Update: 04-10-09

Nieuws > Releases > JKLM Games

JKLM Games

Website


De hierna genoemde releasedata zijn onder voorbehoud. Bij deze uitgever is de releaseplanning volstrekt onbetrouwbaar.
1860 Auteur: Hutton 

release: 2010

1860: Railways in the Isle of Wight is een variant op het bekende 18xx-systeem (treinen en aandelen) voor 2-4 spelers. Dit is een heruitgave van het in 2004 verschenen spel.

Huang Di

Auteur: Johnson

release: 2010

Een bordspel voor 2-6 spelers. Je bent één van de 2 tot 6 meesterarchitecten, gekozen door de Keizer (Qin Shi Huang) om mee te helpen met het oprichten van een van de grootste bouwwerken van de wereld, De Grote Muur van China. Jouw doel is om de meest vooraanstaande architect te worden met behulp van je meesterknechten, arbeiders en de Keizer zelf! Iedere speler bezit een identieke set actiekaarten. Je kunt kiezen uit verschillende acties zoals het aankopen van arbeiders, gebouwen, het verwerven van geld enzovoort. Wie per sectie en per level de meerderheid aan muurdelen bouwt, scoort punten. Je kunt extra punten verdienen als je gunsten verwerft voor de Keizer. (bron: Els Dellaert, JKLM Games).

Ascendancy 

Auteur: Buckle

release: nov 2009

Een bordspel voor 2-4 spelers. Het Keizerrijk dat begon als een onafhankelijke federatie van planeten, controleert en regeert het ganse heelal. De Veleks (verbannen robots) brengen het Keizerrijk grote schade toe. In deze woelige tijden zagen overwonnen rassen de kans om de dominantie van het Keizerrijk omver te werpen. Deze revoltes werden genadeloos afgeslagen, maar de oligarchie beefde op zijn grondvesten en besloot versterkingen naar elke regio te sturen. Aan de grenzen van het universum staan de Veleks klaar om terug te slaan. Drie andere onderdrukte volkeren hebben een coalitie gevormd, om zo een einde te maken aan de dominantie van het Keizerrijk. Maar de coalitie is zwak, ze hebben niets gemeen behalve hun vijand! Een nieuwe tijd is aangebroken: zal het keizerrijk de revolte kunnen tegenhouden, zal de coalitie de bezette gebieden kunnen bevrijden, of zal een andere galactische macht de plaats innemen van het Keizerrijk en de nieuwe heerser worden van de ruimte? Iedere speler controleert een buitenaards ras met als doel de nieuwe heerser te worden. In elke ronde kun je 3 van 5 acties gebruiken om nieuwe schepen of monumenten te bouwen, je verdediging op te bouwen, je vloot te verplaatsen, nieuwe technologie uit te vinden of politieke invloed te verkrijgen (o.a. om grondstoffen te verzamelen). Ascendancy kent twee versies: de korte versie (1 uur) en de langere versie (2 uur). Bij de lange versie kan de speler met doelkaarten, verbeterde technologiekaarten en speciale krachten eigen aan zijn ras extra winstpunten verdienen. (bron: Els Dellaert, JKLM Games).

Tinners' Trail Auteur: Wallace

release: okt 2009

Een bordspel voor 3-4 spelers. Het spel speelt zich af in Cornwall in de 19e eeuw. Het speelbord toont een aantal gebieden met potentiële mijnlocaties. In deze gebieden liggen houten blokjes met de delfstoffen tin en koper klaar. Je vindt er verder twee of meer waterblokjes. Dit zijn ondergelopen mijngangen, die het winnen van delfstoffen duurder maken. Aan het begin van een ronde worden de marktprijzen van tin en koper vastgesteld (dobbelen) en de beschikbare hulpmiddelen klaargelegd. Daarna voeren de spelers hun acties uit. Deze acties kosten 1-3 tijdpunten (in de stijl van het bordspel Thebe). Als je achteraan ligt op het tijdspoor ben je aan de beurt. Mijnrechten worden via een veiling aangeboden. De hoogste bieder betaalt aan de bank, registreert 2 tijdpunten en plaatst zijn houten mijngebouw op het gebied. Een mijn heeft een productiecapaciteit van 2 blokjes. Deze capaciteit kun je verhogen met een haven, mijnwerker of een trein, maar deze hulpmiddelen zijn schaars. Als je kiest voor productie, haal je het juiste aantal blokjes van het veld. Dit kost je per tin- of koperblokje 1 pond voor elk aanwezig waterblokje. Na de productie moet je er 1 waterblokje bijplaatsen. Produceren wordt dus steeds duurder. Gelukkig kun je water lozen met pompen en andere hulpmiddelen. Nadat iedereen heeft gepast worden de geproduceerde blokjes verkocht. Daarna mogen de spelers hun geld investeren in winstpunten. In de eerste ronde is de opbrengst in punten het hoogst, deze daalt elke ronde. Vroeg investeren in punten is lucratief, maar je moet wel voldoende geld overhouden voor toekomstige veilingen en de productie in waterrijke gebieden. Tegen het einde van een ronde worden twee lege gebieden voorzien van delfstoffen en water (dobbelen). In gebieden met mijnen worden geen nieuwe delfstoffen bijgeplaatst (tenzij je er een drainagesysteem aanlegt). Na vier rondes worden de geïnvesteerde winstpunten opgeteld en is de winnaar bekend.

Tulipmania 1637

Auteur: Nicholson

release: juli 2009

Een bordspel voor 3-5 spelers. De tulp, een bloem uit Oost-Afrika, veroorzaakte nogal wat ophef toen het in het midden van de 16de eeuw Europa bereikte. Als een virus de tulp bestuift, kunnen de daaruit ontstaande kleurschakeringen onvoorstelbaar zijn. Maar de tulp kan ook verzwakken, waardoor het moeilijk wordt om een reproductie te maken. De zeldzame en extreem waardevolle tulpen veroorzaakten een economische luchtbel, waarbij kopers veel meer betaalden dan de eigenlijke waarde, door de manipulatie van aan- en verkoopprijzen. De prijzen rezen de pan uit. Slimme investeerders wisten dat het moment gekomen was om te verkopen. Degenen die hun tulpen vlak voor marktcrash verkochten, profiteerden volop. Jij bent een van deze investeerders. Je hebt een netwerk van kopers en collega’s, die allen rijk willen worden. Je doet kleine investeringen, houdt goederen achter en probeert op het juiste moment je netwerk van kopers en collega’s te gebruiken om uiteindelijk Tulipmania 1637 te winnen met het meeste geld. (bron: Els Dellaert, JKLM Games).

Phoenicia

Auteur: Lehmann

release: juni 2007

Een strategisch ontwikkelingsspel voor 2-5 spelers. Iedere speler start met een dorpje en een graanschuur aan de kust van Fenicië omstreeks 1.000 voor Christus. Tijdens het spel gebruik je jouw productie/geld om jouw bevolking te laten groeien en nieuwe ontwikkelingskaarten te bemachtigen. Deze kaarten vertegenwoordigen ontwikkelingen als stadsmuren, scheepswerven, pakhuizen en laboratoria. Met de groei van jouw beschaving verdien je winstpunten. Meer informatie: recensie.

1861

Auteur: Wilson

release: okt 2006

Dit bordspel voor 3-5 spelers is een variant op het 18xx-spelsysteem. De spoorlijnen van het Russische rijk worden in dit spel opnieuw aangelegd. De spoor baronnen kopen en verkopen aandelen in spoorwegmaatschappijen, die op hun beurt spoorlijnen aanleggen en roebels voor de aandeelhouders verdienen. Het spel verschijnt in een gelimiteerde oplage van 1.200 exemplaren.

On the Underground

Auteur: Beasdale

release: okt 2006

Dit bordspel voor 3-5 spelers wordt in samenwerking met de Amerikaanse uitgever Rio Grande Games geproduceerd. De spelers bouwen metrolijnen. Ze krijgen daarbij punten door de eigen lijnen te verbinden met de locaties op de opdrachtkaartjes. Het vervoeren van passagiers levert ook punten op.

Kings Progress Auteur: Kingsbury 

release: okt 2005

Dit bordspel voor 3-5 spelers draait om invloed en gekonkel aan het koninklijk hof. Het spel duurt drie speelronden. Elke ronde bezoekt de koning een paleis of kasteel. Jij probeert het prestige van jouw familie te vergroten door hofkaarten te verzamelen. Met combinaties van hofkaarten groeit jouw invloed en krijg je controle over de hovelingen. Als de hovelingen in aanzien stijgen, ontvangen ze giften. Deze giften en jouw invloed leveren je elke ronde winstpunten op. Elke hoveling heeft ook nog een speciale eigenschap, die jou extra acties of andere voordelen oplevert.

Celtic Quest Auteur: Buckle 

release: okt 2005

Een bordspel voor 2-5 spelers. Dit spel speelt zich af tijdens de Romeinse invasie van Engeland. De spelers vertegenwoordigen jonge Kelten. Iedere speler ontvangt aan het begin een lotsvoorspelling, die hij probeert te vervullen om winstpunten te verzamelen. Het spel eindigt zodra de voorraad winstpunten is uitgeput, de laatste Keltische nederzetting is veroverd of zodra de Romeinen uit het land zijn geknikkerd.

Fruit Bandits Auteur: Vincent 

release: okt 2005

Een kaartspel voor twee spelers. Je produceert fruit in jouw boomgaard, probeert ondertussen te verhinderen dat de tegenstander jou besteelt en hebt er uiteraard geen moeite mee om af en toe een vruchtje uit zijn boomgaard te plukken. Met meerdere decks kun je met meer spelers spelen.

Third World Debt Auteur: Thorby 

release: okt 2005

Een economisch bordspel voor 2-6 spelers. Zoek de juiste balans tussen het lenen van geld, het bouwen van fabrieken en het verhogen van jouw inkomsten, opdat jouw land met een gezonde economie en een evenwichtige betalingsbalans eindigt.

Whisky Race Auteur: Steding 

release: najaar 2004

Een bordspel voor 3-6 spelers. Scottish Highland Whisky Race is een tactisch loopspel met de nodige extraatjes. Het spelbord toont een traject met meer dan 40 velden. Aan het begin van elke ronde plant iedere speler met zijn maltpunten in het geheim hoeveel velden hij wil bewegen. Degene met de meeste maltpunten beweegt eerst. Als meerdere spelers hetzelfde aantal hebben gespeeld, moeten ze een onderlinge volgorde afspreken (eventueel tegen betaling) of hun beurt overslaan. Vervolgens bewegen de spelers hun speelfiguren. Als je aan het einde van jouw beweging alleen op een veld met een fiche staat, moet je het effect van dit fiche ondergaan. Dan mag je whisky kopen, ontvang je extra winstpunten of maltpunten enzovoort. Met een whiskyfiche kun je een speciale actie uitvoeren. Als je een whiskyfiche aan een pub verkoopt, levert dit vijf winstpunten op. Aan het einde van een ronde beweegt de Engelsman drie velden richting finish. Als hij een speelfiguur passeert, moet deze speler een boete van 1 maltpunt per whiskyfiche betalen. Het spel eindigt zodra een speelfiguur de finish heeft bereikt. Dan krijgen de spelers niet alleen punten voor hun positie in de race, maar o.a. ook voor de whisky die men tussentijds aan de pubs heeft geleverd. Als de neutrale Engelsman als eerste de finish bereikt, worden er strafpunten uitgedeeld.

Presidential Election Auteur: Huzzey 

release: najaar 2004

Een bordspel voor twee spelers. Dit spel maakt gebruik van dominostenen, waarmee een speelveld wordt gevormd en waardoor wordt bepaald hoe de speelstukken worden verplaatst. Het thema is actueel: de Amerikaanse presidentsverkiezing.

City and Guilds Auteur: Kingsbury 

release: najaar 2004

Een legspel voor 3-5 spelers, dat zich afspeelt op een plattegrond van een middeleeuwse stad. In de loop van het spel plaatsen de spelers tegels met een gebouw of een marktkraam op het bord. Deze gebouwen en marktkramen zijn verbonden aan vier verschillende gilden. Als je een gebouwtegel aanlegt, plaats je een van jouw figuren op deze tegel. Vervolgens mag je een tweede figuur plaatsen of jouw invloed in het desbetreffende gilde met 1 punt vergroten. Als je een marktkraam aanlegt, vergroot je jouw invloed in dit gilde met 2 punten. Als een wijk is voltooid, vindt een puntentelling plaats. De waarde van een wijk bestaat uit 8 basispunten, plus bonuspunten voor markten en speciale bonustegels. Je ontvangt de helft van deze punten als je de meeste gebouwen in de wijk controleert, de tweede plek krijgt 25%, de derde 12,5%. Als jij als enige gebouwen bezit, krijg je de volle mep. Vervolgens worden nogmaals punten toegekend aan de spelers met de meeste invloed in het dominante gilde. Als de stad volledig is gevuld, wint de speler met de meeste punten.

1860 Auteur: Hutton 

release: najaar 2004

1860: Railways in the Isle of Wight is een nieuwe variant op het 18xx-systeem (treinen en aandelen) voor 2-4 spelers.

Junkyard Races Auteur: Yianni 

release: zomer 2004

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers racen over een grote vuilnisbelt, op zoek naar flessendoppen. Tussen de bedrijven door vinden ze allerlei nuttige zaken, waarmee ze hun vehikels verbeteren: een straalmotor, kettingzaag of een robotarm met een voorhamer. Hiermee kun je jouw medespelers het leven zuur maken.

Kogge Auteur: Steding 

release: zomer 2004

Een tweede editie van dit bordspel voor 2-4 spelers. De spelers vervoeren en verhandelen goederen naar c.q. in de havensteden aan de Oostzee. Ze zijn op zoek naar lucratieve handelsroutes en stichten handelskantoren in de belangrijke steden. Omdat de populariteit van steden en daarmee de handelsroutes regelmatig verandert, is het een uitdaging om de handelswinst op peil te houden.

Media Mogul Auteur: Huzzey 

release: mei 2004

Een bordspel voor 3-5 spelers. De spelers beheren internationaal opererende mediabedrijven. Met interessante programma’s en artikelen probeer je eerst de consumenten naar jouw publicaties te lokken, om ze vervolgens te bombarderen met winstgevende advertenties. Een goede balans tussen inhoud en commercie is belangrijk, want anders haken de lezers en kijkers weer af.

Constellation Auteur: Van Halteren 

release: sept 2003

Een denkspel voor 2 - 3 spelers. Het speelveld bestaat uit 7 x 7 houten tegels. Op elke tegel is één van zeven verschillende symbolen afgebeeld, met één van zeven verschillende kleuren, op één van zeven verschillende achtergrondkleuren. De spelers proberen de op de opdrachtkaartjes afgebeelde patronen te vormen. De tegels in jouw patroon moeten dezelfde eigenschap bezitten, bijv. allemaal dezelfde achtergrondkleur. Je vormt patronen door tegels verplaatsen. Je mag twee tegels van plaats laten wisselen als ze een eigenschap (symbool, kleur of achtergrondkleur) delen.

Dwarves Auteur: Welbourne 

release: okt 2002

Een bordspel voor 2-5 spelers. Een spelbord met meerdere lagen wordt opgevuld met zeskantige edelsteentegels. In de loop van het spel proberen de spelers edelstenen en sets kaarten met hetzelfde symbool te verzamelen. In de eerste spelfase moet je kaarten ruilen. In de tweede spelfase speel je twee kaarten om één edelsteen van het bord te nemen. Je mag ook een edelsteen afleggen om een speciale actie uit te voeren. Welke actie dat is, hangt af van de positie van het spelbord. Het bord wordt tijdens het spel regelmatig gedraaid. Afgelegde tegels kunnen overigens weer door spelers worden opgegraven. Op de achterkanten van de edelstenen vind je de onderdelen van een plaatje van een dwerg. Hoe meer passende edelsteentegels je verzamelt, des te meer punten zijn er te verdienen. Je verdient extra punten door veel kaarten met hetzelfde symbool te verzamelen.


Nieuws > Releases > JKLM Games


Top