Update: 15-10-07

Nieuws > Releases > Pegasus

Pegasus

Website


Feenland Auteur: Nakamura 

release: okt 2007

Dit kaartspel voor 2-5 spelers is de Duitse versie van Fairy Tale. Kies een van de vijf kaarten in jouw hand, leg deze gedekt op tafel en geef de rest door aan de volgende speler. Op jouw beurt krijg jij de kaarten van jouw rechterbuurman. Dit ritueel van kiezen, doorgeven (met wisselende richting) en ontvangen gaat door, totdat iedereen vijf gedekte kaarten bezit. Dan kiezen de spelers een van deze kaarten en draaien deze tegelijk open. Vervolgens worden in de voorgeschreven volgorde de effecten van de kaarten uitgevoerd. Er zijn drie soorten: andere kaarten neutraliseren, open neerleggen of dicht neerleggen. In totaal worden drie kaarten omgedraaid, de andere twee worden afgelegd. Na de vierde ronde krijgen de spelers punten voor hun open kaarten.

Robotics Auteur: Coopmann

release: okt 2007

Een bordspel voor 3-5 spelers. De spelers zetten tijdens het spel robots in elkaar. Opdrachtkaartjes geven aan welke robots er worden gevraagd en welke onderdelen je daarvoor nodig hebt. De actieve speler voert twee acties uit. Je kunt een onderdeel op de reguliere markt kopen. De actuele prijs wordt op een draaischijf aangegeven, die na elke transactie één veld wordt verschoven. Je kunt ook een onderdeel op de zwarte markt kopen. Dan betaal je een lagere prijs, maar is de kwaliteit ook minder en loop je risico. Je kunt ook proberen om een gratis onderdeel van de schroothoop te pakken (uit een zak), maar dan loop je het risico op de komst van een controleur die alle zwarte onderdelen in beslag neemt. Het is ook mogelijk om met een medespeler te handelen. Verder kun je een bestaande robot verbouwen. Gekochte onderdelen kun je meteen verwerken of in jouw werkplaats opslaan. Aan het begin van een nieuwe beurt kun je een voltooide robot verkopen. Dit levert je de afgebeelde credits op. De winnaar is degene die als eerste drie robots heeft verkocht of 10.000 credits bezit.

Handelsfürsten Auteur: Knizia 

release: okt 2007

Handelsfürsten: Herren der Meere is een kaartspel voor 2-4 spelers. Iedere speler bezit twee schepen en drie goederenkaarten. Zes goederenkaarten liggen open op tafel, dit is de markt. Op elk schip wordt beurtelings één goederensteen gelegd. Daarna voeren de spelers hun acties uit. Als actieve speler mag je als eerste actie een goederensteen omwisselen, een bonuskaart kopen of passen. Een bonuskaart biedt extra mogelijkheden of een hogere opbrengst. Daarna mag je als tweede actie twee goederenkaarten trekken of goederenkaarten uitspelen om een telling te activeren. Bij een telling krijg je geld voor elke open goederenkaart in de uitgespeelde kleur als jouw schip de steen in die kleur bevat. Het spel eindigt wanneer de stapel goederenkaarten is verbruikt.

Junta Auteurs: Goldberg c.s. 

release: okt 2007

Een heruitgave van dit klassieke satirische bordspel voor 2-7 spelers. De spelers vertegenwoordigen invloedrijke families in een bananenrepubliek. Het is de bedoeling om met list en bedrog de macht te grijpen. Vergeet ook niet om het ontwikkelingsgeld naar jouw Zwitserse bankrekening te sluizen.

Kleine Helden Auteur: 

release: okt 2007

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Avonturiers gaan op pad, verzamelen wapens en magische voorwerpen en dan is het tijd voor knokken.

Krallen & Fallen Auteur: Kreader 

release: okt 2007

Een kaartspel voor 2-6 spelers. De spelers zijn helden, die allerlei avonturen doorstaan om de vereiste schatten te verzamelen. Als je aan de beurt bent, speel je een kaart uit en moet je een dobbelsteen gooien. Als je het vereiste minimum evenaart of overtreft, blijft de kaart liggen en mag je de afgebeelde actie uitvoeren. De kaart toont ook nog een waarde waarmee je kaarten van medespelers kunt aanvallen (die gaan dan richting aflegstapel). Als zo'n aanval niet meteen lukt, worden latere pogingen gemakkelijker.

Igels 2: Waschtag Auteur: Coopmann 

release: okt 2007

Een uitbreiding voor het kaartspel Igels.

Euphrat & Tigris Auteur: Knizia 

release: april 2007

Deze nieuwe uitvoering van Knizia's beste bordspel biedt extra variatie dankzij een dubbelzijdig speelbord. De 2 tot 4 spelers nemen deel aan de geboorte van de beschaving. Hun doel is de ontwikkeling van hun civilisatie in de deelgebieden bevolking, religie, landbouw en handel. Iedere speler staat aan het roer van een dynastie. Hij stuurt zijn aanvoerders op pad, sticht en ontwikkelt koninkrijken, bouwt monumenten, gaat conflicten aan en verzamelt punten in de genoemde deelgebieden. De spelers moeten hun beschaving gelijkmatig ontwikkelen; het verwaarlozen van een of meer deelgebieden is funest. Meer informatie: recensie.


Nieuws > Releases > Pegasus


Top