Update: 12-12-04

Nieuws > Releases > KidultGame

KidultGame

Website


Casanova Auteur: Neuwahl

release: okt 2004

Een gokspel voor 2-4 spelers. Je speelt een kaart uit, zet een of meer fiches in en gooit een aantal dobbelstenen. Als jouw kaart hoger is dan de worp, heb je verloren. De speler met de hoogste geldige kaart wint de pot. Na 12 rondes wint degene met de meeste fiches.

Druids Auteur: Colovini

release: okt 2004

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Het spel draait om het verzamelen van edelstenen, waarmee magische amuletten worden gemaakt. Het “speelveld” bestaat uit een rij locatiekaarten. Aan de ene kant leggen de spelers hun genummerde dienaarkaarten gedekt af, aan de andere kant worden gedekte edelsteenkaarten gelegd. Zodra een locatie drie kaarten bevat (minimaal één dienaar), mag je daar een telling activeren. Dan leveren alleen de juiste edelstenen punten op. Deze worden volgens een listig systeem verdeeld, waardoor je met een ogenschijnlijk sterke dienaar soms verrassend ver naast de pot piest. Punten worden bijgehouden op een scorespoor van losse kaartjes. Als je daar te lang in de achterhoede vertoeft, kan een medespeler je plotseling de nederlaag bezorgen.

Paladin Auteur: S. Albertarelli

release: mei 2004

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Het thema is ridders en queesten. Het spel bevat 18 queestekaarten en 42 ridderkaarten. Een aantal queesten wordt omgedraaid. De ridderkaarten worden gedekt aan deze queesten toegewezen en gemarkeerd met de fiches van de desbetreffende spelers. Een speler mag niet meer dan één ridder bij dezelfde queeste leggen. De ridders hebben een sterkte van 0-9. Een hoge sterkte verslaat een lagere, maar de “0” verslaat de “9”. Nadat iedere speler zijn op één na laatste kaart heeft gespeeld, worden de winstpunten van de verschillende queesten verdeeld. Dit spel bevat Nederlandstalige spelregels.

Waz Baraz Auteur: S. Albertarelli

release: mei 2004

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Dit is een deductiespel met heksen. Een speler is de spelleider, de andere spelers proberen de locatie van bepaalde kaarten te ontdekken. Hiertoe moet je naar de juiste plek in de heksencirkel bewegen, de juiste vragen stellen en vooral goed luisteren naar de antwoorden van de spelleider. Dit spel bevat Nederlandstalige spelregels.

Fab Fib Auteur: S. Albertarelli

release: mei 2004

Een kaartspel voor 3-10 spelers. Dit is een variant op het dobbelspel blufpoker, waarbij een combinatie wordt doorgegeven totdat iemand wordt betrapt op een leugen. De startspeler pakt drie cijferkaarten van de stapel en laat deze niet zien. Vervolgens noemt hij een getal met drie cijfers (waarbij de losse cijfers van links naar rechts moeten aflopen). Daarna geeft hij de kaarten gedekt aan de volgende speler. Deze speler moet de kaarten ongezien accepteren of weigeren. Daarna mag hij de kaarten bekijken. Als deze speler deze combinatie accepteert, moet hij een hoger getal noemen en de kaarten doorgeven. Hij mag eerst nog wel een of meer kaarten vervangen. Als hij de combinatie weigert, wordt de juistheid gecontroleerd. Degene die het fout heeft, krijgt dan strafpunten. Dit spel bevat Nederlandstalige spelregels.

Coyote Auteur: S. Albertarelli

release: okt 2003

Een luchtig blufspel met een "western" thema. Iedere speler krijgt een kaart, die in een hoofdband wordt gestoken. De spelers kunnen hun eigen kaart niet zien, maar uiteraard wel de kaarten van de medespelers. De kaarten tonen een aantal indianen of een speciale actie. Het is de bedoeling om het totale aantal afgebeelde indianen te raden. De spelers noemen om de beurt een getal, dat hoger moet zijn dan het bod van de voorganger. Als je wordt betrapt op een te hoog bod, heb je verloren. De speciale actiekaarten zorgen overigens voor de nodige verrassingen.

Polterdice Auteur: S. Albertarelli

release: voorjaar 2003

Een "loopspel" voor 2-5 spelers. Het speelveld bestaat uit vier groepen van vier tegels. Een tegel bevat een trap met een aantal treden, die eindigt bij een verborgen kamer met een schat. Als je met een speelfiguur een verborgen kamer bereikt, verdien je punten. Je laat dan tevens een "Polterdice" ontsnappen. Als je vervolgens een dobbelduel met dit spookje wint, verdien je extra punten. Je beschikt over 10 pionnen, waarmee je via de trappen naar de verborgen kamers beweegt. Iedere tegel bevat een magisch cijfer. Aan het begin van je beurt gooi je acht dobbelstenen. Vervolgens moet je de stenen zo combineren dat ze overeenkomen met de magische cijfers op de tegels. Daarna mag je maximaal vier speelfiguren één veld bewegen op de desbetreffende tegels. Een dubbele 1 geldt als joker. Met een dubbele 6 mag je een speelfiguur van een medespeler terugzetten. Degene die als eerste 25 punten haalt, is de winnaar.

Diceland Auteur: S. Albertarelli

release: voorjaar 2002

Een tactisch spel voor 2 spelers. De spelers bouwen eerst een landschap van max. 36 velden en gooien vervolgens een lading dobbelstenen. Ze plaatsen om de beurt een dobbelsteen op een veld en houden twee stenen over. Vervolgens is het de bedoeling de stenen van je tegenstander te verdrijven. Bij een aanval gooi je één van je extra stenen en vergelijk je het resultaat met jouw steen in het gebied waaruit je aanvalt. Gooi je lager, wordt de verdedigende steen met dit aantal ogen verlaagd en ruil je de aanvallende steen met de zojuist gegooide steen (jouw aanvaller wordt dus zwakker). Gooi je precies gelijk, wordt de verdediger verlaagd, maar blijft je aanvallende steen op sterkte. Gooi je hoger, wordt de aanvallende steen met één punt verlaagd. Een gecombineerde aanval vanuit twee gebieden is ook mogelijk. Als een steen de waarde nul bereikt, wordt deze uit het spel genomen en neemt de aanvallende steen het gebied in. De tegels tonen verschillende terreinsoorten, die bepaalde voordelen opleveren. Erg interessant is de stadstegel, waar je jouw eenheden kunt versterken.

DiceRun Auteur: S. Albertarelli

release: voorjaar 2002

Een dobbelspel voor 2-6 spelers. Aan het begin wordt een lading dobbelstenen gegooid. Iedere speler heeft een scorekaartje dat bepaalt voor welke dobbelstenen je punten krijgt. Je beschikt verder over drie kaartjes met een kleur, een dobbelworp of een speciale actie. In je beurt speel je een kaart en neemt de bijpassende dobbelstenen uit de centrale stapel. Zo ontstaan in de loop van het spel meerdere groepen stenen. De laatst gevormde groep is de zogenaamde topgroep. Door het uitspelen van kaarten verhuizen de stenen van groep naar groep. In de kaartstapel bevinden zich ook kaartjes die een puntentelling activeren. Dan krijg je punten voor elke steen in de topgroep die overeenkomt met jouw scorekaartje.


Nieuws > Releases > KidultGame


Top