Update: 13-11-05

Nieuws > Releases > Spielteufel

Spielteufel

Website


Abusir Auteur: Dettelbach

release: okt 2005

Een bordspel voor 3-5 spelers. Het spel speelt zich af van 2496 tot 2433 voor Christus. Tienduizenden arbeiders werken bij Abusir aan de piramides van de farao's Sahure, Neferirkare en Niuserre. Het basismateriaal voor de bouw is witte kalksteen uit de steengroeve van Ma’asara. Voor de zuilen en de poorten wordt per schip graniet aangevoerd. Het spel begint met zeven lege bouwplaatsen. De spelers moeten het juiste materiaal transporteren en in de piramides bouwen en vooral ook niet te beroerd zijn om een concurrent opzij te duwen.

Aggersborg Auteur: Frischle

release: okt 2005

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers bouwen aan een imposante burcht, met een stevige muur en plaats voor 48 huizen in vier wijken. Aan het begin van een ronde bepalen de spelers met hun biedkaarten (waarde 1-6) de speelvolgorde. Ze krijgen deze kaarten pas na zes rondes weer terug. Als één biedkaart met de waarde "1" is gespeeld, wordt een dak of huis weggehaald en krijgt het slachtoffer een vuurfiche. Als één biedkaart met het symbool "opstand" is gespeeld, kan in een bepaalde wijk niet worden gebouwd. Vervolgens voeren de spelers hun acties uit: een huis of een dak plaatsen; een muurdeel plaatsen, als je een bepaalde configuratie van huizen en daken hebt gebouwd; vuurfiches inleveren voor een extra bouwactie of een muurdeel; of een voltooide wijk tellen. Als een wijk is voltooid, mogen de spelers bij de wijktelling extra muurdelen plaatsen als ze de meeste daken bezitten (1e plaats: 3 muren, enzovoort). Degene die na de vier wijktellingen de minste muurdelen op voorraad heeft, is de winnaar.

Fette Kühe 2 Auteur: Dettelbach 

release: najaar 2004

Een heruitgave van een bordspel voor 3-5 spelers. Het spel draait om een weddenschap tussen veehouders: wie heeft de vetste koeien? De spelers leiden hun koeien naar de wei, laten ze grazen, beschermen ze tegen regen, wind en blikseminslagen en proberen in 18 dagen hun koeien vet te mesten. Het is de bedoeling om jouw koeien zoveel mogelijk grastegels te voeren.


Nieuws > Releases > Spielteufel


Top