Update: 03-01-06

Nieuws > Releases > Jolly Roger

Jolly Roger

Website


Great Chili Cook-off

Auteur: Baden

release: voorjaar 2006

In dit kaartspel proberen te spelers slagen te behalen om de ingrediënten van hun geheime recept te verzamelen. In principe pakt de hoogste kaart de slag, maar bij een gelijke stand gaat de slag naar degene die de laatste hoge kaart speelde. Het is dus niet gunstig om uit te komen. De uitgever zal de recepten van de in het spel genoemde gerechten bijvoegen.

Graverobbers

Auteur: Rossi

release: voorjaar 2006

Een kaartspel voor 3-6 spelers. De spelers proberen graftombes te beschermen of te plunderen. De spelers hebben geheime doelen. Door het spelen van positieve kaarten maak je deze doelen beter realiseerbaar, maar jouw score hangt af van jouw resterende positieve handkaarten. Als je de route naar de winst te gemakkelijk maakt, houd je dus te weinig punten over. Slechts de helft van de kaarten is gunstig, de andere helft maakt het jou lastig. Uiteraard probeer je deze negatieve kaarten uit te spelen om strafpunten te vermijden, maar helaas is dit niet bevorderlijk voor het behalen van jouw doelen.

Dynasties

Auteur: Newman

release: okt 2005

Een kaartspel voor twee spelers. De spelers strijden met hun legers om de belangrijkste provincies van het oude China. Het troepenaantal is beperkt en beide spelers beschikken over hetzelfde materiaal. Waar en hoe je jouw troepen het beste inzet, vraagt om een gevoel voor tactiek. Als je jouw kruit te snel verschiet, word je aan het einde ingehaald. Als je te voorzichtig bent, is de voorsprong van de tegenstander onoverbrugbaar.

Clock Towers

Auteurs: Moon & Weissblum 

release: sept 2004

Een vlot kaartspel voor 2-4 spelers. De spelers bouwen middeleeuwse klokkentorens. Je speelt met drie kaartstapels: verdiepingen (1 of 2), klokken en daken. De bovenste kaart van elke stapel wordt omgedraaid. Sommige verdieping- en klokkaarten bevatten muizen, sommige verdiepingen ook katten. De daken hebben verschillende kleuren. In jouw beurt speel je één kaart om een nieuwe toren te starten of een bestaande toren uit te breiden. Aan het einde van jouw beurt trek je een van de open kaarten. Een voltooide toren bestaat uit een of meer verdiepingen, een klok en een dak. Als iemand later een toren met dezelfde dakkleur wil voltooien, moet deze nieuwe toren één verdieping hoger zijn dan de voorganger. De score hangt af van de aanwezigheid van dieren. Een toren met alleen maar muizen levert de minste punten op. Een mix van muizen en katten is beter, uitsluitend katten is nog beter en je verdient de meeste punten met een voltooide toren zonder beesten. Dit kaartspel is ontstaan uit het prototype van het Capitol kaartspel.

Knock Knock

Auteurs: Faidutti & Bouquin 

release: sept 2004

Een kaartspel voor 3-5 spelers. De spelers proberen vampieren, geesten en andere monsters naar een halloweenfeest in een kasteel te lokken. Het spelsysteem draait om bluffen. Er dient zich een onbekende gast aan, vervolgens moet je beslissen of je hem binnenlaat. Je loopt daarbij het risico dat een medespeler probeert gasten bij jou weg te lokken of je met kaarten met een negatief effect opzadelt.

Four Dragons

Auteurs: Branham & West 

release: mei 2004

Dit is een bewerking van het kaartspel Dia die los Muertos. Dit kaartspel voor vier spelers wordt in teams gespeeld. Een slag gaat naar de speler met de hoogste kaart. In dit spel hoef je geen kleur te bekennen, maar mag je juist geen kleur spelen die reeds is gespeeld. Het is de bedoeling om bepaalde combinaties van kaarten te verzamelen.

Victory and Honor

Auteur: Douds

release: mei 2004

Een kaartspel over de Amerikaanse burgeroorlog. De spelers verzamelen slagen met soldaatkaarten. Deze zijn echter niets waard als je geen generaals binnenhaalt. Het spel wordt gespeeld in vier rondes, die steeds uit drie fases bestaan. Gedurende elke fase wordt om drie slagen gespeeld, één voor elke zone van het slagveld. De spelers kunnen alleen spelen, maar elkaar ook bijstaan als bondgenoten.

The Scream Machine

Auteur: 

release: najaar 2003

Een kaartspel over een pretpark. De spelers proberen zoveel mogelijk bezoekers naar hun eigen pretpark te lokken. Iedere speler begint het spel met vijf attractiekaarten. Aan het begin van de eerste ronde worden zeven nieuwe attracties klaargelegd, die de spelers later kunnen kopen. Bij deze attracties worden vijf “landelijke” bezoekers geplaatst. Vervolgens worden tussen de spelers telkens twee “plaatselijke” bezoekers geplaatst: één open, de ander gedekt. In jouw beurt mag je vier actiepunten besteden: aan de bouw van nieuwe attracties (nieuw of uit je hand), het lokken van een bezoeker, het bekijken van de twee gedekte bezoekers, een nieuwe attractiekaart trekken, een attractie dumpen, een van de zeven nieuwe attracties vervangen. Aan het einde van een ronde bepalen de bezoekers naar welke park ze gaan. Dit is het park met de meeste overeenkomende symbolen. Koopjesjagers bezoeken uitsluitend het park met de laagste entreeprijs (de minste symbolen). Landelijke bezoekers kunnen overal eindigen, plaatselijke bezoekers kijken alleen naar de naburige park.

Nodwick Hench Games

Auteur: Frank Branham

release: najaar 2002

Een kaartspel voor 4-6 spelers dat is gebaseerd op de Nodwick comics. Deze comics gaan over een jochie dat toetreedt tot een groep avonturiers en vervolgens wordt geplet, gemangeld, opgegeten en aan allerlei andere onaangename zaken wordt onderworpen. In het kaartspel doen meerdere knulletjes mee aan een toernooi. Daarbij worden ze dusdanig beschadigd, dat de spelers ze op allerlei manieren moeten oplappen. Goed nieuws voor de haters van lange spelregels: in dit spel passen ze op één pagina.

Warhamster Rally (II)

Auteur: Frank Branham

release: najaar 2002

Een nieuwe oplage van dit luchtige racespel voor 3-5 spelers, met artwork van John Kovalic (o.m. bekend van Bosworth). Het bord bestaat uit losse zeskantige delen, waarop pijlen bepalen in welke richting je beweegt. Je beweegt door het uitspelen van een kaart, die echter pas in je volgende beurt wordt uitgevoerd. Ondertussen kan een medespeler je naar een ander veld duwen, waar de pijl in de verkeerde richting wijst.

Barbarian Kings II

Auteur: Greg Costikyan

release: voorjaar 2001

Dit is de remake van Greg Costikyan's klassieker uit de keuken van SPI. Dit is een strategisch veroveringsspel voor 2-5 spelers. Het is een fantasyspel met van alles en nog wat: dwergen, tovenaars, elfen en - niet te vergeten- de "warfrogs". Het spelsysteem biedt meer dan vechten alleen. Er is een economisch systeem, je kunt allianties aangaan en de beweging van de eenheden wordt vooraf in het geheim genoteerd. De nieuwe versie heeft een extra spelbord, stevige fiches en verbeterde spelregels.


Nieuws > Releases > Jolly Roger


Top