Update: 13-11-05

Nieuws > Releases > Sphinx Spiele

Sphinx Spiele

Website


Flatsch Auteur: Henning Poehl

release: onbekend

Een bord- annex kaartspel voor 2-6 spelers. Het is paaitijd en de kikkers proberen hun favoriete vijver te bereiken. Iedere speler probeert zijn vijf kikkers veilig over de weg te krijgen. Deze weg speelt een belangrijke rol. Met behulp van auto's probeer je de kikkers van je tegenstander te pletten (vandaar de titel).

Spinnentwist Auteur: Henning Poehl

release: okt 2005

Spinnentwist is een strategisch tweepersoons spelletje. Iedere speler heeft een setje mannetjesspinnen. Elke beurt mag je ťťn spinnetje het web van de grote vrouwtjesspin binnen laten gaan. Verder mogen alle daar reeds rondwandelende eigen spinnen bewogen worden. Elk bewegend spinnetje lokt echter het vrouwtje. En als het vrouwtje eenmaal bij een mannetje gekomen is, dan wordt die met huid en haar verorberd. Gedurende dit feestmaal (dat afhankelijk van een dobbelsteenworp een fastfoodmaaltijd of een exquis zesgangendiner blijkt te zijn) kunnen de spinnetjes echter zonder vrouwelijke toenaderingspogingen bewegen. Mannetjes die het vrouwtje weten te bereiken en zo een paar weten te vormen, leveren aan het einde punten op, terwijl mannetjes die slechts als prooi dienden, voor aftrek zorgen. (Tekst: Niek).

Totentanz Auteur: Henning Poehl

release: okt 2005

Een kaartspel voor twee spelers. Se witte (ouderdoms) en zwarte (voortijdige) dood strijden om een stel zieltjes. Om een kaart met een klok en twee wijzers worden twaalf kaarten in een kring uitgelegd. Op de meeste staan karakters. Sommige blaken nog van gezondheid, andere hebben nog maar een klein helpend handje nodig om het aardse tranendal achter zich te laten. Elke beurt kunnen een paar acties uitgevoerd worden, afhankelijk van de positie van de speler op de klok. Hier is het dus inderdaad wel eens vijf voor twaalf... (Tekst: Niek).

Hexenhammer Auteurs: Sigman & Poehl

release: okt 2004

Dit kaartspel voor 3-5 spelers is de Duitse bewerking van het kaartspel Witch Hunt. De spelers kruipen in de huid van heksenjagers. Ze zijn op zoek naar heksen en tekens van hekserij. Ze ondervragen en martelen verdachte personen en sluiten dit meestal af met een kort proces en een executie. In deze Duitse editie is het spel aangepast aan de geschiedenis van de heksenvervolging in Europa.

Popeln Auteur: Henning Poehl

release: okt 2004

In dit snotterige spel voor 2-5 spelers wordt naar hartelust in neuzen gepeuterd. De spelers kunnen hun vingers in vier neuzen tegelijk steken en graven daarbij naar de grootste klodder snot. Het spelmateriaal bestaat uit 2 groene dobbelstenen, 10 neuzen, 40 vingers, 21 snotklodders en 6 verhoudheden.

Kampf der Kulturen Auteur: Greg Turner

release: okt 2003

Kampf der Kulturen: Die Schlacht in der Petrischale is een Duitse vertaling van Gro (uitgegeven door Interformic Games). Dit is een strategisch spel voor twee spelers. Iedere speler controleert de groei van een bacteriŽnstam in een kweekschaaltje. Je start met ťťn bacterie. BacteriŽn kunnen groeien en zich splitsen om meer bacteriŽn te vormen. Ze mogen ook bewegen om bacteriŽn van de tegenstander te omsingelen. Een omsingelde bacterie sterft. Het spelbord bevat vier gebieden. De winnaar is degene die als eerste drie van deze gebieden controleert.

Ruhe in Frieden Auteur: Henning Poehl

release: okt 2003

Een kaartspel voor 2-5 spelers, met een thema dat niet van goede smaak getuigt. Het kerkhof is bijna vol, er zijn nog maar vijf graven vrij. Het is de bedoeling om jouw familieleden zo snel mogelijk naar het hiernamaals te sturen, om te voorkomen dat een familielid van een medespeler een graf voor jouw neus wegkaapt. Uiteraard neem je passende maatregelen om de gezondheid van deze potentiŽle grafrovers te verbeteren. Zorg ervoor dat jouw familieleden op tijd overlijden en in de beste graven belanden.

Null Bock Auteur: Henning Poehl

release: okt 2002

Een kaartspel voor 3-6 spelers. In dit kaartspel zijn de spelers bronstige herten, die elkaar bevechten om de vruchtbare wijfjes. De spelers dagen de leider uit en proberen zijn harem te veroveren. Tussen de bedrijven door probeer je ook nog de nodige kaarten uit de persoonlijke voorraad van je medespelers weg te pikken. 

Die Monstermacher Auteur: Henning Poehl

release: okt 2002

Een dobbel- en kaartspel voor 3-6 spelers. Met behulp van zeven dobbelstenen en een stapel speelkaarten kruip je in de huid van dokter Frankenstein. De spelers plunderen graven en gebruiken de verzamelde lichaamsdelen om zelf een monster in elkaar te zetten. Met name goede hersenen zijn zeldzaam. Het is vervelend als juist die door een medespeler worden gepikt.

Die Vampirconnection Auteur: Henning Poehl

release: okt 2001

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Kruip in de huid van een vampier en zorg dat je voldoende bloed verzamelt. Daartoe bezoek je het naburige dorp, sleur je de bewoners mee naar je kasteel, waarna je ze kunt leegslurpen (als ze niet zijn ontvreemd door je medespelers). Pas op voor de vampierjagers met hun houten staken. Maar misschien vind je tussen de bedrijven door een gebocheld hulpje, die jou na een ontmoeting met zo'n jager opnieuw tot leven kan wekken?

Auweier Auteur: Henning Poehl

release: okt 2001

Een kaartspel voor 2-4 spelers. De spelers zijn mannelijke vogels, die de aantrekkelijke vrouwtjes willen verlokken tot de gemeenschappelijke productie van nageslacht. De vrouwelijke vogels laten zich overhalen met presentjes (lees: wormen). Hiermee wil je mooie en vruchtbare eieren onder je controle krijgen. Deze eieren leveren je ťťn of meer winstpunten op (afhankelijk van hoeveelheid, kleur etc.).

Integralis Auteur: Henning Poehl

release: okt 2001

Een bordspel voor 2-4 spelers. In een boekbinderij probeer je zo veel mogelijk opdrachten te vervullen. Kleine opdrachten zijn zo klaar, maar leveren weinig op. Grote opdrachten zijn lucratiever, maar vragen extra inspanning. Helaas is de capaciteit van het machinepark beperkt en kun je rekenen op harde concurrentie van je medespelers. Die proberen de productiviteit van jouw arbeiders te verlagen, met omkoping of sabotage.


Nieuws > Releases > Sphinx Spiele


Top