Update: 10-02-11

Nieuws > Releases > Ravensburger

Ravensburger (NL)
Duitse titels?: klik hier

Website


BITS Auteur: Kniza

release: jan 2011

Een abstract bordspel voor 1-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: zoals bij de voorganger FITS plaatsen alle spelers tegelijk dezelfde steen. In dit nieuwe aflegspel moeten dominostenen in de gevraagde vorm en de juiste kleuren afgelegd worden en dat zo vaak als mogelijk! Ronde na ronde komen er extra opgaven bij. Zo blijft BITS elke keer weer afwisselend en spannend. BITS is eenvoudig, BITS is ingewikkeld!
Avatar Labyrinth Auteur: Kobbert

release: nov 2010

Deze versie van dit klassieke bordspel voor 2-4 spelers speelt zich af op Pandora, de wereld uit de succesvolle speelfilm Avatar. Ik heb er in de film niets van gezien, maar blijkbaar bevindt zich daar een doolhof met steeds veranderende gangen.
Asara Auteurs: Kramer & Kiesling

release: nov 2010

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers zijn bouwmeesters, die in een exotische stad de meeste, de hoogste en de mooiste torens willen bouwen. Op vier markten kopen ze daartoe torenelementen in allerlei kleuren. Sommige kleuren zijn erg duur, maar kunnen aan het einde van het spel veel punten opleveren. Asara is een vlot en elegant ´worker placement spel´. De strijd om de schaarse actievelden krijgt een extra lading door het kleur bekennen. Hierdoor is handmanagement een wezenlijk spelelement. Een strijd om verschillende soorten meerderheden is een spelmechanisme dat mijn belangstelling altijd wel weet te wekken. Ook het bouwen vraagt enige planning. Eerst een beurtje oppotten en daarna een flinke bouwactie uitvoeren, kan helemaal geen kwaad. Asara is wat mij betreft een prima familiespel, dat ook dienst kan doen als een geslaagde middenklasser voor verwende veelspelers. Het geluk speelt meestal geen hinderlijke rol, maar soms kan de kaartverdeling je tijdelijk erg tegenzitten. Last but not least, dit spel is prachtig uitgevoerd! Meer informatie: preview.
Chicken Chase Auteur: Feldkötter

release: nov 2011

Een bordspel voor 2-4 spelers. Iedere speler controleert twee kippen, die hij zo snel mogelijk naar de kippentop wil brengen. Dit doe je door kuikens op de velden van het voederspoor te plaatsen. Daarmee verdien je renkaarten waarmee jouw kippen vervolgens de top kunnen bestormen. Als je aan de beurt bent, kies je uit drie acties. A) Dobbelen, evt. renkaarten pakken en max. één kaart spelen. Je dobbelt drie keer en zet vervolgens kuikens op de bijpassende velden van het voederspoor. Als je op een voederveld drie kuikens bezit, krijg je de bijbehorende renkaart en haal je dit veld helemaal leeg. Daarna mag je één renkaart spelen, waarmee één van jouw kippen voorwaarts beweegt. B) Niet dobbelen, meerdere renkaarten met een max. waarde van 8 spelen en één van jouw kippen bewegen. C) Niet dobbelen, voor elke kip één renkaart spelen en beide kippen bewegen. Als een verplaatste kip op een veld met een andere kip eindigt, valt laatstgenoemde terug naar het eerstvolgende lagere vrije veld. Dit geldt ook voor jouw eigen kippen! Zo vecht de kippenkolonie zich langzaam maar zeker naar de top van het driedimensionale speelbord. Winnaar is de speler wiens beide kippen tegelijkertijd op het doelveld staan (hier wordt een eigen kip niet verdrongen).
Bumbesi Auteur: Kreowski

release: maart 2010

Een kaartspel voor 3-6 spelers. De stapel speelkaarten bestaat uit 70 getalkaarten (1-70) en 15 speciale kaarten. Iedere speler begint het spel met 5 handkaarten. Er zijn twee aflegstapels, waar de spelers hun kaarten afleggen. Boven elke aflegstapel ligt een open doelkaart (een van de getalkaarten uit de stapel). Boven één aflegstapel ligt een markeerkaart. De actieve speler kiest uit twee acties: een kaart spelen of een aflegstapel nemen. Daarna vul je jouw hand aan tot vijf kaarten. Als je een getalkaart speelt, moet je deze op een aflegstapel leggen. Het getal op de kaart moet lager zijn dan de doelkaart van de gekozen aflegstapel en hoger dan de bovenste kaart van deze aflegstapel. Als je een speciale kaart speelt, leg je deze meteen op jouw scorestapel en voer je het effect uit: speelrichting wijzigen, een handkaart stelen of een doelkaart verhogen. Als je geen kaart kunt of wilt spelen, moet je de doelkaart en alle afgelegde kaarten uit de aflegstapel met de markeerkaart nemen. Deze kaarten leg je op jouw scorestapel. Daarna verhuist de markeerkaart naar de andere aflegstapel en moet jij een getalkaart als nieuwe doelkaart uitspelen. Als de trekstapel is uitgeput, wordt doorgespeeld tot iemand nog één aflegstapel neemt. Dan tellen de spelers hun scorestapels. De speler met de minste punten wint het spel. Meer informatie: recensie.
Seeland Auteur: Kramer

release: maart 2010

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers zijn rijke Nederlandse kooplieden in de 'gouden' zeventiende eeuw. Met hulp van krachtige molens moeten de door dijken omringde stukken land drooggelegd worden, om daar kolen, raap en tulpen te verbouwen. De spelers proberen op de markt bouwplannen te bemachtigen, waarmee ze molens kunnen bouwen. Deze molens bouwen ze vervolgens in het landschap (molentegel). Het is ook mogelijk om zaaigoed te kopen en daarmee akkers om de molens aan te leggen (akkertegel). Als een molen helemaal ingesloten is, kan er geoogst worden. De eigenaar van de molen krijgt dan de opbrengst van de oogst. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft gehaald, is de winnaar. Meer informatie: preview.
Koehandel Master Auteur: Koltze

release: sept 2009

Een nieuwe en uitgebreide versie van het populaire verzamel- en biedspel Koehandel. Ook in deze versie moeten de spelers setjes dieren verzamelen en wordt er met forse bedragen gesmeten. De beproefde basis van het spelsysteem is gelukkig niet vernieuwd, maar er worden in deze editie wel de nodige extraatjes meegeleverd: het spel is nu speelbaar met 2-6 spelers, stamboekkaarten verhogen de waarde van een set en rattenkaarten neutraliseren een set.
Fits Auteur: Kniza

release: maart 2009

Dit abstracte bordspel voor 1-4 spelers is een computerloze bewerking van het spelidee achter Tetris. Speelstukken met allerlei grillige vormen worden op de spelerbordjes gelegd. De spelers doen dit bij voorkeur op zo'n manier dat er zo min mogelijk gaten ontstaan.
Labyrinth Duel Auteur: Teubner

release: maart 2009

Een tweepersoons variant op het bekende spelsysteem van de doolhofspellen (ook solitair speelbaar). De spelers zoeken de weg naar de schat. Daartoe verschuiven ze de tegels op hun eigen speelbord. Wie als eerste twee schatten weet te verbinden, wint het spel.
Diamonds Club Auteur: Dorn

release: nov 2008

Dit bordspel voor 2-4 spelers draait om het verzamelen van de juiste grondstoffen, die vervolgens worden veredeld tot winstpunten. Rond het jaar 1900 pochen enkele Britse Lords over hun successen in de handel in robijnen, smaragden en diamanten. Volgens goed gebruik gaan ze een weddenschap aan: wie in het nieuwe jaar de meeste winst maakt en met deze opbrengst het mooiste park van Engeland laat aanleggen, wordt de nieuwe voorzitter van de prestigieuze Diamonds Club. De spelers kopen mijnen, exploratierechten en transportmiddelen en investeren in nieuwe technologieën. Hiermee financieren zij de aanleg van een schitterend park en zetten daarmee stappen naar de winst. Meer informatie: spelbeschrijving.

Naam van de Roos Auteur: Feld

release: okt 2008

Dit bordspel voor 2-5 spelers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Umberto Eco. Jij controleert een van de monniken in een klooster. Deze probeer je zo onschuldig mogelijk over te laten komen, terwijl je de verdenking op de andere monniken probeert af te wentelen. Met actiekaarten stuur je monniken naar kloosterkamers, met positieve of negatieve effecten op de verdenking. Aan het einde van een speelronde worden de verdachtmakingen in hard bewijs omgezet. Aan het einde win je het spel als jouw monnik de minste bewijspunten heeft verzameld. Als medespelers jou dan in de smiezen hebben, tik je voor de eindtelling nog wel een fikse hoeveelheid bewijspunten binnen. Voor een verdere beschrijving verwijs ik naar mijn preview. Dit sfeervolle familiespel is goed op mijn speeltafel geland. Het spel doet wat speelgevoel betreft een beetje denken aan Heimlich & Co., een vergelijking waarvoor een familiespel zich niet hoeft te schamen.
Blox Auteurs: Kramer & Co.

release: mei 2008

Een abstract bordspel voor 2-4 spelers. Het speelbord bestaat uit 9 * 9 gekleurde velden. Op dit speelbord worden aan het begin van het spel meerdere torens met 1-4 gekleurde blokken geplaatst. Bovenop elke toren ligt een fiche met de waarde van de toren. Iedere speler beschikt over 4 speelfiguren en een jokerkaart. Iedereen begint het spel met 5 gekleurde actiekaarten, de overige kaarten vormen een gedekte stapel. Met de actiekaarten breng je jouw speelfiguren in het spel en verplaats je ze. De kleur van de kaart bepaalt naar welk veld je kunt bewegen, torens en andere speelfiguren zijn daarbij blokkades. Jouw beweging eindigt op het eerstvolgende veld van de gespeelde kleur. Met meerdere actiekaarten (in de juiste kleuren!) kun je ook torens slopen, nieuwe torens bouwen of vijandelijke speelfiguren slaan. Als je een toren sloopt, leg je de gesloopte blokken voor je neer en ontvang je het puntenfiche. Zolang je niet meer dan 6 blokken bezit, mag je in volgende beurten torens blijven slopen. De hiermee verzamelde blokken gebruik je voor de bouw van nieuwe torens, wat je ook weer puntenfiches oplevert.  Ook het slaan van andere stukken levert punten op. Als laatste actiemogelijkheid kun je kaarten ruilen en jouw joker heractiveren. Het spel kent vier fasen, met speciale regels voor de hoogte van te slopen of te bouwen torens. Aan het einde wint de speler met de meeste punten.
Pyramid Auteur: Casasola-Merkle

release: voorjaar 2008

Een bordspel voor 2-5 spelers. Een speler speelt tegen de anderen. Hij zit aan de andere kant van het verticale speelbord en vertegenwoordigt een mummie die schatrovers uit zijn piramide wil verjagen. Alle speelfiguren zijn magnetisch. De mummiespeler beweegt door aan zijn kant een magnetische speelfiguur te verschuiven, die in verbinding staat met de mummie aan de andere kant van het speelbord. De mummie bespringt de rovers die hij tegenkomt en voert ze af naar de kerker. Daar mogen ze een van hun drie levens betalen om weer terug te keren in het spel.
Bert Bever Auteur: Haferkamp

release: voorjaar 2008

Een driedimensionaal behendigheidsspel voor spelers vanaf 5 jaar. De spelers proberen boomstammen uit de beverdam te duwen, zonder dat Bert, die bovenop de dam zit, het merkt. Als de stammen te veel bewegen, reageert Bert door een gekrijs op te zetten. De speler moet de bewuste stam terugleggen. Wie het eerst 2 stammen van elke kleur (3 kleuren) heeft verzameld, wint het spel.
Het Boodschappenspel Auteur: 

release: voorjaar 2008

Kinderen moeten boodschappen doen volgens hun boodschappenlijstje. De producten liggen op verschillende kramen. De prijzen van elk product kunnen verschillen per kraam en wijzigen ook in de loop van het spel. Je moet dus steeds keuzes maken en beslissen in welke volgorde je inkoopt (tijd = geld). Ook kun je besluiten te lenen bij de bank, maar dan verlies je veel tijd.
Master Labyrint Auteur: Kobbert

release: okt 2007

Een driedimensionale uitvoering van het bekende labyrintspelsysteem. Een machtige draak heeft in het betoverde labyrint onmetelijke rijkdommen vergaard. 2-4 spelers zijn in de gangen van zijn labyrint op zoek naar de mooiste schatten. Ondertussen verschuiven de muren, waardoor de zoektocht soms grillig verloopt. Slechts de meest onverschrokken avonturiers lukt het een weg te banen door de onberekenbaar veranderende gangen.
Het Hoe overleef ik Spel Auteur: 

release: sept 2007

Een partyspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: bereid je voor op onverwachte onthullingen... en op de slappe lach! Wees eerlijk! Waarschuw de mensen in je omgeving dat je het spel gaat spelen.
Spiderman 3 Auteur: 

release: mei 2007

'Spiderman 3: The ultimate Game' is uitgebracht ter gelegenheid van de derde Spiderman speelfilm. Dit is een vlot en toegankelijk loopspel voor 2-4 spelers. Het speelveld bestaat uit losse tegels, die de vensters van een flatgebouw vertegenwoordigen. Sommige tegels bevatten meer dan een venster en leveren gevaar op. Het dak van de flat is de finish. Het is de bedoeling om de gevaarlijke velden te vermijden en jouw Spidermanfiguur als eerste op het dak te krijgen. Het spel verschijnt in een meertalige editie, inclusief Nederlandstalige spelregels.
Arkadia Auteur: Dorn

release: feb  2007

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers bouwen aan de huizen en het kasteel van de stad Arkadia. Voor hun bijdrage aan de bouw van deze huizen ontvangen ze zegels van vier families. Zodra een huis is voltooid, wordt er tevens een nieuw deel aan het kasteel toegevoegd. Tijdens het spel verandert hierdoor de waarde van de verzamelde zegels. Iedere speler kan meerdere keren tijdens het spel zegels inwisselen voor winstpunten. Wie aan het einde het meeste punten bezit, wint het spel. 
Meer informatie: recensie.
Danger 13 Auteur: Dorn

release: feb  2007

Een kaartspel voor 2-5 spelers. De actieve speler trekt net zoveel gedekte kaarten als er spelers meedoen. Hij mag deze kaarten niet bekijken. Vervolgens draait hij één van deze kaarten open en geeft deze aan zichzelf of aan een medespeler. Dit gaat door tot iedere speler één kaart heeft ontvangen. Elke kaart toont een cijfer van 0-5 (lager is beter). Sommige kaarten bevatten ook nog een speciale actie of winstpunten. De speciale acties zijn: veto (je mag een kaart weigeren), 13 => 18 (verhoogt jouw grens), een kaart afleggen en 1 c.q. 2 winstpunten ontvangen. Zodra je een kaart ontvangt, moet je controleren of je 13 of meer punten hebt verzameld. Zo ja, krijgen de medespelers de op hun kaarten afgebeelde winstpunten. 
Meer informatie: recensie.
Can't Stop Auteur: Sackson

release: feb 2007

Een nieuwe editie van dit klassieke dobbelspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: doet zijn naam eer aan. Wie eenmaal met dit van spanning zinderende dobbelspel begint, houdt niet meer op! Telkens weer grijp je naar de dobbelstenen. Maar wie niet op tijd stopt, loopt het risico alles wat hij gewonnen heeft met een enkele worp te verliezen.
Magic Dance Auteur: Hölle

release: feb 2007

Een nieuwe editie van dit bordspel voor 3-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: voorwaarts, achterwaarts, dan weer snel, dan weer langzaam gaat de wilde heksendans. En omdat de heksen er van de buitenkant allemaal hetzelfde uitzien, weet al gauw niemand meer welke heks hij nu weer zet. Of wel? Tactiek, geluk en een goed geheugen helpen de sluwste heksen voor het aanbreken van de ochtendschemering weg te komen.
Sagaland Auteur: Randolph

release: feb 2007

Dit bordspel voor 2-6 spelers is een heruitgave van het Spiel des Jahres van 1982. Beschrijving van de uitgever: wie ontsluiert als eerste de geheimen in het sprookjesbos en kan ze als eerste aan de koning laten zien? Wie zijn kansen benut, het hoofd koel houdt en het geluk aan zijn kant heeft, wordt winnaar en de nieuwe koning van Sagaland.
Ramses II Auteur: Baars

release: feb 2007

Een heruitgave van dit bordspel voor 1-5 spelers. Beschrijving van de uitgever: onder 47 geheimzinnige piramides heeft de farao zijn waardevolle schatten verstopt. Als hij zich maar kon herinneren, waar! Maar gelukkig zijn jullie er om hem te helpen! Verschuif de piramides, onthoud de wegen en vind de schatten!
Confusion Auteur: 

release: feb  2007

Een reactiespel voor 2-5 spelers. Beschrijving van de uitgever: het totaal verwarrende kaart-dobbelreactiespel, dat desalniettemin gezellig blijft. Iedereen vergist zich voortdurend, zonder dat de stemming er onder lijdt.
Code Cracker Auteur: 

release: feb 2007

Een dobbelspel voor 2-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: wie gooit het laatste, beslissende getal van de cijfercode van de kluis? Wie pikt de buit voor de neus van de anderen weg?
High Score Auteur: 

release: feb 2007

Een dobbelspel voor 1-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: het dobbelsteenspel voor de hele familie. Het ene na het andere getal wordt genoteerd tot de puntentelling volgt. Wie noteert de lucratiefste cijfercombinaties?
Phase 10 Auteur: 

release: feb  2007

Dit dobbelspel voor 1-8 spelers is gebaseerd op het gelijknamige kaartspel. Je moet de juiste combinaties gooien, die in de loop van 10 fasen steeds lastiger worden.
Ave Caesar Auteur: Riedesser

release: juli 2006

Een heruitgave van een bordspel voor 3-6 spelers. In de stijl van Ben Hur racen de spelers met hun strijdwagens over een circuit. De beweging wordt gestuurd door speelkaarten. Iedere speler beschikt over een gelijke set kaarten, waarvan de waarde varieert van 1-6. Je hebt drie kaarten in de hand, waarvan je er elke ronde één uitspeelt. Vervolgens trek je een nieuwe kaart. De waarde van de kaart bepaalt hoeveel velden je moet bewegen. Als je de race leidt, mag je in principe geen kaart met de waarde "6" spelen. Het circuit bevat een paar nauwe passages, waar je tegenstanders kunt blokkeren. Nog vervelender zijn de buitenbochten, waarmee je tegenstanders kostbare bewegingspunten kunt laten verspelen. Als iemand teveel buitenbochten moet nemen, zal hij de finish niet eens halen. Ave Caesar is leuk, vlot en toegankelijk en je kunt elkaar lekker zieken. Wat wil je nog meer? Deze heruitgave wordt voorzien van nieuw artwork. Meer informatie: recensie.
Informatie over oudere titels: archief.

Nieuws > Releases > Ravensburger


Top