Update: 20-12-09

Nieuws > Releases > GameWorks

GameWorks

Website


Jaipur Auteur: Pauchon 

release: okt 2009

Een kaartspel voor twee spelers. De stapel speelkaarten bevat zes goederensoorten en een kudde kamelen. Iedere speler begint met een hand van vijf kaarten, op de markt liggen vijf open kaarten. Het is de bedoeling om setjes goederen en kamelen te verzamelen. In jouw beurt kun je kiezen tussen kaarten pakken of verkopen. Als je één goed pakt, wordt de markt aangevuld van de trekstapel. Pak je meer goederen, moet je zelf de markt met jouw handkaarten aanvullen. Als je kamelen pakt, leg je die op jouw kudde kamelen en vul je de markt aan van de trekstapel. Als je een setje kaarten van één soort verkoopt, pak je de bijbehorende scorefiches. Verkoop je drie of meer kaarten, krijg je er een bijpassend bonusfiche bij. Als de trekstapel of drie soorten fiches zijn uitgeput worden de punten geteld (punten voor fiches & vijf punten voor de grootste kamelenkudde). De winnaar is de eerste speler die twee potjes weet te winnen. 

Jamaica Auteurs: Braff, Cathala & Pauchon 

release: nov 2007

Een bordspel voor 2-6 spelers. Jamaica is een vlot en luchtig racespel met een piratenthema. Iedere speler beschikt over een set actiekaarten, een schipbordje met vijf laadruimen en een eigen schip op het speelbord. De startspeler gooit twee zeszijdige dobbelstenen en wijst deze toe aan de dag- en de nachtactie. Vervolgens kiest iedere speler een van de drie actiekaarten in zijn hand en legt deze gedekt neer. Daarna voert iedereen zijn actiekaart uit: eerst de dagactie, daarna de nachtactie. De waarde van de dobbelsteen bepaalt de kracht van de actie. Met een bewegingsactie beweeg je jouw schip. Afhankelijk van jouw actiekaart ga je vooruit of achteruit. Als je op een zeeveld eindigt, moet je voedsel betalen. Als je op een havenveld eindigt, moet je dubloenen betalen. Schatvelden kosten niets en leveren je een schatkaart op. Met een bevoorradingsactie vul je een laadruim met dubloenen, voedsel of kanonnen. Laatstgenoemde gebruik je bij gevechten, om de waarde van jouw gevechtsworp te verhogen. Een gevecht vindt plaats zodra vijandelijke schepen elkaar ontmoeten. De winnaar mag de verliezer beroven (dubloenen, voedsel, kanonnen of schatkaarten). 

Zodra een speler de race rond Jamaica heeft voltooid, is het einde in zicht. Dan krijg je punten voor het veld waarop je de race eindigt, voor jouw schatten en voor jouw dubloenen. Je krijgt strafpunten voor vervloekte schatten en als je te ver achterligt.

Animalia Auteurs: Braff, Cathala & Pauchon 

release: okt 2007

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Dit schitterend uitgevoerde verzamelspelletje was ooit bedoeld als een exclusieve premium voor klanten van een Zwitserse verzekeraar. Het is de auteurs deze zomer gelukt om toestemming voor een commerciële release te verkrijgen. De speelkaarten tonen vijf verschillende diersoorten en een joker. Elke diersoort bestaat uit zeven kaarten, waaronder enkele specialisten. De gever draait een kaart om en beslist of hij deze houdt of doorschuift. Zodra iemand een kaart pakt, voegt hij deze toe aan zijn open verzameling en schuift de rol van gever één speler door. Als de kaart niet wordt gepakt, wordt er een tweede kaart getrokken en maakt dit duo het bekende rondje. Desnoods doen we dit nogmaals met een trio, waarna de kaarten uiteindelijk desnoods bij de gever landen. Met de specialisten kun je resp. een kaart van een ander stelen, een ongewenste kaart bij een ander lozen of de bovenste kaarten van de stapel bekijken en sorteren. Een verzameling is vol als deze vijf kaarten bevat. Als alle verzamelingen zijn voltooid, krijg je fiches voor paren, trio’s enzovoort. Losse kaarten leveren alleen iets op als je vijf verschillende diersoorten bezit. Na drie rondes leveren de fiches punten op en krijg je een bonus als je vijf fiches van dezelfde soort bezit. Ik vind dit een leuk en luchtig tussendoortje.

Nieuws > Releases > GameWorks


Top