Update: 29-09-07

Nieuws > Releases > Goliath

Goliath

Website


Trap Door Checkers  

release: sept 2007

Een abstract bordspel voor 2 spelers. Beschrijving van de uitgever: een strategisch spel van Amerikaanse origine voor de hele familie. Dit spel voegt een verrassend element toe aan het traditionele damspel. Via de geïntegreerde valluiken en een geavanceerd dobbelprincipe komt de speler in een geheel nieuwe en dynamische spelwereld terecht. Gebruik de beste strategie en geef blijk van heel wat inzicht om je tegenstander te dwarsbomen en zijn/haar pionnen te veroveren. Maar let op voor de valkuilen die je eigen plan kan verhinderen. Als jouw stenen als enige overblijven heb je gewonnen.

Looping  

release: sept 2007

Een abstract bordspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: een strategisch en spannend spel met oneindig veel spelcombinaties. Probeer de lijnstukjes van je spelstenen aan te laten sluiten op wat er op het bord ligt. Zorg ervoor dat je per beurt drie van je stenen kwijtraakt en daarmee zoveel mogelijk punten scoort. Met goed spel voorkom je dat je tegenstander dat doet. Volg de weg en zoek de beste tactiek om een maximum aantal punten te behalen en als gevolg hiervan het spel te winnen. Succes en raak niet verstrikt in je eigen web.

Wie Wat Waar?  

release: sept 2007

Een partyspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: een gezellig en educatief familiespel. Verschillende thema’s zijn verbeeld en verwoord in de spelkaarten. Ieder kiest van die spelkaarten een plaatje dat zijn of haar tegenspeler of –speelster daarop moet raden. Met vragen waarop met ja of nee kan worden geantwoord komt elke speler steeds dichterbij het te raden plaatje. Als je het juiste plaatje raadt, wat ook kan door vroegtijdig te gokken, heb je gewonnen. Als je verkeerd raadt, gaat een kans verloren.

TaYü Auteur: Neuwahl 

release: 2006

Een abstract legspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: leid de kanalen naar de zijkant van het bord en behaal zoveel mogelijk punten. Maar… let op je tegenstander en/of de 'blocker'!! Zij kunnen het je erg moeilijk maken. Durf jij de uitdaging aan en behaal jij de meeste punten?

Le Bloq  

release: 2006

Een abstract bordspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: verzamel zoveel mogelijk punten door vakjes op het speelbord in te sluiten door middel van de bloqs. Het aantal vakjes geeft aan hoeveel punten je hebt verdient. De speler die de meeste punten heeft vergaard is winnaar. Een simpel, fascinerend denkspel met verrassende wendingen!

Stixx  

release: 2006

Een abstract bordspel voor 2-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: een spel van strategie en bluffen! Doel van het spel is zoveel mogelijk stixx van je eigen kleur zien te bemachtigen. Iedere speler pakt een kleurwijzer van tafel en bekijkt deze zonder te vertellen welke kleur hij/zij gepakt heeft.

Poker Mania  

release: 2006

Een familiespel voor 2-6 spelers met een knipoog naar pokeren. Beschrijving van de uitgever: de meeste punten behalen door de beste pokercombinaties te maken op het speelbord. De speler met de hoogste score is de winnaar. Lijkt mij op het eerste gezicht een kloon van Sequence.

Exago  

release: 2004

Een abstract bordspel voor 2-6 spelers. De spelers plaatsen hun gekleurde zeshoekige stenen op een bord met zeshoekige velden. Het is de bedoeling om als eerste vier van jouw stenen op een rij te krijgen. Deze variant op het spelprincipe van "Vier op een rij" is genomineerd voor Speelgoed v/h Jaar 2004.

Switch  

release: 2002

Een vlot en toegankelijk familiespel voor 2-4 spelers vanaf 7 jaar. Switch is een geluksspel, een combinatie van kaarten en dobbelen. De spelers proberen zo snel mogelijk hun 16 kaarten weg te spelen, door de benodigde combinaties te maken met de gegooide ogen. Wie de dobbelstenen het slimste combineert, raakt de meeste kaarten kwijt en wint het spel. Je mag deze kaarten overigens alleen in de juiste volgorde wegnemen. Als je te veel gokt, loop je het risico dat je kaarten moet terugnemen. Het spel bevat ook een speciale dobbelsteen, waarmee spelers hun kaartstapels kunnen ruilen.

Baantjer  

release: 2001

Een deductiespel over de bekende boekenserie, waarbij de spelers de daders van drie verschillende moorden moeten vinden. Het spelbord toont 12 plaatsen waar moorden zijn gepleegd. Deze locaties zijn bekende plekken in Amsterdam (de Wallen, Warmoestraat etc.). Bewegend over het bord verzamel je aanwijzingskaarten en kaarten van de stapel met moordwapens. Door over het bord te bewegen en de ontvangen aanwijzingen te volgen, kun je uiteindelijk de 3 moorden oplossen.

Online  

release: 2000

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Door het uitspelen van de juiste kaarten leg je een configuratie op tafel, die je in staat stelt allerlei zaken te downloaden. Helaas vallen je medespelers je lastig met pestkaarten, waardoor delen van je computersysteem buiten werking raken of zelfs worden ontvreemd. De winnaar is degene die als eerste de vereiste combinatie van kaarten op tafel verzamelt. Dit is eenvoudige en bekende kost (denk aan Stap Op), maar thematisch best leuk uitgewerkt.


Nieuws > Releases > Goliath


Top