Update: 16-05-04

Nieuws > Releases > ▄berplay

▄berplay -
Inspiration Games

Website


▄berplay publiceert regelmatig spellen in samenwerking met Duitse uitgevers. Informatie over dergelijke titels vind je op de pagina's van de desbetreffende Duitse firma's. Hier vind je met name informatie over hun eigen releases (waaronder heruitgaven van spellen die in Europa niet meer leverbaar zijn).

Ra Auteur: Knizia

release: najaar 2004

Een heruitgave van Knizia's veilingspel voor 3-5 spelers. Het spel wordt gespeeld in drie spelronden, die elk eindigen met een telling van winstpunten. Tijdens een spelronde trekken de spelers fiches in allerlei soorten en leggen deze op het spelbord. Deze fiches worden regelmatig geveild. Aan het einde van een ronde krijg je winstpunten voor je fiches en soms minpunten voor de categorieën waarin je geen of te weinig fiches hebt verzameld.

Buy Low Sell High Auteur: Knizia

release: najaar 2004

Een economisch bordspel voor 2-4 spelers. Meer informatie volgt.

Relationship Tightrope Auteur: Knizia

release: voorjaar 2004

Een heruitgave van Knizia's kaartspel Drahtseilakt. De balancerende koorddansers zijn nu vervangen door mannen en vrouwen, die op zoek zijn naar de balans in hun relatie. Door het uitspelen van kaarten verzamel je staafjes in twee kleuren. Als je aan het einde van een beurt staafjes in twee kleuren bezit, lever je staafjes in tot je ÚÚn kleur overhoudt. Het is uiteindelijk de bedoeling om geen of weinig staafjes over te houden.

The Arc of the Covenant Auteur: Wrede

release: najaar 2003

Een bijbelse uitvoering van Carcassonne. Het spel is voor 90% niets anders dan Carcassonne met nieuwe plaatjes. Daarnaast heeft iedere speler een speelfiguur voor een profeet. Tijdens het spel beweegt een Ark-fiche over het bord. Als deze jouw profeet ontmoet, krijg je extra punten.

Settlers of Zarahemla Auteur: Klaus Teuber 

release: zomer 2003

Een religieuze bewerking van de Kolonisten van Catan. Deze editie richt zich op de Mormoonse markt en is ge´nspireerd door de geschiedenis van deze groep. Meer informatie: Settlers of Zarahemla.

High Society Auteur: Knizia

release: zomer 2003

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Iedere speler heeft een eigen set speelkaarten. Een stapel bezitkaarten ligt midden op tafel. De bovenste bezitkaart wordt omgedraaid, vervolgens wordt op deze kaart geboden. De spelers leggen om de beurt een of meer geldkaarten op tafel. Je moet daarbij het vorige bod verhogen. Als je past, doe je de rest van deze ronde niet meer mee. De winnaar krijgt de (positieve) bezitkaart en legt zijn bod in de speldoos (er wordt geen wisselgeld teruggegeven). Als niemand heeft geboden, krijgt de laatste speler de bezitkaart voor niets. Een negatieve bezitkaart gaat naar de speler die als eerste heeft gepast. De overige spelers moeten hun bod betalen. Aan het einde van de rit worden plus- en minpunten gesaldeerd. De speler met het minste geld hoeft niet meer te tellen, hij heeft in ieder geval verloren.


Nieuws > Releases > ▄berplay


Top