Update: 19-09-04

Nieuws > Releases > Edition Erlkönig

Edition Erlkönig

Website


Dicke Dämonen Auteur: Heinrich Glumpler 

release: najaar 2004

In het spel „Dicke Dämonen“ kruipen de spelers in de huid van magiërs, die proberen de wereld te controleren. Dit is vrij lastig, want in de ogen van een magiër bestaat de wereld slechts uit krachtlijnen en -velden. Er zijn vier krachtlijnen: aarde, vuur, lucht en water. Als deze lijnen een gebied omringen, vormen ze krachtvelden. Daar waar de lijnen kruisen, strijden creaturen om de macht. De magiërs roepen tijdens het spel geesten en demonen op, waarmee ze de wereld willen beheersen. Aan het begin weet niemand echter welke creaturen aan het einde de winst opleveren. De witte geesten ontstaan in het centrum van krachtvelden en blokkeren dit veld voor andere geesten en voor demonen. De gekleurde demonen ontstaan in de hoeken van de krachtvelden, waar krachtlijnen in hun kleur lopen. Wanneer voor de creaturen geen vrije plaatsen over zijn, wordt het lot van de wereld bepaald. Dan blijkt welke kleur de overhand heeft. Eenmaal tijdens het spel mag iedere magiër een kleur voorspellen (wit of een van de demonenkleuren). Daarbij moet iedere magiër een andere kleur kiezen. Deze magische blik in de toekomst kost veel kracht en maakt je daarom kwetsbaar. Het is dus belangrijk om op het juiste moment de goede kleur te kiezen. De speler die de dominante kleur heeft gekozen, wint het spel. Dit spel is geschikt voor 1-4 spelers en verschijnt in een oplage van 200 exemplaren. Het spel is verpakt in een stoffen zak.

Feurio Auteur: Heinrich Glumpler 

release: najaar 2003

Een tactisch bordspel voor 1-4 spelers. Het thema is de bestrijding van een felle bosbrand. De spelers sturen hun 12 manschappen in de vuurhaard, om de uitbreidende brand onder controle te krijgen. Wie zijn manschappen op een dusdanige manier op de bostegels plaatst, dat ze toegang hebben tot water en tevens de felste brandhaarden kunnen bestrijden, maakt de meeste kans op de winst van dit snelle tactische spel. Het spelmateriaal bestaat uit 36 dubbelzijdige bostegels en 48 houten pionnen. Op de website van de uitgever kun je online een solitair potje spelen.

Fette Autos Auteur: Heinrich Glumpler 

release: najaar 2002

Een racespel met speelkaarten voor 1-7 spelers. Er doen altijd 7 auto's mee aan deze race, afhankelijk van het spelersaantal zijn een of meer auto's neutraal. Het spel begint op een speelveld van 8 routekaarten. Iedere speler heeft een auto, vijf tempokaarten op de hand en drie tempokaarten open op tafel. De drie open kaarten geven de snelheid aan en bepalen hoeveel chips je onderweg ontvangt. Die chips krijg je in de eerste spelfase als de gevaarsymbolen op jouw tempokaarten overeenstemmen met de huidige routekaart. Het gevaarsymbool op de routekaart bepaalt verder welke tempokaart je verplicht moet omruilen met een kaart van de stapel. In de tweede spelfase mag je tempokaarten trekken of één open tempokaart ruilen met een kaart uit je hand. Hiermee wil je de juiste snelheid bereiken, opdat je niet te hard door een bocht rijdt. Als je uit de bocht vliegt, kost je dat een tempokaart of fiches. In de derde spelfase probeer je voorliggers in te halen. Dit lukt als je sneller rijdt. Je kunt het saldo van je tempokaarten verhogen door fiches in te zetten. Nadat de laatste routekaart is afgewikkeld, wint de speler met de voorste auto. Op de website van de uitgever vind je extra regels en materiaal.


Nieuws > Releases > Edition Erlkönig


Top