Update: 20-10-09

Nieuws > Releases > Irongames

Irongames

Website


Peloponnes Auteur: Eisenstein 

release: sept 2009

Een bordspel voor 1-5 spelers. In acht speelrondes breiden de spelers hun bescheiden beschavingen uit met nieuwe gebieden, steden en bevolking. Iedere speler begint met één starttegel en een bordje waarop hij allerlei zaken registreert. Aan het begin van de ronde worden nieuwe stads- en gebiedtegels aangeboden. De startspeler biedt op één tegel, de volgende speler kan op een andere tegel bieden of zijn voorganger overbieden. In het tweede geval moet de voorganger naar een andere betaalbare tegel verkassen of noodgedwongen passen. Een gewonnen tegel leg je naast jouw starttegel, gebouwen aan de ene kant, gebieden aan de andere. Daarna pas je jouw bevolking aan en krijg je de op jouw tegels en jouw bordje afgebeelde inkomsten. Aan het einde van de ronde worden rampfiches getrokken, die op een gegeven moment rampen zullen activeren. Bij zo'n ramp moet je de nodige zaken afgeven (of de bescherming van een bepaald gebouw inroepen). Sommige tegels activeren een voedselfase, waarbij iedereen zijn bevolking moet voeden. Als dit niet lukt, gaan ze bij bosjes de pijp uit. Aan het einde van het spel kun je punten verdienen met de machtpunten op jouw fiches of met jouw bevolkingspunten. De laagste van beide scores telt. 

Eerste indruk: een leuke en vlotte oefening in omgaan met schaarste, waarbij je elkaar flink in de haren zit bij de veilingen van de tegels en je goed moet anticiperen op de rampen en de voedselfases. En vergeet vooral het scoresysteem niet!

Peloponnes uitbreiding Auteur: Eisenstein 

release: sept 2009

Een uitbreiding van het bordspel Peloponnes. Deze bevat het materiaal voor een zesde speler, nieuwe tegels en een zeevaartvariant. 


Nieuws > Releases > Irongames


Top