Update: 09-09-07

Nieuws > Releases > Franjos

Franjos

Website


Black Box

Auteur: Solomon

release: sept 2007

Een heruitgave van een abstract bordspel voor twee spelers. Bij Black Box ontdek je op een speelse wijze de opbouw van een geheimzinnige molecule door het 'afvuren' van stralen. Door de invloed van elk atoom op de buiging van de stralen na te gaan, zul je ontdekken hoe jouw tegenstander zijn molecule precies heeft opgebouwd. Black Box is een klassiek deductiespel. De meegeleverde variant (hexagonaal) biedt ook veteranen een nieuwe uitdaging. Deze heruitgave bevat ook Nederlandstalige spelregels.

Friesen-Törn

Auteur: Schützdeller

release: okt 2005

Friesen-Törn is een wilde zeilrace voor 3-6 spelers. Je verdient winstpunten door de zeilbootjes van medespelers te rammen. Je bestuurt jouw boot met zeilkaarten. Je moet niet alleen zelf handig manoeuvreren, maar ook de vaarroutes van de tegenstanders inschatten.

Zoodiak

Auteur: Marold

release: okt 2005

Zoodiak is een abstract bordspel voor twee spelers. Op de opdrachtkaartjes zijn constellaties van sterren afgebeeld, die je op het speelbord moet zien te vormen. De spelers zetten om de beurt hun speelstukken in. Als je een speelstuk van de tegenstander met twee eigen stukken insluit, draai je zijn speelstuk om en krijgt deze jouw kleur.

Jupiter

Auteur: Knizia 

release: okt 2004

Dit vlotte tactische dobbelspelletje voor 2-4 spelers verscheen in 1993 als "Spiel im Heft" in het Duitse tijdschrift Spielbox.

Auf & Ab

 

release: okt 2003

In dit kaartspel probeer je als eerste jouw kaarten kwijt te raken. De kaarten hebben twee helften: een rode voor het spel in opwaartse richting, een blauwe voor het spel in neerwaartse richting. Je begint het spel met een opwaartse ronde. De startspeler speelt een of meer kaarten met dezelfde rode waarde. De volgende speler moet hetzelfde aantal kaarten met een hogere rode waarde spelen of passen. Als tijdens een rondje een wisselkaart wordt gespeeld, gaat de volgende ronde in neerwaartse richting. Dan speel je een of meer kaarten met een blauwe waarde en moeten de volgende spelers kaarten met een lagere blauwe waarde spelen.

Frachtexpress

 

release: najaar 2001

De Duitse versie van een Amerikaans kaartspel met een "ziek" thema. In het origineel Hell Rail leggen de spelers spoorlijnen aan om de zielen van de verdoemden op de juiste plek in de hel af te leveren. Elke speelkaart kan op verschillende manieren worden gebruikt: om lading te vervoeren, rails te bouwen, treinen te bewegen of nieuwe kaarten te trekken. In deze Duitse versie is het thema aangepast tot een treinenspel zonder vagevuur. Het spel is geschikt voor 3 of 4 spelers.

Offline

 

release: najaar 2000

Dit bordspel van Hartmut Kommerell toont acht netwerken, waarop 2-4 spelers reclamebanners plaatsen c.q. verschuiven, die zich onderscheiden door bedrijf, taal en product. Met name het uitwisselen van banners is belangrijk. Hiermee kun je je eigen positie versterken en je medespelers verzwakken. Per netwerk wordt per categorie de meest voorkomende soort bepaald; deze levert dan winstpunten op. 


Nieuws > Releases > Franjos


Top