Update: 21-05-06

Nieuws > Releases > Spel-Maker

Spel-Maker

Website


Crazy Diamond & Karantino Auteur: Kesting

release: mei 2006

Crazy Diamond & Karatino is een set met twee bordspellen voor 2-6 spelers. In Crazy Diamond moeten de spelers diamanten delven en in veiligheid brengen. In Karatino worden diamanten bewerkt en verkocht.

Crazy Diamond speel je op een eigen bord met een landkaart en meerdere routes. Het is de bedoeling om diamanten in een stad aan het andere einde van jouw bord in te leveren. Een ronde begint met een dobbelsteenworp. Bij een worp van 1-4 verplaats je een diamant over land (looproute of autoroute) van stad naar stad. Als een anker wordt gedobbeld, mag je een diamant over water vervoeren. Als een vliegtuig wordt gedobbeld, mag je een diamant naar een volgend vliegveld verplaatsen. Het is de bedoeling om als eerste 25 diamanten naar het eindveld te brengen. Deze afgeleverde diamanten kun je tijdens het spel inzetten om kaartjes te kopen. Met rijbewijzen kun je over rode landroutes bewegen. Met haven- en vliegveldkaarten kun je de desbetreffende steden op de borden van jouw tegenstanders blokkeren. Als ze hier toch willen passeren, moeten ze jou omkopen met diamanten. De eerste speler met 25 punten in diamanten en kaartjes is de winnaar.

Ook Karatino speel je op een eigen bord, met 1 startveld, 2 opslagplaatsen en 1 eindveld. Tussen de 1e en de 2e opslagplaats lopen 3 transportlijnen, tussen de 2e opslagplaats en het eindveld 1 transportlijn. Je begint het spel met 20 diamanten op jouw startveld. Het is de bedoeling om als eerste al jouw diamanten te verkopen. Een ronde begint met een dobbelsteenworp. Als er 2-5 is gegooid, verplaatsen alle spelers hun diamanten over de transportlijnen, waarbij ze alle ogen moeten gebruiken (elke verplaatsing van 1 diamant kost 1 bewegingspunt). Via de eerste transportlijn kun je 1 diamant in 2 stappen naar de 1e opslag brengen; via de tweede transportlijn setjes van 2 diamanten in 4 stappen; via de derde transportlijn setjes van 3 diamanten in 3 stappen. Er geldt een zetplicht. Als je meer dan zes diamanten in jouw 1e opslag hebt, gaan ze allemaal terug naar het startveld. Als het symbool "M" wordt gedobbeld, mag de speler met de meeste diamanten in de 2e opslagplaats deze verkopen (de 1e opslag resp. het startveld dient als tie breaker). De overige spelers mogen 1 diamant in hun 2e opslagplaats verkopen. Daarna schuiven alle diamanten van de 1e opslag naar de 2e opslag. Als hierdoor meer dan 5 diamanten in de 2e opslag eindigen, gaan ze allemaal terug naar het startveld. Als je een "diamant" dobbelt, mag je een diamant op een van de borden verplaatsen.


Nieuws > Releases > Spel-Maker


Top