Update: 20-04-08

Nieuws > Releases > Hasbro

Hasbro/MB
Nederlandse titels?: klik hier

Websites: D - VS - NL


Deukalion Auteurs: Steinweder & Lepuschitz

release: april 2008

Een bordspel voor 2-4 spelers. Het speelbord bestaat onder meer uit zeegebieden, Griekse eilanden met steden en de onderwereld. Iedere speler heeft een schip vol krijgers (Carcassonnemannetjes met een symbool op hun rug), waarmee hij naar steden vaart, schatten steelt en die vervolgens elders aflevert. Waarom doen ze dit? Omdat opdrachtkaartjes o.a. hiervoor winstpunten beloven. De actieve speler schudt een doorzichtige dobbelbeker met vijf dobbelstenen, totdat in elk compartiment één steen ligt. De middelste steen geeft actiepunten aan de medespelers. De overige vier stenen bepalen zijn actiemogelijkheden: actiekaarten trekken, krijgers uit de onderwereld halen, varen of de Hydra verplaatsen. Laatstgenoemde is een vechtlustig zeemonster. Bij het vechten gebruik je jouw krijgers als veredelde dobbelstenen. Je gooit ze op en de positie waarin ze landen bepaalt jouw gevechtskracht en jouw verliezen. Je kunt vechten met de Hydra, medespelers of steden en nederzettingen aanvallen. Vechten doe je niet voor de lol, maar voor winstpunten. Deze verdien je met opdrachten, nederzettingen, het verslaan van de Hydra, geroofde schatten in Athene afleveren en met de meerderheid aan krijgers in de onderwereld.
Origo Auteur: Kramer 

release: april 2007

Dit Duitstalige bordspel voor 2-5 spelers is gedeeltelijk gebaseerd op Wildlife van Clementoni. Het speelbord toont een abstracte versie van Europa anno 412. De spelers sturen hun volken op veroveringspad. In de loop van het spel stichten ze nieuwe landen, vallen ze elkaars gebieden aan en bezetten ze tal van land- en zeegebieden. De actieve speler mag de volgende 4 acties in willekeurige volgorde uitvoeren. 1) Door het uitspelen van een kaart mag hij een schild in het afgebeelde vrije gebied leggen. Deze kaarten tonen bijv. bepaalde landgebieden, bepaalde rijen of kolommen op het bord of een willekeurig zeegebied. 2) Door het uitspelen van de passende kaart(en) mag hij een bezet gebied aanvallen. 3) Hij mag één eigen landschild naar een vrij landgebied verhuizen of twee kaarten ruilen. 4) Hij mag met eigen zeeschilden naar vrij zee- of landgebieden varen. Als alle gebieden van een land voor de eerste keer zijn bezet, wordt dit land gemarkeerd met een steen. Dit levert de desbetreffende speler winstpunten op. Sommige telstenen activeren een stamtelling aan het einde van de desbetreffende ronde. Dan krijgen alle spelers punten voor de grootste groepen schilden in landgebieden, voor schilden in zeegebieden en voor meerderheden in de diverse landgebieden. Aan het einde van de rit wint de speler met de meeste punten.
Battleball  

release: zomer 2003

Dit bordspel voor twee spelers doet op het eerste gezicht denken aan Bloodbowl van Games Workshop. In Battleball draait het om American Football in de 22e eeuw. Twee teams van 11 exotische spelers gaan de strijd aan. Je wint het spel door als eerste twee touchdowns te scoren. In een beurt beweeg je een speler, mag je een tegenstander tackelen en de bal overgeven of gooien. Beweging en tackles worden gestuurd door dobbelstenen (van D6 - D20, afhankelijk van de speler).

Mission Command Air  

release: zomer 2003

Dit bordspel voor twee spelers is een bewerking van het MB-spel Screaming Eagles. De spelers zijn "squadron leaders" van twee gevechtsvliegtuigen, tot de tanden toe gewapend met raketten en snelvuurkanonnen. Je manoeuvreert op het speelveld en probeert een juiste positie te bereiken om op de tegenstander te kunnen schieten. Als je beide vijandelijke vliegtuigen uitschakelt, win je het spel.

Mission Command Land  

release: zomer 2003

Dit bordspel voor twee spelers is een bewerking van het MB-spel Tankslag. De spelers gaan elkaar te lijf met tanks en ander wapentuig. Door handig positiespel probeer je als de tanks van de tegenstander uit te schakelen.

Mission Command Sea  

release: zomer 2003

Dit bordspel voor twee spelers is een bewerking van het MB-spel Carrier Strike. Jij bent de commandant van een vlooteenheid. Het is de bedoeling om het vijandelijke vliegdekschip te vernietigen, met behulp van jouw schepen en vliegtuigen. Als je jouw vliegtuigen bewapent met "harpoon" raketten, kun je op vijandelijke schepen schieten. Met "sidewinder" raketten kunnen ze op vijandelijke vliegtuigen jagen.

Roller Coaster Tycoon Auteur: Ness

release: zomer 2002

Een bordspel voor 2-4 spelers dat is gebaseerd op het gelijknamige computerspel. Het spelbord toont een pretpark met 29 attracties. Iedere speler start het spel als eigenaar van twee attracties. In je beurt trek je een kaartje, dat verschillende acties mogelijk maakt: een veiling van een nieuwe attractie, het lokken van bezoekers, een medespeler hinderen met een storingsfiche enzovoort. Na het uitvoeren van het kaartje gooi je twee dobbelstenen (een D6 en een D8 met acht verschillende kleuren). De worp bepaalt hoeveel velden een bepaalde bezoeker (kleur) loopt. Als de bezoeker een geopende attractie aandoet, krijgen jij en de eigenaar winstpunten (afhankelijk van de populariteit van de attractie). Aan het einde krijg je ook winstpunten voor je geld.

Star Wars: Epic Duels Auteurs: Van Ness & Daviau 

release: voorjaar 2002

Een spel waarin twee of vier spelers klassieke duels uitvechten met bekende figuren uit de verschillende Star Wars films. De meer dan 30 speelfiguren bestaan uit beschilderde plastic miniatuurtjes die elkaar op vier verschillende locaties bevechten. Elk figuur heeft een eigen set kaarten, waarmee je aanvalt, verdedigt en speciale trucs uithaalt. Een dobbelsteen bepaalt welke figuren je mag bewegen.

Fabrik der Träume Auteur: Reiner Knizia

release: najaar 2000

Iedere speler produceert zijn eigen films en bezit een paar spelbordjes (de scripts) waarop de elementen van de desbetreffende films worden verzameld. Deze elementen bestaan uit fiches (regisseurs, beroemde acteurs, een soundtrack of special effects). Voor het begin van een ronde worden deze fiches verdeeld over de vakken van het spelbord. Deze vakken worden één voor één afgewikkeld, waarbij de fiches worden geveild. Hier komt een toefje "Ra" om de hoek kijken: het geld van de hoogste bieder wordt verdeeld onder de andere spelers. Op sommige velden liggen gedekte fiches. Deze worden niet geveild, maar verdeeld onder spelers op basis van een bepaalde rangorde. Je verdient winstpunten door als eerste een film uit een bepaalde categorie te voltooien, voor de beste film van de lopende ronde etc. Aan het einde van het spel zijn nog meer punten te verdienen. Dit lijkt me op het eerste gezicht een vlot en alleraardigst veilingspel. Het spel is alleen in Duitsland uitgebracht.

Buffy the Vampire Slayer

 

release: najaar 2000

Dit is een bordspel dat is gebaseerd op de gelijknamige Tv-serie. Het spel bevat 4 scenario's. Een speler speelt de "slechte" partij en probeert de anderen te elimineren. De overige spelers (1-4) kruipen in de huid van de hoofdpersonen van de serie en jagen met houten staken achter de slechterik aan. Het spel bevat tientallen speelkaarten met artefacten, toverspreuken enzovoort. Dit spel is uitgebracht in de VS en Groot-Brittannië.


Nieuws > Releases > Hasbro


Top