Update: 04-10-09

Nieuws > Releases > PS Games

PS Games

Website


Sla je slag(room) Auteur: Allers

release: sept 2009

Sla je slag(room) is een spel voor 2-5 spelers. Dit spel haalt het 'ik verdeel en jij kiest-principe' van San Marco terug naar de plek waar het is ontstaan: de verdeling van een koek of een taart. Het spelmateriaal bestaat uit taartpunten met verschillende ingrediënten. Er worden in totaal 5 taarten met meerdere stukken in verschillende smaken verdeeld. De deler verdeelt de taartpunten, de medespelers kiezen, waarna de deler het restant krijgt. Het is de bedoeling om per soort de meeste punten te verzamelen. Tijdens het spel kun je ook scoren door punten te verorberen.

Fluxx Auteur: Looney

release: nov 2007

Een kaartspel voor 2-6 spelers. De spelregels zijn simpel: trek een kaart, speel een kaart...... een kind kan de was doen. Tijdens het spel veranderen de regels doorlopend. Het is de bedoeling om te voldoen aan de eisen van de actuele doelkaart. Als je dan de juiste motieven hebt gespeeld, ben je de winnaar. Er zijn verschillende kaartsoorten. De actiekaarten: doe wat de kaart je voorschrijft en leg de kaart op de aflegstapel. De doelkaarten: leg deze midden op tafel, een oudere doelkaart gaat naar de aflegstapel. De motiefkaarten: dit zijn de bezittingen die je nodig hebt om aan de doelkaarten te kunnen voldoen. De regelkaarten wijzigen de spelregels. Als een nieuwe regelkaart een oudere regelkaart tegenspreekt, gaat de oudere kaart naar de aflegstapel. Het spelverloop is eenvoudig: trek het aantal kaarten dat de huidige regelkaart voorschrijft; speel het aantal kaarten dat de huidige regelkaart voorschrijft; leg zoveel kaarten af dat je voldoet aan de limiet van de huidige regelkaart en verwijder zoveel motiefkaarten dat je voldoet aan de limiet. Fluxx biedt eigenlijk niet veel meer dan onnozel vermaak, maar is wel vreselijk leuk.

Koude Oorlog: CIA vs KGB Auteurs: Rakoto & Gigaudaut

release: nov 2007

Koude Oorlog: CIA vs KGB is een kaartspel voor twee spelers. Beschrijving van de uitgever: in Koude Oorlog: CIA vs KGB krijg jij de leiding over een spionagenetwerk tijdens de naoorlogse periode. Jouw doel: buitenlandse regeringen "overtuigen" de "juiste" ideologie te omhelzen, met alle mogelijke middelen. Manipuleer locale invloedrijke facties om jouw coup d’état uit te voeren. Blokkeer de leiders van je tegenstander en elimineer deze. In dit decennia lange conflict zal de overwinning gaan naar de partij met de juiste middelen, toewijding en doorzettingsvermogen, om te verzekeren dat hun wereldbeeld de toekomst zal bepalen. Doel van het spel: elk jaar (een speelronde) wordt een land of gebeurtenis (Doelwitkaart) aanleiding voor een heimelijke ideologische strijd tussen de twee voornaamste supermachten. Elk van hen stelt een geheime agent aan (Agentkaart) wiens missie bestaat uit het infiltreren en manipuleren van de lokale bevolking (Groepskaarten) met het doel dit land of deze gebeurtenis aan hun kant te krijgen. Hiermee worden overwinningspunten behaald. De speler die als eerste 100 Overwinningspunten behaalt, is de winnaar!

Guillotine Auteur: Peterson

release: okt 2007

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Twaalf edellieden liggen in een rij voor de guillotine. Elke beurt moet een speler de edelman of -vrouw onthoofden die het dichtst bij het mes ligt. Aangezien bijvoorbeeld een onthoofde vorst meer punten oplevert dan een willekeurige martelaar, proberen de spelers zo mogelijk waardevolle koppen te laten rollen. Met speciale actiekaartjes kun je o.a. de volgorde veranderen of de puntentelling beďnvloeden. Je speelt in totaal drie rondes. Wie na de derde bijltjesdag de meeste punten heeft, is de winnaar.

Munchkin Zuigt! Auteur: Jackson 

release: dec 2006

Deze titel spreekt mij wel aan, met name als passende en krachtige samenvatting van alle spellen uit deze familie. PS Games ziet het ongetwijfeld anders, vandaar deze Nederlandstalige versie van het kaartspel Munchkin Bites!. Ook deze variatie met vampieren en weerwolven is eigenlijk alleen maar leuk voor melige rollenspelers, met lage eisen op het gebied van inhoudelijke spelkwaliteit.

World of Warcraft Auteurs: Petersen & Lang 

release: dec 2006

Dit bordspel voor 2-6 spelers is gebaseerd op het gelijknamige populaire online computerspel. Je speelt een van de 16 helden, gekozen uit de 8 verschillende rassen en 9 karakterklassen in het spel. Je bezoekt de uit de online speelwereld bekende gebieden. Tijdens het spel wordt jouw karakter steeds sterker, verover je schatten, voer je gevechten en kun je uiteindelijk een van de drie onverslaanbare 'Overlords' uitdagen.

Beschrijving van de uitgever: 'aan het begin van het spel worden de karakters zo verdeeld dat er in elke vertegenwoordigde fractie evenveel helden zijn, 2 of 3. Alle helden beginnen op level 1 en hebben bepaalde eigenschappen en hulpmiddelen, evenals een kleine hoeveelheid goudstukken waarmee aankopen gedaan kunnen worden. De helden van de Horde fractie beginnen hun reis in Brill, net buiten de "Undercity”. De Alliantie fractie start aan de Southshore, aan de kust. Elke beurt kan elk karakter twee acties uitvoeren, namelijk rusten, reizen, uitdagen, trainen of the bezoeken van een stad. Met het doen van deze acties verplaatsen de helden zich over het speelbord om missies uit te voeren en monsters te verslaan. Voor elke afgeronde missie ontvangt de held ervaringspunten en weelde, wat hem de kans geeft om te stijgen in level en nieuwe krachten en vaardigheden te ontwikkelen. Terwijl de karakters sterker ene sterker worden kunnen zij ook de meeste verschrikkelijke monsters uitdagen, zoals Dread Droomguard, draken en de Overlord! Wanneer de helden groeien in hun vaardigheden, moeten er keuzes gemaakt worden. Welke krachten wil je dat ze leren en welke hulpmiddelen gaan ze gebruiken. Zoek de balans en combineer met de verschillende mogelijkheden, welke allen veel invloed op het spelverloop hebben.'

De Legendes van Camelot Auteur: Parks 

release: nov 2006

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Het spel bevat drie grote locatiekaarten, waaronder Camelot. De spelers hebben de beschikking over karakterkaarten. Elke karakterkaart toont zes verschillende vaardigheden: gevecht, diplomatie, avontuur, list, ridderlijkheid en psyche. Elke vaardigheid heeft een waarde van -1 tot 6. De spelers spelen hun karakterkaarten aan hun eigen zijde van de locatiekaarten. Een groep karakters van dezelfde spelers bij dezelfde locatie is een compagnie. Tijdens het spel worden regelmatig gebeurteniskaarten van de kaartstapel getrokken en op de desbetreffende locatiekaart gelegd. Elke gebeurteniskaart toont de voorwaarde die je moet vervullen om deze gebeurtenis te overwinnen. Deze voorwaarde bestaat uit een van de vaardigheden en een getal van 8 t/m 18. Als een compagnie de vereiste waarde evenaart of overtreft, win je de gebeurteniskaart. Deze levert je 1-7 winstpunten op. De speler met de meeste punten wint het spel. De prachtige illustraties op de speelkaarten zijn getekend door bekende artiesten, die hun sporen o.a. hebben verdiend bij het verzamelkaartspel Magic.

Frank's Ark auteur: Frank Nestel 

release: nov 2006

In Frank's Ark zijn 3-5 spelers verantwoordelijk voor het laden van de ark van Noach. Het speelveld bestaat uit een kaartje met de romp van een ark. Op vijf velden wordt de balans van de ark aangegeven. Boven de ark liggen scorekaarten met vijf verschillende kaartsoorten, waarop de spelers in de loop van het spel hun speelstukken plaatsen. Onder het arkkaartje leggen de spelers dier- of voedselkaarten af in rijen met telkens twee virtuele laadruimtes. In elke laadruimte is plaats voor 3 kaarten. Iedere speler begint met twee kaarten. De speelkaarten bevatten prachtige plaatjes en de nodige symbolen (voor gewicht, voedselsoort, klimaat en af en toe een speciale vaardigheid). De actieve speler mag 2 kaarten trekken (1 open en 1 dichte) of 1 of 2 kaarten uitspelen. Bij het uitspelen moet je op allerlei regels letten. Je mag de balans van ark niet teveel verstoren, in dezelfde laadruimte passen geen dieren met een koud of warm klimaat, vleeseters mogen niet zwaarder zijn dan andere dieren in dezelfde ruimte, planteneters mogen niet bij voedselkaarten worden geplaatst en schuwe dieren mogen niet in laadruimtes naast vleeseters worden geplaatst. Als je een langzaam dier of een voedselkaart aflegt, mag je maar één kaart spelen. Nadat je een kaart hebt gespeeld, leg je een speelfiguur op de scorekaart van de desbetreffende soort. Als je een kaart met een uitroepteken speelt, mag je een speciale vaardigheid gebruiken (waarmee je bijv. een kaart kunt wegjagen). Als een laadruimte vol is, kun je een nieuwe laadruimte activeren. Hiervoor moet je een actiechip aan jouw rechterbuurman geven. In de stapel kaarten zitten vijf regenkaarten. Na de tweede regenkaart mag je een gedekte kaart afleggen, waarmee je bij de eindtelling een extra speelstuk mag inzetten. Na de vijfde regenkaart begint de eindfase. Er zijn punten voor de meeste speelfiguren per diersoort (10-6-2) en punten voor resterende actiechips.

Eerste indruk: Frank's Ark is een leuk en vlot meerderhedenspelletje. Je moet even wennen aan de vele aflegregeltjes, maar dankzij de duidelijke kaarten heb je dit zo onder de knie. Het is ongetwijfeld leuk voor de eigenaar van PS Games dat zijn voornaam weer eens in de titel van een spel is verwerkt.

Fiji

Auteur: Friese

release: okt 2006

Een biedspel voor 2-5 spelers. Je begint iedere speelronde met een setje speelstukken in vier verschillende soorten. Met deze speelstukken probeer je in een paar biedrondes zoveel mogelijk winstpunten te verdienen. Thematische vertaling: je ruilt glimmende voorwerpen met koppensnellers. Als beloning ontvang je gekrompen hoofden. Op een viertal scorekaartjes wordt aangegeven welke speelstukken deze speelronde het meeste waard zijn. De eerste kaart geeft aan of je deze speelronde juist veel of juist weinig speelstukken van de afgebeelde soort moet verzamelen. De tweede t/m de vierde kaart fungeren op dezelfde wijze als “tie breaker”. Daarnaast liggen er vier setjes van telkens twee opdrachtkaartjes klaar, die volgens het “als, dan principe” de uitkomst van een biedronde bepalen. Een paar voorbeelden: degene die de meeste speelstukken X biedt, ontvangt twee speelstukken Y; degene die de minste speelstukken Z biedt, moet alle speelstukken X afleggen. De spelers bieden blind, waarna de uitkomst van de vier “als, dan” setjes wordt bepaald. Als meerdere spelers hetzelfde bod uitbrengen, gaat de "opbrengst" naar de eerstvolgende bieder. Dit van “Hol’s der Geier” bekende principe zorgt ook hier voor een aangename dosis frustratie. Het is soms een hele klus om de gewenste speelstukken te verzamelen c.q. ongewenste stukken te lozen. Na drie biedrondes wordt de score bepaald en ontvang je gekrompen hoofden. Na vier potjes wint de speler met de grootste verzameling gekrompen hoofden.

Tempus Auteur: Wallace 

release: sept 2006

Een bordspel voor 3-5 spelers. Het variabele speelbord wordt opgebouwd uit losse tegels, die ieder 7 zeszijdige velden bevatten. Deze velden tonen terreinsoorten als grasland, bossen, bergen enzovoort. Je begint het spel met drie speelfiguren op het bord. Elke beurt beschik je over een aantal actiepunten, waarmee je speelfiguren kunt bewegen, nieuwe speelfiguurtjes kunt “fokken” in grasland, nieuwe ideeën kunt ontwikkelen (actiekaarten waarmee je bijvoorbeeld beter kunt vechten), een naburig gebied kunt aanvallen (met speelfiguren, ondersteund door actiekaarten) of een stad kunt bouwen (die je winstpunten oplevert). Gedurende het spel ontwikkelen de spelers hun beschavingen. Elk tijdperk is gekoppeld aan een bepaalde terreinsoort. Middels controle over de juiste gebieden, het bezit van steden en het inzetten van de juiste actiekaarten, probeer je voldoende punten te verzamelen om het volgende tijdperk te betreden. Het spel eindigt zodra een of meer spelers het laatste tijdperk bereiken. Dit levert bonuspunten op, naast de punten voor steden en speelfiguren op bepaalde terreinsoorten.

Informatie over oudere titels: archief.

Nieuws > Releases > PS Games


Top