Update: 13-12-09

Nieuws > Releases > Goldsieber

Goldsieber

Website


Pizza Paletti Auteur: Schotten

release: okt 2009

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers scheuren als pizzakoeriers over het bord. Dit bord bestaat uit straten, winkels en huizen. Her en der moeten ze de ingrediënten verzamelen voor bestelde pizza's. Openliggende kaarten laten de bestellingen zien. Als een pizza klaar is, wordt deze natuurlijk ook bezorgd. De spelers hebben de beschikking over een auto en een bromfiets, die met dobbelstenen worden bewogen. Hiermee kunnen ze de gevraagde pizza's afleveren. Sommige huizen geven een fooi, wat mooi meegenomen is, want het draait uiteindelijk allemaal om geld. Als pesterijtje zit er nog een wegversperring in het spel. Dit betekent omrijden voor de één en hopelijk profijt daarvan voor de ander. Pizza Paletti is een luchtig familiespelletje. (Tekst: Det). 
Psychopet Auteurs: Fiore & Happel

release: okt 2009

Een bordspel voor 2-6 spelers. De spelers zijn dierenpsychiaters. Elke ronde worden er stuk voor stuk therapiekaarten opengedraaid. Dit zijn dieren of bijv. een sofa of pillen. Na elke kaart beslissen de spelers of ze stoppen of dat ze doorgaan. Voor de spelers die doorgaan wordt er weer een kaart opengedraaid. Als dit niet een kaart is die al op tafel ligt, hebben de spelers weer de keus. Als de kaart al wel op tafel ligt, zijn de spelers die door zijn gegaan, af. Op deze manier verzamelen de spelers therapiepunten. Met deze therapiepunten kunnen ze zich verbeteren door voederbakjes te plaatsen op bonusvakjes op het bord. Of ze kunnen patiëntenkaarten kopen. Door de verbeteringen kunnen de spelers later een hoger aantal therapiepunten halen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk winstpunten te scoren met de patiëntenkaarten. Een grappig spel in de categorie Diamant/Can't Stop, maar dan met meer keuzemogelijkheden. (Tekst: Det).
Via Romana Auteurs: Fiore & Happel

release: okt 2008

Een bordspel voor 2-4 spelers. Het speelbord toont enkele Romeinse steden, die met elkaar zijn verbonden door wegen. Op deze velden bouwen de spelers hun forten en de tussenliggende wegen. Deze bouwacties voer je uit met speelkaarten. De kleuren van de te bebouwen velden geven aan welke kaarten je mag spelen. Hierin vind je het gelukselement terug. Als je de gewenste kleuren niet trekt, kun je daar af en toe last van hebben. In de beginfase doe je dan gewoon iets anders, in de eindfase kan eventuele pech flinke gevolgen hebben. Als twee steden en de tussenliggende wegen volledig zijn bebouwd, vindt een telling plaats. Deze geeft de sterkste speler winstpunten, de zwakkere broeders worden getroost met extra kaarten. Aan het einde zijn er bonuspunten voor opdrachtkaartjes. 
Saba Auteurs: Fiore & Happel

release: okt 2007

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers bouwen gezamenlijk aan het paleis voor de koningin van Saba. Hiervoor hebben ze grondstoffen nodig, die ze in de havens kunnen krijgen. Als de spelers een paleisdeel bouwen, mogen ze een poppetje op het dak van dat deel van het paleis zetten. Elk deel heeft drie niveaus. Als iemand het tweede niveau wil bouwen, mag hij het poppetje van het eerste niveau verbannen en er zelf gaan staan. Het poppetje dat geplaatst wordt tijdens het derde niveau blijft dus definitief staan en levert aan het einde van het spel een punt op. Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk punten te halen. Tijdens zijn beurt, kiest de speler eerst een haven van waaruit hij grondstoffen krijgt. Hij heeft twee dubbelzijdige kaartjes, waardoor hij telkens keuze heeft uit twee van de vier havens. Het kaartje wordt daarna omgedraaid. Naast de grondstoffen heb je meestal nog een andere havenactie: een actiekaart pakken, een bouwkaart verwijderen of de Wesir verplaatsen. De actiekaarten leveren voordelen op tijdens het spel. De haven wordt weer aangevuld. Er liggen telkens drie bouwkaarten open. Daarop staat aangegeven welk deel waar gebouwd kan worden. Als een speler ervoor kiest om te bouwen, pakt hij de kaart, betaalt de grondstoffen en eventueel goud, bouwt het paleisdeel en plaatst zijn poppetje. Als hij wil, mag hij daarnaast nog een poppetje plaatsen in één van de zes stadswijken. Daar kan hij extra grondstoffen krijgen of ruilen voor de rest van het spel. De Wesir blokkeert steeds in één van de wijken de bijbehorende actiemogelijkheid. Met name de havenactie om een bouwkaart uit het spel te verwijderen kan erg lucratief zijn. Als een speler een poppetje op het tweede niveau heeft staan en hij kan de kaart van het derde niveau van dat deel van het paleis verwijderen, levert zijn poppetje zeker een punt op aan het eind van het spel. Tussen de bouwkaarten zitten ook een paar tussentellingen. Hiervoor kan een speler ook kiezen. De speler die op dat moment de meeste poppetjes boven op het paleis heeft staan, krijgt een extra poppetje in de schatkamer. Ook dit is een zeker punt aan het eind van het spel. Het spel is afgelopen als de bouwkaarten op zijn of als de kaart speeleinde verschijnt. Het spel is mooi gemaakt. Het idee is ook niet verkeerd en toch kon het mij niet lang bekoren. Met name de speelduur is te lang voor dit spel. Er is weinig interactie en als een ander aan de beurt is, kan jij verder niets doen dan wachten tot je zelf weer mag. (Tekst: Det)
Liebe & Intrige Auteurs: Ernst & Samol

release: okt 2007

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers proberen hun drie dochters uit te huwelijken. Iedere dochter heeft drie eigenschappen - aanzien, schoonheid en opleiding - met een minimale waarde van 0 en een maximum van 5. In de loop van het spel kan een dochter deze waardes verhogen of verlagen, door het bezoeken van bepaalde locaties of door gebeurteniskaarten. Er zijn verder 14 trouwlustige mannen met 6 kaarten per persoon. Deze mannenkaarten liggen in stapels bij de verschillende locaties. De mannen stellen eisen aan de eigenschappen van de dames. Als een dochter hieraan voldoet en minstens drie kaarten van deze man heeft verzameld, is het tijd voor een bruiloft. Dit levert de op de mannenkaart afgebeelde winstpunten op. In jouw beurt stuur je jouw dochter naar een locatie. Daar verhoog je de waarde van een eigenschap en bemachtig je een mannenkaart. Op sommige locaties moet je ook nog een dobbelsteen gooien. Dan loop je bijv. het risico dat een versierder de reputatie van jouw dochter beschadigt. Als concurrerende dochters elkaar ontmoeten, is het tijd voor intrige. Dan bepaalt een dobbelsteen of je een mannenkaart van de concurrente mag stelen. Aan het einde van jouw beurt trek je een gebeurteniskaart. Deze kaarten bieden je extra actiemogelijkheden, verdediging tegen snode plannen of winstpunten. Zodra een speler zijn drie dochters heeft uitgehuwelijkt, is het spel afgelopen. Dan zijn er nog enkele bonuspunten te verdienen voor aanzien, schoonheid en opleiding. De speler met de meeste punten wint het spel.
Akkon Auteurs: Fiore & Happel

release: aug 2007

Een bordspel voor 2-5 spelers. De spelers vertegenwoordigen ridderordes tijdens de derde kruistocht. Je probeert de macht van jouw ridderorde te vergroten, door goud en roem te vergaren en het geloof in het Heilige Land te verkondigen. Iedere speler beschikt elke ronde over 7 tempeliers. Die zet je in om stadskaarten te bemachtigen. Met deze stadskaarten vergroot je de goudvoorraad, geloof, macht en aanzien van jouw ridderorde. Als je de stadskaarten handig inzet, kun je ook nog eens extra privileges verdienen, die jou de nodige voordelen opleveren. Het spelmateriaal bestaat uit 1 speelbord, 87 speelkaarten en 56 houten speelstukken.
Die Säulen von Venedig Auteurs: Fiore & Happel

release: okt 2006

Een bordspel voor 2-6 spelers. De spelers bouwen houten palen op het aanvankelijk lege speelbord en markeren deze met hun speelstukken. Op deze palen worden stadswijken van Venetië gebouwd. De verschillende spelhandelingen worden uitgevoerd met behulp van actiekaarten: palen bouwen, aanvoer van wijktegels, het bouwen van deze tegels, het plagen van medespelers enzovoort. Iedere speler beschikt steeds over vijf actiekaarten, waarvan je er elke ronde één gedekt uitspeelt. Het is dus steeds de vraag wat iedereen doet. De gespeelde kaarten worden om de beurt afgewikkeld en daarna aan de linkerbuurman gegeven. Je verdient o.a. winstpunten met het plaatsen van stadswijken of als de door jou gemarkeerde palen worden bebouwd. Als de laatste paal op het speelbord wordt geplaatst, is het spel meteen voorbij en wint de speler met de meeste punten.
Spin & Trap Auteur: Mainini 

release: voorjaar 2006

Een abstract bordspel voor 2 spelers. Het houten speelveld bevat 19 kogels in een zeskant. Iedere speler heeft 8 kogels in zijn eigen kleur op het speelveld. De resterende 3 kogels zijn groen. Als je 2 van deze kogels weet te slaan, win je het spel. Voor het bewegen van de kogels beschik je over twee "houders", die je over de kogels op het speelveld plaatst. Met de kleine "houder" kun je 3 kogels in een driehoek bewegen, met de grote "houder" 7 kogels (waarvan de middelste van jezelf moet zijn). Door het draaien van de "houder" verplaats je de kogels. Als naast een groene kogel uitsluitend eigen kogels liggen, haal je de groene kogel weg en vervang je deze door een extra eigen kogel. Als je een tweede groene kogel verwijdert, heb je gewonnen.
Zeparate Auteur: Lap 

release: voorjaar 2006

Een abstract bordspel voor 2-4 spelers. Op een speelbord met 49 velden liggen 16 stenen in vier verschillende kleuren. Je mag een rij, waarin minstens twee stenen naast elkaar liggen, één veld verschuiven. Als hierdoor een groep speelstukken wordt gesplitst, wordt de kleinere groep van het speelbord gehaald. Het is de bedoeling om op deze manier als eerste jouw vier speelstukken van het bord te krijgen.
Der verrückte Räuber Auteur: Ludwig 

release: voorjaar 2006

Een Memoryspel voor 3-6 spelers. Een speelfiguur van een rover wordt op het speelbord geplaatst en afgedekt met een plastic "deksel". Hiermee wordt de rover verschoven, waarbij het overigens nooit helemaal zeker is of hij daadwerkelijk beweegt of blijft staan. Met behulp van speelkaarten geven de spelers de positie van de rover aan. Als je de juiste positie bepaalt, deel je in de buit.
Xtreme Limit Auteur: Fraga 

release: voorjaar 2006

Een bordspel voor 3-6 spelers. Het speelbord toont een klok met wijzers. Door het inleveren van schaarse chips kunnen de spelers de wijzers verplaatsen. Het is de bedoeling om de wijzers in de juiste positie te krijgen, voordat het laatste uur heeft geslagen. De juiste positie wordt bepaald door opdrachtkaartjes.
Pecunia non Olet Auteurs: Fiore & Happel 

release: okt 2005

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Pecunia Non Olet, oftewel Geld stinkt niet, is een schijtspelletje in de positieve zin van het woord...want de Romeinse latrines waar het allemaal om draait, kunnen behoorlijk stinken. De spelers zijn eigenaren van toiletgebouwtjes, waar telkens drie wc's beschikbaar zijn. Zij krijgen te maken met een wachtrij van burgers, slaven en senatoren die allen hoge nood hebben. Sommigen zijn snel weer klaar en betalen goed. Anderen hebben vreselijk veel werk nodig en schepen je af met een fooitje. Uiteraard probeer je de trage poepers te weren van jouw toiletten. Gelukkig gaan vrouwen dan wel weer graag samen, waardoor de inkomsten sneller binnenstromen. De wachtrijen zijn te beïnvloeden met actiekaarten. Hiermee kan je jezelf voordeel verschaffen en, belangrijker, de anderen lekker dwarszitten. De wc-plakkers die weinig willen betalen, schuiven vaak door, totdat iemand er echt aan vast zit. Kortom... een leuk hilarisch kaartspelletje dat als tussendoortje veel plezier zal opleveren. (Tekst: Det).
Kreta Auteur: Dorra 

release: maart 2005

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers strijden om invloed in de provincies van Kreta. Het spelbord toont Kreta, dat is verdeeld in een aantal provincies. Op elke provincie is afgebeeld hoeveel winstpunten er zijn te verdienen. In elke provincie ligt verder een landbouwfiche, dat ook punten oplevert en je in staat stelt steden te bouwen. Tussen de provincies vind je genummerde bouwplaatsen voor torens. Aan het begin worden 11 torenkaarten neergelegd, 2 open en 9 dichte. De op deze kaarten afgebeelde torens bepalen in welke naburige provincies winstpunten worden toegekend. Iedere speler beschikt over een setje actiekaarten. Als je aan de beurt bent, speel je één kaart uit. Hiermee mag je speelfiguren inzetten (volk, stad of abt) om invloed in provincies uit te oefenen. Volken en de abt kun je later weer verplaatsen. Met een abt kun je een provincie tijdelijk blokkeren voor je medespelers. Ook met schepen kun je invloed uitoefenen. De schepen heb je verder nodig om landbouwfiches te verzamelen. Met een andere kaart kun je een toren bouwen, waarmee je invloed op meerdere provincies uitoefent. Ten slotte beschikt iedereen over één kaart waarmee je een puntentelling activeert. Pas als zo'n kaart is gespeeld, krijgt iedereen zijn gespeelde actiekaarten weer terug. De linker openliggende torenkaart bepaalt in welke provincie wordt geteld. Na de telling schuift de tweede open kaart door en wordt de eerstvolgende dichte kaart omgedraaid. Als deze niet bevalt, vervang je hem door de bovenste kaart van de dichte stapel. Na 11 rondes wint degene met de meeste punten. Eerste indruk: een prima meerderhedenspel met een vlotte speelduur. Acties zijn schaars en de strijd om de provincies is zwaar, wat per saldo een dynamisch en boeiend spel oplevert. Dit is wat mij betreft weer een toppertje uit de "meerderheden & scorespoor" keuken.
Willis wilde Wühlerei Auteur: Teubner 

release: maart 2005

Een bordspel voor 3-6 spelers. Het is herfst, de eikels zijn gevallen en liggen overal op de grond. De spelers sturen hun wilde zwijnen op pad om zoveel mogelijk eikels te verzamelen.
Kecke Frösche Auteur: Neugebauer 

release: maart 2005

Een kaartspel voor 2-4 spelers. De spelers spelen kikkerkaarten uit en proberen zoveel mogelijk fiches te verzamelen. Met een ooievaar kun je de medespelers dwarszitten.
Piranha Pedro Auteur: Schliemann 

release: okt 2004

Een vlot loopspel voor 2-6 spelers. Pedro is gestrand op een eiland, het omringende water is gevuld met hongerige piranha’s. De spelers leiden Pedro via hun stenen veilig over het water. Iedere speler ontvangt een setje loopkaarten en vier stenen. De spelers kiezen tegelijkertijd een loopkaart. Deze kaarten hebben een waarde van 1-3 en tonen één van de vier windrichtingen. Beginnend met de startspeler en daarna met de klok mee, beweegt Pedro conform de gespeelde kaart. Als Pedro in het water dreigt te stappen, moet de desbetreffende speler een of meer van zijn stenen inzetten. Als alle kaarten zijn afgewikkeld, start een volgende loopronde vanaf de nieuwe startspeler. De loopfase wordt afgebroken als een speler zonder stenen een steen moet inzetten, Pedro het speelveld verlaat of Pedro op een piranha stuit. De desbetreffende speler ontvangt een piranha als strafpunt. Alle spelers leveren hun stenen in en ontvangen nieuwe stenen voor de volgende ronde, op basis van hun resterende speelkaarten. Zodra een speler zijn tweede piranha ontvangt, eindigt het spel. Alle andere spelers hebben dan gewonnen.
Iglu Iglu Auteurs: Faidutti & Cathala 

release: voorjaar 2004

Een bordspel voor 2-4 spelers. Aan het begin wordt het speelveld grotendeels gevuld met gedekte tegels, de ijsschotsen. Eskimo's trekken van ijsschots naar ijsschots, op jacht naar voedsel. De spelers verdelen per beurt drie actiepunten over hun eskimo’s. Met de actiepunten kun je bewegen, op dieren jagen of een iglo bouwen. Aan het begin van jouw beurt moet je een onbezette ijsschots omdraaien (laten smelten). Onder elke schots schuilt een gebeurtenis of een speciale actie. De gebeurtenissen worden meteen uitgevoerd. Hierdoor kunnen nieuwe dieren in het spel komen of drijven de andere schotsen weg. De tegels met speciale acties kun je bewaren, om ze later in het spel te gebruiken. Deze leveren bijvoorbeeld 1 of 2 extra actiepunten op, een speer om op ijsberen te jagen, de mogelijkheid om een extra schots te laten smelten of je kunt er dieren mee bewegen. Deze dieren zijn belangrijk, want ze leveren winstpunten op. De ijsberen zijn link, omdat ze jouw eskimo's van het speelveld kunnen jagen. Alleen met een speer of in een eigen iglo ben je veilig voor een ijsbeer. Door smelten en wegdrijven ontstaan in de loop van spel meerdere eilanden. Aan het einde krijg je winstpunten voor de jachtbuit en voor de meeste invloed (eskimo's en iglo's) op eilanden.
Dino Booom Auteurs: Ehrhard & Lapointe 

release: voorjaar 2004

Een vlot actiespel voor 2-6 spelers. De spelers beschikken over jachtsperen met een zuignap en jagen daarmee tegelijkertijd op de dieren die op menukaarten zijn afgebeeld. Heb je alle dieren verzameld, krijg je de menukaart als beloning. Je kunt ook bananen verzamelen, die doen namelijk dienst als joker. Aan het einde van het spel krijg je één winstpunt voor elk dier op de door jou verzamelde kaarten. Op de website van een van de auteurs vind je meer informatie.
Immer oben auf! Auteurs: Moon & Weissblum 

release: voorjaar 2004

Een geheugenspel voor 3-5 spelers. De spelers moeten onthouden welke dieren de medespelers bezitten. Dit is lastig, want alleen het bovenste dier is zichtbaar en de dieren wisselen steeds van plek. Als jij een medespeler om het juiste dier vraagt, moet hij deze afgeven. Aangezien de andere spelers weten wat jij zojuist hebt gekregen, is dit beestje uiteraard niet veilig.
Hoppla Lama Auteur: Fraga 

release: okt 2003

Een loopspel voor kinderen. De vulkaan spuugt vuur! Moedige indianen gaan met hun lama's op pad en proberen zo dicht mogelijk bij de krater te komen, om na te gaan of hun dorp gevaar loopt. Met voedsel lokken ze hun lama's naar de krater. Als je te dicht bij het vuur komt, moet je opnieuw beginnen.
So ein Käse Auteur: Neugebauer 

release: okt 2003

Een verzamelspel voor kinderen. Muizen zoeken op zolder naar voedsel, met name geurige kaas en vette worst. Het draait niet alleen om lekkernijen, de nieuwsgierige muizen verzamelen alles wat ze maar kunnen vinden. Ze zijn daarbij zo gretig, dat ze af en toe ook dingen uit de collectie van een medespeler wegpikken. Tussen de bedrijven door worden ze belaagd door de aanwezige katten en moeten zo snel mogelijk naar een veilig holletje vluchten.
New England Auteurs: Moon & Weissblum

release: voorjaar 2003

Een bordspel voor 3-4 spelers over de ontwikkeling en cultivering van New England. De spelers gaan als kolonisten aan land en proberen vervolgens hun drie startgebieden uit te breiden. Het spel kent drie soorten landschappen: voor nederzettingen, akkerbouw en veeteelt. De startspeler legt het materiaal voor deze ronde klaar: gebiedstegels en ontwikkelingskaartjes. De spelers nemen in volgorde een biedfiche (waarde 1-10). Degene met het hoogste fiche mag als eerste een of twee tegels c.q. kaartjes kopen voor de op zijn biedfiche afgebeelde prijs. Met een hoog bod heb je de eerste keuze, maar is alles dus vreselijk duur. Een nieuw gebied leg je naast een gelijksoortig eigen gebied. Ontwikkelingskaartjes heb je in twee soorten. Met de eerste soort veredel je een gebied, door akkerbouw, veeteelt of de bouw van een nederzetting. Je draait dan de op het kaartje afgebeelde configuratie van tegels om. De kaart leg je op een scorestapel, hiermee verdien je aan het einde van het spel 3-10 winstpunten. Met de tweede soort ontwikkelingskaartjes breng je kolonisten, schepen of schuren in het spel. Een kolonist levert aan het einde van een ronde extra geld op, wanneer iedereen zijn basisinkomen ontvangt. Als je de meeste schepen bezit, mag je in de aankoopfase een extra tegel of kaartje aan het aanbod toevoegen. Met een schuur kun je ontwikkelingskaartjes stallen en de bebouwing van een gebied uitstellen tot het je beter uitkomt. Het spel eindigt zodra de startspeler de door hem gewenste mix van gebieds- en ontwikkelingskaartjes niet kan samenstellen. Dan krijg je bonuspunten voor de meeste kolonisten, schepen en schuren, naast de punten voor je ontwikkelingskaarten.
Pussy Cat Auteur: C. Boelinger 

release: voorjaar 2003

Een 2-persoonsspel. Iedere speler heeft 12 katten die voor agressieve honden in een boom proberen te vluchten. Helaas zijn niet alle takken even stevig en weet je maar van een paar takken hoeveel katten ze kunnen dragen. Als een tak bezwijkt, moeten de desbetreffende katten opnieuw in veiligheid worden gebracht.
Div. kinderspellen  

release: voorjaar 2003

Schneckenrennen is een kaartspel waarbij de spelers kaarten afleggen om bepaalde reeksen te voltooien. Prinzessin Pimpernell is een bordspel waarbij ridders een jonkvrouw in nood moeten bevrijden. In Fridolin Fuchs moeten de spelers dierengeluiden herkennen en de bijpassende dieren verzamelen.
Meine Schafe Deine Schafe Auteur: P. des Pallières

release: najaar 2002

De Duitse editie van het Franse spel La Guerre des Moutons. Dit is een legspel voor 2-4 spelers. De spelers bouwen aan een speelveld van vierkante tegels, met schapen, dorpen en bossen. De schapen hebben verschillende kleuren. Aan het begin weet alleen jij met welke kleur je speelt. In de loop van het spel ontstaan afgesloten weiden met grazende schaapjes, die winstpunten opleveren als in het naastgelegen woud geen wolf op de loer ligt. Je kunt de overlast van wolven beperken door het inzetten van een jager.
Goldland Auteur: Wolfgang Kramer

release: voorjaar 2002

Een bordspel voor 2-5 spelers over de zoektocht naar kostbare schatten in onbekende streken. De spelers onderzoeken een eiland waar zich legendarische schatten zouden bevinden. Vanuit je basiskamp ga je op pad. Het is belangrijk om vroegtijdig de nodige uitrustingsstukken te verzamelen, waarmee je de vele gevaren kunt overwinnen. Helaas is een te volle rugzak niet bevorderlijk voor je snelheid. Op het eiland bevindt zich een gouden tempel. Zodra deze wordt bereikt, wordt het einde van het spel geactiveerd. Het bereiken van de tempel levert extra winstpunten op. Maar ook met het overwinnen van de verschillende soorten gevaren kun je veel punten verdienen c.q. deze van een medespeler roven.
Hund und Katz Auteur: Chris Baylis

release: voorjaar 2002

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Aan het begin van het spel worden honden- en kattenkaarten klaargelegd. Als je aan de beurt bent, leg je een van je speelstukken op zo'n kaart. Hiermee geef je aan dat je dit huisdier wilt voeren en daarmee punten wilt verdienen. Vervolgens trek je een voerkaart, die je bij een van de dieren moet aanleggen. Viskaarten leveren pluspunten op voor katten, minpunten voor honden, botkaarten werken andersom. Zodra er vijf voerkaarten bij een dier liggen, is het beestje voldaan. In plaats van een voerkaart, mag je ook een van je actiekaarten spelen. Daarmee kun je kaarten en speelstukken verplaatsen.
Affenraffen Auteur: Michael Schacht

release: voorjaar 2002

Een nieuwe versie van Michael Schacht's Zock!. Dit is een Memoryvariant voor 2-6 spelers, waarbij de spelers tegelijk de juiste combinaties van fiches zoeken. Het komt dus niet alleen aan op het geheugen, maar ook op snelheid. Je mag voor het draaien van de fiches maar één hand gebruiken. De fiches tonen dieren en verschillende achtergronden. Elk fiche komt viermaal voor. Je speelt drie rondes, waarin het toeval bepaalt welke van vier opdrachten je moet uitvoeren. De actuele opdracht bepaalt welke combinaties je moet verzamelen.
Bärenstark Auteur: Heinz Meister

release: voorjaar 2002

Een behendigheidsspelletje over hongeringe beren voor jonge kinderen.
Der Vatikan Auteur: Michael Schacht

release: okt 2001

Een gratis uitbreiding voor het bordspel Kardinal & König (Kardinaal & Koning), die tijdens Spiel 2001 wordt uitgedeeld door Goldsieber (zolang de voorraad strekt). De set bestaat uit een extra spelbord, waarop je tijdens het spel kloosters en/of raadsheren kunt plaatsen. Deze leveren aan het einde van het spel bonuspunten op.
Kupferkessel Co. Auteur: Günter Burkhardt

release: okt 2001

Een kaartspel voor twee spelers. Je verzamelt ingrediënten (kaarten) met het doel een waardevol elixer te brouwen. Deze ingrediënten worden aan het begin in een raster uitgelegd. Daar waar je speelfiguur landt, mag je iets wegnemen. De beweging van je speelfiguur is afhankelijk van de waarde van dit ingrediënt (1-4).  Er zijn 14 verschillende ingrediënten. Als je minstens drie van dezelfde soort bezit, zijn ze waardevol. Losse ingrediënten zijn schadelijk.
Das Amulett Auteurs: Weissblum & Moon

release: voorjaar 2001

Een bordspel voor 3-6 spelers over het verzamelen van juwelen. Het thema ligt in de sprookjessfeer: tovenaars, spreuken en magische amuletten. Het spelsysteem draait om een veiling van toverkaarten met een dubbele betekenis. Met deze kaarten verzamel je grondstoffen, maar ze leveren je ook speciale acties op. Met de grondstoffen kun je vervolgens de juwelen kopen, die in de verschillende gebieden worden aangeboden. Ook deze worden geveild. Elke speler heeft 10 stenen. Elke ronde wordt een bepaald aantal kaarten aangeboden. De spelers bieden met hun stenen. De winnaar legt het aantal geboden stenen op de door hem gewonnen kaart. Aan het einde van een ronde worden een of twee stenen van elke kaart verwijderd. De interessante kaarten kosten veel stenen. Bovendien wordt je toch al geringe voorraad stenen tijdelijk beperkt omdat je ze in een kaart hebt geïnvesteerd.
Africa Auteur: Reiner Knizia

release: voorjaar 2001

Een bordspel voor 2-5 spelers over de ontdekking van Afrika tijdens de 19e eeuw. Het spelbord toont Afrika dat is verdeeld in zeskantige velden. Met uitzondering van de vijf startvelden wordt op elk veld een fiche gelegd. Tijdens je beurt mag je twee acties uitvoeren. Daarbij verplaats je jouw speelstuk naar een ander veld, vervolgens mag je een fiche omdraaien of een kamp oprichten. Sommige fiches mag je verplaatsen, andere fiches ruil je met je medespelers, of ze leveren punten op als ze naast een van je kampen liggen. De fiches kunnen op allerlei verschillende manieren winstpunten opleveren.
Isis und Osiris Auteur: Michael Schacht

release: voorjaar 2001

Een vlot legspel voor 2-4 spelers, met het thema Egypte in de klassieke oudheid. De spelers leggen tijdens hun beurten speelstukken of zogenaamde Isis & Osiris-fiches op het bord. Aan het einde van het spel leveren je speelstukken plus- of minpunten op, afhankelijk van de naburige Isis & Osiris-fiches. Uiteraard ga je zelf voor de mooie locaties en plaats je de negatieve fiches bij je medespelers. Je moet overigens wel onthouden waar welke fiches liggen: ze worden even getoond en daarna gedekt neergelegd.
Nur Peanuts! Auteur: Heinz Meister

release: voorjaar 2001

Een vlot dobbelspel voor 2-6 spelers. Met een combinatie van 2 dobbelstenen (0-5 / 1-3 ogen) verplaats je jouw pion over een spelbord. Uiteindelijk land je op een veld met een bepaalde waarde. Het veld toont zelf een waarde en bevat tevens een fiche met een waarde. De speler op het veld met de hoogste waarde (veld + fiche) krijgt geld van zijn medespelers.
Doge Auteur: Leo Colovini

release: najaar 2000

Het thema is de onderlinge strijd van de adel in Venetië om de bouw van paleizen en de macht in de Raad. Het spelbord toont Venetië met de zes stadswijken en het paleis van de Doge. De spelers proberen door het plaatsen van gedekte fiches de meeste stemmen in de stadswijken te winnen. Daardoor mogen ze er huizen bouwen en krijgen ze de raadsheren onder hun controle. Als je voldoende huizen hebt, mag je een paleis bouwen. Naarmate het spel vordert, worden de paleizen steeds duurder en moet je steeds meer huizen betalen. Met de controle over de raadsheren kun je extra invloed verzamelen of een huisje naar een andere wijk verplaatsen, om daar alsnog een paleis te bouwen. Dit tactische bluf- en legspel is bedoeld voor 3-4 spelers.

Kontor - das Exportlager

Auteur: Michael Schacht

release: najaar 2000

Een gratis expansie voor het 2-persoons bordspel Kontor (Packhuys) van Michael Schacht. De set bestaat uit een spelbordje op dik papier met extra pakhuizen en spelregels. In deze pakhuizen kun je goederen opslaan, die aan het einde van het spel per soort één winstpunt kunnen opleveren.


Nieuws > Releases > Goldsieber


Top