Update: 15-03-09

Nieuws > Releases > Boosterbox

Boosterbox

Website


Black Stories Auteur: Bösch 

release: mei 2009

Black stories is een sfeervol gezelschapsspel voor liefhebbers van moordmysteries en andere spannende puzzels. De spelleider neemt een kaart van de stapel, leest het korte verhaal voor en vraagt de spelers waarom dit zo is gebeurd. Op de achterkant van de kaart staat de oplossing van het raadsel. De spelers gaan op zoek naar deze oplossing door - bij voorkeur slimme - vragen te stellen, waarop de spelleider met ‘ja’ of ‘nee’ kan antwoorden. In voorkomende gevallen kan de spelleider daarbij aangeven dat de spelers op een volkomen fout spoor zitten of dat de vraag niet relevant is voor dit mysterie. Uiteraard is alleen de oplossing achterop de kaart juist en heeft de spelleider altijd gelijk.

Néfertiti Auteurs: Bariot c.s.

release: mei 2008

Een bordspel voor 3-4 spelers. Koning Akhenaton houdt een groot feest ter ere van zijn huwelijk. De spelers zijn gasten op dit feest. Ze proberen in de gunst van de koning te komen, door hem prachtige - en bij voorkeur unieke - cadeaus aan te bieden. De spelers sturen hun bedienden naar de markten om daar deze cadeaus te kopen. Elke markt heeft twee gedeelten, met verschillende biedvakken. Er is maar één gedeelte tegelijk geopend, het andere deel wordt bedekt door een markttegel. Boven elke markt liggen vier cadeaus, waarvan één met een zegel. Op de markt vind je meerdere biedvakken, waar de spelers hun bedienden inzetten. Het vereiste bod is op zo'n biedveld afgebeeld, af en toe aangevuld met een speciale actie. Onder de markt staan de sluitingsregels. Als hieraan is voldaan, gaat de markt dicht en wordt de biedingen afgewikkeld. De speler van de bediende met het hoogste bod legt zijn bod op de markttegel en neemt twee cadeaus zonder zegel of één cadeau met een zegel. Zo'n zegel kun je later inleveren om een karakterkaart in te zetten, die je een leuke bonus oplevert. De volgende bedienden mogen één overgebleven cadeau kopen of de helft van de geldsom op de markttegel pakken. Aan het einde van het spel krijg je winstpunten voor cadeaus (hoe exclusiever, des te meer), voor jouw geld en voor jouw zegels. Dit vlotte en leuke biedspel wordt uitgegeven door Matagot. Boosterbox distribueert een Nederlandstalige editie.

Utopia Auteurs: Vialla & Urbon

release: dec 2007

Een bordspel voor 2-5 spelers. Het speelbord toont een stad met 24 wijken op vier eilanden. In elke wijk is plek voor een monumentaal gebouw. Deze gebouwen zijn er in vijf soorten. Dit zijn plastic miniaturen van historische tempels (zoals een Chinese pagode of een piramide van de Maya). Op elk eiland is verder plaats voor één wereldwonder. Aan het begin van een speelronde worden enkele karakterfiches uit een zakje getrokken en naast de eilanden geplaatst. Deze karakters zijn gekoppeld aan de vijf gebouwsoorten. De spelers kiezen om de beurt een fiche en vervangen deze door een soortgelijk karakter in hun eigen kleur. Deze eigen karakters plaatsen ze in de wijken van de desbetreffende eilanden. Als je drie fiches van dezelfde soort in een wijk bezit, mag je daar het desbetreffende gebouw plaatsen. Deze levert aan het einde van de ronde 1-5 punten op. Als je vijf verschillende fiches op een eiland bezit, mag je daar een wereldwonder bouwen. Deze levert meteen 6 punten op en later ook nog een bonus als op dat eiland nieuwe gebouwen worden gesticht. Na het plaatsen van de fiches krijgen de spelers nieuwe actiekaarten, die ze vervolgens in hun eigen beurten mogen uitspelen. De eerste twee spelers moeten 2 resp. 1 kaart(en) inleveren. Met de actiekaarten kun je fiches verplaatsen, extra fiches verkrijgen, winstpunten verdienen of de waarde van de gebouwsoorten manipuleren. De laatstgenoemde actie geeft met name de laatste speler van een ronde de kans om de anderen te flessen. Aan het einde van de speelronde krijgt iedereen punten voor zijn gebouwen. Als iemand 50 of meer punten heeft verzameld, wordt het einde van het spel ingeluid. Dit spel wordt uitgegeven door Matagot. Boosterbox distribueert een Nederlandstalige editie.

Chang Cheng Auteur: Obert

release: nov 2007

Een bordspel voor 2-4 spelers. Chang Cheng is een relatief vlot en eenvoudig meerderhedenspel in een smaakvolle uitvoering. Het langwerpige speelbord toont Chinese grensprovincies, bouwplaatsen voor een lange muur en enkele Mongoolse gebieden met strijdlustige horden. De spelers bouwen met hun bouwstenen aan de Chinese Muur. Als de bouwvelden van een provincie zijn gevuld, vindt daar een telling plaats. Deze telling wordt beïnvloed door de in deze provincie gedekt uitgespeelde actiekaartjes. De speler met de meeste bouwstenen krijgt de punten van de provincie. Aan het einde van het spel vallen de Mongoolse horden China binnen. Dan krijgt de speler met de meeste bouwstenen per Mongoolse provincie de op het Mongolenfiche afgebeelde strafpunten, tenzij hij daar zijn toren heeft gebouwd. Het regelboekje bevat een variant met gebeurtenissen, die het spel iets interessanter maakt. Het blijft per saldo wel een redelijk simpel spelletje in een relatief overdadige uitvoering. Chang Cheng wordt uitgegeven door Tenki Games. Boosterbox distribueert een versie met Nederlandstalige regels.

Khronos Auteurs: Vialla & Urbon

release: nov 2007

Een bordspel voor 2-5 spelers. Het spel wordt gespeeld in zeven rondes en op drie verschillende speelborden. Elk speelbord toont hetzelfde gebied, in drie opeenvolgende tijdperken. Iedere speler stuurt twee avonturiers door de tijd om militaire, religieuze en civiele bouwwerken te stichten. Het bouwen van bouwwerken levert soms meteen geld op, in andere gevallen verdien je geld via belastinginning op de langere termijn. Om belasting te innen, moet je in het desbetreffende gebied de meeste macht in de juiste categorie bezitten. Dit wordt, afhankelijk van het tijdperk, bepaald door de grootste militaire, religieuze of civiele macht. Door gebieden samen te voegen of op te splitsen (denk aan Eufraat & Tigris), kun je de machtsverhoudingen wijzigen. De gevolgen van het tijdreizen zijn echter moeilijk te voorspellen. De bouw of sloop in een eerder tijdperk heeft gevolgen in de daaropvolgende tijdperken. Als je dit handig gebruikt, kun je bouwwerken laten verschijnen of verdwijnen op de toekomstige speelborden en ook daar de macht naar je toetrekken. De speler die aan het einde van de 7e ronde de grootste rijkdom heeft verzameld, is de winnaar van het spel. Dit spel wordt uitgegeven door Matagot. Boosterbox distribueert een Nederlandstalige editie.

Meander Auteur: Justus van Oel 

release: okt 2007

Een heruitgave van een bordspel vol denkwerk en zwaartekracht voor twee personen. De spelers vullen samen het speelbord en maken daarmee routes naar de overkant. Iedere speler heeft vijf metalen kogels, die hij via de uitgestippelde routes naar de overkant moet zien te krijgen. Nadat de stukken zijn geplaatst, zet de eerste speler het volle bord schuin. Zijn kogels rollen het bord op, waarna de zwaartekracht haar werk doet. Daarna doet de andere speler hetzelfde. Het is de bedoeling om meer kogels aan de overkant te krijgen dan de ander. Deze nieuwe versie van Cremm bevat vijf regelvarianten. Het spel wordt door Boosterbox gedistribueerd.


Nieuws > Releases > Boosterbox


Top