Update: 01-03-07

Nieuws > Releases > Lama

Eight Foot Lama

website


The Nacho Incident Auteur: Doherty

release: okt 2005

Een kaartspel voor 2-4 spelers. De spelers proberen Mexicaanse lekkernijen naar Canada te smokkelen. Er zijn vier verschillende provincies: Alberta, Saskatchewan, Ontario en Quebec. De inwoners zijn op zoek naar specifieke ingrediŰnten, die de spelers uit hun pakhuizen kunnen leveren. Elke ronde kiest iedere speler in het geheim een van de smokkelaars in zijn hand, waarna de kaarten worden getoond. De speler met de snelste smokkelaar mag als eerste voedsel afleveren. Deze speler krijgt ook nog een extra voordeel: hij mag een voedselblokje uit het warenhuis van een medespeler gebruiken. Er is ook een nadeel: hij trekt de aandacht van de mounties. Nadat iedereen heeft gehandeld, opent iedere speler een restaurant in de door hem bezochte provincie. Als de mounties jou in de gaten houden, loop je het risico dat jouw restaurant wordt gesloten. Tijdens het spel krijgen de spelers bonuspunten voor het beste restaurant in elke provincie. Na 12 rondes wint degene met de meeste punten.

The Penguin Ultimatum Auteur:  

release: okt 2003

Een kaartspel voor 2-4 spelers. In dit spel proberen de spelers verveelde pingu´ns te vermaken met optredens van vier soorten artiesten: goochelaar, acrobaat, danser en muzikant. De symbolen op de pingu´nkaarten geven hun favoriete artiest aan. Hetzelfde geldt voor de kleur van een pingu´n- en artiestkaart. Als symbool en/of kleur overeenstemmen, zal de artiest de pingu´n vermaken. Aan het begin van het spel wordt een aantal artiesten op tafel gelegd. Rond deze artiesten worden de pingu´nkaarten afgelegd. In principe heeft elke artiest ruimte voor 8 pingu´ns, maar de rand van de tafel is taboe (je wilt tenslotte niet van de ijsberg vallen). Pingu´ns uit dezelfde familie willen niet samen feesten. Als je deze kaartjes toch naast elkaar legt, kost deze familieruzie je winstpunten. Iedere speler beschikt over drie markers, waarmee je het bezit van een pingu´n aangeeft. Elke beurt mag je een van jouw markers naar een andere pingu´nkaart verplaatsen, waar nog geen marker ligt. Elke artiestkaart bevat een aantal activeringspunten. Als de aan deze punten gekoppelde velden door kaarten zijn bezet, begint hij zijn optreden. Als de kleur en/of het symbool van de artiest overeenkomt met een aanwezige pingu´n, dan wordt laatstgenoemde vermaakt. Als jouw marker op deze pingu´n ligt, ontvang je de afgebeelde winstpunten. De speler die hier de minste punten verdiende, krijgt bovendien de artiestkaart. Die kun je later inleveren om de gevolgen van een familieruzie te vermijden. Je kunt de artiest ook bewaren om aan het einde van het spel extra winstpunten te verdienen. Het veld van de voormalige artiest wordt opgevuld met een gordijnkaart. Vervolgens plaatst de actieve speler een nieuwe artiest naast een van de kaarten in het zojuist voltooide optreden. Bij voorkeur op de plaats waar je zelf het meeste voordeel hebt. Aan het einde van het spel krijg je twee bonuspunten voor elke artiest op jouw scorekaart, die je aan het begin hebt ontvangen. Je ontvangt ook bonuspunten als je de meeste kaarten van een artiestsoort hebt verzameld.

Monkeys on the Moon Auteur: J. Doherty 

release: okt 2002

Een kaartspel voor 3-4 spelers (incl. een variant voor twee spelers). Zes apenstammen hebben dringend behoefte aan beschaving. Door het uitspelen van kaartjes brengen de spelers de apen beschaving bij. Als beloning ontvang je twee munten in de kleur van de stam die je hebt gepromoveerd. Je moet de tegenhanger van de gepromoveerde stam afkopen met een munt in hun kleur, anders worden ze pissig. De schaarse munten heb je vervolgens nodig om in een veiling apenkaartjes te bemachtigen. De actuele waarde van de munten hangt af van de te veilen kaart. De apenkaartjes bewaar je in jouw ruimteschip. Als het ruimteschip vol is, voeg je de apenkaartjes en het schip toe aan je scorestapel en ontvang je een nieuw schip. Het gelanceerde schip levert direct winstpunten op. Als een vijandige stam hetzelfde schip wil betreden, stijgen de andere apen voortijdig op en loop je de punten voor het schip mis. Met de apenkaartjes verdien je aan het einde winstpunten, als je dan de meeste of op een na meeste invloed op de desbetreffende stam uitoefent. De hoeveelheid punten hangt af van de beschaving van de stam.

Who stole Ed's Pants Auteur: J. Doherty 

release: okt 2002

Een nieuwe editie van een kaartspel voor 3-4 spelers. De broek van Ed is gestolen en de stad is in rep en roer. Wilde beschuldigingen vliegen in het rond. De politie is op zoek naar een snelle arrestatie. Jij probeert te voorkomen dat de boze massa jou beschuldigt. Daartoe leg je valse bewijsstukken bij je medespelers neer en verspreid je geruchten over hun dubieuze karakters. Verder zoek je de hulp van plaatsgenoten of politici die je nog iets verschuldigd waren. Als jij jezelf niet in de nesten werkt, wordt je misschien zelfs bejubeld als dievenvanger.


Nieuws > Releases > Lama


Top