor 3-6 spelers begint iedere speler met een huisapotheek vol pillen. Vervolgens komen de viruskaarten in het spel. Als je een viruskaart van een van de stapels trekt, moet je deze voor je neerleggen. Deze kaart levert minpunten op. Ter compensatie krijg je er wel extra pillen bij, de pluspunten. Je kunt ook een injectienaald trekken. Hiermee kun je een virus verzwakken of doden, maar met te veel naalden land je op de intensive care. Het is ook mogelijk om virussen bij medespelers te dumpen. Dit leidt tot een biedwedstrijd, waarbij met pillen wordt betaald. Je mag ook een risicokaart uitspelen, door deze gedekt voor een medespeler te leggen. Die mag de kaart overigens afweren door een pil te betalen. De kaart wordt dan naar een andere speler geschoven. Het positieve of negatieve effect van de kaart wordt pas bekend zodra iemand hem (gedwongen) omdraait. Aan het einde van de rit saldeer je plus- en minpunten.

Schleck und Weg Auteur: Manfred Ludwig 

release: voorjaar 2002

Een vlot kinderspel voor 2-6 spelers. Jonge beertjes proberen honing te verzamelen zonder in de berenval te eindigen. De buit is voor de beer die er in slaagt een andere beer in de val te duwen.

Villa Paletti Auteur: Bill Payne 

release: najaar 2001

Villa Paletti is een behendigheidsspel met een rond spelbord waarop 20 zuilen in vier kleuren worden verdeeld. Iedere speler beschikt over een aantal zuilen met verschillende waardes. Op de zuilen wordt een etagebord gelegd, waarna de spelers zuilen naar de hogere etage moeten verplaatsen zonder het bouwwerk in te laten storten. Als een ander het bouwwerk laat instorten, verdien je punten voor jouw zuilen op de hoogste verdieping. Er is ook een luxe vergrote versie verkrijgbaar onder de naam Palazzo Paletti.

Hick Hack in Gackelwack Auteur: Stefan Dorra

release: najaar 2001

Hick Hack in Gackelwack is een bordspel in een piepklein doosje. Het bevat zes spelbordjes met verschillend gekleurde boerderijen vol kippen, eenden en andere vogels. Aan het begin bevat elke boerderij één voedselblokje. De spelers bieden met gedekt uitgespeelde kaarten op voedsel. Er zijn vogel- en voskaarten met verschillende waardes. De kleur van de kaart bepaalt in welke boerderij je voedsel zoekt. Als jouw vogel alleen is, vreet je de aanwezige voedselblokjes. Zijn er meer vogels op dezelfde plek, moet je duelleren met de dobbelsteen. Staat een enkele vos op een boerderij met een of meer vogels, dan vreet hij deze op. Je krijgt winstpunten voor voedsel en door je vossen verzamelde vogels. Een leuke variant op Razzia c.q. Hol's der Geier, met prachtige tekeningen van Doris Matthäus.

Au Backe Auteur: Frank Nestel

release: voorjaar 2001

Een kaartspel voor 2-6 spelers dat is gebaseerd op het kinderspel Zicke Zacke Hühnerkacke (= Jakkiebak! Kippenkak! van 999 Games). Ook dit kaartspel is een Memoryvariant. Op tafel liggen gedekte kaarten met afbeeldingen van dieren. De spelers hebben ieder een set kaarten waarop deze dieren ook voorkomen. Speel een kaart en zoek het bijpassende dier. Als dit lukt, mag je de kaart afleggen en krijg je nog een beurt. Tussen de kaarten op tafel liggen ook twee kippenkakkaarten. Als je die draait, ben je in principe de pineut en krijg je kaarten van je medespelers. Dit effect kun je voorkomen door meteen een kaart met een schep te draaien. Het is de bedoeling om als eerste je kaarten kwijt te raken.


Nieuws > Releases > Zoch


Top