Update: 02-07-06

Nieuws > Releases > Tilsit

Tilsit

Website


Himalaya uitbreiding Auteur: Bonnessée 

release: juni 2006

Deze uitbreiding bevat twee nieuwe stammen, de Newar en de Limbu, en introduceert verder een aantal varianten en regelaanpassingen. Meer informatie over het spel: recensies.

Baron Auteur: Gaudois 

release: juni 2006

Een bordspel voor 2-5 spelers. De spelers bouwen tijdens het spel aan een speelveld van losse zeszijdige tegels. Ze verdienen winstpunten door met hun torens waardevolle gebieden te claimen. Iedere speler begint met een voorraad van 2 tegels. De startspeler speler kiest 1 van de 3 openliggende tegels (kost 0, 2 of 3 winstpunten) en legt vervolgens een tegel aan de starttegel. Gelijksoortige tegels mogen niet naast elkaar liggen. Als de nieuwe tegel door 4 of meer andere tegels wordt geraakt, levert dit winstpunten op. Vervolgens mag hij een toren op een lege weidetegel plaatsen. Als deze toren volledig door andere tegels is omringd, ontstaat een baronie. De waarde van de omringende tegels bepaalt hoeveel winstpunten deze baronie oplevert. Als een van de omringende tegels tot een andere baronie behoort, wordt er eerst gevochten. De sterkste toren wint het gevecht. Als een bestaande baron verliest, moet hij de eerder verdiende punten inleveren.

Red Hot Silly Dragon Auteur: Blossier & Henry 

release: dec 2005

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Iedere speler beschikt over een aantal avonturiers. Aan het begin van de ronde geeft een drakenkaart een vage indicatie van het bereik en de kracht van de vuurspuwende draak. Vervolgens kiezen de spelers tegelijk één van hun avonturiers en sturen deze de grot in, op zoek naar de drakenschat. De snelle karakters hebben de eerste keuze, maar zijn kwetsbaar voor het drakenvuur. De sterke karakters zijn beter beschermd, maar hebben meer moeite om de schat te bereiken. Nadat de avonturiers zijn gekozen, bepaalt een combinatie van de drakenkaart en drie dobbelstenen de werkelijke kracht en bereik van de drakenadem. De spelers beschikken over enkele actiekaarten, waarmee ze onder meer elkaar het leven zuur maken.

Key Largo Auteur: Faidutti c.s.

release: okt 2005

Een bordspel voor 3-5 spelers. Het spel speelt zich af op een Caribisch eiland, waar de spelers gedurende 10 dagen zoveel mogelijk geld proberen te verdienen met het opduiken van schatten en andere activiteiten. Elke ochtend beslissen de spelers in het geheim wat ze de komende twee dagdelen zullen doen: toeristen vermaken (levert geld en een bonuskaartje op), schatten zoeken in een scheepswrak (stapels kaarten met schatten en zeemonsters), schatten op de markt verkopen, in een winkel materiaal kopen (langere luchtslang, een gewicht of een drietand om monsters te verjagen) of in de kroeg nieuwe duikers inhuren, een dief op pad sturen en geruchten oppikken. Deze acties kies je door twee gedekte actiekaartjes te spelen, voor de morgen en de middag. De acties in de kroeg en de winkel kosten meer geld als er meer spelers aanwezig zijn. Ook de waarde van sommige schatten op de markt hangt af van het aantal daar aanwezige spelers. Je begint met een beetje cash en probeert gaandeweg meer geld te verdienen. Het spel eindigt na de tiende dag. Dan wint degene met de grootste buit (geld en resterende schatten). Eerste indruk: een vlot en lollig bordspelletje voor liefhebbers van blind bieden, die geen hekel hebben aan een stevige geluksfactor.

Fantasy Pub Auteur: Ornella

release: okt 2005

Dit loopspel voor 2-5 spelers is een heruitgave van de gelijknamige titel van Mind The Move. Het speelveld is een kroeg met zes tafels. Jouw speelfiguren (kobold, dwerg, ork en trol) bewegen via de tafels weer naar de bar. Ze dragen dubbelzijdige fiches met zich mee: 1 munt aan de ene kant, 1 biertje aan de andere kant. Je gooit twee dobbelstenen en voert vervolgens één of twee actie(s) uit: de kroeg betreden, de kroeg verlaten, een speelfiguur bewegen of de waard verplaatsen. Als je de kroeg betreedt, bepaalt de dobbelsteen hoeveel munten je meekrijgt. Je mag de kroeg alleen verlaten als de hoeveelheid bierpullen minstens gelijk is aan de resterende munten. Dan leg je de bierpullen apart op een winstpuntenstapel. Een speelfiguur beweegt precies zoveel velden als het aantal gegooide ogen minus het aantal bierpullen. Je mag niet naar een tafel bewegen als daardoor de voorgeschreven tafelschikking wordt overtreden. Als je een nieuwe tafel bereikt, bepaalt de samenstelling van de gasten of er al dan niet gedronken wordt. Soms word je verplicht om een biertje weg te geven aan een sterker karakter of dwingt de waard alle gasten aan een tafel om een biertje te kopen. Als je geen geld meer hebt of te veel hebt gezopen, word je uit de kroeg gesmeten.

Skaal Auteur: Mops

release: najaar 2004

Een bordspel voor 2-6 spelers. Iedere speler probeert het aanzien van zijn eigen dwergenclan te vergroten. Hiertoe moet je zowel een succesvolle goudzoeker als een goede bierbrouwer zijn. Elke ronde mag je één van zes mogelijke acties uitvoeren: nieuwe dwergen in het spel brengen, dwergen bewegen, goud zoeken, goud opgraven, een kroeg openen of een kroeg verhuizen. Zodra een clan goud heeft gevonden, zullen de andere clans uit naburige regio's op dit gebied afkomen. De goudgraverij maakt dorstig. Als jouw clan de meerderheid in een regio heeft bemachtigt, kun je een kroeg openen. Als de feestende dwergen te dronken zijn voor graafwerk, krijg jij respectpunten voor elke aanwezige dwerg van een andere clan. Op een gegeven moment zullen de bezopen dwergen weer vertrekken. Soms komen deze dwergen weer terug en nemen ze jouw kroeg over.

Himalaya Auteur: Bonnessée 

release: najaar 2004

Een bordspel voor 2-4 spelers. Iedere speler is een rijke handelaar, die probeert zijn religieuze, politieke en economische invloed te vergroten. Om in de gunst van de koning te blijven, mag je geen van deze drie aandachtsgebieden verwaarlozen. Spelers lopen met een karavaan, een plastic yak, van dorp tot dorp, om goederen op te halen en deze in de juiste combinatie weer af te leveren, conform de vraag. De twintig dorpen op het speelbord zijn voor een kwart bezet met goederen, en nog een kwart met bestellingen. De andere helft blijft leeg, alhoewel de dorpen, die goederen of bestellingen bezitten, wisselen door de willekeurige bepaling van een twintig-zijdige dobbelsteen.
Meer informatie: recensies.


Nieuws > Releases > Tilsit


Top