Update: 18-10-09

Nieuws > Releases > Z-Man Games

Z-Man Games

Website


Z-Man Games publiceert ook spellen in samenwerking met Duitse uitgevers. Informatie over dergelijke titels vind je op de pagina's van de desbetreffende Duitse firma's. Hier vind je informatie over hun eigen releases.

Endeavor Auteur: Visser & Gray

release: okt 2009

Een bordspel voor 3-5 spelers. Het speelbord toont een abstracte weergave van Europa, zeeroutes naar een nieuwe wereld en meerdere kolonies. In 7 rondes proberen de spelers voornamelijk via ontdekkingsreizen zoveel mogelijk winstpunten te verdienen. Iedere speler heeft een eigen bordje met een viertal ontwikkelsporen, velden voor gebouwen, velden voor bonuskaarten en een haventje, waar zijn actieschijfjes liggen te wachten tot ze op pad worden gestuurd. Op de vier ontwikkelsporen kun je in de loop van het spel jouw groei in vier categorieën bijhouden. De eerste categorie bepaalt het maximale niveau van het gebouw dat je elke ronde ontvangt. De twee categorie bepaalt hoeveel nieuwe actieschijfjes je krijgt. De derde categorie bepaalt hoeveel actieschijfjes je van geactiveerde gebouwen mag terughalen. De vierde categorie bepaalt hoeveel bonuskaarten je mag houden. 

Een speelronde begint met de keuze van een nieuw gebouw. Deze gebouwen leveren actiemogelijkheden en/of vooruitgang op ontwikkelsporen op. Daarna krijg je nieuwe schijfjes en keren de schijfjes op eerder geactiveerde gebouwen naar jouw haven terug. Dan volgt de belangrijke actiefase. De acties (varen, stad stichten, stad veroveren, een fiche van een gebouw halen of een bonuskaart trekken) activeer je door een schijfje op het juiste gebouw te zetten of door een actiefiche in te leveren. Deze fiches krijg je als bonus wanneer je met de actie varen of en stad stichten een eigen actieschijfje op het desbetreffende zee- of stadsveld legt. Als je twee naburige steden verbindt, krijg je als bonus ook nog eens het tussenliggende fiche. Deze fiches leveren niet allemaal acties op, de meeste fiches geven je stapjes vooruit op een ontwikkelspoor. Met jouw acties probeer je zoveel mogelijk punten te verdienen. Je krijgt onder meer winstpunten voor steden en tussenliggende verbindingen, voor de winstpuntsymbolen op kaarten en gebouwen en voor de stand op de vier ontwikkelsporen.

Eerste indruk: Endeavor is deze liefhebber van pittige Duitse kost goed bevallen. Hier gaat het ontwikkelen in een razendsnel tempo en met een hoop interactie. Je probeert een beetje van elkaar te profiteren bij het voltooien van de zeeroutes, maar je bent verder vooral bezig om leuke fiches, kaarten en steden voor de medespelers weg te snaaien. Endeavor is wat mij betreft een van de speelse hoogtepunten van 2009.

Campaign Manager 2008 Auteurs: Leonhard & Matthews

release: okt 2009

Campaign Manager 2008 is een tweepersoonsspel van de auteurs van 1960: The Making of the President. Dit nieuwe spel draait om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008, de strijd tussen Obama en McCain. Voor een beschrijving van het spelsysteem verwijs ik je gemakshalve naar de spelregels.

Skyline 3000 Auteurs: Moon & Weissblum

release: okt 2009

Dit bordspel voor 2-4 spelers is Capitol in een nieuw jasje. De spelers bouwen huizen in een futuristische industriestad. Het speelbord toont 9 wijken in 3 groepen van 3 verschillende kleuren, die overeenkomen met de kleuren van bouwvergunningen. De bouwverordening eist dat alle gebouwen in een wijk volgens dezelfde stijl (aangegeven door 2 soorten dakbedekking) worden gebouwd en dat in de 3 wijken met dezelfde kleur beide stijlen voorkomen. Het spel duurt 3 rondes, die elk uit 4 fases bestaan. In de eerste fase speel je kaarten uit waarmee je huizen mag (uit)bouwen, een dak mag plaatsen of een huis op het bord zetten. In de tweede fase worden speciale tegels geveild, waarmee een wijk extra punten kan opleveren. In de derde fase gaan de winstpunten per wijk naar de 2 spelers met de meeste verdiepingen (plus eventuele bonuspunten voor de extra's uit fase 2). In de vierde fase krijg je nieuwe kaarten. De veiling uit fase 2 verloopt volgens een apart systeem: je legt een stapel biedkaarten op volgorde en voegt een stopkaart toe. De biedkaarten worden een voor een gedraaid. Zodra de stopkaart wordt getrokken, is jouw laatste bod bekend. Degene met het hoogste bod wint. Je biedt overigens met dezelfde kaarten waarmee je in fase 1 huizen bouwt en plaatst. Als je ze in de veiling over de balk smijt, kun je in de volgende ronde minder bouwen. Meer informatie: recensie.

MegaCorps Auteur: Costikyan

release: okt 2009

Dit economische bordspel voor 3-6 spelers speelt zich af in een roerige toekomst. Iedere speler controleert een MegaCorp, een economische en politieke machtfactor in de 21ste eeuw. Ze controleren industrieën, manipuleren regeringen en voeren zelfs oorlogen over nieuwe afzetmarkten. Als je hiermee meer geld verdient dan de rest, win je het spel. Meer informatie: regels.

Reef Encounters II Auteur: Breese

release: okt 2009

Reef Encounters of the Second Kind is de nieuwe Engelstalige editie van de uitbreiding van Reef Encounters.

Traders of Carthage Auteur: Kawasaki

release: april 2009

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Het thema van Traders of Carthage is zeevaart en handel in goederen. In speltermen wil dit zeggen dat de spelers setjes kaarten van dezelfde kleuren verzamelen, om daarmee zoveel mogelijk winstpunten te verdienen. In dit spel hebben de kaarten een vierdubbele functie: jouw handkaarten zijn speelgeld om goederen te kopen of kruiken om goederen op te slaan, gekochte setjes zijn jouw goederen en jouw gedekte scorestapel bevat winstpunten. Meer informatie: recensie.

Middle Kingdom Auteur: Lehmann

release: okt 2008

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Spelers strijden om de macht in China na de val van de Han Dynastie. Iedere speler beschikt over een set biedkaarten (waarde 1-7, plus een 'resetkaart'), waarmee ze bieden op dynastiekaarten in de volgende categorieën: boeren, koopmannen, bureaucraten, krijgers en edelen. Er is elke ronde 1 dynastiekaart minder beschikbaar dan het aantal spelers. De hoogste bieder heeft de eerste keuze. Bij een gelijk bod krijgen deze spelers deze ronde niets, maar blijven hun biedkaarten liggen tot de volgende ronde. Als jij twee kaarten van een soort bemachtigt, krijg je de bijpassende bonuskaart. Deze kaarten leveren leuke bonusacties op (biedkaart bekijken voordat jij kiest, een verhoging van jouw bod enzovoort). Als een medespeler meer kaarten van een soort verkrijgt, neemt hij de bonuskaart over. De speler met de minste bonuskaarten controleert tijdelijk een draak, waarmee hij een voor hem betere dynastiekaart kan inpikken. Het spel eindigt met een listige eindtelling, waarbij de onderlinge relatie van verschillende kaartsoorten van groot belang blijkt. Met name een grote voorsprong in boeren is dan zeer lucratief.

Genji Auteur: Kirk

release: okt 2008

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Aan het hof van de Japanse Keizer Ichijo wordt anno 1010 maar over één boek gesproken: het verhaal van Genji, de grootste minnaar van Japan. Alle mannen aan het hof willen zijn romantische prestaties evenaren. Jij bent een Japanse hoveling in een tijd waarin poëzie en schone kunsten hoogtij vieren. Jij probeert jouw reputatie aan het hof te vergroten, door stiekem prinsessen te bezoeken en ze te verleiden met schitterende liefdesgedichten. De spelers leggen daartoe gedichtenkaarten op prinsessen, met passende symbolen voor het seizoen, de heersende mode en de persoonlijke smaak van deze prinses. Hiermee probeer je de meeste reputatiepunten te verdienen.

Wasabi Auteurs: Cappel & Gertzbein

release: okt 2008

Een legspel voor 2-4 spelers. In Wasabi! maken de spelers sushi. Naast het speelbord liggen de vele ingrediënten klaar. Daarnaast krijgen de spelers recepten voor de verschillende soorten sushi. De recepten bestaan uit 2 t/m 5 ingrediënten. Tijdens het spel proberen de spelers ingrediënten van hun recepten in een rechte lijn op het speelbord te krijgen. Als dit gelukt is, leveren die recepten punten op. Hoe uitgebreider het recept, des te meer punten het waard is. De spelers kunnen een bonus verdienen door de ingrediënten ook nog eens in de juiste volgorde op het bord te krijgen. De bonus bestaat uit wasabi-blokjes, die verzameld worden in leuke kleine schaaltjes. Deze blokjes leveren ieder een punt op aan het eind van het spel. Actiekaartjes helpen de spelers om hun recepten sneller af te krijgen of om anderen te dwarsbomen. Zodra het speelbord vol ligt, eindigt het spel. De speler met de meeste punten wint en mag zich Sushimeester noemen. Als een speler voortijdig al zijn recepten af heeft gekregen, stopt het spel meteen en is hij de winnaar. (Tekst: Det)

1960 Auteurs: Leonhard & Matthews

release: okt 2007

1960:The Making of the President is een bordspel voor twee spelers. Dit spel draait om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1960, waarbij Nixon en Kennedy het hoogste ambt begeerden. Het spelsysteem maakt gebruik van speelkaarten voor acties en gebeurtenissen. Deze kaarten introduceren de belangrijke gebeurtenissen uit die tijd in het spelverloop en dwingen de spelers om regelmatig de koers bij te stellen. Op de website van de uitgever kun je de spelregels downloaden.

Pick & Pack Auteur: Hunt 

release: okt 2007

Een bordspel voor twee spelers. Beide spelers werken in een fabriek waar appels worden verpakt. Het speelveld bestaat uit 6 * 6 rijen vol kratten. Deze kratten met appels worden opgepakt door een grijparm. Deze arm wordt door beide spelers bestuurd: de ene speler controleert de verticale beweging, de andere speler de horizontale beweging. De actieve speler verplaatst de grijparm naar een veld naar keuze en grijpt daar de krat. Een leeg veld staat je toe om een actietegel te activeren, waarmee je o.a. appels kunt stelen. Op de website van de uitgever kun je de spelregels downloaden.

Gumball Rally Auteur: Cheatham 

release: okt 2007

Een kaartspel voor 3-8 spelers. In dit luchtige familiespel nemen de spelers deel aan een kartrace. Door het geschikt uitspelen van speelkaarten probeer je de race te winnen. Daartoe moet je handig gebruikmaken van de kleuren of de waardes van jouw handkaarten. Daarnaast hebben pechkaarten invloed op het verloop van de race. De pechstapel bevat verder kaarten die puntentellingen activeren. Dan krijgen de spelers winstpunten op basis van hun huidige positie in de race. Op de website van de uitgever kun je de spelregels downloaden.

Prophecy Auteur: Chvatil

release: okt 2007

Dit bordspel voor 2-5 spelers is een heruitgave van de gelijknamige Tsjechische titel. Dit fantasievolle avonturenspel lijkt mij vooral iets voor liefhebbers van Talisman en dergelijke.

Duel in the Dark Auteur: De Pedro 

release: juli 2007

In dit bordspel voor 2 spelers worden de Britse bombardementen op Duitse steden nagespeeld. De ene spelers vertegenwoordigt het Britse "Bomber Command", de andere speler organiseert de Duitse "Luftwaffe". Meer informatie: Duel in the Dark.

Owner's Choice Auteur: Ikeda 

release: juli 2007

Een bordspel voor 2-5 spelers. De spelers kopen en verkopen aandelen in vier verschillende bedrijven. Ze verdienen geld met dividenduitkeringen en met het realiseren van koerswinsten. Als jij de meeste aandelen van een bedrijf bezit, word jij de directeur en krijg je de directiedobbelsteen van dit bedrijf. De actieve speler handelt eerst in aandelen en verplaatst daarna de actiepion 1-3 velden. Het veld waarop de pion eindigt, activeert een bepaalde actie, bijv. het gooien van de directiedobbelsteen, waarmee de aandelenkoers wordt beïnvloed of er vindt een dividenduitkering plaats. Aan het einde van het spel verkopen de spelers alle aandelen en wint degene met het meeste geld.

Masquerade Auteur: Nakamura 

release: juli 2007

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Aan het begin van een ronde wordt de speelvolgorde vastgesteld. Dan kiest iedere speler de locatie, waar zijn held deze beurt actief zal zijn. De verschillende locaties bieden de helden bepaalde voordelen. Vervolgens mogen de spelers spell-kaarten spelen, waarmee je o.a. een gewonde held kunt genezen of extra gevechtskracht kunt verkrijgen. Daarna volgt de duelfase, waarin de helden de monsters uit het guardian deck bevechten. Als je een monster verslaat, ontvang je de bijbehorende schat en een gratis spell-kaart. Aan het einde van de beurt mag de held in de locatie “kapel” een gebeurteniskaart uitkiezen, waarmee hij o.a. alle andere helden kan verwonden. Het spel eindigt o.a. als het guardian deck is verbruikt. Dan telt iedereen de verzamelde winstpunten. Een speciale mask-kaart levert extra punten op als je aan de voorwaarden voldoet. Je kunt deze mask-kaart ook tijdens een gevecht gebruiken om jouw kracht te verhogen, maar dan verspeel je het recht op de bonuspunten.

Stack Market Auteur: Kawasaki 

release: juni 2007

Dit spel voor 3-4 spelers is een bewerkte Engelstalige heruitgave van het Japanse spel Gra-Gra Company. Dit is een behendigheidsspel met een economische sausje. Je investeert in bedrijven en laat deze groeien door blokjes te stapelen. Hoe hoger de investering, des te meer de onderneming waard is. Als je niet slim investereert of niet over een vaste hand beschikt, wordt de onderneming instabiel. Dat mag je letterlijk nemen, want de handel stort in en jouw investering is niets meer waard.

Escalation! Auteur: Knizia 

release: april 2007

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Iedere speler begint met een hand van zes kaarten. De actieve speler speelt één of meer gelijke kaarten uit en noemt de totale waarde. De volgende speler moet deze waarde overtreffen. Als hij dit niet kan of wil, legt hij alle gespeelde kaarten op een scorestapel (= strafpunten!). Aan het einde van jouw beurt vul je jouw hand weer aan tot zes kaarten. Het spel eindigt zodra iemand zijn laatste handkaart speelt. Dan leggen de overige spelers hun resterende handkaarten op hun scorestapels. Daarna tellen de spelers de kaarten in hun scorestapels: de speler met de minste kaarten is de winnaar.

Dragon Parade Auteur: Knizia 

release: maart 2007

Dit bordspel voor 2-5 spelers speelt zich af tijdens de Chinese nieuwjaarsviering. De bekende optocht met een draak beweegt door de straten van de stad. Aan het einde van de optocht zal een groot feest beginnen. Tijdens de optocht moeten de spelers beslissen waar ze hun pionnen (kraampjes met voedsel) zullen plaatsen. Het is uiteraard de bedoeling om jouw kraampjes zo dicht mogelijk bij het feest te krijgen. Maar waar zal de optocht stoppen? Met speelkaarten verplaats je de draak; de kleur (rood of geel) geeft de richting aan, het cijfer het aantal velden. Iedere speler begint met zes kaarten. De spelers spelen om de beurt een kaart uit, bewegen de draak en plaatsen daarna een van hun pionnen. Na drie rondes legt iedereen twee kaarten af, waarna iedereen zijn laatste kaart speelt en de draak nog één keer beweegt. Daarna leveren de pionnen 0-5 winstpunten op, afhankelijk van hun positie. Na een paar potjes wint degene met de meeste punten.

Midgard Auteur: Lang

release: feb 2007

Een bordspel voor 3-5 spelers. Iedere speler probeert als hoofdman van een Vikingstam de meeste winstpunten te verdienen. Het spel duurt drie rondes. Aan het begin van elke ronde worden vijf doemfiches omgedraaid. Aan het einde van de ronde sterven de Vikingen in deze vijf provincies. Vervolgens worden de actiekaarten gekozen. Iedere speler heeft een set met 3 bronzen, 2 zilveren en 1 gouden actiekaart. Je legt 1 kaart apart en geeft de overige kaarten door naar links, enzovoort. Uiteindelijk eindigt iedereen met 6 actiekaarten, die de tactiek voor de lopende ronde bepalen. Vervolgens speel je actiekaarten uit en zet je jouw Vikingen in om provincies aan te vallen en te controleren. Er zijn 3 koninkrijken met 3 of 4 provincies. Elke provincie bevat een aantal dorpjes, met plaats voor 1 Viking. De speler met de hoogste goudkaart is de startspeler. Hij speelt een actiekaart, voert de instructies (invasie, aanvallen, extra tellingen enzovoort) uit en legt de kaart af. De actiefase eindigt zodra iedereen 4 actiekaarten heeft gespeeld. De niet gebruikte actiekaarten mag je houden. In de scorefase krijg je punten voor meerderheden in provincies en de hemelse gebieden (Asgard en Vanaheim), hetgeen flink kan oplopen als je alle provincies in één koninkrijk controleert. De spelers krijgen ook nog koninkrijkfiches voor gecontroleerde dorpen in de koninkrijken. In de Ragnarokfase gaan alle Vikingen in de verdoemde provincies naar Valhalla en leveren ze winstpunten op. Aan het einde van de ronde wordt Valhalla weer geleegd. Na drie rondes krijgen de spelers 5 bonuspunten voor setjes koninkrijkfiches en wint degene met de meeste punten. Eerste indruk: Midgard is een prima meerderhedenspel met een leuke distributie van actiekaarten (doet denken aan het draftsysteem van sommige Magictoernooien), een scheepslading interactie en een zeer vlotte speelduur (in 45 minuten gepiept).

Gheos Auteur: Wiersma

release: okt 2006

Een legspel voor 2-4 spelers. De spelers zijn goden, die een wereld uit driehoekige tegels opbouwen. Ze proberen daarbij volgelingen (blokjes) te verzamelen in verschillende beschavingen (kleuren). De tegels tonen drie terreinsoorten (zee, kust en/of landmassa) en symbolen voor graan (o.a. van belang bij de start van een beschaving), bekers (voor winstpunten in scorerondes), zwaarden (gevechtskracht), piramides (gebruikt bij epochtellingen) en drie soorten tempels (winstpunten). De actieve speler plaatst of vervangt een tegel. Daarna start hij een nieuwe beschaving of neemt hij een volgeling van een bestaande beschaving uit de voorraad. Vervolgens mag hij een scorefiche spelen om punten te verdienen met de door hem verzamelde volgelingen. Ten slotte trekt hij een nieuwe tegel van de stapel. Als hij hierbij een epochtegel trekt, vindt er een epochtelling plaats, waarbij volgelingen punten opleveren voor piramides. Als continenten met beschavingen worden samengevoegd, ontstaat een oorlog. De beschaving met de meeste zwaarden wint. De verliezer gaat van het bord, zijn volgelingen gaan terug naar de algemene voorraad. Als door het vervangen van een tegel een bezet continent wordt gesplitst, ontstaat een migratie. Dan moet deze beschaving verkassen. Het spel is voorbij wanneer alle spelers hun scorefiches hebben verbruikt of een bepaald aantal epochtegels is getrokken. Dan volgt nog een laatste puntentelling. De speler met de meeste punten wint. Dit spel is toegankelijk, maar tegelijk ook pittig. Het is namelijk een hele klus om een goed scorepotentieel op te bouwen, omdat je met grote regelmaat door je medespelers wordt gehinderd. In dit boeiende spel laat je elkaar niet met rust. Gheos heeft ook Nederlandstalige regels en zal ongetwijfeld in de Nederlandse speciaalzaken opduiken.

Silk Road Auteurs: Faidutti & Cheatham

release: okt 2006

Het speelbord van Silk Road toont een abstracte handelsroute van China naar Europa. Op de steden worden actiefiches gelegd, waarmee de spelers goederen kunnen inkopen, ruilen en verkopen, of speciale acties kunnen uitvoeren. Op elke stad ligt één fiche minder dan het aantal spelers. De pechvogel krijgt wel een troostprijs, hij is de startspeler van de volgende ronde. Aan het begin van een ronde wordt de startspelersteen geveild. Als de huidige startspeler deze wil houden, moet hij de hoogste bieder betalen. Als hij het bod van de hoogste bieder accepteert, krijgt deze de steen. De nieuwe startspeler mag eerst de eventuele gratis actie van een stad uitvoeren en kiest daarna als eerste een actiefiche en voert deze uit. Door slim te handelen en te bieden, probeer je aldus het meeste geld te verzamelen. Silk Road is een luchtige combinatie van bieden, plannen en verzamelen. Het speelt lekker weg, kietelt af en toe de grijze cellen en bevat als bonus ook nog eens Nederlandstalige regels.

Fairy Tale  

release: dec 2005

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Kies een van de vijf kaarten in jouw hand, leg deze gedekt op tafel en geef de rest door aan de volgende speler. Op jouw beurt krijg jij de kaarten van jouw rechterbuurman. Dit ritueel van kiezen, doorgeven (met wisselende richting) en ontvangen gaat door, totdat iedereen vijf gedekte kaarten bezit. Dan kiezen de spelers een van deze kaarten en draaien deze tegelijk open. Vervolgens worden in de voorgeschreven volgorde de effecten van de kaarten uitgevoerd. Er zijn drie soorten: andere kaarten neutraliseren, open neerleggen of dicht neerleggen. In totaal worden drie kaarten omgedraaid, de andere twee worden afgelegd. Na de vierde ronde krijgen de spelers punten voor hun open kaarten.

Dungeonville Auteurs: Ernest & Selinker

release: okt 2005

Een kaartspel voor 2 - 5 spelers. De spelers zijn tovenaars, die avonturiers naar hun kerkers proberen te lokken. Het is de bedoeling om als eerste zeven avonturiers van de andere tovenaars te doden. Vendetta distribueert dit spel in Nederland en heeft Nederlandstalige regels bijgevoegd.

Castle Merchants Auteur: Dziuba

release: okt 2005

Een bordspel voor 2 - 4 spelers. De spelers zijn middeleeuwse handelaren die hun goederen proberen te slijten bij diverse kastelen. Elk kasteel is geïnteresseerd in een bepaalde goederensoort en men geeft snelle handelaren meer geld dan laatkomers. Met een paardenkar trekken de handelaren door een veranderend landschap. Dit landschap bestaat uit losse tegels. Om jouw kar te bewegen moet je de juiste speelkaarten uitspelen (denk aan Elfenland). Iedere speler beschikt over twee of meer lawinetegels, waarmee men routes kan blokkeren. Aan het begin wordt jouw kar geladen met de vijf verschillende goederensoorten. Als je een goed in een kasteel aflevert, verdien je goud of kaarten. In een warenhuis kun je nieuwe goederen laden. Degene die als eerste 18 goudstukken verzamelt, is de winnaar. Vendetta distribueert dit spel in Nederland en heeft Nederlandstalige regels bijgevoegd.

Parthenon Auteurs: Parks & Hawkins

release: sept 2005

"Parthenon: Rise of the Aegean" is een handelsspel voor 3 - 6 spelers. Het spel speelt zich af op de Griekse eilanden tijdens de klassieke oudheid. Iedere speler vertegenwoordigt een eigen eiland, dat is voorzien van twee dorpen en een vloot handelsschepen. De dorpen produceren handelsgoederen, die worden geruild met andere eilanden of verscheept naar verre landen. De reizen over zee zijn gevaarlijk, maar kunnen ook veel opleveren. Met de handelsopbrengsten kun je jouw eiland ontwikkelen. Je kunt nieuwe dorpen bouwen, maar ook werkplaatsen, forten, tempels, universiteiten en “grote wonderen”. Degene die als eerste de vereiste bouwwerken weet te stichten, wint het spel.

Camelot Legends Auteur: Parks 

release: sept 2004

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Het spel bevat drie grote locatiekaarten: Camelot, Cornwall en Perilous Forest. De spelers hebben de beschikking over karakterkaarten. Elke karakterkaart toont zes verschillende vaardigheden: gevecht, diplomatie, avontuur, list, ridderlijkheid en psyche. Elke vaardigheid heeft een waarde van -1 tot 6. De spelers spelen hun karakterkaarten aan hun eigen zijde van de locatiekaarten. Een groep karakters van dezelfde spelers bij dezelfde locatie is een compagnie. Tijdens het spel worden regelmatig gebeurteniskaarten van de kaartstapel getrokken en op de desbetreffende locatiekaart gelegd. Elke gebeurteniskaart toont de voorwaarde die je moet vervullen om deze gebeurtenis te overwinnen. Deze voorwaarde bestaat uit een van de vaardigheden en een getal van 8 t/m 18. Als een compagnie de vereiste waarde evenaart of overtreft, win je de gebeurteniskaart. Deze levert je 1-7 winstpunten op. De speler met de meeste punten wint het spel. De prachtige illustraties op de speelkaarten zijn getekend door bekende artiesten, die hun sporen o.a. hebben verdiend bij het verzamelkaartspel Magic.


Nieuws > Releases > Z-Man Games


Top