Update: 13-08-06

Nieuws > Releases > DaVinci

DaVinci

Website


Leonardo Da Vinci Auteurs: Brasini c.s.

release: aug 2006

Een bordspel voor 2-5 spelers. De grootste uitvinders zijn samengekomen in Firenze, waar de heerser een geldsom belooft voor iedere voltooide uitvinding. Om een uitvinding te voltooien, moet je het vereiste aantal onderzoeksweken besteden en de juiste materialen gebruiken. Als je een uitvinding als een van de eersten voltooit, levert dit meer geld op. Tevens maak je dan kans op de desbetreffende kaart, die korting bij uitvindingen uit dezelfde categorie geeft. Een beurt bestaat uit vier fasen. In de laboratoriumfase kondig je aan dat je een uitvinding wilt starten, aanpassen of stoppen. In de toewijzingsfase wijs je onderzoekstaken toe aan jouw leerlingen of stuur je ze op pad naar de stad. In de tewerkstellingsfase worden allerlei nuttige voordelen toegekend aan spelers met leerlingen in bepaalde stadswijken en besteden de laboratoria tijd aan onderzoek. In de laatste fase melden de laboratoria hun voltooide uitvindingen en incasseren ze de opbrengsten. Na negen rondes is het spel voorbij. Dan kun je een flinke bonus verdienen als je meerdere soorten uitvindingen bezit. De speler met de meeste florijnen is de winnaar.

Figaro Auteur: Knizia

release: aug 2006

Een kaartspel voor 3-6 spelers. Aan het begin van elke ronde worden de 60 kaarten onder de spelers verdeeld. Tijdens je beurt kies je een kaart uit je hand en leg je deze open voor jezelf of een medespeler. De volgende regels zijn van toepassing: voor een speler mogen slechts kaarten van één kleur liggen; iedere speler moet een andere kleur voor zich hebben liggen. Zodra een speler een totale waarde van 6 of meer voor zich heeft liggen, moet die speler alle open kaarten van alle spelers nemen en deze in een gedekte stapel voor zich leggen. Als je in jouw beurt geen kaart kunt of wilt spelen, moet je eveneens alle open kaarten nemen en op je gedekte stapel leggen. De ronde is voorbij als een speler zijn beurt start zonder kaarten in zijn hand. Iedere speler telt de kaarten in zijn stapel. De speler met de meeste kaarten krijgt het langste stuk weg voor deze ronde en legt dit voor zich neer. De speler met de op een na meeste kaarten neemt het op een na langste stuk, enzovoort. De speler met de minste kaarten hoeft geen weg te nemen. Het spel stopt na de derde ronde. Elke speler legt zijn wegtegels naast elkaar. De speler met de kortste weg is de winnaar. Op de website van de uitgever kun je Nederlandstalige spelregels downloaden.

Bang – a fistful of cards Auteur: -- 

release: okt 2005

Een nieuwe uitbreiding voor het kaartspel Bang!.

Beetlez Auteur: Cazatto

release: okt 2005

Een spel voor 3-6 spelers. Kevertjes zoeken in de oefenruimte van een band naar voedsel. De tafel ligt vol met gedekte fiches. De spelers draaien en graaien tegelijkertijd en moeten direct beslissen of ze een voedselsoort willen of niet (smaken verschillen immers).

Lucca Città Auteur: Zucchini

release: okt 2005

Een spel voor 3-5 spelers. 96 van de 110 speelkaarten tonen gedeeltes van paleizen. Daarnaast zijn er nog 4 torens, 5 wapens en 5 sectoren. Iedere speler heeft zijn een eigen sector. De spelers proberen punten te verdienen door paleizen en muren te bouwen en in afgebouwde paleizen feesten te organiseren. De actieve speler pakt een set van drie kaarten van tafel en probeert daarmee snel te bouwen. Middelen en tijd zijn schaars en het is zaak om aan het einde niet teveel onvoltooide paleizen te bezitten.

Palatinus Auteur: Zucchini

release: okt 2005

Een bordspel voor 2-5 spelers. De spelers plaatsen hun soldaten, handelaren en boeren op het speelveld en proberen daarmee het land onder hun controle te brengen. Boeren doen het goed naast bronnen, soldaten kunnen opstandige boeren arresteren en de handelaren en boeren beheersen de heuvels. De waarde van een inwoner hangt overigens af van het aantal en de soort inwoners in de naburige gebieden.

Fredericus Auteur: Cazzato 

release: juli 2005

Een bordspel voor 2-4 spelers. Op het midden van de tafel ligt een klein achtzijdig bordje. Aan de acht zijden worden rijen met openliggende kaarten gelegd. Deze kaarten tonen 8 soorten creaturen, bos, open lucht of keizerlijke zegels. Op het bordje plaatst iedere speler zijn twee valken. Met deze valken probeer je creaturen te vangen. Jouw ene valk jaagt in het bos, de andere in de open lucht. Tijdens jouw beurt heb je vier actiepunten, waarmee je kaartjes kunt verschuiven, jouw valken kunt bewegen of een vijandelijke valk tijdelijk kunt uitschakelen. Om een creatuur te vangen, moet jouw valk naast een rij kaarten met een creatuur aan het uiteinde staan. Verder moeten de naburige rijen de juiste terreinsoort aan het uiteinde hebben: bos & lucht of lucht & lucht (afhankelijk van de valk). Aan het einde van jouw beurt kun je ook nog een biedsteen inzetten op een plek waar je verwacht dat een medespeler een creatuur zal vangen. Een succesvolle gok levert je een doelkaart op. Doelkaarten kun je ook verdienen door rijen tussen twee keizerlijke zegels te manipuleren. Aan het einde krijg je 1 winstpunt voor elke doelkaart en elk gevangen creatuur. Als je overeenstemmende doelkaarten en creaturen bezit, tik je de nodige bonuspunten binnen. Dit spel bevat o.a. Nederlandstalige spelregels.

Bonsai Spiele  

release: okt 2004

Een nieuwe reeks minispelletjes, waarbij het materiaal uit één speelkaart met spelregels en een overzicht van het benodigde materiaal bestaat. Deze kaartjes worden gratis uitgedeeld.

Abracadabra Auteurs: Di Giorgio & Barletta 

release: okt 2004

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Door het combineren van de juiste kaarten proberen tovenaarsleerlingen krachtige spreuken te creëren. Meer informatie volgt.

Moby Pick Auteur: Ferrini 

release: okt 2004

Een kaartspel voor 3-8 spelers. Het is blijkbaar de bedoeling om de gegevens van verborgen kaarten te achterhalen. Meer informatie volgt.

Mister Bill Auteur: Percivale 

release: okt 2004

Een kaartspel voor 3-8 spelers. Het thema is een eetfestijn in een restaurant. Meer informatie volgt.

Farfalia Auteur: Carver 

release: okt 2004

Een kaartspel voor 2-5 spelers. De spelers verzamelen vlinders door de juiste slagen te winnen. Meer informatie volgt.

Dancing Dice Auteur: Sorrentino 

release: okt 2004

Een dobbelspel voor 2-6 spelers. Het thema is een dansmarathon. Meer informatie volgt.

Tuchulcha Auteur: Donadoni 

release: voorjaar 2004

Een bordspel voor 2-4 spelers. Het thema is een offerfeest van de Etrusken. Iedere speler heerst als hogepriester over vier tempels. De spelers proberen zoveel mogelijk haruspices naar Voltumna te brengen. Daarbij kunnen ze tegenstanders slaan. Onderwijl kan een speler een rollenwissel doen en zo haruspices aan Tuchulcha of Lasa Vecuvia offeren. Hierdoor krijgen ze een ander belang in het spel. Klinkt spannend? Helaas, dit is niet veel meer dan Mens Erger Je Niet in een mooi jasje.

Dodge City Auteur: Sciarra 

release: voorjaar 2004

De tweede uitbreiding voor het kaartspel Bang! introduceert nieuwe karakters en speelkaarten, die het mogelijk maken dit spel met 3-8 spelers te spelen.

Diverse party games  

release: voorjaar 2004

Word Jam is een woordspel voor 5 -12 spelers, Oriente een blufspel voor 4-12 spelers en Ostrakon een filosofische party game voor 5-12 spelers.

Viva il Re! Auteur: Luperto 

release: okt 2003

Een bordspel voor 3-6 spelers. De koning is afgetreden en de spelers beslissen wie van de 13 kandidaten de troonsopvolger wordt. Het spelbord toont een koninklijk paleis met zeven verdiepingen, omringd door een scorespoor. Ieder speler ontvangt één “ja”-stemkaart, 2-4 “nee”-stemkaarten en een kaart met een geheim doel. Het is de bedoeling om de zes op deze kaart afgebeelde karakters een hoge positie in het paleis te bezorgen. Aan het begin worden de karakters om de beurt over de laagste verdiepingen verdeeld, maximaal vier per verdieping. Vervolgens mogen de spelers om de beurt één karakter naar een hogere verdieping verplaatsen, maar ook nu mogen er nooit meer dan vier karakters op een verdieping staan. Zodra een karakter naar de troonkamer wordt verplaatst, moeten de spelers hun stem uitbrengen. De “nee”-kaartjes kun je maar één keer gebruiken, het “ja”-kaartje krijg je na de stemronde weer terug. Om koning te worden, moeten de spelers unaniem “ja” stemmen. Zelfs met maar één tegenstem, wordt het karakter uit het paleis gesmeten en gaat het spel zonder hem of haar verder. De eerste ronde is voorbij zodra de eerste koning is gekozen. Dan tonen de spelers hun geheime doelkaarten en leveren hun karakters 1-10 winstpunten op, afhankelijk van de positie op het bord. Wie na drie rondes de meeste punten heeft, wint het spel. Viva El Re! is een lekker vlot blufspelletje, met een hoog “ik denk, dat jij denkt, dat ik denk” gehalte. Dit spel bevat ook Nederlandstalige spelregels en wordt door PS Games gedistribueerd.

High Noon Auteur: Sciarra 

release: okt 2003

Een kleine uitbreiding voor het kaartspel Bang!.

Bang! Auteur: Sciarra 

release: zomer 2002

Een kaartspel met een western thema voor 4-7 spelers. Iedere speler heeft een openliggende karakterkaart, die bepaalt hoeveel "hits" het kost om deze om zeep te helpen en die je een speciale actiemogelijkheid biedt. Daarnaast krijgt iedere speler een rol: sheriff, hulpsheriff, outlaw of renegade. Met uitzondering van de sheriff, blijven de rollen geheim. Het is vervolgens de bedoeling om elkaar te elimineren, waarbij het van belang is om de juiste andere rollen overhoop te schieten (sheriff versus outlaw enz.). Met een "bang!" kaart schiet je op een medespeler binnen jouw bereik. Met andere kaarten kun je ontwijken, bereik vergroten, "hits" verwijderen enzovoort.


Nieuws > Releases > DaVinci


Top