Update: 20-01-05

Nieuws > Releases > Piatnik

Piatnik

Website


Mango Tango Auteurs: Colovini & De Toffoli 

release: voorjaar 2005

Een kaartspel voor 2-7 spelers. Aan het begin van een ronde wordt via een veiling bepaald welke combinatie uit vier verschillende criteria (kleur, waarde enz.) aan het einde punten oplevert. Invloed op de uitkomst van de veiling kost je hoge kaarten. En laat je deze hoge kaarten nou net nodig hebben om tijdens de ronde slagen te winnen, die aan het einde van de rit een waardevolle oogst moeten garanderen.

Der Schatz des Kšpt'n Flint Auteur: Knizia 

release: voorjaar 2005

Een bordspel voor 3-5 spelers. Twee neutrale figuren (de geest van kapitein Flint en Ben Gun) bezoeken zes eilanden. De spelers spelen kaarten uit bij deze eilanden, om de daar aanwezige schatten te bemachtigen. De geest heeft een negatief effect op de schatten op zijn huidige eiland, Ben Gun een positief effect.

Mogelmonster Auteur: Ede 

release: voorjaar 2005

Een blufspelletje voor 2-4 spelers. Je speelt een gedekte kaart uit en beweert dat je met deze kaart een aantal stappen op het speelbord mag zetten. Als je wordt betrapt op een leugen, mag je wel bewegen, maar helaas niet in de gewenste richting.

C.S.I. Auteur:  

release: najaar 2004

Dit bordspel voor 2-4 spelers is gebaseerd op de populaire tv-serie Crime Scene Investigation. De spelers zijn rechercheurs, die bewijsmiddelen verzamelen en beoordelen. Een vingerafdruk, een gebitsafdruk, een menselijke teen, geen misdaad is perfect! Aan jou de taak de zwakke plekken boven water te krijgen. Om dit deductiespel te winnen, moet je als eerste met een juist arrestatiebevel, waarin middelen, motief en gelegenheid correct zijn opgetekend, het kantoor van Grissom betreden. Tijdens het spel bezoek je de verschillende afdelingen van het forensisch laboratorium.

Nah Dran! Auteur: Delonge 

release: najaar 2004

Een quizspel voor 2-4 spelers met lastige vragen, waardoor raden en gokken een belangrijke rol speelt.

Hennen Rennen Auteur: Knizia 

release: voorjaar 2004

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Het speelbord toont een kip met negen kuikens. Alle 100 kaarten hebben een verschillende waarde. Iedere speler krijgt 10 gedekte kaarten, waarvan hij er drie mag bekijken. Om de beurt speelt iedere speler ťťn van deze drie kaarten. De speler met de op ťťn na hoogste kaart mag zijn gespeelde kaart op het speelbord plaatsen en markeren met een eigen speelsteen. Kippenkaarten mogen alleen op een vrij kuikenveld of op een bezet veld met een kip met een lagere waarde worden geplaatst. Een verdrongen lagere kip glijdt op de ladder naar beneden. Het spel eindigt na de tiende ronde. Dan tellen de spelers de door hun kippenkaarten verdiende punten.

Mio! Auteur: Knizia 

release: voorjaar 2004

Dit kaartspel voor 2-6 spelers is de zoveelste variant op Uno.

Faces Auteur: Lawson 

release: voorjaar 2004

Een spel voor 2-6 spelers. Zes foto's van mannen, vrouwen of dieren worden opengelegd. Een speler trekt een kaart en leest deze voor, en alle overige spelers bepalen welke foto hier het beste bij past. Nu moet de eerste speler inschatten welke foto het meest gekozen is. Dit levert punten op voor iedereen die deze foto gekozen heeft. Er is ook nog een tweede deel waarin iedereen foto's heeft. Een speler leest een kaart voor en de anderen geven een zo goed mogelijk passende foto af. Wordt jouw foto gekozen, dan krijg je weer punten. Overigens zou je volgens de spelregels dit spel ook met twee personen moeten kunnen spelen. Helaas wordt niet vermeld hoe dit gaat. (tekst: Niek Ederveen)

Corsari Auteur: Colovini 

release: najaar 2003

Een kaartspel voor 2-4 spelers. De stok bestaat uit zeerovers in tien kleuren (de verschillende bendes), elk met de waarden 1 tot en met 11. Iedere speler krijgt twaalf kaarten in de hand en moet daarmee de bemanning samenstellen. Er mogen zeerovers uit maar twee bendes aanmonsteren, en elke waarde mag maar ťťn keer vertegenwoordigd zijn. Ook is er nog een pier met een rij open kaarten. Elke beurt pak je een kaart van de stapel, de pier of de aflegstapel, en daarna leg je een kaart af. Als je hand goed genoeg is, kun je de ronde beŽindigen. Je legt je bemanning open voor je neer. Alle kaarten die dezelfde kleur hebben als de eerste kaart van de pier, mag je afleggen. Nu kijk je naar de totale waarde van je resterende kaarten (de blindgangers). De overige spelers doen hetzelfde, maar mogen eerst nog passende kaarten toevoegen aan de bemanning van de speler die de ronde beŽindigde. Als deze speler het laagste totaal van blindgangers heeft, dan moeten de andere spelers allemaal hun blindgangers als strafpunten voor zich neerleggen. Maar heeft een andere speler een lager totaal, dan krijgt de eerste speler al deze kaarten. Als er minimaal 35 kaarten liggen, is het spel afgelopen en wint de speler met de minste kaarten (de waarde is dus onbelangrijk). Een goede timing om het spel te beŽindigen, waarbij je de pier goed moet benutten, is cruciaal in dit vlotte spel. (tekst: Niek Ederveen)

Hundsgemein Auteur: Zaccariotto 

release: voorjaar 2003

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers zijn als aanvoerders van een bende vlooien op jacht naar smakelijke honden. Het is de bedoeling om jouw vlooien in die straten in te zetten waar de waardevolste honden rondlopen.

Pipeline Auteur: --- 

release: voorjaar 2003

Een bordspel voor 2-6 spelers. De spelers bouwen een driedimensionaal netwerk met plastic pijpleidingen. Het is de bedoeling door de obstakels van je medespelers te glippen en tegelijkertijd hun leidingnet te blokkeren.

San Gimignano Auteur: Carpitella 

release: voorjaar 2002

Een bordspel voor 2-6 spelers. Het speelveld bestaat uit losse zeskantige tegels, die de wijken van de gelijknamige stad voorstellen. Hierop bouwen de spelers torens, waarmee ze punten verdienen. Om een toren te mogen bouwen, moet je in vier naburige wijken invloed uitoefenen.

KŲnig Laurin Auteur: Hutzler 

release: voorjaar 2002

Een bordspel voor 3-5 spelers vanaf 10 jaar. Het thema: dwergen graven naar schatten, waarmee ze de gunst van de koning voor zich willen winnen.

Meridian Auteur: Colovini 

release: voorjaar 2001

Een redelijk abstract tactisch bordspel voor 2-4 spelers. Je bouwt nederzettingen (torens met verschillende hoogtes) op eilanden van een archipel, op zo'n manier dat je de meeste eilanden controleert. Het plaatsen van de torens wordt gestuurd door het uitspelen van kaarten. Er zijn allerlei bouwregels die de plaatsing van de torens compliceren. Je moet o.a. de grote torens in het noorden bouwen, de kleinere in het zuiden. Er zijn aparte borden voor de verschillende speleraantallen.

Cortez Auteur: Huber 

release: voorjaar 2001

Een bordspel voor 2-6 spelers die strijden om de controle over de hoofdstad van de Azteken. Elke spelerbeurt begint met het trekken van een gebeurteniskaart. Deze biedt de actieve speler, soms alle spelers, extra mogelijkheden in deze ronde (soms positief, soms negatief). Tussen deze kaarten bevindt zich ook een schatkaart, waarmee een tussentelling wordt geactiveerd. Vervolgens voert de speler twee van de volgende acties uit: troepen versterken, voorraden aanvullen of figuren bewegen. Gevechten worden afgehandeld door het uitspelen van krijger- en wapenkaarten; het is mogelijk om daarbij de hulp van medespelers in te roepen. Het is verder mogelijk om de belangrijke voorraden met elkaar te verhandelen. Het spel is afgelopen zodra alle velden van de Azteekse hoofdstad zijn bezet.

Toscana Auteur: Neuwahl 

release: voorjaar 2001

Een legspel voor 2 spelers. Je legt kaartjes op een spelbord. De kaartjes bevatten zowel je eigen kleur als de kleur van je tegenstander (de ene speelt met daken, de ander met straattegels). Je moet er rekening mee houden dat door het leggen van een kaartje niet alleen je eigen situatie verandert, maar ook die van je tegenstander. Het is de bedoeling om zo groot mogelijke gebieden in je eigen kleur te vormen.


Nieuws > Releases > Piatnik


Top