Update: 31-12-08

Nieuws > Releases > Mayfair

Mayfair

Website


Opmerking: Mayfair publiceert regelmatig spellen in samenwerking met Duitse uitgevers. Informatie over dergelijke titels vind je op de pagina's van de desbetreffende Duitse firma's. Hier vind je met name informatie over hun eigen releases (waaronder heruitgaven van spellen die in Europa niet meer leverbaar zijn).

Steam Auteur: Wallace

release: maart 2009

Dit treinenspel voor 3-6 spelers is gebaseerd op het uitmuntende bordspel Age of Steam van Warfrog. Deze nieuwe editie bevat echter de nodige vereenvoudigingen (waaronder het vertrek van de bewerkelijke spelregels voor inkomensreductie). De speelduur wordt hierdoor teruggebracht naar een flitsende 60 minuten. Deze nieuwe editie is het resultaat van een samenwerking tussen Phalanx Games en Mayfair Games. Meer informatie over de aanpassingen: BGG. Meer informatie over het oorspronkelijke spelsysteem: recensie

Monuments Auteur: Risthaus

release: okt 2008

Een bordspel voor 2-4 spelers. De titel spreekt voor zich, want de spelers bouwen monumenten. Er zijn twaalf verschillende monumenten op kaarten afgebeeld. De spelers trekken en spelen kaarten. Hierdoor worden monumenten opgericht. Deze liggen in een uitstalling voor een speler. Elk monument kan maximaal door twee spelers worden gebouwd en bestaat uit negen kaarten met de waardes 1 t/m 9. De spelers kunnen hun monumenten later verder uitbouwen. Op een monumentenkaart staat ook een op zichzelf staand symbool. Spelers kunnen twee kaarten vanuit de hand afleggen met het gelijke symbool. Elk overeenkomend symbool in hun uitstalling levert een winstpunt op. Tijdens een beurt heeft een speler de keus uit een monumentenbeurt of een geschiedschrijverbeurt, als hij tenminste nog een geschiedschrijver bezit. In de monumentenbeurt trekken de spelers kaarten, bouwen ze monumenten of breiden ze uit, of ze leggen kaarten af voor winstpunten. In de geschiedschrijverbeurt mogen ze de bovenste kaart van ieder monument van elke tegenspeler wegpakken. Daarbij moet er altijd wel minimaal één kaart blijven liggen. De geschiedschrijver van de speler komt daardoor op een speciaal scorespoortje te staan. Hoe meer kaarten er zijn weggenomen, des te beter. Per monument is er een waarderingslijst op een speelbord. Per weggenomen kaart schuift de markeringssteen een veld op. Hierdoor worden monumenten meer waard. Als de kaarten (bijna) op zijn, stopt het spel. De spelers tellen nu de punten voor hun monumenten. Hebben ze een monopoly, krijgen ze meer punten dan als er nog een tweede speler is met hetzelfde monument. Daarnaast leveren de geschiedschrijvers punten op en de beste zelfs nog bonuspunten. Geschiedschrijvers die niet zijn ingezet, leveren minpunten op. Monuments zit in die zin leuk in elkaar dat je keuzes moet maken. Bijvoorbeeld wanneer je je geschiedschrijvers gaat inzetten. Hoe langer je wacht hoe meer punten ze kunnen opleveren, maar iemand anders kan je dan net weer voor zijn en dan is het niet meer rendabel om ze op dat moment in te zetten. Verder moet je ook opletten dat er maar twee spelers hetzelfde monument mogen bouwen. Als jij wat kaarten zit te sparen, kan je te laat zijn. Ook wil je zoveel mogelijk punten halen met je monumenten. Zorg daarom dat je de hoogste kaarten bovenaan hebt liggen. De kaarten worden namelijk van onderaf weg gepakt bij een geschiedschrijverbeurt. Dit kan je net een eerste plek opleveren bij een monument en dus meer punten. Monuments is een leuk spel dat snel te leren is. (Tekst: Det)
Horus Auteur: Vanaise

release: mei 2008

Dit bordspel voor 2-4 spelers speelt zich af in het oude Egypte. Horus wordt niet op een speelbord gespeeld, in de loop van het spel wordt een speelveld met landtegels opgebouwd, waarop de Nijl en de omliggende gebieden zijn afgebeeld. Er zijn verschillende tegelsoorten: land (akker, berg, moeras en woestijn), rivier, Necropolis en de tempel van Horus. De actieve speler trekt eerst een willekeurige tegel uit een buidel en legt deze aan. Daarna speelt hij één Horuskaart (aan het begin krijgt iedereen vijf van deze kaarten). Afhankelijk van deze kaart mag hij een tweede tegel kiezen en aanleggen. Daarna legt hij een van zijn koninkrijksstenen op een vrije tegel in een regio met de juiste grootte, om daar zijn invloed vast te leggen. De vereiste grootte van de regio is ook afhankelijk van de zojuist gespeelde Horuskaart. Aan het einde van zijn beurt trekt hij een nieuwe Horuskaart. Aan het einde van het spel krijgt iedere speler punten voor de regio’s waar hij de meeste stenen bezit. De regio’s naast de tempel van Horus of op eilandjes in de Nijl zijn extra punten waard.

Russian Rails

 

release: okt 2004

Een nieuw bordspel voor 2-6 spelers in de "Empire Builder"-reeks. Ook hier draait het om de aanleg van spoorlijnen en het vervoer van goederen, grondstoffen en passagiers.

Station Manager

Auteur: Baylis 

release: okt 2004

Een kaartspel voor 3-6 spelers. De spelers beïnvloeden de waarde van vertrekkende treinen, door wagons en passagiers op een handige manier in te zetten. Het is de bedoeling om de treinen op tijd te laten vertrekken en daarbij de meeste punten te verdienen.

Modern Art

Auteur: Knizia 

release: juni 2004

Een heruitgave van Knizia's klassieke veilingspel voor 3-5 spelers. Je probeert het meeste geld te verdienen door als veilingmeester schilderijen aan te bieden en door het verzamelen van de juiste collectie. Het spel wordt gespeeld in vier rondes, waarin door wisselende veilingmeesters stukken van diverse artiesten worden aangeboden. Zodra de vijfde kaart van een artiest wordt aangeboden, eindigt de ronde. De drie artiesten met de meeste openliggende kaarten leveren dan geld op. Als spelers kaarten van deze artiesten bezitten, verdienen ze geld. Het spel kent verschillende soorten veilingen. Modern Art won in 1993 de Deutsche Spiele Preis.

Lunar Rails

 

release: zomer 2003

Een nieuw bordspel voor 2-6 spelers in de "Empire Builder"-reeks. Ook hier draait het om de aanleg van spoorlijnen en het vervoer van goederen, grondstoffen en toeristen. Geheel nieuw is de plaats waar dit alles plaatsvindt: in dit spel rijd je rond op de maan. Lunar Rails wordt niet uitgebracht zo'n vreselijke plastic tube, maar wordt verpakt in een fatsoenlijke speldoos met een stevig spelbord.

Theophrastus

 

release: voorjaar 2002

Een kaartspel voor 2-5 spelers. De spelers zijn leerling-alchemisten die hun schaarse voorraden metalen en andere grondstoffen zo handig mogelijk inzetten om bijzondere experimenten te volbrengen. Slechts een deel van de receptuur is bekend, de ontbrekende ingrediënten probeer je tijdens het spel te ontdekken.

Hell Rail

 

release: najaar 2001

De derde editie van een Amerikaans kaartspel voor 3-4 spelers met een "ziek" thema. De spelers leggen spoorlijnen aan om de zielen van de verdoemden op de juiste plek in de hel af te leveren. Elke speelkaart kan op verschillende manieren worden gebruikt: om zieltjes te vervoeren, rails te bouwen of treinen te bewegen. De spelers houden de voortgang bij met een klein houten treintje.


Nieuws > Releases > Mayfair


Top