Update: 09-12-07

Nieuws > Releases > Face 2 Face

Face 2 Face Games

website


Face 2 Face Games publiceert ook spellen in samenwerking met Duitse uitgevers. Informatie over dergelijke titels vind je op de pagina's van de desbetreffende Duitse firma's. Hier vind je met name informatie over hun eigen releases (waaronder heruitgaven van spellen die in Europa niet meer leverbaar zijn).

Wizard's Brew Auteurs: Weissblum & Moon 

release: 2008?

Dit bordspel voor 3-6 spelers is een bewerking van Das Amulett. Het thema ligt in de sprookjessfeer: tovenaars, spreuken en magische amuletten. Het spelsysteem draait om een veiling van toverkaarten met een dubbele betekenis. Met deze kaarten verzamel je grondstoffen, maar ze leveren je ook speciale acties op. Met de grondstoffen kun je vervolgens de juwelen kopen, die in de verschillende gebieden worden aangeboden. Ook deze juwelen worden geveild. Elke speler heeft 10 stenen. Elke ronde wordt een bepaald aantal kaarten aangeboden. De spelers bieden met hun stenen. De winnaar legt het aantal geboden stenen op de door hem gewonnen kaart. Aan het einde van een ronde worden een of twee stenen van elke kaart verwijderd. De interessante kaarten kosten veel stenen. Bovendien wordt je toch al geringe voorraad stenen tijdelijk beperkt omdat je ze in een kaart hebt geïnvesteerd.

Moai Auteur: Dinu 

release: okt 2007

Een bordspel voor 2-5 spelers. Moai speelt zich af op Paaseiland, bekend van de enorme beelden (Moai) langs de kustlijn. Door overbevolking, ontbossing en uitputting van de schaarse natuurlijke grondstoffen raakt de oorspronkelijke beschaving in verval. Dit resulteerde in een bloedige burgeroorlog en uiteindelijk zelfs in kannibalisme. In dit spel leiden de spelers hun eigen clans en proberen ze de ecologische ramp zo goed mogelijk te doorstaan. Aan het begin van een ronde wordt een set epochkaarten klaargelegd. Deze kaarten bepalen allereerst hoeveel houtfiches er deze ronde in het bos worden gelegd. Alle spelers doen vervolgens een gedekt bod met hun volkkaartjes, waardoor de speelvolgorde wordt bepaald. In volgorde kiest iedere speler een epochkaart. Latere epochkaarten introduceren ecologische ellende, of staan je toe om een medespeler te kwellen. Daarna zetten de spelers hun bevolkingsfiches in c.q. verwisselen ze op het bord liggende fiches. Deze fiches hebben een kracht van 1-3. Je stuurt open fiches naar vrije akkervelden, waar hun totale kracht bepaalt hoeveel bevolkingsfiches je in leven kunt houden. Als je in een vorige ronde een epochkaart met een boot hebt gekozen, kun je één fiche tot visser bombarderen die dan 1-3 fiches kan voeden. Als jouw clan onverhoopt toch te weinig voedsel heeft, kun je een van jouw buren aan de menukaart toevoegen. Daartoe moet je wel de juiste volkkaartjes uitspelen (bied dus met enig beleid op de epochkaarten). Met de dichte fiches in het bos proberen de spelers houtfiches te bemachtigen. Dit gebeurt min of meer volgens de methode 'Morgenland'. Jouw aanvankelijk dichte fiches op de vulkaan hakken nieuwe beelden uit de rotsen. De totale kracht van deze groep bepaalt de lengte van het beeld. Als je een beeld hebt voltooid, lever je een houtfiche in (vervoer naar de kust) en voeg je het beeld toe aan jouw scorestapel. Aan het einde van een ronde trekken de spelers o.a. nieuwe volkkaarten (afhankelijk van de gekozen epochkaart) en kunnen ze kaarten inleveren om extra bevolkingsfiches te bemachtigen. Het einde van het spel wordt ingeluid door de komst van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen op Paaszondag 1722. Dan krijg je winstpunten voor de lengte van jouw beelden, voor overlevende bevolkingsfiches en voor houtfiches. Een interessante combinatie van stoeien met schaarste en het naaien van de buren.

Cheeky Monkey Auteur: Knizia 

release: okt 2007

Een spel voor 2-6 spelers, die niet vies zijn van het 'Can't Stop principe'. In een dierentuin zijn tientallen dieren ontsnapt, die de spelers moeten vangen. Je trekt de dierenfiches uit een zak. Het is zaak op tijd te stoppen. Als je te gulzig bent, levert de beurt namelijk niets op. Met sommige fiches kun je medespelers dwarszitten. De verzamelde fiches leveren punten op, met een bonus voor meerderheden. 

Genesis Auteur: Knizia 

release: okt 2006

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers vormen met hun tegels nieuwe gebieden in de prehistorie. Deze tegels tonen een terrein- en een diersoort. Aan het begin van je beurt gooi je twee speciale dobbelstenen. De vier kleuren op deze stenen corresponderen met de terreinsoorten, de andere vlakken zijn jokers. Daarna plaats je twee tegels in de gegooide c.q. gekozen soort(en) op lege velden op het speelbord. In de loop van het spel ontstaan grotere gebieden met dezelfde terreinsoort. De spelers proberen deze gebieden te domineren, door de grootste aaneengesloten kuddes te vormen. Je verdient punten voor gebieden en kuddes.

Icecream Auteur: Huber 

release: okt 2004

Een kaartspel voor 3-5 spelers. De spelers proberen zoveel mogelijk ijsjes te verkopen. Aan het begin van het spel ontvangt iedere speler een open kaart met een bepaalde ijssoort. Aan het begin van elke ronde krijg je er een nieuwe ijskaart bij, maar deze houd je vooralsnog geheim. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart met een bolletje ijs. Deze plaats je op een bestaande of een nieuwe ijshoorn. Op elke ijshoorn is plaats voor vier bolletjes. De spelers maken vervolgens de aan het begin van de ronde ontvangen ijssoorten bekend. Om beurt mogen de spelers nu een bestelling uitvoeren. Dit lukt je als je van alle op een ijshoorn afgelegde bolletjes een juiste ijskaart bezit. Hiermee verdien je punten. Dit spel bevat Nederlandstalige spelregels.

Boomtown Auteurs: Cathala & Faidutti 

release: sept 2004

Een bordspel voor 3-5 spelers. De spelers zijn goudzoekers, straatrovers, herbergiers of politici, die op zoek zijn naar goud en/of andere manieren om rijkdom te vergaren. Elke ronde worden mijnvergunningen geveild. Daarna bepalen de dobbelstenen waar goud wordt gevonden. Aan het einde wint degene met de meeste invloed, beste mijnen en het meeste goud. Meer informatie volgt.

BuyWord Auteur: Sid Sackson 

release: aug 2004

Een Engelstalig woordspel voor 1-4 spelers. Je koopt letters, vormt woorden en probeert deze met winst te verkopen. De opbrengst hangt af van de kwantiteit en kwaliteit van de gebruikte letters.

Sleuth Auteur: Sid Sackson 

release: juli 2004

Een heruitgave van dit klassieke deductiespel voor 3-7 spelers. De spelers zijn detectives, die door het stellen van de juiste vragen informatie verzamelen. Als je deze aanwijzingen op de juiste wijze combineert, kun je het mysterie oplossen.

I'm the Boss Auteur: Sid Sackson 

release: najaar 2003

Een nieuwe versie van Kohle, Kies & Knete, een onderhandelingsspel voor 3-6 spelers dat in 1994 werd uitgegeven door de Duitse uitgever Schmidt Spiel + Freizeit. De spelers kruipen in de huid van managers en proberen zoveel mogelijk geld te verdienen. Een speelfiguur beweegt over de velden op het spelbord. Op een veld zijn meerdere investeerders afgebeeld, die je moet combineren om een deal te sluiten en geld te verdienen. Als je op dit moment geen deal wilt sluiten, mag je in plaats daarvan extra invloedkaarten trekken. Aan het begin van het spel krijg je één investeerderkaart en een aantal invloedkaarten, die onder meer familieleden van investeerders bevatten. Omdat het zeer lastig is om zelf de voor een bepaalde deal benodigde kaarten te verzamelen, ben je op je medespelers aangewezen. Dit leidt tot onderhandelingen, die in het algemeen niet vreedzaam verlopen. Tijdens de onderhandelingsfase kan iedere speler ingrijpen, onder meer door invloedkaarten uit te spelen. Hiermee kun je investeerders op reis sturen, afpikken van een medespeler enzovoort. Gelukkig zijn er ook kaarten waarmee je dergelijke rotstreken kunt afweren. Als na de onderhandelingen de vereiste combinatie van investeerders en familieleden is verzameld, wordt de winst uitbetaald. Na de tiende deal kan het spel op elk moment eindigen: na elke volgende deal bepaalt de dobbelsteen of er wordt doorgespeeld of niet. Degene met het meeste geld wint het spel. Een prima spel om jouw vrienden op de kast te jagen.


Nieuws > Releases > Face 2 Face


Top