Update: 12-05-07

Nieuws > Releases > Identity Games

Identity Games

Website


Het Goud van de Farao Auteur: Tebbe  

release: mei 2007

Een bordspel voor 2-4 spelers. Iedere speler beschikt over twee speelstukken, een archeoloog en een helper. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk schatten uit een piramide te halen. Deze piramide bestaat uit een speelveld van 6 x 6 tegels. Om schatten te ontdekken, beweeg je jouw archeoloog door de piramide en draai je tegels om. De meeste tegels zijn normale ruimtes met muren en doorgangen, sommige tegels zijn schatkamers. In de schatkamers kunnen verschillende schatten liggen. Daarnaast loop je er o.a. het risico om een mummy te laten ontwaken. De helper biedt jouw archeoloog een helpende hand door muren te draaien en lampen te plaatsen, waardoor de archeoloog de schatten snel uit de piramide kan brengen. Wanneer de laatste schat is gevonden, zal de piramide steeds sneller instorten. Zorg dat je de piramide tijdig verlaat, anders grijp je alsnog naast de winst. Klinkt erg bekend? Klopt, de kern van dit spelsysteem is ook gebruikt in het Tomb Raider bordspel uit 2003.

Sealife DVD-bordspel   

release: 2007

Een quizspel met tientallen unieke filmfragmenten en honderden vragen en opdrachten. Sealife, het DVD-bordspel is gebaseerd op de unieke collectie van de familie Cousteau en bevat prachtige natuurbeelden.

The Golden Compass   

release: 2007

Een avontuurlijk DVD-bordspel over de gelijknamige speelfilm, die is gebaseerd op het eerste deel van de boekenreeks His Dark Materials van Philip Pullman. Bordspel en speelfilm verschijnen eind 2007. Meer informatie over de speelfilm: Golden Compass.

Kookaburra   

release: 2007 ?

Een bordspel voor 2-4 spelers. Iedere speler beschikt over vijf speelstukken, die je zo snel mogelijk over het (dubbelzijdige) spelbord moet verplaatsen. Degene die als eerste al zijn speelstukken op zijn finishveld weet te krijgen, wint het spel. Uiteraard worden de speelstukken verplaatst met behulp van dobbelstenen. Aan het begin van jouw beurt gooi je twee zeszijdige stenen. Vervolgens mag je één dier een aantal velden verplaatsen: het aantal ogen van één steen of de som van beide stenen. Dieren van verschillende spelers mogen niet hetzelfde veld delen, dieren van dezelfde speler mogen dit wel. De speelstukken zijn geen gewone pionnen, maar plastic miniaturen van Australische diersoorten. Elk beest biedt niet alleen een leuk plaatje, maar heeft ook zijn eigen vaardigheden en/of beperkingen. De kern van dit spelsysteem doet denken aan Mens Erger Je Niet. Door de extra regeltjes en de leuke trucjes is een ouderwetse basis overgoten met een smakelijk vers sausje. Hierdoor wordt het een lollig en toegankelijk loopspel, waarmee je zonder schaamte een luchtige spelavond kunt beginnen.
Update: dit bordspel werd aangekondigd in de catalogus van 2006. Ik heb het nog nergens gezien en ben zeer benieuwd naar de status.

Salomons Oordeel   

release: 2006

Dit bordspel voor 2-4 spelers wordt gepresenteerd als de opvolger van Da Vinci Code en Bernini Mysterie. De beschrijving van de uitgever roept inderdaad herinneringen op aan de eerstgenoemde titel: "iedere speler maakt met zijn stenen een geheime opstelling en probeert die van zijn tegenstanders te ontcijferen. Daarbij kom je voor lastige keuzes te staan en is een scherp beoordelingsvermogen vereist".

Het Kakuro spel   

release: 2006

Een verzameling rekenpuzzels voor 1-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: "Kakuro is de totaal verslavende Japanse getallenpuzzel die Sudoku en rekenen combineert. Het enige wat je nodig hebt om de pittige puzzels op te lossen, zijn de getallen 1 tot 9, een beetje logica en dit spel".

Poker voor Dummies   

release: 2006

Dit setje bevat spelregels, speelkaarten en chips voor de pokervariant Texas hold 'em.

Geloof 't of niet   

release: 2006

Dit bordspel voor 2-5 spelers verschaft spelenderwijs enig inzicht in verschillende religies.

Foto-Religie   

release: 2006

Een foto-vragenspel voor 2-6 spelers over de 5 grootse wereldreligies: de Islam, het Christendom, het Boedhisme, het Jodendom en Hindoeïsme. Het spel bevat 100 foto’s en 600 vragen en toelichtingen.

Wildlife DVD-bordspel   

release: 2006

Een quizspel voor 2-5 spelers. Het spel bevat 200 unieke filmfragmenten, 800 vragen en opdrachten, 400 antwoordfilmpjes. Wildlife, het DVD-bordspel is gebaseerd op de unieke collectie van Hugo Van Lawick. De inhoud bestaat uit nog nooit vertoonde natuurbeelden.

Foto-Safari reiseditie   

release: okt 2005

Een kennisspel over dier en natuur. Met behulp van prachtige foto’s, gemaakt door de beste natuurfotografen, ontdek je spelenderwijs wie het meeste weet van het dieren- en plantenrijk. Deze reiseditie bevat 300 vragen.

Sudoku   

release: okt 2005

Iedere speler krijgt dezelfde Sudokupuzzel. Het is nu zaak om volgens één van de varianten te zorgen dat je de puzzel beter en sneller oplost dan je tegenstanders. Naast 4 sets van 100 puzzels bevat het spel een zandloper, potloden, oplossingen en 3 sets met hints.

Sudoku voor Dummies   

release: okt 2005

Een set met 240 Sudokupuzzels voor beginners en gevorderden.

Caribic Auteurs: Antonov & Schliemann

release: aug 2005

Een bordspel voor 2-4 spelers. Het spelbord toont de Caribische Zee met diverse eilanden en 16 havensteden. Ieder speler beschikt over drie veilige thuishavens in zijn eigen kleur. De 6 piratenschepen Arriba, Bravo, Caramba, Diabolo, Evita en Fuego liggen klaar. Zij behoren aan geen enkele speler toe. Iedere speler heeft 7 biedkaarten: zes rumkaarten met 0-5 vaten en één diefkaart. Aan het begin van een ronde leggen de spelers hun biedkaarten in het geheim bij de piratenschepen. Een schip wordt gecontroleerd door de speler die daar de meeste rumvaten heeft geplaatst. Daarna worden de piratenschepen in alfabetische volgorde verplaatst. De rumkaarten bepalen hoeveel velden een schip beweegt, de diefkaarten verminderen dit aantal. In jouw beurt kun je havensteden met schatkisten overvallen. Voor een overval en voor het afleveren van de schatkist in een thuishaven ontvang je winstpunten. 

Bernini Mysterie   

release: mei 2005

Met dit spel voor 2-4 spelers probeert Identity Games opnieuw mee te liften met de populariteit van schrijver Dan Brown. Net als de voorganger DaVinci Code heeft ook dit spel niets te maken met het desbetreffende boek. Het spelmateriaal bestaat uit plastic tandwieltjes met het symbool van een speelkaart (schoppen, ruiten etc.). In de loop van het spel worden deze speelstukken gestapeld. Zodra jouw symbolen bovenop vijf verschillende stapels liggen, win je het spel. Dit is in feite Kat & Muis voor vier spelers.

Kat & Muis   

release: mei 2005

Een heruitgave van een spel voor twee spelers. De editie van Jumbo was in 1985 Speelgoed v/h Jaar. Om de beurt plaatst iedere speler een schijf met een kat of een muis op tafel, of op een andere schijf. Wie als eerste vijf schijven van zijn eigen soort op tafel heeft liggen, is de winnaar.

Sjakie en de chocoladefabriek  

release: najaar 2004

Een bordspel voor 2-4 spelers. In dit spel hebben de spelers als doel om als eerste de Grote glazen lift te bereiken met een complete set snoep. Iedere speler loopt met zijn Sjakie (pion) door de fabriek over de chocoladerivier. Om snoep op te halen moet Sjakie de Uitvindkamer, de Grote kauwgommachine, de Notenkamer of de TV-kamer aan de oevers van de chocoladerivier binnengaan. Als Sjakie een kamer binnen is, probeer je zoveel mogelijk lekkere snoepjes te pakken. Maar pas op: als je zo inhalig bent als Augustus Gloep en een snoepje pakt, die je al hebt, dan word je bestraft! Jouw Sjakie wordt dan meteen verbannen naar de kamer ernaast, zoals de Karamelkamer, de Perskamer, de Rommelkamer of de Uitrekkamer. Hier blijft je Sjakie drie beurten opgesloten, tenzij het je lukt om de hulp van meneer Wonka in te roepen door met de speciale dobbelsteen een W te gooien. En alsof dit nog niet erg genoeg is, proberen je tegenspelers ook nog eens Oempa Loempa fiches te verzamelen waarmee ze je flink kunnen dwarszitten. (Tekst: Identity Games).

De Schippers v.d. Kameleon Auteur: Tebbe 

release: najaar 2004

In dit bordspel voor 2-4 spelers proberen de spelers vee te redden, dat in het meer te water is geraakt. Iedere speler probeert met zijn kameleonboot als eerste het kalf, het lam, de big en het kuiken van zijn kleur op te sporen en te redden. Dit is geen eenvoudige klus, want je moet ondertussen jouw boot goed op koers houden. Dit doe je met jouw stuurkaarten. Ondertussen zitten de andere spelers behoorlijk in jouw vaarwater.

Da Vinci Code Auteur: Wakasugi

release: april 2004

Een vlot denkspel voor 2-4 spelers, waarbij de spelers de verborgen cijfercode van de tegenstander moeten kraken. Iedere speler heeft vier stenen met cijfers voor zich staan. Deze cijfers vormen een geheime code. De spelers proberen deze codes te achterhalen. Het enige dat je weet is dat de cijfers wit of zwart zijn en dat ze van laag naar hoog zijn gerangschikt. Als je aan de beurt bent, neem je een steen van tafel. Alleen jij kunt het getal zien. Vervolgens probeer je het cijfer op een steen van een medespeler te raden. Als je het goed hebt, moet die speler de desbetreffende steen omdraaien. Vervolgens mag je doorgaan met raden (zonder een extra steen van de tafel te pakken) of jouw beurt stoppen. Zodra je fout raadt, leg je de van tafel gepakte steen open op de juiste plek tussen jouw geheime stenen. Dit geeft jouw medespelers informatie over jouw dichte stenen. In het begin draait het vooral om raden, maar in de loop van het spel krijg je meer informatie. Intuïtie en analyse leiden je uiteindelijk naar de juiste codes. Als alle codes op één na zijn geraden, wint de speler met de overgebleven code.

Monopolyvarianten  

release: voorjaar 2004

De reeks Monopolyvarianten wordt uitgebreid met een spel over het Nederlands elftal ("Oranje") en Frans "heb je even voor mij" Bauer.

Top Trumps  

release: dec 2003

Dit eenvoudige kaart- en verzamelspel is blijkbaar een rage in Engeland. De speelkaarten bevatten scores voor verschillende eigenschappen. De startspeler kiest een eigenschap en noemt de waarde. De andere spelers noemen hun waarde voor dezelfde eigenschap. Degene met de hoogste waarde wint de slag. In 2003 komen de volgende sets uit: Feyenoord, Superhelden, Lord of the Rings, Racemonsters, Superjets en Dino's. Elke uitgave bestaat uit 30 kaarten.

Cluedo Kaartspel Auteur:  Phil Orbanes  

release: okt 2003

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Na 20 jaar is er nu een variant gemaakt op het alom bekende Cluedo bordspel. Het spel speelt sneller en is afwisselender dankzij de afwezigheid van dobbelstenen en een spelbord. Ook nu is er een persoon vermoord. De spelers moeten achterhalen WIE de moord heeft gepleegd, met WELK voertuig de dader is ontsnapt en WAAR de dader naartoe is gevlucht. Goed speurwerk en wellicht een gokje kan je de overwinning bezorgen!

Zeepkistenrace Auteur:  Tebbe

release: okt 2003

Een kaartspel voor 2-6 spelers over een race met zeepkisten. De voorste zeepkist bepaalt de richting waarin wordt gereden: links, rechts of rechtdoor. Als je een hogere kaart met de juiste rijrichting uitspeelt, haal je een voorliggende zeepkist in. Wie na drie races de meeste punten verzamelt, wint het spel.

Foto-Safari   

release: zomer 2003

Een kennisspel over dier en natuur. Met behulp van 100 prachtige foto’s, gemaakt door de beste natuurfotografen, ontdek je spelenderwijs wie het meeste weet van het dieren- en plantenrijk. Foto-Safari wordt gepresenteerd als het officiële bordspel van het Wereld Natuur Fonds. Dit spel wordt alleen via Intertoys verkocht

Tomb Raider Auteur: Tebbe 

release: juli 2003

Tegelijk met de lancering van het nieuwe Tomb Raider computerspel komt Identity Games met het bordspel Lara Croft's Tomb Raider "the Angel of Darkness". In dit nieuwe bordspel heeft Lara Croft een "missie": ten onrechte wordt zij beschuldigd van de moord op een goede vriend, waarbij ze haar onschuld alleen maar kan bewijzen door bewijsstukken uit het Louvre in haar bezit te krijgen. Daarbij wordt ze flink dwarsgezeten door de politie en de echte moordenaar. Bovendien probeert een duistere Alchemist vijf 17e-eeuwse schilderijen in zijn bezit te krijgen. Als hem dit lukt, kan hij zijn snode plan uitvoeren en zijn verwoestende krachten op de wereld loslaten. Lara moet hem stoppen voor het te laat is. Dit spannende gegeven is uitgewerkt in een originele spelvorm waarin the "good guys" (Lara Croft en maatje Kurtis Trent) strijd leveren met de "bad guys". In het spel zijn zij de 3-D fraai vormgegeven speelstukken. "Tomb Raider, the angel of darkness" kan gespeeld worden met 2, 3 of 4 spelers. Bij 4 spelers wordt er gespeeld in 2 teams wat, door de mogelijkheid van overleg, het spel een unieke dynamiek geeft. Winnen is een kwestie van durf, tactiek, alertheid en een kleine portie geluk. Het spel spreekt zowel de Lara-fans, de spellenliefhebbers als het grote publiek aan (tekst: Identity Games).

Clans Auteur: Colovini 

release: mei 2003

Een vlot, maar uitdagend bordspel voor 2-4 spelers. Aan het begin van het spel wordt het spelbord gevuld met 60 houten hutjes in vijf verschillende kleuren. Iedere speler krijgt in het geheim een kleur toegewezen. Afhankelijk van het spelersaantal zijn een of meer kleuren neutraal. In je beurt moet je een losse hut of een groep hutten naar een aangrenzend veld met een of meer andere hutten verplaatsen. Als door een zet een of meer hutten worden geïsoleerd, vindt een puntentelling plaats. Allereerst krijg je dan een bonusfiche dat aan het einde 1 winstpunt oplevert. Vervolgens worden de geïsoleerde hutten afgerekend. Als op dit veld alle kleuren aanwezig zijn, worden enkele hutjes verwijderd en gaan de punten naar de kleuren die met meer hutten vertegenwoordigd zijn. Als niet alle kleuren aanwezig zijn, krijgt iedere aanwezige kleur evenveel punten. Het spel verloopt in een aantal epochen, waarin bepaalde gebiedsoorten afwisselend geen of extra punten opleveren.

Div. familiespellen  

release: voorjaar 2003

Identity Games komt verder met drie vriendelijk geprijsde bordspellen voor kinderen en families: Pietje Bell (belletje trekken en ander kattenkwaad), het Bobo verkeersspel en Swiebertje (incl. Saartje, Bromsnor enzovoort).

Willem Wever  

release: sept 2002

Een quizspel voor 2-6 kinderen vanaf 8 jaar, dat is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma van de NCRV. Door het beantwoorden van vragen probeer je als eerste het eindveld op het spelbord te bereiken. Zet het goede antwoord in en probeer de beste plek op het bord te veroveren door je actie- en pestkaarten slim in te zetten. De 600 vragen zijn verzameld door de redactie van het tv-programma. Je vindt vragen als: "waarom krimpen oude mensen? Hoe weet een pilletje waar de pijn zit? Wat eet een Nijlpaard en hoe werkt een raket?".

Trans America Auteur: Delonge

release: aug 2002

Een vlot treinenspel voor 2-6 spelers over aanleg van spoorlijnen in Noord-Amerika. De steden zijn verdeeld over vijf gekleurde groepen, voor elke stad is er een speelkaart met dezelfde kleur. Iedere speler krijgt een kaart van elke kleur. Het is de bedoeling deze vijf steden zo snel mogelijk te verbinden. Per beurt mag je twee spoorlijnen aanleggen, één als de route door bergen of over rivieren gaat. Als je jouw spoornet op het net van een concurrent aansluit, mag je ook dat spoornet gebruiken. Zodra je jouw vijf steden hebt verbonden, moeten je medespelers punten inleveren voor hun ontbrekende spoorlijnen. Als iedere speler nog punten overheeft, worden de spoorlijnen van het bord gehaald en begint een nieuwe ronde. Zo niet, eindigt het spel en wint degene met de meeste punten. Het Duitse origineel wordt uitgegeven door Winning Moves, Identity Games distribueert een Nederlandstalige versie.

Monopoly kaartspel

 

release: mei 2002

Een Rummy-achtig kaartspel voor 2-6 spelers. Je begint met 10 kaarten en verzamelt de eigendomsbewijzen van complete straten, waarvan je de waarde probeert te verhogen met hotel- en huizenkaarten. Er zijn verder bonuskaarten, die de waarde verdubbelen of extra euro's opleveren. Een kanskaart kun je inzetten als een joker, ter vervanging van een ontbrekende kaart in een set. Nieuwe kaarten krijg je van de stapel of door ruilen met medespelers. Aan het einde van een speelronde wordt de waarde van je hand uitbetaald. Als je dan nog een kanskaart bezit, verdien je helemaal niets. Het is de bedoeling om als eerste € 10.000 te verzamelen. Dit spel wordt gedistribueerd door Identity Games, de uitgever is Winning Moves.

Monopoly Steden Edities

 

release: 2002

Speciale uitvoeringen van het bordspel Monopoly, die volledig zijn gericht op de desbetreffende stad. Amsterdam, Rotterdam, Breda en Den Haag zijn inmiddels verkrijgbaar. Utrecht volgt in de loop van 2003.

Cartagena Auteur: Colovini

release: najaar 2001

Een bordspel over de vlucht van een handvol piraten uit de vesting Cartagena in het jaar 1672. Iedere speler leidt 6 pionnen door de nauwe tunnels die de vesting met de kust verbinden (een dubbelzijdig spelbord uit meerdere stukken). Hiervoor moet je de juiste kaarten uitspelen. Daar heb je er echter nooit genoeg van en nieuwe kaarten krijg je alleen als jouw pionnen weer teruggaan. De speler die als eerste al zijn pionnen aan boord van het reddende schip brengt, wint het spel. Er zijn twee regelversies: een vlot spel met een hogere geluksfactor of een meer tactisch spel waarbij je o.a. de kaarten van je medespelers kunt zien. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers.


Nieuws > Releases > Identity Games


Top