Update: 28-10-04

Nieuws > Releases > Prestel

Prestel

Website


Der Prestel Schlossgarten Auteur: Siebert

release: okt 2004

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers moeten met hulp van een koning, een tuinman en een bouwmeester een overwoekerde oude tuin opnieuw inrichten. Het speelveld bestaat uit losse tuintegels in drie soorten. Iedere speler beschikt verder over een voorraad bouwtegels in twee soorten. Per soort heb je een bouwtegel van 1, 2 en 3 velden groot. Iedere speler bezit verder drie speelfiguren: koning, tuinman en bouwmeester. Aan het begin van jouw beurt beschik je over twee kaartjes, die een bepaalde opstelling van de drie speelfiguren tonen. Je kiest één kaartje en probeert de afgebeelde configuratie op het speelveld te krijgen. Als dit je lukt, mag je een tuintegel omdraaien. Op deze bouwplaats kun je vervolgens een van jouw bouwtegels plaatsen. Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk om met een grotere eigen bouwtegel over een bouwtegel van een medespeler te bouwen. Bouwtegels en verwijderde tuintegels zijn 1-3 winstpunten waard. Het is de bedoeling om als eerste 21 punten te behalen.

Architekturspiel New York Auteur: Fackler

release: okt 2004

Een bordspel voor 2-5 spelers. Bouw het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge of het Metropolitan Museum na. Door een combinatie van onthouden en combineren, bemachtigen de spelers bouwopdrachten voor 24 bekende gebouwen uit New York. Het spel bevat een brochure met achtergrondinformatie over de desbetreffende gebouwen.

Das Prestel Säulenspiel Auteur: Fackler

release: okt 2004

In dit kaartspel voor 1-4 spelers draait het om het op de juiste wijze aanleggen van kaarten met klassieke zuilen. Welke zuil hoort bij welk voetstuk? Het spel bevat regels voor een solitair patiencespel en regels voor kaartspellen voor 2 en 2-4 spelers. Het spel bevat een brochure met achtergrondinformatie over zuilen.

Das Prestel NasenSpiel Auteur: Fackler

release: okt 2004

Een tactisch legspel voor 2-5 spelers. Op elk kaartje zijn twee neuzen afgebeeld. Het is de bedoeling om de kaartjes zo aan te leggen, dat een groot gebied met dezelfde neus ontstaat. Vervolgens moet je nog zien dat je dit gebied onder jouw controle krijgt. Het spel bevat een brochure met weetjes over neuzen in de kunstgeschiedenis.

Das Prestel Architekturspiel Auteur: Fackler 

release: najaar 2002

Das Prestel Architekturspiel draait om 24 kunstwerken uit de architectuur door de eeuwen heen. Een visueel ingesteld geheugen, combinatievermogen en strategisch handelen, helpen de spelers om bouwopdrachten binnen te halen en zo mogelijk te voltooien. Het is echter niet uitgesloten dat de concurrentie jouw plannen doorkruist. Het spel bevat een boekje met achtergrondinformatie over de verschillende bouwwerken.


Nieuws > Releases > Prestel


Top