Update: 20-10-08

Nieuws > Releases > Ravensburger

Ravensburger (Duitsland)
Nederlandse titels?: klik hier

Website


Diamonds Club Auteur: Dorn

release: okt 2008

Dit bordspel voor 2-4 spelers draait om het verzamelen van de juiste grondstoffen, die vervolgens worden veredeld tot winstpunten. Dit klonk vermoedelijk een tikje te abstract, vandaar dat auteur en/of uitgever een thema hebben verzonnen. Een opmerkelijk thema, zou ik haast zeggen. Rond het jaar 1900 pochen enkele Britse Lords over hun successen in de handel in robijnen, smaragden en diamanten. Volgens goed gebruik gaan ze een weddenschap aan: wie in het nieuwe jaar de meeste winst maakt en met deze opbrengst het mooiste park van Engeland laat aanleggen, wordt de nieuwe voorzitter van de prestigieuze Diamonds Club. De spelers kopen mijnen, exploratierechten en transportmiddelen en investeren in nieuwe technologieën. Hiermee financieren zij de aanleg van een schitterend park en zetten daarmee stappen naar de winst. Meer informatie: preview.

Der Name der Rose Auteur: Feld

release: okt 2008

Dit bordspel voor 3-5 spelers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Umberto Eco. Iedere speler kruipt in de huid van een monnik, maar houdt zijn broeder geheim voor zijn medespelers. Ondertussen probeer je te achterhalen welke monnikken jouw medespelers vertegenwoordigen, om ze vervolgens met verdachtmakingen te overladen. Tijdens het spel ontstaat zo een spannende strijd om sporen en bewijzen. Degene die zelf de minste verdenking oproept en de anderen het beste kan doorzien, zal dit deductiespel winnen. 
Blox Auteurs: Kramer & Co.

release: maart 2008

Een bordspel voor 2-4 spelers. Het speelbord bestaat uit 9 * 9 gekleurde velden. Op dit speelbord worden aan het begin van het spel meerdere torens met 1-4 gekleurde bouwstenen geplaatst. Bovenop elke toren ligt een fiche met de waarde van de toren. Iedere speler beschikt over 4 speelfiguren en een jokerkaart. Iedereen begint het spel met 5 gekleurde actiekaarten, de overige kaarten vormen een gedekte stapel. Met de actiekaarten breng je jouw speelfiguren in het spel en verplaats je ze. De kleur van de kaart bepaalt naar welk veld je kunt bewegen, torens en andere speelfiguren zijn blokkades. Met meerdere actiekaarten kun je ook torens slopen, nieuwe torens bouwen of vijandelijke speelfiguren slaan, waarmee je winstpunten verdient. 
Arkadia Auteur: Dorn

release: okt 2006

Die Baumeister von Arkadia is een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers bouwen aan de huizen en het kasteel van de stad Arkadia. Voor hun bijdrage aan de bouw van deze huizen ontvangen ze zegels van vier families. Zodra een huis is voltooid, wordt er tevens een nieuw deel aan het kasteel toegevoegd. Tijdens het spel verandert hierdoor de waarde van de verzamelde zegels. Iedere speler kan meerdere keren tijdens het spel zegels inwisselen voor winstpunten. Wie aan het einde het meeste punten bezit, wint het spel. Meer informatie: recensie.
Die Insel Auteur: Reiner Knizia

release: zomer 2005

Een bordspel met intelligente elektronica, die meedenkt en de spelers door een avontuur op een eiland met een vulkaan leidt. Meer informatie volgt. 
Verflixxt! Auteurs: Kramer & Kiesling

release: maart 2005

Een loopspel voor 2-6 spelers. Het speelveld bestaat uit een starttegel, 32 wegtegels en een finishtegel. Er zijn drie soorten wegtegels: pluspunten, minpunten en gelukstegels. Iedere speler beschikt over 3 speelfiguren. Er zijn ook 8 neutrale speelfiguren (wachters), die aan het begin op 8 gunstige wegtegels worden geplaatst. De actieve speler gooit een dobbelsteen en verplaatst vervolgens een eigen speelfiguur of een wachter het gegooide aantal velden. Een wachter mag alleen worden verplaatst als op de tegel van vertrek minstens één speelfiguur van jezelf of een medespeler achterblijft. Als jouw speelfiguur alleen op de tegel van vertrek stond, moet je deze tegel wegnemen. Afhankelijk van de soort levert deze tegel aan het einde plus- of minpunten op. Met een gelukstegel kun je minpunten in pluspunten veranderen. Als alle speelfiguren de finish hebben bereikt, worden de punten geteld. Het regelboekje bevat ook nog vijf varianten.
Gracias Auteurs: Moon & Borg

release: maart 2005

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Je verdient winstpunten door (niet teveel!) kaarten in zes verschillende kleuren te verzamelen. Je speelt drie potjes, die elk uit vier ronden bestaan. Aan het begin van een potje krijgt iedereen twee openliggende kaarten en wordt in het midden per speler één setje met drie kaarten neergelegd (2 open en 1 dicht). De actieve speler neemt een van deze setjes. Hij houdt de dichte en één open kaart zelf, de andere open kaart geeft hij aan een medespeler (gracias!). Dit ritueel wordt viermaal herhaald, waarna de punten worden toegekend. De spelers leggen hun vier gedekte kaarten open bij hun openliggende kaarten. Als je nu meer dan vijf kaarten van een kleur bezit, neem je vijf van deze kaarten weg en leg je deze als gedekte stapel aan de kant. Vervolgens wordt per kleur bepaald wie de meeste open kaarten bezit. Deze speler(s) moet(en) alle kaarten van deze kleur inleveren. Ten slotte krijg je één winstpunt voor elke overgebleven kaart en één winstpunt voor elke gedekte stapel. Na drie potjes wint degene met de meeste punten.
King Arthur Auteur: Reiner Knizia

release: aug 2003

Een bordspel met intelligente elektronica, die meedenkt en de spelers door de avontuurlijke wereld van Koning Arthur leidt. Het middeleeuwse Engeland zoekt een nieuwe koning. Ridders uit alle landstreken beleven spannende avonturen, met het doel het zwaard Excalibur uit de steen te trekken en daardoor de troon te bestijgen. De ridders zwerven over het spelbord, van plaats naar plaats en van avontuur tot avontuur. Ze ontmoeten strijdlustige opponenten, vrijgevige herbergiers en listige kasteelheren, die allen op hun eigen manier het spelverloop beïnvloeden. Hun stemmen klinken uit de steen op het midden van het spelbord. De elektronica denkt mee en registreert alle handelingen van de speelfiguren. Afhankelijk van je speelstijl en de gemaakte keuzes word je hier later in positieve of negatieve zin mee geconfronteerd. Nobele daden worden beloond, onridderlijk optreden leidt soms tot onaangename gevolgen. Het spel is op beperkte schaal vanaf augustus in Oostenrijk te koop, Duitsland volgt medio oktober (Spiel 2003). 
Drachenland Auteur: Reiner Knizia

release: jan 2002

Een bordspel voor 2-4 spelers. Iedere speler beweegt zijn 3 speelfiguren door Drachenland. Op vulkanen vind je voorwerpen die je moet verzamelen: edelstenen, drakeneieren en actiefiches. Het is de bedoeling om sets te verzamelen: een rode, groene en blauwe edelsteen en een drakenei. In de tussentijd moet je jouw speelfiguren ook voorzien van magische ringen, anders moet je aan het einde bepaalde edelstenen inleveren. Je speelfiguren hebben verschillende kleuren. Ze kunnen alleen edelstenen van dezelfde kleur of jokers verzamelen. Als je een drakenei vindt, krijg je er een actiefiche bij. De dobbelsteen bepaalt de beweging van de speelfiguren, eventueel geholpen door een actiefiche.

Wühltisch Auteur: Max Kobbert

release: jan 2002

Lijkt op het eerste gezicht een Memoryvariant voor 2-5 kinderen. Iedere speler beschikt over drie boodschappenlijstjes waarop is afgebeeld welke overhemden hij moet kopen. Vervolgens mag je met één hand de passende kaartjes uitzoeken. Deze liggen door elkaar gedekt op tafel. Je moet daarbij wel oppassen dat je jouw bestedingslimiet niet overschrijdt.

Zahltag Auteur: Franz-Benno Delonge

release: jan 2002

Een kaartspel voor 2-4 spelers. De spelers proberen opdrachten uit te voeren en de daarvoor benodigde uitrusting te verzamelen. Er zijn verschillende soorten uitrustingkaarten: graafmachines, hijskranen, bouwvakkers en voormannen. De opdrachten worden aanbesteed en gaan naar de laagst biedende aannemer. Als meer spelers het laagste bod uitbrengen, levert de opdracht minder op of lijd je zelfs verlies. Je kunt alleen op een opdracht bieden als je de vereiste uitrustingkaarten bezit. Tijdens het uitvoeren van de opdracht ben je de uitrustingkaarten tijdelijk kwijt. Je verdient geld met de opdrachten en verliest geld als er een betaaldagkaartje wordt gedraaid (en dat kan aardig oplopen als je te veel uitrustingkaartjes bezit).


Nieuws > Releases > Ravensburger


Top