Update: 22-08-05

Nieuws > Releases > Spiele aus Timbuktu

Spiele aus Timbuktu

Website


Gods

Auteur: Michael Schacht

release: najaar 2005

Gods is een heruitgave van een legspel voor 2 tot 4 spelers. Na de grote zondvloed scheppen de Goden een nieuwe aarde, en bevolken haar met verschillende volkeren. Met tempels proberen de goden de volkeren voor zich te winnen of bij de anderen weg te lokken. De volkeren zijn niet vast in hun geloof, er hoeft maar een nieuwe tempel op te duiken en ze sluiten zich bij een andere religie aan. Het is de bedoeling om alle stammen van een volk voor je te winnen. In tegenstelling tot het origineel is dit geen "game kit", maar een compleet spel.

Frankenstein

Auteur: Michael Schacht

release: juli 2005

Een spel voor 2 spelers. Frankenstein en Igor werken aan een nieuwe schepping. Het speelveld bestaat uit 50 potjes met ingrediënten (lichaamsdelen), die in een blok van 5 x 10 kaartjes worden neergelegd. Iedere speler beschikt over vijf gedekte opdrachtkaartjes en neemt zijn bovenste opdracht in de hand. In jouw beurt mag je drie actiepunten besteden: ingrediënten verwisselen (1 AP), een opdracht vervullen en een nieuwe trekken (1 AP) of de opdracht vervangen (3 AP). Door het verwisselen van ingrediënten probeer je de op jouw opdracht afgebeelde combinatie te vormen. Dit is een professioneel geproduceerde "game kit", waarbij je het materiaal zelf moet uitsnijden.

Coloretto Amazonas

Auteur: Michael Schacht

release: juli 2005

Een variant voor twee spelers voor het kaartspel Coloretto Amazonas. De set bevat o.a. negatieve scorekaarten. Dubbele dieren worden hier aangelegd en leveren strafpunten op. 

Die Tafelrunde 2

Auteur: Michael Schacht

release: okt 2004

Dit kaartspel voor 3-4 spelers is een opvolger van Die Tafelrunde uit 2000. De bende van Draco is op de vlucht geslagen. De rovers zwerven nu door het woud en beroven postkoetsen en argeloze reizigers. De buit bestaat uit fiches in drie verschillende kleuren, die 2-4 winstpunten opleveren. De spelers beschikken over een setje biedkaarten in dezelfde kleuren. Sommige kaarten zijn voorzien van een dubbele kleur. Iedere speler heeft verder een speciale actiekaart, waarmee je het verloop van een biedronde kunt manipuleren. Aan het begin van een ronde worden zoveel buitfiches omgedraaid, tot er van elke kleur minimaal één open op tafel ligt. Dan wordt om de beurt geboden op de verschillende kleuren. Zodra alle spelers hebben gepast, wordt bepaald wie de fiches van de verschillende kleuren heeft gewonnen. Dit is per kleur de speler met het hoogste bod. Vervolgens mag je één van de gewonnen fiches omdraaien. Als je meer fiches hebt gewonnen, blijven deze open liggen. In de volgende biedronde kun je deze fiches weer verliezen. De winnaar van een bod legt zijn kaarten af, de verliezers nemen hun kaarten weer in de hand. Aan het einde van een biedronde trekt iedere speler twee nieuwe kaarten. Aan het einde van de rit tel je de punten op de door jou gewonnen buitfiches.

Coloretto - die Extrakarten

Auteur: Michael Schacht

release: juni 2004

Deze uitbreiding voor het kaartspel Coloretto bevat een aantal bonuskaarten, waarmee je het oorspronkelijke spel van variatie kunt voorzien. De bruine regelkaarten wijzigen de regels van het volgende potje. Bijvoorbeeld: een bepaalde set levert extra plus- of minpunten op; wie als eerste past moet een kaart trekken en spelen; alle minpunten worden verdrievoudigd; een joker levert twee minpunten op; slechts twee kleuren leveren pluspunten op enzovoort. Er zijn verder een paar nieuwe rijkaarten, die de grootte van de desbetreffende rij beďnvloeden.

Das grosse Fressen

Auteur: Michael Schacht

release: feb 2004

Een tactisch bordspel voor twee spelers. Iedere speler beschikt over vier soorten monsters. Het is de bedoeling om deze vraatzuchtige horde zo op het bord te krijgen, dat jij waardevolle groepen weet te vormen en je bovendien de monsters van de tegenstander makkelijk kunt opvreten. Uiteraard probeert jouw hongerige opponent precies hetzelfde.

Mogul

Auteur: Michael Schacht

release: najaar 2002

Een veilingspel voor 3-6 spelers. Aan het begin van een ronde wordt een aandelenkaart getrokken. Als je reeds aandelen van deze kleur bezit, verdien je winstpunten. Vervolgens wordt via een veiling bepaald wie deze beurt acties mag uitvoeren. Bij die veiling leggen de spelers om de beurt een chip neer. Als je de veiling verlaat, krijg je alle tot dan uitgespeelde chips. De speler die overblijft mag een van volgende acties uitvoeren: de openliggende aandelenkaart nemen of eigen aandelen verkopen. De openliggende aandelenkaart bepaalt welke kleur je mag verkopen. De verkoopkoers is gelijk aan het aantal uitgereikte aandelen van deze kleur. De speler met de tweede plaats in de veiling mag de andere actie uitvoeren. Het spel eindigt zodra de "crash-kaart" wordt getrokken. Deze kaart zit tussen de laatste vier kaarten van de stapel. Dan zijn alle aandelen in één klap waardeloos.

Crazy Race

Auteur: Michael Schacht

release: najaar 2002

Dit racespel voor 3-4 spelers is een bewerking van de gelijknamige game kit uit 2001. Iedere speler bestuurt drie verschillende locomotieven. De race bestaat uit 8 etappes. Aan het begin van een etappe wordt een nieuwe etappekaart omgedraaid. Vervolgens mogen de spelers maximaal drie gedekte stokerkaartjes aan de vier zijden van de etappekaart aanleggen. De uitgespeelde stokerkaartjes ben je in principe kwijt. Eenmaal tijdens het spel mag je uitgespeelde stokerkaartjes terugpakken. Op de etappekaart is afgebeeld welke locomotief hoeveel velden mag bewegen. Het is overigens handig om jouw locs bij elkaar in de buurt te houden, omdat het bewegen over bezette velden geen punten kost. Je verdient winstpunten halverwege de race en aan het einde.

Station Manager

Auteur: Michael Schacht

release: najaar 2002

Een treinenspel voor 2-4 spelers. Op een druk rangeerterrein stellen de spelers treinen samen door wagonkaarten uit te spelen. De gewenste samenstelling van de treinen wordt aangegeven door openliggende opdrachtkaartjes. Je mag pas wagonkaarten uitleggen als je een opdracht kunt uitvoeren. Als je jouw trein hebt voltooid, neem je het desbetreffende opdrachtkaartje (bij voorkeur een exemplaar in het bezit van een medespeler). Aan het einde krijg je punten voor iedere wagonkaart en bonuspunten voor voltooide opdrachten.

Kontor expansie

Auteur: Michael Schacht

release: voorjaar 2002

Met deze expansie kun je het bordspel Kontor (Packhuys van 999 Games) met drie of vier individuele spelers spelen. De set bevat nieuwe haventegels en handelsgoederen. Er worden 1.500 exemplaren gedrukt, de prijs is € 5,-.

Kardinal & König expansie

Auteur: Michael Schacht

release: voorjaar 2002

Met deze expansie kun je het bordspel Kardinal & König (Kardinaal & Koning van 999 Games) met twee spelers spelen. De set bevat vijf invloedkaartjes en zes speciale kaartjes. Naast het verdienen van punten met je speelstukken probeer je nu ook een koning te beďnvloeden. Deze variant voegt meer strategie aan het bordspel toe. Er worden 1.500 exemplaren gedrukt, de prijs is € 0,50.

Kardinal & König Kartenspiel

Auteur: Michael Schacht

release: najaar 2001

Kardinal & König - das Kartenspiel is geschikt voor 3 tot 5 spelers. Dit is een bewerking van het bordspel Kardinal & König. Aan de ene kant sluit het spel nauw aan bij het spelsysteem van het bordspel (bijv. de drie manieren om punten te verdienen). Aan de andere kant zijn er nieuwe elementen, zoals wetten en aanspraken. Het kaartspel voegt ook een paar nieuwe landen toe: Sachsen, Hongarije, Denemarken en Castilië. Het spelmateriaal bestaat uit 56 landkaartjes, 15 aanspraakfiches, 8 wetboeken en 1 scoretabel. Het spel wordt uitgebracht in een gelimiteerde editie van 1.000 exemplaren en is tijdens Spiel 2001 te koop bij de stand van Bambus (hal 12 - nr. 62). Het is een professioneel geproduceerde "game kit", waarbij je het materiaal zelf moet uitsnijden.

Gods

Auteur: Michael Schacht

release: najaar 2001

Gods is een legspel voor 2 tot 4 spelers. Na de grote zondvloed scheppen de Goden een nieuwe aarde, en bevolken haar met verschillende volkeren. Met tempels proberen de goden de volkeren voor zich te winnen of bij de anderen weg te lokken. De volkeren zijn niet vast in hun geloof, er hoeft maar een nieuwe tempel op te duiken en ze sluiten zich bij een andere religie aan. Het is de bedoeling om alle stammen van een volk voor je te winnen. Het spelmateriaal bestaat uit 72 zeskantige kaartjes (24 tempels, 32 stammen, 11 barbaren, 2 extra acties, 2 wervelstormen, 1 speleinde), 60 godenfiches, 20 winstpuntkaarten en 50 energiekristallen. Gods wordt uitgebracht in een gelimiteerde editie van 600 exemplaren en is tijdens Spiel 2001 te koop bij de stand van Bambus (hal 12 - nr. 62). Het is een professioneel geproduceerde "game kit", waarbij je het materiaal zelf moet uitsnijden.

Kontor - Die Aktionstafeln

Auteur: Michael Schacht

release: najaar 2001

Deze expansie voor Kontor (= Packhuys van 999 Games) bevat acht actiekaarten, die allerlei nieuwe mogelijkheden aan het spel toevoegen.

Crazy Race Auteur: Michael Schacht

release: voorjaar 2001

Een bordspel voor 3 - 4 tovenaars. Crazy Race leidt ons naar een fantasievolle race, waar machtige tovenaars met behulp van hun toverkaarten om de eer strijden. Iedere speler bestuurt een team van drie verschillende dieren. Door de inzet van je kaarten bepaal je wanneer een dier zich naar voren werkt of zich laat terugvallen. Het is de bedoeling om je dieren zo snel mogelijk naar de finish te brengen en daarvoor in de acht etappes de nodige punten te scoren. Daarbij moet je jouw team dicht bij elkaar houden, alleen zo kom je snel vooruit. Dat weten je medespelers ook, dus volgt een gevecht om de machtigste toverspreuken.

Crazy Race is spel 3 uit de gelimiteerde reeks "Spiele aus Timbuktu". Het is een professioneel geproduceerde "game kit", waarbij je het materiaal zelf moet uitsnijden. Het spel duurt ongeveer 30 minuten.

Contra

Auteur: Michael Schacht

release: voorjaar 2001

Een legspel voor 2 spelers. Het koninkrijk heeft geen heerser, de machthebbers bestrijden elkaar en er is geen troonopvolger. De spelers proberen door de listige inzet van fiches voldoende rijkdom te verzamelen om de troon te kunnen kopen. Met de juiste combinaties kun je kostbare munten winnen, met de verkeerde combinaties lijd je grote verliezen. Als je de tegenstander voldoende onder druk zet, kun je het spel voortijdig en eervol beëindigen.

Contra is spel 4 uit de gelimiteerde reeks "Spiele aus Timbuktu". Het is een professioneel geproduceerde "game kit", waarbij je het materiaal zelf moet uitsnijden. Het spel duurt ongeveer 30 minuten.

Kontor - Die Ereigniskarten

Auteur: Michael Schacht

release: voorjaar 2001

Deze expansie voor Kontor ( = Packhuys van 999 Games) bevat 10 historische gebeurtenissen, die zowel onaangename als nuttige verrassingen aan het spel toevoegen.


Nieuws > Releases > Spiele aus Timbuktu


Top