Update: 03-10-05

Nieuws > Releases > Wassertal

Wassertal

Website


Railroad Dice 2

Auteur: Kappe

release: okt 2005

Dit treinenspel voor 2-4 spelers is een bewerking van het spelsysteem van Railroad Dice.

Railroad Dice Kreuzung

Auteur: Kappe

release: okt 2004

Deze speciale dobbelsteen voor het bordspel Railroad dice wordt tijdens Spiel 2004 gratis uitgedeeld. De oranje dobbelsteen bevat o.a. een kruispunt van spoorlijnen.

Railroad Dice - Deutschland

Auteur: Kappe

release: okt 2004

Dit is een uitbreiding voor het bordspel Railroad Dice - Die ersten Schienen. In tegenstelling tot het originele spel, wordt nu gespeeld op een vooraf samengestelde landkaart. Het is niet meer mogelijk om stations overal te bouwen, dit kan alleen op gemarkeerde velden met Duitse steden. Aan de bekende terreinsoorten zijn rivieren toegevoegd. In deze set zijn de aandelen verdwenen. De directeur is nu de speler die de meeste passagiers heeft vervoerd. Het aandelensymbool op de dobbelstenen wordt nu gebruikt als een transportsymbool. Met dit symbool kun je de hoeveelheid potentiŽle passagiers van een maatschappij met 1.000 vergroten. Aan het einde van een ronde wordt de massa wachtende passagiers verder met 1.000 vergroot voor elk station dat de desbetreffende maatschappij heeft gebouwd. De speler die een station bouwt, ontvangt als premie twee vraagtekensymbolen en verder alle op dat moment wachtende passagiers (eventueel te verhogen met vraagtekens en transportsymbolen). De set bevat een opvouwbare kaart en 60 passagiersfiches.

Railroad Dice

Auteur: Kappe

release: okt 2003

Railroad Dice Ė Die ersten Schienen is het eerste spel van deze nieuwe uitgever. Dit treinenspel voor 2-4 spelers valt in eerste instantie op door het gebruikte spelmateriaal. Het spel bevat onder meer 40 multifunctionele dobbelsteentjes, die worden gebruikt voor de aanleg van spoorlijnen, aankoop van aandelen en als "speelgeld". In de loop van het spel kopen de spelers aandelen, worden ze directeur van een of meer maatschappijen, leggen ze spoorlijnen aan en bouwen ze stations. Aan het einde van een ronde bepaalt de langste keten van stations per maatschappij hoeveel winstpunten de directeur ontvangt. In de beginfase kun je een maatschappij eenvoudig in jouw bezit krijgen en houden. Op een gegeven moment raakt de aandelenmarkt uitgeput en wordt het mogelijk een medespeler te dwingen aandelen af te geven, waardoor hij de controle over zijn maatschappij verliest. Dit is een aardig spel, waarbij de handige inzet van de schaarse dobbelstenen centraal staat. Het spel begint vrij rustig, maar wordt vanzelf heftig door de aandelenoorlogen in de eindfase.


Nieuws > Releases > Wassertal


Top