Update: 13-11-05

Nieuws > Releases > Yuhodo

Yuhodo

Website


Phantom Rummy  

release: najaar 2005

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Dit spel heeft 100 speelkaarten met prachtige afbeeldingen en een aantal symbolen. Elke kaart heeft een "naam" (cijfer of icoon) en behoort tot een van vier kaartsoorten: human, angel, demon of item. Het is de bedoeling om een set van acht kaarten te verzamelen, die bestaat uit één paar (gelijke kaarten) en twee trio's (gelijke kaarten of oplopende nummers). Iedere speler begint met 7 handkaarten. Aan het begin van een potje wordt een aantal kaarten (spelers + 1) open op tafel gelegd. De actieve speler voegt een van de open kaarten aan zijn hand toe (c.q. legt een nieuwe set open kaarten neer, als de vorige is uitgeput). Vervolgens mag de actieve speler een trio uitspelen en twee kaarten van de stapel aan zijn hand toevoegen. Als hij geen trio uitspeelt, moet hij een handkaart op een eigen aflegstapel leggen. Als je op één kaart na een winnende combinatie in jouw hand hebt, mag je dit aankondigen. Vanaf dat moment mag je de door medespelers afgelegde kaarten gebruiken om jouw set van acht kaarten te voltooien. Na de aankondiging mag je geen losse trio's meer uitspelen. Je moet een getrokken kaart gebruiken om jouw set te voltooien of deze meteen afleggen. Als je de set van acht kaarten hebt verzameld, krijg je 1 punt voor reeds uitgespeelde trio's, 1 punt voor elke rode kaart en eventueel een bonus voor de bovenste kaart van de gedekte stapel. De regels voor gevorderden voegen nog enkele extraatjes toe.

Fairy Tale  

release: najaar 2004

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Kies een van de vijf kaarten in jouw hand, leg deze gedekt op tafel en geef de rest door aan de volgende speler. Op jouw beurt krijg jij de kaarten van jouw rechterbuurman. Dit ritueel van kiezen, doorgeven (met wisselende richting) en ontvangen gaat door, totdat iedereen vijf gedekte kaarten bezit. Dan kiezen de spelers een van deze kaarten en draaien deze tegelijk open. Vervolgens worden in de voorgeschreven volgorde de effecten van de kaarten uitgevoerd. Er zijn drie soorten: andere kaarten neutraliseren, open neerleggen of dicht neerleggen. In totaal worden drie kaarten omgedraaid, de andere twee worden afgelegd. Na de vierde ronde krijgen de spelers punten voor hun open kaarten.

Masquerade  

release: najaar 2003

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Aan het begin van een ronde wordt de speelvolgorde vastgesteld. Dan kiest iedere speler de locatie, waar zijn held deze beurt actief zal zijn. De verschillende locaties bieden de helden bepaalde voordelen. Vervolgens mogen de spelers spell-kaarten spelen, waarmee je o.a. een gewonde held kunt genezen of extra gevechtskracht kunt verkrijgen. Daarna volgt de duelfase, waarin de helden de monsters uit het guardian deck bevechten. Als je een monster verslaat, ontvang je de bijbehorende schat en een gratis spell-kaart. Aan het einde van de beurt mag de held in de locatie “kapel” een gebeurteniskaart uitkiezen, waarmee hij o.a. alle andere helden kan verwonden. Het spel eindigt o.a. als het guardian deck is verbruikt. Dan telt iedereen de verzamelde winstpunten. Een speciale mask-kaart levert extra punten op als je aan de voorwaarden voldoet. Je kunt deze mask-kaart ook tijdens een gevecht gebruiken om jouw kracht te verhogen, maar dan verspeel je het recht op de bonuspunten.

Saga  

release: najaar 2003

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Iedere speler begint het spel met 6 kaarten. In jouw beurt mag je of één kaart trekken of één kaart spelen. Als je meerdere exemplaren van de gespeelde kaart bezit, mag je ook deze kaarten uitspelen. Uitgespeelde kaarten leg je in jouw eigen speelveld op tafel. Deze kaarten leveren aan het einde plus- of minpunten op, afhankelijk van de manier waarop het spel eindigt. Elke kaart bevat een regeltekst, die je meteen moet uitvoeren. Hiermee kun je allerlei grappen en trucs uithalen: kaarten afleggen, ruilen, trekken enzovoort. Sommige kaarten bevatten een pictogram, waardoor de speelvolgorde wordt gewijzigd, de volgende speler wordt overgeslagen of jijzelf een dubbele beurt krijgt. Je mag het einde van het spel activeren als aan één van drie voorwaarden is voldaan. 1) Jij hebt geen kaarten in jouw hand. Dan krijgt iedereen pluspunten voor kaarten in zijn speelveld en minpunten voor kaarten in de hand. 2) Jij hebt 20 of meer punten in jouw hand. Dan krijgt iedereen pluspunten voor kaarten in zijn hand en minpunten voor kaarten in het speelveld. 3) Als de trekstapel is verbruikt, eindigt het spel verplicht. Dan krijgt iedereen punten conform methode 1).


Nieuws > Releases > Yuhodo


Top