Update: 07-10-08

Nieuws > Releases > Elven Ear Games

Elven Ear Games

Website


Street Paintball Auteur: Thomas Jansen 

release: okt 2008

Een reactiespel voor 3-6 spelers. Iedere speler heeft een paintballteam met 6 leden en één balletje (jouw verfpistool). Je probeert de anderen op het juiste moment met je balletje te raken en daarbij zelf buiten schot te blijven. Iedere speler draait om de beurt een kaart open van zijn stapel, waarna de spelers op deze kaart reageren. Op de kaarten zijn allerlei personen afgebeeld, die om bepaalde reacties vragen. Bij een kaart met een tegenstander probeert iedereen bijv. die speler met balletjes te bekogelen. Het doelwit probeert zelf deze balletjes te vangen. Bij andere kaarten is het zeer onverstandig om je balletje te gooien enzovoort. Als je geraakt wordt of een fout maakt, verlies je één teamlid. Het is de bedoeling om aan het einde de meeste teamleden over te hebben. Street Paintball wordt uitgegeven in samenwerking met Vendetta Games. Laatstgenoemde verzorgt de distributie van het spel.

Quest for the Princess Auteur: Thomas Jansen 

release: okt 2007

Een kaartspel voor 3-5 spelers. Vijf ridders willen met een prinses trouwen. Helaas is zij ontvoerd door een draak en moet zij eerst worden bevrijd. De spelers gaan op pad. Zij doorkruisen daarbij vier gebiedssoorten: vlakte, bos, woestijn en gebergte. Degene die als eerste een gebied doorkruist, krijgt een bonus. Tussen de bedrijven door bevechten de ridders elkaar, doen mee aan toernooien en proberen in de smaak te vallen bij de koninklijke familie. Aan het einde van de queeste wacht een gevecht met de draak. Hopelijk is jouw ridder dan sterk genoeg.

Tavern Auteur: Thomas Jansen 

release: okt 2006

Een kaartspel voor twee spelers. Ze zijn ieder eigenaar van een taveerne en proberen klanten te lokken. Zij verzamelen punten door hun gasten drankjes te serveren en hen zo lang mogelijk in hun taveerne te houden. De winnaar is de speler die na twee rondes (dag en nacht) de meeste punten heeft behaald. Dwergen, elven, orks en andere vreemde figuren bezoeken je taveerne. Zorg voor gezelligheid en probeer je klanten van genoeg drank te voorzien. Helaas heb je niet alles altijd zelf in de hand en wordt er wel eens een glaasje teveel gedronken. De sfeer wordt minder en een flink kroeggevecht is dan niet meer te vermijden. Probeer de touwtjes zoveel mogelijk in handen te houden. Speel slim en zadel je concurrent met de vervelende gasten op. Niet alle gasten zijn op elkaar gesteld en willen wel eens de benen nemen als er een ongewenste gast binnenkomt! 's Nachts is je kroeg ook open. Dan komt het echte gespuis langs. Trollen, goblins en misschien wel een draak ... Als de nacht voorbij is, blijkt welke speler de beste kroegbaas is. (Tekst: Thomas Jansen).

UWO Auteur: Thomas Jansen 

release: aug 2004

Een kaartspel voor twee spelers. Het is de bedoeling om het leger "Unidentified Walking Objects" van de tegenstander te vernietigen. Aan het begin wordt een speelveld gevormd: zes energiekaarten en 10 UWO's per speler. Deze eerste UWO's zijn niet zo sterk, ze mogen maar één veld lopen en kunnen alleen naburige tegenstanders raken. In een beurt mag je twee acties uitvoeren: 1) lopen of vechten en 2) morfen. De acties van de UWO's kosten energie. Per ronde heb je zes energie te besteden. Als beide spelers hun energie hebben verbruikt, is de ronde voorbij. Er zijn acht verschillende soorten UWO's. Sommigen kunnen verder lopen, anderen verschansen zich in bunkers of dragen krachtige wapens, waarmee je vijand op afstand kunt raken. Vrijwel elke UWO heeft bovendien bescherming tegen een bepaalde andere soort. De UWO's kunnen ook nog morfen. Dan leg je een UWO uit jouw hand op een andere UWO, waardoor deze plotseling van gedaante verandert. Hiermee kun je met name tijdens de verdediging tegen de tegenstander verrassen. Aan het einde van jouw beurt mag je jouw hand weer aanvullen tot drie kaarten. Als jouw voorraad handkaarten is uitgeput, kun je niet meer "morfen". In de trekstapels bevinden zich negen miskaarten, waarmee je een aanval kunt afweren. Het spel is voorbij zodra een van beide legers volledig is vernietigd. Eerste indruk: een leuk veroveringsspel, met verrassende effecten en een lollig thema.


Nieuws > Releases > Elven Ear Games


Top