Update: 19-10-08

Nieuws > Releases > BeWitched

BeWitched-Spiele

Website


Die 3 Gebote Auteurs: Friese & Lamont 

release: okt 2008

Een intuïtief communicatiespel voor 3-7 spelers. De spelers zijn beurtelings een hogepriester, die de novieten in de gaten houdt terwijl zij een religieuze ceremonie uitvoeren. Alleen deze hogepriester kent de regels die de novieten precies moeten naleven (drie geboden en één taboe). De novieten moeten deze regels in een aantal beurten raden, vooral door observatie van de andere onwetenden. Je hebt regels in alle soorten en maten, waardoor dit een hele uitdaging wordt. Dit spel is ontworpen door Friedemann Friese en de gebroeders Lamont.

Wordwild Auteur: Andrea Meyer 

release: najaar 2005

Een woordspel voor 2-5 spelers. De spelers proberen tegelijk de meeste letterkaarten te verzamelen. Aan de ene kant wil je zo snel mogelijk woorden vormen, die op een kaart beginnen en op een andere kaart eindigen. Aan de andere kant mag je ook de themakaarten niet vergeten, maar deze vragen enige concentratie en daarmee kostbare tijd.

Grosse Geschäfte Auteur: Andrea Meyer 

release: najaar 2004

Dit bordspel voor 3-5 spelers speelt zich af in het toekomstige winkelparadijs Mall World. De eigenaren van grote winkelketens hebben belangstelling voor kavels in dit nieuwe winkelcentrum, maar verwachten wel dat hun winkels op toplocaties worden gepland. De spelers zijn planners en bouwondernemers. In opdracht van de grote ketens delen ze het winkelcentrum in en wijzen ze kavels toe aan de verschillende winkelsoorten. De opdrachten komen per fax binnen, daarna wordt er driftig gebouwd en aan het einde van de maand wordt er uitbetaald op jouw Zwitserse bankrekening. Je verdient het meeste geld als je jouw opdrachten op tijd vervult, zonder jouw medespelers te vroeg te verraden in welke winkelsoorten jij een belang hebt.

Schwarzarbeit Auteur: Friese & Meyer 

release: najaar 2003

Een kaartspel over zwartwerkers versus nette werknemers. Dit spel valt in eerste instantie op door het gebruik van bekende namen uit de spellenscène, waarbij de voor- en achternamen door de mixer zijn gehaald (bijv. Klaus Knizia). De spelers zijn eigenaars van organisaties uit de spellenbranche: spellenwinkel, -uitgever, -café enzovoort. Normaliter zijn ze nette werkgevers, maar in het weekend hebben ze 2-3 zwartwerkers in dienst. Uiteraard proberen ze dit geheim te houden. Door deductie probeer je de zwartwerkers te achterhalen en zelf uitsluitend keurige werknemers in dienst te nemen. 

Ad Acta Auteur: Andrea Meyer 

release: najaar 2002

Een bordspel voor 2-4 spelers. Vier soorten ambtenaren zijn druk bezig met hun dagelijkse werk. Ze proberen hun officiële documenten zo efficiënt mogelijk te verwerken. Iedere speler beschikt over een eigen bordje, met een "postvak in" en een "postvak uit". Hierop worden aktes verwerkt. In de eerste spelfase besteed je actiepunten om de bovenste akte in je "postvak in" te verwerken, een medespeler te dwingen zijn bovenste akte te verwerken, je potlood te slijpen (= opsparen van actiepunten) of een maatregelkaartje uit te spelen. Met een maatregel kun je bepaalde zaken manipuleren. Als jij een akte hebt verwerkt, geef je dat aan met een paperclip. In de tweede fase komt de bode voorbij. Die verzamelt de verwerkte aktes en geeft ze vervolgens door aan de volgende afgebeelde ambtenaar. Als een akte alle vereiste bureaus heeft gepasseerd, wordt deze op de eerstvolgende vrije archiefkast op het centrale spelbord gelegd. Als zo'n archiefkast is gevuld, vindt daar een tussentelling plaats. Afhankelijk van de soort (aangegeven door een letter) kun je met een akte 1-7 winstpunten verdienen. Je moet ervoor zorgen dat jouw aktes op het juiste moment in de juiste archiefkast belanden. Aan het einde van het spel krijg je één minpunt voor alle niet verwerkte aktes.


Nieuws > Releases > BeWitched


Top