Update: 17-03-04

Nieuws > Releases > Asmodée

Asmodée (D)

Website


Für Gold und Rum Auteurs: Faidutti/Moon 

release: voorjaar 2004

Een kaartspel voor 4-7 spelers. De speelkaarten tonen orks, dwergen, goblins en ander strijdlustig tuig. De spelers bouwen uit deze kaarten hun legers en gaan daarna de strijd aan. Aan het begin van een ronde verdeelt een speler de kaarten over 12 verschillende stapels. De ronde bestaat vervolgens uit twee fases. In de rekruteringsfase stellen de spelers tegelijkertijd hun legers samen. Dit leidt uiteraard tot een hectisch graaifestijn, waarbij het geen kwaad kan als je hebt onthouden wat er in de verschillende stapels zit. Het klinkt bijna tegenstrijdig, maar in de strijdfase verloopt het spel iets rustiger. Dan bestrijden de spelers elkaar in vier veldslagen, door het geschikt uitspelen van de eerder verzamelde kaarten.

Die Werwölfe von Düsterwald Auteurs: Pallières/Marly 

release: najaar 2002

Een bijzonder spel voor 8 - 18 spelers (!). Het spelmateriaal bestaat uit 24 kaarten en de regels. Er is één spelleider nodig, die zelf niet meespeelt. De spelleider geeft iedere speler een speelkaart. Deze kaart bepaalt de rol van die speler. Er zijn verschillende soorten rollen: bange dorpsbewoners, een ziener, een heks enzovoort. Sommige rollen hebben speciale vaardigheden. Na de rolverdeling wordt het nacht en sluiten de spelers hun ogen. De spelleider roept één voor één de verschillende rollen aan. Deze spelers openen hun ogen, voeren hun acties uit of ontvangen informatie. Bij zonsopgang ontwaakt het dorp en blijkt dat de weerwolven nieuwe slachtoffers hebben gemaakt. Vervolgens wordt er gediscussieerd en beschuldigen de spelers iemand waarvan zij vermoeden dat hij een weerwolf is. Deze speler onthult zijn identiteit en verlaat het spel. Het spel eindigt als alle weerwolven zijn geëlimineerd c.q. alle dorpsbewoners zijn verorberd.

ZwergenZiehen Auteurs: Pallières 

release: najaar 2002

Een kaartspelletje voor 2 of 4 spelers dat allereerst opvalt door het spelmateriaal. In negatieve zin door het gekreukelde regelboekje dat niet in het binnenwerk past. In positieve zin door het koddige spelbordje met een beweegbaar middenstuk. Twee teams met tuinkabouters trekken aan een tuinslang. Het duel wordt uitgevochten door het uitspelen van speelkaarten. Met een kabouterkaart mag je een nieuwe kabouter in een van de vier kleuren op het middenstuk van het bord plaatsen. Met een trekkaart mag het sterkste team het middenstuk naar zich toetrekken. De kaart bepaalt de sterkte van de verschillende kleuren kabouters in jouw team. Met een eenhoornkaart mag je het middenstuk meteen 1-3 velden verschuiven. Een ronde eindigt zodra de eerste kabouter tegen de schutting op het midden van het bord knalt.


Nieuws > Releases > Asmodée


Top