Update: 27-04-09

Nieuws > Releases > Hasbro

Hasbro (NL)
Buitenlandse titels?: klik hier

Websites: D - VS - NL


Monopoly Deal  

release: najaar 2009

Dit kaartspel voor 2-5 spelers is gebaseerd op het klassieke bordspel Monopoly. Het draait om het verzamelen van grondkaarten en het stelen van de tegenstanders. Je gebruikt actiekaarten om huur te vragen, kaarten te ruilen, verjaardagsgeld te vragen enzovoort. Je wint het spel door als eerste drie verschillende setjes grondkaarten te bezitten.

Risk Machtsevenwicht  

release: nov 2008

Deze Riskvariant voor twee spelers is gebaseerd op de gemoderniseerde spelregels van Risk Refresh.

Risk Refresh Auteur: Daviau 

release: nov 2008

Een nieuwe editie van het klassieke veroveringsspel Risk. Deze versie bevat drie spelvarianten en introduceert tal van nieuwe spelregels, zoals grote en kleine doelen en (hoofd)steden.

Cluedo Refresh  

release: nov 2008

Een nieuwe editie van het klassieke deductiespel Cluedo, met nieuwe wapens, nieuwe locaties en extra kaarten om je te helpen de moordenaar te vinden.

Sorry Schuivers  

release: najaar 2008

Een behendigheidsspel voor 2-4 spelers. Het spel lijkt op een bordspeluitvoering van Curling en Jeu-de-boules. Met de speciale pionnen kun je scoren en de andere spelers van het speelbord afstoten, zodat ze opnieuw moeten beginnen. Schuif en scoor om te winnen.

Yathzee Cards  

release: najaar 2008

Een spel voor 2-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: de unieke zeshoekige, uitvouwbare doos vormt het speelbord van Yahtzee Cards waarop de kaarten liggen waarvoor je dobbelt. Op de kaarten staan de bekende Yahtzee combinaties. Er zijn nummerkaarten (enen, tweeën, drieën, etc.), combokaarten (Grote Straat, Full House, etc.) en Yahtzeekaarten te winnen. Gooi alle vijf de dobbelstenen om te proberen een kaart van het speelbord te winnen of een kaart van je tegenstander te stelen. Iedere speler heeft zijn eigen set dobbelstenen, zodat je snel kunt zien of je de worp van je tegenstander hebt verslagen. Je steelt een kaart als jouw dobbelstenen die van je tegenstander verslaan. Dit doe je bijvoorbeeld door een groter aantal dobbelstenen met hetzelfde getal te gooien of door een hogere cijfercombinatie te gooien. Heeft je tegenstander een Full House kaart gewonnen met drieën en vieren? Dan kun je die stelen met drieën en zessen! Als je een kaart gewonnen hebt, mag je hem pas in de volgende ronde ’banken’ oftewel de punten van de gewonnen kaart innen, als tenminste niemand jouw kaart voor die tijd steelt. Het spel is afgelopen zodra de kaarten op zijn. De speler die aan het einde de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar!

Monopoly Wereldeditie  

release: najaar 2008

De Monopoly Wereldeditie is het eerste Monopoly spel dat over de hele wereld exact hetzelfde is. De pionnen zijn gebaseerd op kenmerken van de werelddelen. Bijvoorbeeld: een Nederlandse windmolen, een Chinese draak of een koalabeer. In ieder spel zitten 6 willekeurige pionnen. In totaal zijn er 24 verschillende pionnen. De huizen en hotels zijn vervangen door bekende gebouwen uit alle werelddelen. Je betaalt alles in het spel met de allereerste valuta die overal ter wereld gelijk is, de Monopoly Dollar. Je speelt de Monopoly Wereldeditie volgens de bekende regels. Een extraatje is de onderhandelknop. Als een speler besluit om grond niet te kopen, dan moet de bank direct de grond per opbod verkopen aan de hoogste bieder. De bankier drukt op de onderhandelknop om het rode knipperlichtje te starten. Als je geluid hoort en het lichtje gaat sneller knipperen, moet je opschieten met de onderhandelingen. Wie het hoogste bod heeft gedaan als het lichtje uitgaat, heeft gewonnen en koopt de grond. 

Pictureka  

release: najaar 2008

Pictureka is een reactiespel, waarbij je zo snel mogelijk verschillende voorwerpen in de wirwar aan afbeeldingen op het speelbord moet zien aan te wijzen. Je wint zodra je zes punten hebt weten te verzamelen. Het speelbord bestaat uit 3 x 3 bordtegels die gedurende het spel steeds gewisseld kunnen worden. Zo vormt zich één grote zoekplaat met een mengeling van afbeeldingen. Er zijn drie verschillende opdrachtkaarten. De kleur op de kleurendobbelsteen bepaalt welke opdracht je moet uitvoeren.

Origo Auteur: Kramer 

release: sept 2007

Dit bordspel voor 2-5 spelers is gedeeltelijk gebaseerd op Wildlife van Clementoni. Het speelbord toont een abstracte versie van Europa anno 412. De spelers sturen hun volken op veroveringspad. In de loop van het spel stichten ze nieuwe landen, vallen ze elkaars gebieden aan en bezetten ze tal van land- en zeegebieden. De actieve speler mag de volgende 4 acties in willekeurige volgorde uitvoeren. 1) Door het uitspelen van een kaart mag hij een schild in het afgebeelde vrije gebied leggen. Deze kaarten tonen bijv. bepaalde landgebieden, bepaalde rijen of kolommen op het bord of een willekeurig zeegebied. 2) Door het uitspelen van de passende kaart(en) mag hij een bezet gebied aanvallen. 3) Hij mag één eigen landschild naar een vrij landgebied verhuizen of twee kaarten ruilen. 4) Hij mag met eigen zeeschilden naar vrij zee- of landgebieden varen. Als alle gebieden van een land voor de eerste keer zijn bezet, wordt dit land gemarkeerd met een steen. Dit levert de desbetreffende speler winstpunten op. Sommige telstenen activeren een stamtelling aan het einde van de desbetreffende ronde. Dan krijgen alle spelers punten voor de grootste groepen schilden in landgebieden, voor schilden in zeegebieden en voor meerderheden in de diverse landgebieden. Aan het einde van de rit wint de speler met de meeste punten. Deze elegante combinatie van veroveren en territoriale controle heeft mij al enkele potjes speelplezier bezorgd.
Malle Mollen  

release: sept 2007

In dit vlotte kinderspel rammen de spelers met hamers op mollen. Dit spel wordt ondersteund door licht- en geluidseffecten. Hiermee wordt aangegeven welke mol je een tik op zijn kop moet geven. Volgens de perstekst bevat dit spel ook educatieve aspecten. Gelukkig doelt men niet op een 'basiscursus dierenmishandeling', maar slaat dit met name op de training van het reactievermogen en het geheugen.

Monopoly Tropical Tycoon  

release: sept 2007

Deze versie van het bekende bordspel verhuist de actie naar een tropische setting met strandhuisjes, hotels en andere voorzieningen voor toeristen. Iedere speler kiest een personage met zijn eigen voordelen. Een interactieve DVD ondersteunt het speelplezier.

Monopoly Spongebob  

release: sept 2007

Deze versie van het bekende bordspel speelt zich af in de onderwaterstad Bikinibroek, de woonplaats van Spongebob Squarepants. De regels bevatten enkele varianten op het bekende spelprincipe.

Levensweg  

release: sept 2007

Levensweg Elektronisch & Levensecht is een nieuwe versie van het bekende bordspel. Het spel bevat een elektronische gadget, waarmee je geld, overige bezittingen en score worden bijgehouden.

Dr. Bibber Spoedoperatie  

release: sept 2007

Een gemoderniseerde versie van het kinderspelletje Dr. Bibber.

De Verborgen Vallei Auteur: Knizia 

release: najaar 2006

Een bordspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: Diep in de Himalaya ligt de legendarische Verborgen Vallei, vol geheimen en schatten! Race met de avonturiers naar een afgelegen Tibetaanse tempel op zoek naar een onmisbare plattegrond. Draai het tweezijdige speelbord om en leid de avonturiers vervolgens naar de toegang tot de Verborgen Vallei. Wie komt er het eerst en wie verzamelt onderweg de meeste rijkdom?

Pirates of the Caribbean  

release: najaar 2006

Het Pirates of the Caribbean DVD Game is een bordspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: Een spannend piratenavontuur! Je steelt buit, vecht met andere piraten en als het even niet meezit, zou je nog wel eens in de gevangenis kunnen belanden ook! Als jij als eerste je schatten begraaft op "X is de plek", dan ben jij de winnaar! Zeil met je piratenschip over het speelbord en zet de DVD aan en speel interactieve spellen of voer kaartcoördinaten in en kijk wat de zee voor je verbergt.

Pirates of the Caribbean  

release: najaar 2006

Het Pirates of the Caribbean Zeeroverspel is een bordspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: Scheep je in voor de Zeven Zeeën en word de grootste piraat die er ooit rondgevaren heeft! Je zult listig en meedogenloos moeten zijn, maar je zal ook een flinke dosis geluk moeten hebben om de anderen vóór te blijven en de meeste schatten te bemachtigen. Zeil met je schip naar je thuishaven om je lading te lossen en win!

Trivial Pursuit Disney DVD  

release: najaar 2006

Een quizspel voor twee of meer spelers. Beschrijving van de uitgever: Een nieuwe manier om te spelen… op TV! Stap in de betoverende wereld van Disney en geniet met het hele gezin van dit sprookjesachtige vraag en antwoord spel. Met 1.800 vragen op kaartjes en honderden vragen op de DVD met daarop filmfragmenten, geluiden en foto's van je favoriete Disneyfilms zoals Bambi, Finding Nemo, The Lion King en Pirates of the Caribbean.

Cluedo DVD  

release: najaar 2006

Een deductiespel voor 3-5 spelers. Beschrijving van de uitgever: Een nieuwe manier om te spelen… op TV! 10 interactieve, spannende misdaden om op te lossen. Een spannend bordspel dat je in combinatie met de DVD speelt. De DVD brengt je op Slot Swaenesteyn waar Inspecteur de Bruin op je wacht met informatie over de recente gebeurtenissen. James de butler is er natuurlijk ook en hij heeft ook de nodige aanwijzingen voor je.

Cluedo Breinbreker  

release: najaar 2006

Een spel voor één speler. Beschrijving van de uitgever: Los 60 moorden in Slot Swaenesteyn op! Gebruik logica en speurtalent om uit te vinden wie de dader is. Plaats de figuren één voor één in het huis. De figuur in dezelfde kamer als het slachtoffer is de moordenaar! 

Monopoly Hier en Nu  

release: najaar 2006

Een bordspel voor 2-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: Moderne versie met eigentijdse pionnen en nieuwe locaties. Met elektronisch bankieren. Gebruik de bankpas voor alle transacties, de elektronische betaalautomaat houdt alle saldo's bij! Bouw je eigen appartement in Paleis Noordeinde of begin een hotel in de PC Hooftstraat. 

Stef Stuntpiloot  

release: zomer 2006

Een actiespel voor 2-4 spelers. Stef bevindt zich in een klein rood vliegtuigje, dat aan een vliegarm is bevestigd. Deze arm en het vliegtuigje vormen het centrum van het speelveld. Daaromheen bevinden zich de vier kippenhokken van de spelers: een combinatie van een reservoir met drie plastic schijfjes (de kippetjes) en een wip. Gevoed door twee batterijen vliegt Stef over of door de kippenhokken. Als hij jouw kippenhok nadert, probeer je hem met jouw wip over jouw kippetjes te tillen. Als dit je niet lukt, raak je een schijfje kwijt. Het actiespektakel gaat door tot één speler nog kippetjes overheeft. Deze stuntpiloot is de winnaar van het spel.

Heroscape  

release: najaar 2005

Dit fantasievolle veroveringsspel voor 2-4 spelers wordt gespeeld op een speelveld van zeskantige plastic tegels in verschillende formaten, die je op allerlei manieren kunt combineren. De spelers bestrijden elkaar met beschilderde plastic miniaturen. Dit is een bonte verzameling draken, robots, ridders enzovoort. Elk speelfiguur heeft een eigen speelkaart, waarop de gevechtskracht en de bewegingswaarde wordt aangegeven. Het basisspel beperkt zich tot regels voor bewegen, aanvallen en verdedigen. Het spel voor gevorderden introduceert extra regels, waaronder speciale eigenschappen. De gevechten worden afgehandeld met dobbelstenen. Het spel bevat een scenarioboek, waarin meerdere slagvelden en scenario's worden gepresenteerd. Deze Nederlandstalige editie is aan de prijzige kant (adviesprijs: € 69,99), maar je krijgt voor dit bedrag wel een grote doos vol schitterend spelmateriaal en een leuk tactisch spelsysteem.

Meer informatie: www.heroscape.com.

Toru  

release: najaar 2005

Een bordspel voor 2-5 spelers. Iedere speler begint met 7 muntjes op zijn eigen muntenrekje. Vervolgens beslis je welke muntsoorten je wilt verzamelen. Een munt die je niet wilt, leg je op tafel. Deze gaat naar je linkerbuurman. Je rechterbuurman geeft jou een van zijn munten. Je probeert een set van drie gelijke en een set van vier gelijke munten te verzamelen. Als dit je lukt, mag je snel een van de draken op het midden van de tafel pakken. Je medespelers mogen dit dan ook. Snelheid is dan geboden, want er is één draak minder dan het aantal spelers.

Trivial Pursuit DVD Game  

release: najaar 2005

Deze nieuwe editie van het quizspel Triviant bevat 1.800 nieuwe vragen en een DVD met video en audio clips en puzzels. Als je op een Triviantvak landt, kies je de juiste categorie op het DVD-menu. Vervolgens verschijnt de vraag op het scherm en moet je deze beantwoorden.

Trivial Pursuit Disney  

release: najaar 2005

Deze nieuwe editie van het quizspel Triviant bevat honderden vragen over de tekenfilms van Disney.

Atmosfear DVD Game  

release: najaar 2005

Deze nieuwe editie van het bordspel Atmosfear is geschikt voor 3-6 spelers. Stop de DVD in de speler en het spel kan beginnen. De klok op het beeldscherm geeft exact 49 minuten aan. Dit is de tijd die je krijgt om de zes sleutels te verzamelen en naar het midden van het speelbord te racen. Tijdens het spel worden de spelers gehinderd door de Grafmeester.

Star Wars Risk  

release: april 2005

Star Wars Clone Wars Edition is een speciale uitvoering van het klassieke bordspel Risk, in verband met de release van de nieuwe Star Wars speelfilm Revenge of the Sith. De legers, gebieden en dobbelstenen geven het spel een Star Wars stijl. Je kunt het spel spelen met de bekende regels, maar ook met de speciale Clone Wars spelregels.

Star Wars Monopoly  

release: april 2005

Een speciale uitvoering van het klassieke bordspel Monopoly, in verband met de release van de nieuwe Star Wars speelfilm Revenge of the Sith.

Trivial Pursuit  

release: feb 2004

Het succesvolle bordspel Trivial Pursuit bestaat 20 jaar en dit wordt gevierd met een speciale verjaardagseditie. Deze versie bevat 300 kaartjes met vragen over de afgelopen 20 jaar. De vragen zijn verdeeld in de volgende categorieën: Wereldbeeld (geschiedenis), Pop & Pixels (cultuur), Berichten & Drukwerk (nieuws en boeken), Nieuwigheden (uitvindingen) en Speeltijd (sport en spel).

Onder de naam "Take Away & Hapklaar" brengt men een reiseditie op de markt. Deze verschijnt in twee uitvoeringen: Family (8+) en Genus (15+).

Super 5  

release: feb 2004

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Iedere speler heeft vijf levens en krijgt tien speelkaarten (cijferkaarten met de getallen 0 t/m 7 en jokers). Om het spel te winnen, moet je jouw kaarten zo snel mogelijk wegspelen. Het totaal van jouw aflegstapel mag echter niet boven de 21 uitkomen, anders verlies je één leven. Met de jokers kun je jouw medespelers dwarszitten (beurt overslaan, totaal op 21 brengen enzovoort). 

Jenga Xtreme  

release: feb 2004

Een speciale uitvoering van het klassieke spel Jenga. Dit spel heeft schuine blokken waarmee je de meest extreme torens kunt bouwen. Voor 2 of meer spelers.

LotR Risk uitbreiding  

release:  nov 2003

De uitbreiding "Mordor & Gondor" vergroot het speelveld met de missende gebieden in het zuiden van Midden-aarde. Het kleine spelbord voegt Gondor, Mordor en Haradwaith aan het speelveld toe. In tegenstelling tot eerdere berichten bevat deze set overigens geen materiaal voor een vijfde en zesde speler. Je moet het doen met meer gebieden, miniatuurtjes en kaartjes voor maximaal vier spelers. Interessanter is het meegeleverde tweepersoonsspel van Richard Borg. Op de achterzijde van het nieuwe bord kun je zijn bewerking van de belegering van Minas Tirith naspelen.
Knowing Me, Knowing You  

release:  sept 2003

Een nieuw partyspel om je vrienden op een leuke manier nóg beter te leren kennen. Aan de hand van verschillende vragen kom je er achter wie je door en door kent en van wie je eigenlijk wel wat meer mag weten. De vragen gaan over allerdaagse dingen, die wel eens heel onthullend kunnen zijn. Weet jij bijvoorbeeld wat het favoriete tv-programma van je beste vriend(in) is? Of op welke zijde hij/zij meestal slaapt? Je score wordt bijgehouden in een scorebordje, die aan het einde precies weergeeft wie je goed kent en wie je wel wat beter zou mogen leren kennen.

DrakenWraak  

release:  sept 2003

Een bordspel voor kinderen. Met de dobbelsteen verplaatsen de spelers hun speelfiguren over een spelbord. Op het midden van het bord staat een grote groene draak. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk een blauwe en een rode edelsteen te vinden. Deze edelstenen bewaar je op jouw speelfiguur. Pas dan mag je het hol van de draak betreden, om daar de gouden eieren te stelen. Als je deze eieren naar de ingang brengt, win je het spel. De draak bevat een motor en wordt geactiveerd zodra je met de groene dobbelsteen drie of vijf gooit. Dan druk je op de knop en zwiept de drakennek over het bord. Dan lopen de spelers het risico dat de verzamelde edelstenen van hun speelfiguren worden getikt.

Dungeons & Dragons  

release:  aug 2003

Dit bordspel voor 2-4 spelers speelt zich af in de wereld van het rollenspel Dungeons & Dragons. Het spelverloop sluit aan bij het principe van het rollenspel: wisselende spelsituaties, samenwerking, fantasievolle opdrachten en een spelleider die de spelers door het avontuur leidt. Iedere speler beschikt over een eigen speelfiguur, een karakter met individuele sterke en zwakke eigenschappen. De spelers loodsen deze helden door 11 verschillende avonturen en worden daarbij geconfronteerd met de listige trucs, valstrikken en gevaarlijke monsters van de spelleider. Als de helden deze avonturen hebben overleefd, kan een creatieve spelleider zelf nieuwe uitdagingen bedenken.

Op de speciale D&D website vind je meer informatie over dit spel.

Monopoly Limited edition

release: sept 2003

Een gelimiteerde speciale uitgave van Monopoly, uitgegeven in een fraaie houten kist met een klassieke cover. Deze editie bevat het spelmateriaal uit de jaren vijftig. 

Monopoly Wereldwonder editie

release: zomer 2003

Een nieuwe variant op het bekende spelsysteem. De 2-8 spelers kopen zoveel mogelijk locaties met wereldwonderen. Als andere spelers je bezoeken, moeten ze jou betalen. Hotels en pensions verhogen de opbrengst. Het is verder de bedoeling om zo snel mogelijk alle 22 wereldwonderen te bezoeken. Degene die dit als eerste doet, beëindigt het spel en verdient een bonus van € 1.500,-. Degene met het meeste geld wint het spel.

Reisspellen  

release: zomer 2003

De collectie reisspellen wordt uitgebreid met twee nieuwe titels. Levensweg is de mini-uitvoering van het bekende bordspel met de draaiwijzer, carrière- en roemkaarten. Simon is een kinderspelletje voor 1-2 spelers, waarbij een vrolijk poppetje een reeks signalen afgeeft, die de spelers vervolgens moeten nadoen.

ProJaX  

release:  feb 2003

Een behendigheidsspel met stervormige speelstukken, waarbij de spelers tegelijkertijd moeten gooien, denken en vangen. De speelstukken liggen door elkaar op het speelveld. Je gooit een bal op, moet met dezelfde hand een van je speelstukken wegpakken zonder een ander speelstuk aan te raken en ten slotte moet je de bal vangen. ProJaX wordt verkocht in starters en boosters. De boosters bevatten nieuwe teams en extra Power-kaarten (uitdagings-, actie- en tactiekkaarten). Met deze kaarten kun je het spelverloop beïnvloeden. De zogenaamde wedstrijdarenaset bevat een opvouwbaar speelveld. Het spel is geschikt voor één of meer spelers. Meer informatie: ProJaX website.

Trivial Pursuit  

release: feb 2003

De speciale Trivial Pursuit uitgave "de Wereldreis editie" is een kennisspel voor iedereen die gek is op reizen en reisverhalen. Je bezoekt alle werelddelen aan de hand van zo’n 1800 vragen: van noord tot zuid en van oost naar west. Je krijgt vragen over mensen, cultuur, eten en allerlei toeristische trekpleisters, zoals “In welke stad kan men heerlijke visgerechten proeven aan de Fischerman’s werf?”. De spelregels zijn gelijk aan andere Trivial Pursuit edities, met enkele speciale spelelementen, zoals een paspoort en eerste klas kaartjes.

LotR Risk  

release: sept 2002

Een bordspel voor 2-4 spelers over de strijd om de macht over Midden-Aarde. Het spelbord is verdeeld in 6 continenten en 42 verschillende gebieden, de regio's van Midden-Aarde. De goede en kwade troepenmachten zijn uitgevoerd in de sfeer van Lord of the Rings. De troepen van de goede zijde bestaan uit Elfen boogschutters, de ruiters van Rohan en Adelaars. De troepen van het kwaad worden gevormd door Orks, de Zwarte Ruiters en Trollen. In deze Risk-versie worden speciale Lord of the Rings elementen geïntroduceerd, zoals leiders, avontuurkaarten en forten. Avontuurkaarten verdien je door het veroveren van bepaalde gebieden. De Ring wordt gedurende het spel door de reisgenoten verplaatst door 13 gebieden van Midden-Aarde. Je krijgt punten voor elk gebied dat je bezet houdt en voor elk land dat geheel in jouw macht is. Ook kun je punten krijgen voor avontuurkaarten en forten die in jouw bezit zijn. Zodra de Ring het bord verlaat is het spel afgelopen en wint de speler met de meeste punten. Als één speler alle gebieden van Midden-Aarde in handen krijgt voordat de reisgenoten en de Ring het speelbord verlaten, is deze speler de winnaar. Het spel is overigens ook speelbaar als standaard Risk, in dat geval gebruik je de speciale onderdelen niet.

Leugendetector  

release: sept 2002

Een bordspel voor spelers vanaf 18 jaar. Het spel is persoonlijk en onthullend met vragen waarin onderwerpen als relaties, seks en werk centraal staan. Het spel legt de diepste zielenroerselen van de spelers bloot. Door een echt meetinstrument, de leugendetector, wordt liegen voortaan onmogelijk.

Peking mysteries  

release: sept 2002

Een bordspel voor 2-6 spelers. Tijdens het Chinese Nieuwjaar dansen draken door de straten. Onder een van de draken houdt zich de dader van een reeks raadselachtige misdrijven verborgen. Aan de spelers de taak te ontdekken wie de dader is en onder welke draak hij zich verschuilt. Ze kunnen daarbij gebruikmaken van getuigen en een aantal nuttige voorwerpen. Als je voldoende aanwijzingen hebt verzameld, kun je de dader arresteren. Het spel bevat 50 verschillende mysteries.

Vier op 'n Rij 3D  

release: sept 2002

Een variant op het bekende 2-persoonsspel. Een rond speelveld is de basis waar je speciale rode en gele schijfjes naast en bovenop elkaar moet plaatsen. Het doel is een rij van vier schijven van dezelfde kleur te maken. Niet alleen tweedimensionaal, maar ook driedimensionaal. Alles is dus mogelijk: horizontaal, diagonaal of verticaal.

Diverse kinderspellen  

release: sept 2002

Disney Monopoly, een speciale editie van het Monopolyspel in de stijl van Disney. Voor 2-8 spelers.

Dance Mania: een dansmachine produceert muziek, speelkaarten tonen 72 verschillende dansbewegingen. De spelers proberen de meeste punten bij elkaar te dansen. Voor 2-6 spelers.

Mijn eerste Wie is het?: uit losse onderdelen wordt een gezicht samengesteld, die moet overeenkomen met de afbeelding op het kaartje van je medespeler. Voor 2 spelers.

Trivial Pursuit for Kids: een nieuwe versie van Triviant, met vragen die zijn afgestemd op de interesses en belevingswereld van kinderen. Vanaf 2 spelers.

Kannibalen  

release: zomer 2001

Het is eten of gegeten worden! De stam van de Botterikken neemt het op tegen de stam van de Bloedproevers. Welke stam heeft als eerst al zijn stamleden veilig gesteld op het speelbord voordat ze zijn opgegeten? Kannibalen: daar krijg je de smaak van te pakken! Vanaf 12 jaar. Voor 2 spelers (tekst: Hasbro Nederland).

Knetter  

release: zomer 2001

Drie teams van minimaal 1 persoon spelen tegen elkaar om zo snel mogelijk in het midden van het speelbord te komen. De strijd wordt gestreden door te laten zien welk team het beste, het snelste en het slimste is. De leukste combinatie van handigheid, taktiek en inteligentie in één spel! Vanaf 8 jaar. Voor 3 of meer spelers (tekst: Hasbro Nederland).

Sumo  

release: zomer 2001

Een spannend gevecht van bumpende botsende buiken van de sumoworstelaars! Nu staan de Sumo’s nog samen in de ring, maar wie ligt er het eerste uit? Het ene moment ben je nog helemaal veilig en het volgende ben je eruit gebumpt! Vanaf 12 jaar. Voor 2 spelers (tekst: Hasbro Nederland).

MiniGames CDU  

release: zomer 2001

De leukste spelletjes nu ook in mini uitvoering om overal en altijd te kunnen spelen! Handig verpakt in een CD doosje zodat het gemakkelijk in de tas meegaat. Er zijn vier spelletjes: Trivial Pursuit, Body Twister, Taboo en Pictionary. Vanaf 14 jaar. Voor 2 of meer spelers (tekst: Hasbro Nederland).

Pay Day  

release: zomer 2001

Vraag jij je ook wel eens af waar al je geld toch blijft?! Speel dit spannende spel en je komt er vanzelf achter! Net als in het echt krijg je salaris, rekeningen, kan je prijzen winnen… Beheer het goed, want de speler met het meeste geld wint het spel! Vanaf 8 jaar (tekst: Hasbro Nederland).

Trivial Pursuit 1980s  

release: zomer 2001

Een speciale editie van Triviant die inhaakt op de revival van de jaren tachtig. Volgens de eerste berichten is deze doos gevuld met extreem simpele vragen, die ervaren Triviantspelers nauwelijks een uitdaging bieden.

Monopoly Beurs Editie Auteur: Reiner Knizia

release: voorjaar 2001

Op het speelbord staan bekende bedrijven die gekocht en verkocht moeten worden, beursgenoteerd kunnen worden of failliet gaan. De speciale electronische beurscomputer houdt alles bij wat er op het speelbord gebeurt. Uiteraard ben jij als directeur van je bedrijven er verantwoordelijk voor dat jij als laatste overblijft op de beurs en het spel wint! Voor 2 tot 6 spelers.

Jenga Casino  

release: voorjaar 2001

Een nieuwe uitvoering van het klassieke spel Jenga. Nu is het niet meer alleen hopen dat je zelf de toren niet omgooit, maar je moet ook nog eens gokken welke stenen je medespelers uit de toren weten te halen of dat alles wordt omgegooid! Voor 2 of meer spelers.


Nieuws > Releases > Hasbro


Top