Update: 20-09-09

Nieuws > Releases > Vendetta Games

Vendetta Games

Website


That's Life! Auteurs: Kramer & Kiesling

release: okt 2009

Een loopspel voor 2-6 spelers. Het speelveld bestaat uit een starttegel, 32 wegtegels en een finishtegel. Er zijn drie soorten wegtegels: pluspunten, minpunten en gelukstegels. Iedere speler beschikt over 3 speelfiguren. Er zijn ook 8 neutrale speelfiguren (wachters), die aan het begin op 8 gunstige wegtegels worden geplaatst. De actieve speler gooit een dobbelsteen en verplaatst vervolgens een eigen speelfiguur of een wachter het gegooide aantal velden. Een wachter mag alleen worden verplaatst als op de tegel van vertrek minstens één speelfiguur van jezelf of een medespeler achterblijft. Als jouw speelfiguur alleen op de tegel van vertrek stond, moet je deze tegel wegnemen. Afhankelijk van de soort levert deze tegel aan het einde plus- of minpunten op. Met een gelukstegel kun je minpunten in pluspunten veranderen. Als alle speelfiguren de finish hebben bereikt, worden de punten geteld. Het regelboekje bevat ook nog vijf varianten. Dit is een heruitgave van het gelijknamige Ravensburgerspel uit 2005.
Conclave Auteur: Boots 

release: okt 2008

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Conclave neemt je mee achter de gesloten deuren van het Vaticaan, waar de kardinalen een nieuwe Paus kiezen. Jij vertegenwoordigt één van de facties binnen het Vaticaan en jouw doel is de machtigste te worden. Gedurende een conclaaf weet je dat iedere speler moet stemmen, maar op wie? Hoe overtuig jij de anderen op wie te stemmen? Wie is jouw vriend, wie jouw vijand? Maak je eigen plan, probeer in te schatten wat de anderen van plan zijn, maar het belangrijkste is: stem tactisch. Want alleen op die manier word jij de machtigste factie binnen het Vaticaan. 

Conclave is een productie van Duyfkengames in samenwerking met Vendetta. De eerste druk is gelimiteerd tot 250 exemplaren, verkrijgbaar bij de Vendetta stand (hal 4 stand 102) op Spiel 2008.

Logan Stones Auteur: Yianni 

release:okt 2008

Logan Stones is een tactisch spel voor twee spelers van de ontwerper van Hive. Het spel wordt gespeeld met 18 stukken met aan beide kanten verschillende symbolen. Het spel is gebaseerd op de simpele regels van 'Rock Paper Scissors': schaar slaat papier, papier slaat rots en rots slaat schaar. Het is de bedoeling om vier stenen met hetzelfde symbool te verbinden. Dit is lastiger dan het lijkt, omdat beide spelers met dezelfde stenen spelen, die ook nog eens omgedraaid kunnen worden en dan andere symbolen bevatten.

Street Paintball Auteur: Jansen 

release: okt 2008

Een reactiespel voor 3-6 spelers. Iedere speler heeft een paintballteam met 6 leden en één balletje (jouw verfpistool). Je probeert de anderen op het juiste moment met je balletje te raken en daarbij zelf buiten schot te blijven. Iedere speler draait om de beurt een kaart open van zijn stapel, waarna de spelers op deze kaart reageren. Op de kaarten zijn allerlei personen afgebeeld, die om bepaalde reacties vragen. Bij een kaart met een tegenstander probeert iedereen bijv. die speler met balletjes te bekogelen. Het doelwit probeert zelf deze balletjes te vangen. Bij andere kaarten is het zeer onverstandig om je balletje te gooien enzovoort. Als je geraakt wordt of een fout maakt, verlies je één teamlid. Het is de bedoeling om aan het einde de meeste teamleden over te hebben. Street Paintball wordt uitgegeven in samenwerking met Elven Ear Games. Vendetta verzorgt de distributie van het spel.

Hive uitbreiding Auteur: Yianni 

release: nov 2007

Deze kleine uitbreiding voor het tweepersoonsspel Hive introduceert de muskiet, een speelstuk dat de eigenschappen van andere speelstukken kan kopieren. 

Steam over Holland Auteur: Van Dijk 

release: okt 2007

Dit treinenspel voor 2-5 spelers behoort tot de 18xx-familie. Steam over Holland is een spel uit de 18xx-familie. In 1839 ontstaan de eerste spoorlijnen in Nederland. De spelers investeren hun geld in spoorwegmaatschappijen. Als directeuren bouwen ze voor deze maatschappijen nieuwe spoorlijnen en stations, kopen ze steeds betere treinen en laten ze deze treinen rijden. Met het rijden van de treinen verdienen de maatschappijen geld. Als directeur kun je deze opbrengsten in de firmakas storten, om toekomstige investeringen mogelijk te maken, of als dividend uitkeren aan de aandeelhouders. Bij de eerste keuze daalt de aandelenkoers van de maatschappij, bij de tweede keuze stijgt de aandelenkoers. Deze koers is belangrijk, omdat je aan het einde van de rit de rijkste belegger wilt zijn. Maar met pure hebberigheid als belegger alleen red je het meestal niet. Als directeur moet je jouw maatschappijen economisch gezond houden, of tijdig jouw aandelen dumpen om een andere speler met de puinhopen op te zadelen. Volgens de ontwerper is dit spel bedoeld als een toegankelijke 18xx-variant met een relatief korte speelduur. Ik heb het spel weliswaar nog niet gespeeld, maar heb de indruk dat hij in deze opzet is geslaagd. De oplage bestaat uit 1.000 genummerde exemplaren. Het spel heeft Engelse, Duitse, Franse en Nederlandse spelregels.

Hive Auteur: Yianni 

release: sept 2007

Een bordspel voor twee spelers. Iedere speler heeft 11 zeszijdige speelstukken met afbeeldingen van insecten. Om het spel te winnen moet je de bijenkoningin van je tegenstander vastzetten en jouw eigen koningin mobiel houden. Een koningin is vastgezet als ze aan alle kanten door zes eigen en/of vreemde speelstukken is omgeven. Aan het begin brengen de spelers om de beurt enkele speelstukken in het spel, waarna het duel kan losbarsten. Iedere insectensoort heeft zijn eigen bewegingsregels. De sprinkhaan kan bijvoorbeeld in een rechte lijn over speelstukken springen, een mier kan snel om het speelveld lopen en de kever kan op een speelstuk stappen om deze te blokkeren. De Nederlandstalige uitgave van Vendetta bevat het materiaal van de Duitse editie van Huch. Men heeft alleen een andere buidel voor de speelstukken toegevoegd. 

Nobody but us Chickens Auteur: Nunn 

release: okt 2005

Dit kaartspel voor 3-6 spelers is een nieuwe nazaat uit de “Ik denk, dat jij denkt, dat ik denk”-familie. De spelers spelen tegelijkertijd een kaart uit. De kippen vormen een stapel winstpunten, die door vossen en ratten worden opgepeuzeld, die op hun beurt weer moeten oppassen voor de waakhond. Op zich een lollig spelletje, maar aan het verwante en beter uitgevoerde Hick Hack in Gackelwack van Zoch heb ik meer plezier beleefd.

UWO Auteur: Jansen 

release: sept 2005

Een kaartspel voor twee spelers. Het is de bedoeling om het leger "Unidentified Walking Objects" van de tegenstander te vernietigen. Aan het begin wordt een speelveld gevormd: zes energiekaarten en 10 UWO's per speler. Deze eerste UWO's zijn niet zo sterk, ze mogen maar één veld lopen en kunnen alleen naburige tegenstanders raken. In een beurt mag je twee acties uitvoeren: 1) lopen of vechten en 2) morfen. De acties van de UWO's kosten energie. Per ronde heb je zes energie te besteden. Als beide spelers hun energie hebben verbruikt, is de ronde voorbij. Er zijn acht verschillende soorten UWO's. Sommigen kunnen verder lopen, anderen verschansen zich in bunkers of dragen krachtige wapens, waarmee je vijand op afstand kunt raken. Vrijwel elke UWO heeft bovendien bescherming tegen een bepaalde andere soort. De UWO's kunnen ook nog morfen. Dan leg je een UWO uit jouw hand op een andere UWO, waardoor deze plotseling van gedaante verandert. Hiermee kun je met name tijdens de verdediging de tegenstander verrassen. Aan het einde van jouw beurt mag je jouw hand weer aanvullen tot drie kaarten. Als jouw voorraad handkaarten is uitgeput, kun je niet meer "morfen". In de trekstapels bevinden zich negen miskaarten, waarmee je een aanval kunt afweren. Het spel is voorbij zodra een van beide legers volledig is vernietigd.


Nieuws > Releases > Vendetta Games


Top