Update: 20-10-08

Nieuws > Releases > Lookout Games

Lookout Games

Website


Le Havre 

Auteur: Rosenberg

release: okt 2008

Een bordspel voor 1-5 spelers. Het spel speelt zich af in de gelijknamige Franse haven. Daar verzamelen de spelers goederen en geld, waarmee ze gebouwen bouwen of kopen. Deze gebouwen zorgen tijdens het spel voor extra actiemogelijkheden en aan het einde voor geld (= winstpunten). Aan het begin van jouw beurt verplaats je jouw schip, waarna enkele goederen en/of munten aan een van de aanbodvelden worden toegevoegd. Daarna voer je jouw hoofdactie uit: je pakt alle goederen/munten van één van de aanbodvelden of je betreedt een vrij gebouw en voert de desbetreffende gebouwactie uit. Een gebouw van een medespeler heeft overigens een entreeprijs. De gebouwen zijn de kern van het spelsysteem. Ze staan je bijv. toe om goederen te ruilen, goederen te veredelen, schuldbrieven te lozen en vooral om aan het einde veel geld (= punten) te verdienen. Naast de hoofdactie mag je gebouwen en schepen (ver)kopen. De schepen heb je nodig om jouw personeel van voldoende voedsel te voorzien. Na de 7e spelerbeurt is een ronde voorbij. Dan krijg je soms extra graan en vee, waarna je jouw arbeiders moet voeden. Na de laatste ronde volgt een finale hoofdactie, waarna de punten worden geteld. Meer informatie: preview.

Eisenbohn 

Auteur: Rosenberg

release: okt 2008

In deze Bohnanzavariant kun je de bonen per spoor vervoeren. Deze set bestaat uit 33 kaarten en wordt zoals gebruikelijk uitgegeven in een oplage van 2.500 exemplaren.

Agricola 

Auteur: Rosenberg

release: okt 2007

Een bordspel voor 1-5 spelers. Agricola is een ontwikkelingsspel, waarbij de landbouw anno 1670 centraal staat. Aan het begin van het spel bezit je een kleine houten hut met twee kamers, waarin jouw twee gezinsleden wonen. Een bord met actievelden biedt jou allerlei mogelijkheden om jouw levensstandaard te verhogen. Elke speelronde komt er een nieuwe actiemogelijkheid bij. Hiermee verzamel je grondstoffen of zaaigoed, verbouw je jouw huis, zorg je voor gezinsuitbreiding en probeer je jouw gezin te voeden. Je kunt ook ontwikkelings- of investeringskaarten uitspelen. De laatstgenoemde kaarten bevatten allerlei nuttige voorwerpen, zoals een oven waarmee je graan in brood kunt veranderen. Deze investeringen kosten je wel de nodige grondstoffen. Elke actie mag per ronde maar door één persoon worden uitgevoerd, waardoor de spelers elkaar regelmatig in de weg zitten en een goede planning en timing belangrijk zijn. Je moet jouw gezin uitbreiden om van de extra actiemogelijkheden te profiteren. Je moet dit overigens niet te snel doen, omdat je de nieuwe monden wel moet voeden. Na een aantal speelrondes vind er steeds een oogstfase plaats, waarin elk gezinslid twee voedselfiches claimt. Als je dan onvoldoende voedsel, graan of groenten bezit, moet je bedelen en winstpunten inleveren. Na 14 speelrondes wint degene die zijn boerderij het best heeft ontwikkeld. Dan krijgen de spelers winstpunten voor akkers, weiden, stallen, gewassen en de veestapel. Ze krijgen ook punten voor de verbouwingen van hun woning, voor hun gezinsleden en voor sommige uitgespeelde investeringskaarten. Strafpunten krijg je voor ongebruikte velden en het ontbreken van veesoorten en gewassen. Agricola is echt iets anders dan een luchtig kaartspel over het telen en handelen van bonen. Dit is een indrukwekkend bordspel, waarbij je lekker aan het plannen en bouwen bent en met enige regelmaat leuke acties voor de neus van de buren wegkaapt. Door de vele ontwikkelings- en investeringskaarten zal dit spel ook na tientallen potjes nog verrassingen opleveren. Ik zal hier de komende maanden veel speelplezier mee beleven.

Bohnanza Fan Edition 

Auteur: Rosenberg

release: okt 2007

Deze speciale editie van het kaartspel Bohnanza wordt uitgegeven in het kader van de tiende verjaardag van dit spel. De plaatjes van de bonen zijn door de fans van het spel getekend. Dit heeft een bont en bijzonder schouwspel opgeleverd.

Das Grosse Turnier

Auteurs: Rowland & Grosse

release: okt 2006

Dit bordspel voor 2-8 spelers is een bewerkte heruitgave van World Cup Tournament Football, het klassieke strategische voetbalspel van de Australische uitgever ADG. Ook nu strijden 32 teams tijdens het WK om de hoogste eer. De teams zijn geactualiseerd en het speelbord is aangepast.

Die Drachenbändiger....

Auteur: Girke

release: okt 2006

Die Drachenbändiger von Zavandor is een kaartspel voor 2-6 spelers. De spelers zijn drakenjagers, die door het behalen van slagen 30 verschillende drakensoorten kunnen vangen. De kaarten worden daarbij in een vaste volgorde afgewikkeld. Draken vang je uiteraard met zwaarden of netten. Het is niet alleen van belang om de juiste wapensoort te kiezen, maar doe dit vooral ook op het juiste moment!

Kannibohne 

Auteur: Rosenberg

release: okt 2006

Dit zusterspel van Bohnanza draait ongetwijfeld om het principe "boon eet boon". Kannibohne is geschikt voor twee spelers. 

1861

Auteur: Wilson

release: okt 2006

Lookout Games verzorgt de Duitse editie van dit 18xx-spel voor 3-5 spelers (JKLM is verantwoordelijk voor de Engelse editie). De spoorlijnen van het Russische rijk worden in dit spel opnieuw aangelegd. De spoorbaronnen kopen en verkopen aandelen in spoorwegmaatschappijen, die op hun beurt spoorlijnen aanleggen en roebels voor de aandeelhouders verdienen. Het spel verschijnt in een gelimiteerde oplage van 1.200 exemplaren.

Rabohnzel

Auteur: Rosenberg

release: okt 2005

Dit kaartspel voor 3-5 spelers is een op zichzelf staand spel uit de Bohnanzafamilie. Rabohnzel is een bonenprinses, die in grote hoeveelheden voorkomt en toch een hoge opbrengst genereert. Op het eerste gezicht is er dus voldoende reden om jouw akkers met prinsesbonen te vullen. Helaas is een daalderstapel vol prinsesbonen een aantrekkelijk doelwit voor roofridders. Spelers die zwaardbonen verbouwen kunnen dan namelijk gemakkelijk daalders van je stelen. Dit spel verschijnt in een gelimiteerde oplage van 3.000 exemplaren.

Klunker

Auteur: Rosenberg

release: okt 2005

Dit kaartspel voor 3-6 spelers is een heruitgave van de gelijknamige titel van Hans im Glück. Iedere speler probeert zoveel mogelijk juwelen in geld om te zetten. Een speelronde bestaat uit drie fasen. In de eerste fase moet er minimaal 1 juweel in jouw winkel liggen, maar mag je meer juwelen uitstallen. In de tweede fase mogen de spelers om de beurt steeds één kaart in hun kluizen leggen. Zodra er 4 kaarten van één soort in jouw kluis liggen, moet je deze soort verkopen. Als je dan teveel verschillende soorten bezit, daalt de waarde fors. Degene die in fase 2 als eerste past, mag in fase 3 als eerste juwelen kopen. Juwelen koop je in de winkel van een medespeler of in jouw eigen winkel. Ook deze juwelen landen in jouw kluis en worden verzilverd zodra je vier kaarten van één soort bezit.

Spelunke

Auteur: Rosenberg

release: okt 2005

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Het spel speelt zich af in een kroeg vol unieke types, die weinig met elkaar gemeen lijken te hebben. Het is de bedoeling om karakters te vinden die wel bij elkaar passen.

Das Ende des Triumvirats

Auteurs: Ackva en Gabrian

release: okt 2005

Een bordspel voor 2-3 spelers. Het is 56 voor Christus, een burgeroorlog verdeelt de Romeinse republiek. De drie rivalen Caesar, Pompeius en Crassus strijden om de macht. Daartoe halen ze versterkingen uit hun provincies, trekken met hun legioenen door de gebieden van de tegenstander en proberen ze de burgers van Rome naar hun kamp over te halen.

Das Zepter von Zavandor

Auteur: Drögemüller

release: okt 2004

In dit bordspel voor 2-6 spelers draait het om magische energie, waarmee edelstenen worden betoverd, artefacten ontdekt en kennis wordt vergaard. Het spelsysteem is gebaseerd op het strategische ontwikkelingsspel Outpost, dat al jaren een gezocht collectors item is. De spelers kopen juwelen, die zowel winstpunten als geld opleveren. Met dit geld koop je niet alleen nieuwe juwelen, maar probeer je in veilingen artefacten te bemachtigen. Deze artefacten leveren winstpunten op, maar ook een interessante bonus. Verder investeren de spelers in de ontwikkeling van hun kennis op verschillende terreinen. Hiermee kun je bijv. kortingen op toekomstige aankopen verdienen of komt een zeldzame juwelensoort beschikbaar. Aan het einde van de rit kopen de spelers zogenaamde magische wachters. Deze zijn vergelijkbaar met de grote gebouwen uit Puerto Rico en kunnen veel bonuspunten opleveren. De Zavandor website bevat achtergrondinformatie over het thema, onderdelen van het spelsysteem en - zeer belangrijk - een tweede editie van de spelregels.

Telebohn

Auteur: Rosenberg

release: okt 2004

Telebohn is een nieuwe expansieset voor Bohnanza. De set verschijnt in een oplage van 5.000 exemplaren. In deze set wordt het handelen vervangen door een meer agressieve aanpak. Het is mogelijk om de akkertjes van medespelers in te pikken. Deze set is tijdens Spiel 2004 te koop bij de stand van de uitgever.

Schätzbold

Auteur: Rosenberg

release: okt 2004

Een quizspel voor 3-6 spelers. De spelers moeten raden in welke jaar een bepaalde gebeurtenis heeft plaatsgevonden. 

Attribut 2

Auteur: Rosenberg

release: okt 2004

Dit kaartspel is niet alleen een uitbreiding voor het woordspel uit 2002, maar is ook zelfstandig speelbaar.

Dschingis Bohn

Auteur: Girke

release: okt 2003

Dschingis Bohn is een nieuwe expansieset voor Bohnanza. De set verschijnt in een gelimiteerde oplage van 2.500 exemplaren. Met de kaarten uit deze set vormen 3-5 spelers een bonenrijk, conform het spelsysteem van Bohnaparte. Dan vallen de Mongolen binnen, waardoor nieuwe tactieken zijn vereist. Bossen, rivieren, edelstenen en de Mongollse horden zorgen voor aanvullend speelplezier. Als je deze set combineert met Bohnaparte kun je met zeven spelers aan de slag. Deze set is tijdens Spiel 2003 te koop bij de stand van de uitgever (stand 9-14).

Bohnaparte

Auteur: Girke

release: april 2003

Bohnaparte is een nieuwe expansieset voor Bohnanza. De set verschijnt in een gelimiteerde oplage van 2.500 exemplaren. Met de kaarten uit Bohnaparte vormen 3-5 spelers een bonenrijk. Op dit speelveld trekken ze met hun bonenlegers (fiches) tegen elkaar ten strijde. Gevechten worden afgewikkeld met behulp van de bonenkaarten uit het basisspel. De bekende bonendaalders worden gebruikt om de veldtochten te financieren.

Ladybohn

Auteur: Rosenberg

release: okt 2002

Ladybohn is een nieuwe expansieset voor Bohnanza. Deze set benadrukt de vrouwelijke kant van de verschillende bonensoorten. Ladybohn verschijnt in een gelimiteerde oplage van 2.500 exemplaren en is tijdens Spiel 2002 te koop bij de stand van de winkel Spielbar (stand 5-35).

Attribut

Auteur: Casasola Merkle

release: okt 2002

Een kaartspel voor 3-8 spelers. Dit is een papieren bewerking van het gelijknamige spel dat je online kunt spelen op brettspielwelt.de. De online versie is een woordspel, in de unplugged versie draait het blijkbaar om schaapjes.

Schuss und Tor

Auteur: Hoffmann

release: okt 2001

Schuss und Tor is een voetbalwedstrijd in kaartspelvorm voor 2-4 spelers. Je speelt een voetballerkaart uit, waarop wordt aangegeven naar welke andere voetballer je de bal schopt. De volgende speler moet dan een kaart uitspelen waarop de ontvangende voetballer wordt genoemd. Als hij dit niet kan of wil, mag hij een joker uitspelen. Is deze niet beschikbaar, dan biedt de doelman redding. Als hij geen doelman heeft, ontstaat een doelkans. Dan trekt men een van de actiekaarten. Dit kan mogelijk een doelpunt opleveren.

Mutabohn

Auteur: Rosenberg

release: okt 2001

Mutabohn is een nieuwe expansieset voor Bohnanza. De set bevat 33 kaarten waarmee de spelers bestaande bonensoorten kunnen muteren. Mutabohn verschijnt in een gelimiteerde oplage van 2.500 exemplaren.

High Bohn

Auteur: Gierke

release: okt 2000

High Bohn is een expansieset voor Bohnanza die wordt uitgegeven door een samenwerkingsverband van een aantal spelauteurs, waaronder Uwe Rosenberg zelf. Met de opbrengst van je akkers kun je een westernstad uitbouwen. De gebouwen (bijv. saloon) hebben nuttige eigenschappen, die je later in het spel goed kunt gebruiken. Met een mooie verzameling gebouwen kun je bovendien een berg bonuspunten verdienen.

Deze expansieset is al geruime tijd uitverkocht. Tijdens Spiel 2001 heeft Amigo een nieuwe oplage uitgebracht.


Nieuws > Releases > Lookout Games


Top