Update: 23-04-07

Nieuws > Releases > Kronberger Spiele

Kronberger Spiele

Website


Schneller als kurz Auteurs: R&T Goslar 

release: 3e kw 2007

Een quizspel in de stijl van Anno Domini (in Nederland bekend als Vroeger of Later), waarbij je de antwoorden in de juiste volgorde moet leggen. Het draait bij dit spel niet alleen om de juiste tijdlijn, maar - afhankelijk van de vraag - ook om sneller versus langzamer, groter of kleiner enzovoort. Bij de uitgever kun je een online versie van het spel spelen.

Frantic Frankfurt Auteur: Burkhardt 

release: okt 2004

Een vlot kaartspel voor 2 - 4 spelers. Iedere speler ontvangt een stapel speelkaarten. Aan het begin van een speelronde legt iedere speler 10 kaarten voor zich neer in vier rijen van 1-4 kaarten. Alleen de bovenste kaart van elke rij ligt open. Iedere speler legt de bovenste kaart van zijn eigen trekstapel op tafel, waardoor vier aflegstapels ontstaan, die door iedereen gebruikt mogen worden. Alle spelers proberen tegelijkertijd zo snel mogelijk hun 10 kaarten af te leggen. Je mag maar met één hand spelen, de andere hand blijft op jouw been liggen. Je mag slechts in twee gevallen een van jouw open kaarten op een aflegstapel leggen. Als de kleuren verschillen, moet de nieuwe kaart hoger zijn dan de vorige. Als de kleuren gelijk zijn, moet de nieuwe kaart oneven zijn en de vorige even. Als je een kaart hebt afgelegd, mag je de volgende kaart van de desbetreffende rij omdraaien. Aan het einde van de ronde schuift iedereen zijn overgebleven kaarten onder zijn trekstapel en begint men een nieuwe ronde met 10 kaarten in vier rijen. Wie na meerdere ronden maximaal één kaart in zijn trekstapel bezit, wint het spel.

Lost Valley Auteurs: R&T Goslar 

release: april 2004

Een bordspel voor 2 - 4 spelers. De spelers zijn goudzoekers, die met hun basisuitrusting de rivier onderzoeken. Iedere speler beschikt over een eigen inventarisbordje, waarop grondstoffen, uitrusting en goudklompjes worden bewaard. Deze voorwerpen worden in de loop van het spel verzameld c.q. gekocht. Daarnaast kunnen de spelers ook bouwwerken stichten, zoals een mijn of een zagerij. Het speelveld bestaat uit de van deze uitgever bekende tegels: 48 ruiten en 10 driehoeken. Dit speelveld wordt in de loop van het spel opgebouwd en ontdekt. De goudzoekers bewegen langs de zijkanten van de tegels. De maximale beweging hangt af van de combinatie van landschap en uitrusting. Een beurt bestaat uit twee stappen: een goudzoeker bewegen en land ontdekken en ten slotte acties uitvoeren (bijv. bouwen, uitrusting kopen of goud opgraven). Degene met de meeste goudklompjes wint het spel.

Bonobo Beach Auteurs: R&T Goslar 

release: okt 2003

Dit legspel voor 2 - 4 spelers is in feite hetzelfde spel als Cronberg, maar nu met een luchtig zomers thema.

Cronberg Auteurs: R&T Goslar 

release: okt 2003

Een legspel voor 2 - 4 spelers. Na een grote brand wordt de stad Cronberg opnieuw opgebouwd. De spelers proberen met hun speelfiguren de waardevolle kruispunten te bezetten. Tijdens jouw beurt leg je of een ruitvormige gebouwtegel (waarde -8 tot +8) op het bord of plaats je een eigen speelfiguur op een kruispunt. Door het plaatsen van de ruitvormige gebouwen ontstaan in de stad omsingelde lege driehoeken, waarop een park, musketier of stadwapen wordt gelegd. Een park verdubbelt de waarde van naburige kruispunten; een musketier verjaagt de speelstukken op naburige kruispunten; een stadswapen maakt de waarde van naburige gebouwtegels positief. Tijdens tussentellingen verdien je punten met speelfiguren op kruispunten die volledig door gebouwen zijn omringd. Deze speelfiguren kun je opnieuw inzetten. Aan het einde krijg je punten voor alle speelfiguren. De hoeveelheid punten wordt bepaald door de waarde van de aangrenzende gebouwen, eventueel aangepast met stadswapens en parken. Dit spel is gratis te downloaden op de website van de uitgever. Op Spiel 2003 wordt een professioneel geproduceerde editie gelanceerd. 

Tom Tube Auteurs: R&T Goslar 

release: mei 2003

Een bordspel voor twee spelers. Het spelbord toont een ruimtestation in aanbouw. De spelers leggen om de beurt ruitvormige en soms ook driehoekige tegels op het bord, waarmee een netwerk van verbindingsbuizen wordt aangelegd. Op de hoekpunten van de tegels vind je een deel van een ronde bol. Als zo'n bol door meerdere tegels wordt voltooid, wordt daar een houten blokje neergelegd. In plaats van tegels aanleggen, mag je ook jouw speelfiguur bewegen. Een speelfiguur kan alleen naar voltooide bollen bewegen. Als je op een bol met een houten blokje landt, leg je dit blokje in jouw voorraad. Alleen de beweging over eigen en neutrale buizen is gratis. Voor routes met buizen in de kleur van de tegenstander moet je een blokje betalen. Op het bord bevinden zich ook twee gele en twee rode zonnestenen. Als jij jouw zonnestenen als eerste in de thuisbasis aflevert, verdien je bonuspunten. Aan het einde van het spel krijg je verder winstpunten voor blokjes en zonnestenen.


Nieuws > Releases > Kronberger Spiele


Top