Update: 06-04-10

Nieuws > Releases > University Games

University Games

Website


Typo Tin Auteur: Van Moorsel

release: voorjaar 2010

Een luxe heruitgave in een tinnen doosje van dit kaartspel voor 2-6 spelers. Elke speelkaart bevat één letter. Aan het begin krijgen alle spelers 12 kaarten. Elke beurt spelen de spelers tegelijkertijd één kaart uit en leggen deze vervolgens aan de op tafel liggende letterreeksen. De kaarten worden in alfabetische volgorde aangelegd (degene die een "A" heeft gespeeld, legt dus als eerste zijn kaart aan). Je mag jouw kaart aan een rij leggen als je een geldig woord kunt noemen, dat begint met de openliggende letters van deze rij. Als je jouw letterkaart niet kunt aanleggen, moet je een rij weghalen en krijg je strafpunten. In de tweede ronde krijgen de spelers opnieuw 12 kaarten, maar worden de kaarten in omgekeerde volgorde aangelegd (de "Z" wordt als eerste aangelegd). 

Pocket Games  Auteur: --

release: voorjaar 2010

Een collectie van drie kleine magnetische reisspellen voor twee spelers. Bij Goal wint de speler die als eerste zijn beide voetballen in de goal schiet. Bij Ace moet je als eerste al jouw tennisballen naar de overkant van het net slaan. Bij RALLY! wint de speler die als eerste al zijn auto’s in omgekeerde volgorde aan de overkant plaatst. Driemaal hetzelfde spelsysteem in een ander sportief jasje.

Dito  Auteur: --

release: voorjaar 2010

Een partyspel voor 3-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: spelers verzinnen de leukste antwoorden op willekeurige combinaties van HOE & WAT-kaarten. Ze schrijven of tekenen de antwoorden op hun paddle, of werken samen in teams. Het antwoord dat het vaakst voorkomt, scoort! Het is dus niet alleen belangrijk om zelf iets leuks te verzinnen, maar men moet ook proberen te raden wat andere spelers denken! Meer dan 5000 mogelijke combinaties. Simpele regels, snel te spelen. Er is ook een reisversie in een tinnen doosje.

MiYu Magic Cardgame Auteur: --

release: voorjaar 2010

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: de spelers proberen het logo van MiYu te vervolledigen door setjes te maken van 3 kaarten. Een set bestaat uit 1 van de 4 elementen, een sterrenbeeld uit dat element en een steen behorend tot dat sterrenbeeld. Geheel in lijn met succesvol concept: Verzamelen, Elementen, Horoscopen, Stenen, Ruilen, Magie…. Inclusief één echte MiYu edelsteen! Bevat magische jokerkaarten: spelers wrijven over de kaart en op magische wijze komt er een boodschap te voorschijn!

Miyu  Auteur: --

release: 2009

Een bordspel voor één en meer spelers. Beschrijving van de uitgever: hét spel om in jouw toekomst te kijken! In het unieke MiYu the Game wint degene die als eerste het MiYu-symbool ‘getekend’ heeft. Drie innovatieve en magische speelstrategieën. De pendel bepaalt welke opdracht te volbrengen. De ‘mood’-ring toont de emoties van de spelers en bepaalt welke kleur kaart te spelen. De MiYu Magic Stones tonen de spelers de toekomst! MiYu the Game, een mysterieus spel om alleen te spelen én met vrienden!

20.000 Mijlen onder Zee  Auteur: --

release: 2009

Een bordspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: De spelers dalen in een “echte” duikboot naar de diepten van de oceaan en beleven het avontuur, zoals in het spannende boek van Jules Verne.De spelers proberen op drie manieren diepzeefiches te verzamelen: draai het spelbord en zo de stroming van de oceaan; verander de koersrichting van de duikboot; duik door de oceaan! Op het eind van elke ronde leveren de fiches punten op.De speler die op het eind van het spel de meeste punten heeft, is de winnaar!

Abracadabra  Auteurs: Cathala & Laget

release: okt 2008

Een lollig racespel met een heksenthema voor 2-6 spelers. Een speler gooit een lading dobbelstenen in de doos (het toverboek). Deze stenen hebben verschillende symbolen in twee kleuren. Vervolgens moet je snel zien te onthouden wat er is gegooid. Als een van de spelers het toverboek dichtdoet, komt het op het geheugen aan. Met jouw kaartjes maak je dan een toverformule met de juiste symbolen. Dit is overigens gemakkelijker gezegd dan gedaan. Jouw formule mag maar één kleur hebben en je mag geen symbolen gebruiken die in beide kleuren zijn gegooid. Als jouw spreuk geen foute symbolen bevat, ga je vooruit op het circuit. Een volledige en foutloze spreuk levert zelfs een mooie bonus op.

Ubongo  Auteur: Rejchtman

release: okt 2008

Een puzzelspel voor 2-4 spelers. Op het centrale speelbord liggen 72 gekleurde edelstenen. Iedere speler beschikt over een eigen bordje en een voorraad tegels in verschillende vormen. Het toeval bepaalt welke drie tegels de spelers deze ronde moeten gebruiken. Deze tegels moet je zo snel mogelijk passend op jouw eigen bordje leggen, zodat deze volledig is gevuld. Vervolgens nemen de spelers twee edelstenen van het bord. Degene die als eerste de puzzel met zijn tegels heeft voltooid, mag als eerste kiezen. Het is de bedoeling om de meeste edelstenen van een kleur te verzamelen.

Wijsneus  Auteur: ?

release: okt 2008

Een partyspel voor 2-12 spelers. Beschrijving van de uitgever: wie is de grootste wijsneus in de familie of de vriendengroep? In dit vliegensvlugge partyspel speelt iedereen tegelijk! Aan de hand van verschillende hints raden de spelers wie, wat of waar ze zijn. De wijsneus die het antwoord denkt te weten, mag het meteen roepen. Gezelligheid gegarandeerd. 

Cro-Magnon  Auteur: Mercier

release: okt 2008

Een bordspel voor 3-12 spelers. Beschrijving van de uitgever: in Cro-Magnon kruipen de spelers in de huid van Neanderthalers en proberen ze zich een weg te banen naar het leven van Homo Sapiens. Er is alleen een flinke beperking, dit alles moet gebeuren in oertaal: communiceren met kreten, met gebaren, of gebruikmakend van houtskool en klei. Jij lachen veel!

Ubongo kaartspel  Auteur: Rejchtman

release: aug 2008

Een aangenaam geprijsde reisversie van dit in Duitsland populaire puzzelspel voor 1-4 spelers. Eerst probeer je de juiste puzzelstukken te vinden, die je daarna passend op jouw kaart moet aanleggen om daar het witte vlak af te dekken. Als jij als eerste de code kraakt, mag je de kaart als winstpunt houden. Als je medespelers dit ook lukt, voordat de zandloper leeg is, mogen ook zij hun kaart houden. Lukt dit ze niet, krijg jij de kaarten en daarmee extra punten.

Big Brain Academy  Auteur: ?

release: aug 2008

In deze kaartspelvariant op Nintendo 'breinbreker' strijden twee of meer teams om te bewijzen dat ze de meeste hersenen hebben.

Reis om de wereld in 80 dagen Auteur: Rieneck

release: sept 2007

Een bordspel voor 3-6 spelers. In de voetsporen van Jules Vernes proberen de spelers in 80 dagen rond de wereld te reizen. Wie als eerste weer in Londen aankomt en aan het einde de minste dagen heeft verbruikt, is de winnaar. De actieve speler kiest een reiskaart en beslist of hij naar de volgende plaats wil reizen. Als hij wil reizen, moet hij de voor deze route benodigde reiskaarten afgeven. De gebruikelijke transportmiddelen zijn trein en schip. De route geeft aan welke soort je nodig hebt. Het is verstandig om bij het sparen van kaartjes vooruit te kijken. Op elke reiskaart wordt aangegeven hoeveel dagen de reis met deze kaart duurt. Deze dagen worden afgeboekt op jouw tijdspoor. Als je op een route, waarop tweemaal hetzelfde voertuig is afgebeeld, met twee gelijke kaarten betaalt, hoef je maar voor één van deze kaarten reisdagen te betalen. Het is dus van belang om dubbele kaarten te sparen. Elke reiskaart staat verder een speciale actie toe, waaronder een snelle trip per luchtballon (dobbelen i.p.v. de afgebeelde waarde in reisdagen afboeken) of een detective verplaatsen (om medespelers extra reisdagen te bezorgen). Dit is per saldo een aardig familiespel met een toefje resourcemanagement.

Big Brain Academy  Auteur: ?

release: najaar 2007

Dit spel wordt ontwikkeld in samenwerking met Nintendo. Volgens de uitgever ontdekken de spelers met deze 'echte breinbreker' wie de meeste hersenen heeft.

1000 plekken...  Auteur: ?

release: najaar 2007

“1000 plekken die je echt gezien moet hebben” is een bordspel op basis van het gelijknamige boek van Patricia Schultz. Volgens de uitgever kom je spelenderwijs veel te weten over de historische en culturele waarde van 135 schitterende bestemmingen, overal ter wereld. Als speler ga je op wereldreis en moet je minimaal 5 bestemmingen in 5 werelddelen bezoeken en daarna weer zo snel mogelijk terug naar je geboorteland. Vergeet niet van elke bestemming een ansichtkaart mee te nemen als bewijs.

Anti Monopoly  Auteur: ?

release: najaar 2006

Dit bordspel voor 2-6 spelers zal volgens de uitgever het ware verhaal achter het Monopoly bordspel ontsluieren en is klaar om de wereld te veroveren. Tja, dat zijn interessante kreten - hmmm, eigenlijk niet.

Het vlooiencircus Auteur: Knizia

release: april 2006

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Er zijn kaarten in 10 verschillende kleuren, genummerd van 0 t/m 7, en enkele actiekaartjes. De kleuren staan voor verschillende circusacts, die je in jouw circus wilt laten optreden. De actieve speler trekt een kaart van de dichte stapel en legt deze open op tafel. Je mag meerdere kaarten draaien, maar als je dezelfde kleur nogmaals trekt, is jouw beurt meteen voorbij. Als je op tijd bent gestopt, neem je een van de open kaarten in jouw hand. Daarna mag je eventueel setjes van drie kaarten met dezelfde waarde uitspelen. Zo'n set levert je bij de eindtelling 10 punten op. Je krijgt ook 10 punten als je de 10 verschillende kleuren hebt verzameld. Ten slotte krijg je punten voor de hoogste handkaart per kleur. Met de actiekaartjes kun je o.a. kaarten van medespelers stelen.

Beestenveiling Auteur: Knizia

release: april 2006

Een kaartspel voor 3-5 spelers. In de loop van het spel verzamelen de spelers allerlei dierenkaarten, die aan het einde van de rit winstpunten opleveren. Het spel bevat 16 dierenkaarten. Er zijn 10 positieve kaarten, die 1-10 punten waard zijn. Er is verder een negatieve kaart, die je 5 strafpunten bezorgt. Een andere negatieve kaart is de pechvogel. Als je deze kaart bemachtigt, moet je een positieve kaart inleveren. Er zijn verder nog vier blauwe kaarten: met de drie verdubbelaars kun je jouw score verdubbelen, met de gier wordt jouw puntensaldo gehalveerd. Iedere speler beschikt over een eigen setje van 11 biedkaarten, met een waarde van 1-25 (1-4, 6, 8, 10, 12, 15, 20 en 25). Aan het begin van een ronde wordt een dierenkaart omgedraaid, waarna de startspeler als eerste een bod uitbrengt. De volgende spelers moeten een hoger bod uitbrengen of passen. Positieve kaarten en verdubbelaars gaan naar de hoogste bieder, die de geboden biedkaarten moet inleveren. De overige spelers krijgen hun biedkaarten terug. Negatieve kaarten gaan naar de eerste speler die past. Deze speler mag zijn biedkaarten houden, de overige spelers moeten hun biedkaarten inleveren. Dit beestachtige biedfestijn eindigt meteen zodra de vierde blauwe dierenkaart wordt omgedraaid. Dan mogen de spelers eerst hun resterende geldvoorraad tellen. De speler met de kleinste spaarpot wordt zonder pardon uit de dierentuin gesmeten en is de grote verliezer. De overige spelers tellen de verzamelde punten, waarna degene met de meeste punten het spel wint.

Biggenbende Auteur: Borg

release: april 2006

Een kaartspel voor 3-6 spelers. De spelers beginnen met drie gedekte kaarten (de modderpoel) en een hand met zes kaarten. Aan het begin leg je drie van jouw handkaarten open op de modderpoel, waarna drie handkaarten resteren. Elke beurt moet je een of meer kaarten met dezelfde waarde op de centrale stapel afleggen, waarbij deze kaarten gelijk of hoger moeten zijn dan de bovenste kaart van de aflegstapel. Sommige kaarten hebben speciale effecten (joker, beurt overslaan, speelvolgorde wijzigen of de aflegstapel verwijderen). Als je niet kunt afleggen, moet je de gehele aflegstapel in jouw hand nemen. Aan het einde van jouw beurt vul je jouw hand aan tot drie kaarten. Als je geen handkaarten meer bezit (als de trekstapel is uitgeput), moet je een open kaart uit jouw modderpoel spelen. Ten slotte probeer je de drie dichte kaarten uit jouw modderpoel te lozen. Je verdient punten door als eerste of tweede spelers alle kaarten kwijt te raken.

iNew Amigos! Auteur: 

release: maart 2006

Een spel voor twee of meer spelers. Beschrijving van de uitgever: "speel ¡New Amigos! met familie en vrienden en leer meer over de taal en cultuur van een land. Of je nu beginner bent of de taal al redelijk beheerst, alle drie de speelniveau’s kunnen met elkaar gespeeld worden. Voor je het weet spreek je de taal van jouw keuze!". Van ¡New Amigos! zijn in Nederland en Vlaanderen de volgende taalversies te koop: Nederlands - Engels, Nederlands - Italiaans, Nederlands - Frans en Nederlands - Spaans.

Sudoku Auteur: --

release: nov 2005

"Sudoku Het Spel" is een puzzelspel voor 1-2 spelers of teams. Dit spel bevat 100 puzzels op drie verschillende speelniveau’s. Je legt een puzzelvel met een opdracht onder jouw raamwerk, waarna je met fiches de ontbrekende cijfers moet invullen. Er is tevens een kleine reisversie met minder opdrachten. Ten slotte is er ook de kinderversie "Sudoku Junior". Deze heeft minder vakjes en werkt niet met getallen, maar met herbruikbare dierenplakplaatjes.

Egelrace Auteurs: Doris & Frank

release: sept 2005

Dit bordspel voor 2-6 spelers is de Nederlandstalige versie van Igel Ärgern. Het speelbord is een racebaan voor egels, die over zes banen de finish moeten bereiken. Elke baan toont één van de symbolen van een zeszijdige dobbelsteen. Aan het begin plaatsen de spelers om de beurt hun vier eigen egels op de zes startvelden, waarbij de nodige egeltjes op elkaar worden gestapeld. De egels racen vervolgens van start naar finish. Degene die als eerste drie van zijn egels over de finish brengt, is de winnaar. Als je aan de beurt bent, moet je de volgende stappen in de aangegeven volgorde uitvoeren: gooi de dobbelsteen en leg deze voor de desbetreffende rij op het speelbord; daarna mag je een eigen egel (in welke rij dan ook) één vakje zijwaarts bewegen; ten slotte moet je een egel (van jezelf of van een ander) in de rij van de dobbelsteen één vakje vooruit bewegen. Als er meerdere egels op hetzelfde vak staan, mag alleen de bovenste egel bewegen (de onderliggende egels worden geblokkeerd!). Elke baan bevat een zwart veld, een valkuil. Een egel in een valkuil mag pas bewegen als alle andere egels hem hebben ingehaald of op gelijke hoogte staan. Er is dus niets leuker dan een vreemde egel het laatste zetje richting valkuil te geven. Egelrace is een prima familiespel, met voldoende mogelijkheden om elkaar te plagen.

Veel Soeps Auteur: Knizia 

release: mei 2005

Dit kaartspel voor 2-5 spelers is de Nederlandstalige versie van Too Many Cooks. Iedere speler beschikt over vijf menukaartjes met vier verschillende soepen en een kaartje "geen soep". Aan het begin van een ronde kiest iedere speler één menu. Vervolgens speel je om de beurt een speelkaart op een centrale aflegstapel. Elke kaart toont een ingrediënt van een soepsoort. De kaarten hebben een waarde van 0 tot 10. Als je een kaart speelt, tel je de waarde van deze en eerdere kaarten op. Zodra je de waarde 10 of meer bereikt, neem je alle tot dan uitgespeelde kaarten. Afhankelijk van het gekozen menu leveren deze aan het einde van een ronde plus- of minpunten op. Met name de kaart "geen soep" is linke soep, omdat jouw medespelers je dan met veel minpunten kunnen opzadelen. Je speelt in totaal vijf rondes, waarbij je elke menukaart één keer kunt inzetten. Meer informatie: recensies.

Typo Auteur: Van Moorsel

release: mei 2005

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Elke speelkaart bevat één letter. Aan het begin krijgen alle spelers 12 kaarten. Elke beurt spelen de spelers tegelijkertijd één kaart uit en leggen deze vervolgens aan de op tafel liggende letterreeksen. De kaarten worden in alfabetische volgorde aangelegd (degene die een "A" heeft gespeeld, legt dus als eerste zijn kaart aan). Je mag jouw kaart aan een rij leggen als je een geldig woord kunt noemen, dat begint met de openliggende letters van deze rij. Als je jouw letterkaart niet kunt aanleggen, moet je een rij weghalen en krijg je strafpunten. In de tweede ronde krijgen de spelers opnieuw 12 kaarten, maar worden de kaarten in omgekeerde volgorde aangelegd (de "Z" wordt als eerste aangelegd). Dit spel werd vorig jaar nog uitgegeven door Cwali.

De Bezeten Fles Auteur: Cornett

release: mei 2005

Dit kaartspel voor 3-4 spelers is de Nederlandstalige versie van Flaschenteufel. Het spel wordt gespeeld met een set van 36 kaarten, met de cijfers 1-37. Iedere kaart bevat verder een van de drie kleuren rood, geel en blauw. De startkaart met de waarde 19 wordt op het midden van de tafel gelegd. Naast deze kaart leg je de speelfiguur van de flessengeest. De overige kaarten worden geschud en verdeeld. Iedere speler zoekt een kaart uit en legt deze op het midden van de tafel bij de flessengeest. Vervolgens geeft iedereen de naburige spelers één gedekte kaart. Om de beurt spelen de spelers één open kaart uit, waarbij je kleur moet bekennen. Als je dit niet kunt, mag je een andere kleur spelen. Zijn alle gespeelde kaarten hoger dan de startkaart, dan krijgt de speler met de hoogste kaart deze slag. Zijn één of meer kaarten lager dan de startkaart, gaat de slag naar degene die de hoogste van deze lagere kaarten heeft gespeeld. Met deze slag krijg je ook de speelfiguur van de flessengeest en de bijbehorende kaarten. Die moet je voor het einde van het spel zien te lozen, want de kaarten van de geest leveren minpunten op. Het lozen van de flessengeest wordt steeds moeilijker, omdat hij telkens de (lagere) waarde van de kaart aanneemt waarmee hij is gewonnen. Een ronde is afgelopen als alle kaarten zijn gespeeld. Je speelt door tot een afgesproken aantal punten. Eerste indruk: deze leuke variant op het bekende principe van "slagen halen" zal liefhebbers van traditionele kaartspellen zeker aanspreken.

Mex Auteur: --

release: mei 2005

Dit dobbelspel voor 2-12 spelers is een commerciële uitgave van het bekende kroegspel Mexicaantje. Dit spel bevat tevens regels voor de variant "Bluf-Mex".

Expedition Pyramide Auteur: Rejchtman 

release: najaar 2004

Een bordspel voor 2-4 spelers. Het spelbord wordt gevuld met 78 diamanten, die behoren bij zes verschillende piramides. Het is de bedoeling om de meeste diamanten van één kleur te verzamelen. Hiertoe moet je de toegangscodes van de piramides kraken. Iedere speler bezit een aantal sleutelfiches in allerlei vormen en maten. Elke ronde ontvang je een codekaart, waarop je met sleutelfiches de juiste code moet vormen. Om het lastig te maken, mag je niet alle sleutelfiches gebruiken en geeft een zandloper aan hoeveel tijd je hebt om de klus te klaren. Als de zandloper leeg is, krijgt iedere succesvolle codekraker een aantal diamanten.

Pipeline  

release: najaar 2004

Een 3-D spel voor 2-4 spelers. Het spelmateriaal bestaat uit een bord en tientallen plastic speelstukken, die onderdelen van een pijpleiding voorstellen. Om de beurt plaatsen de spelers een stuk pijpleiding om zo de overkant van het spelbord te bereiken. Iedere speler beschikt over een verzameling plastic leidingstukken in verschillende vormen. Een dobbelsteen bepaalt welke vorm je deze beurt moet plaatsen. De uitgestippelde route wordt regelmatig verstoord door medespelers, die een leiding kunnen afsluiten of met hun eigen leiding jouw weg versperren. De speler die met zijn pijpleiding als eerste de overkant bereikt, heeft gewonnen.


Nieuws > Releases > University Games


Top