Update: 31-07-09

Nieuws > Releases > Asmodée

Asmodée (NL)

Website


Snow Tails Auteurs: Lamont & Lamont

release: juni 2009

Een bordspel voor 2-5 spelers. Op een speelveld, dat uit losse delen wordt samengesteld, racen de spelers op door honden voortgetrokken sleeën. Voor de beweging gebruik je speelkaarten. Je hebt een eigen deck met 20 kaarten (waarde 1-5). In je beurt speel je 1-3 kaarten van dezelfde waarde op jouw sleebordje. Je speelt ze als hond of om de stand van jouw rem te wijzigen. Jouw slee beweegt vervolgens een aantal velden voorwaarts (honden minus rem). Tijdens de beweging glijdt de slee zijwaarts in de richting van de sterkste hond in jouw span. Hierdoor kun je de zijkant van het circuit rammen. Als je te hard door een bocht gaat, kun je ook schade oplopen. Roekeloze spelers verzamelen aldus schadekaarten, die hun kaarthand een aantal rondes beperken. Als jouw span goed is samengesteld, verdien je een bewegingsbonus die gelijk is aan jouw positie in de race. (Deze korte beschrijving is gebaseerd op de oorspronkelijke editie).

Hockenheim/Valencia Auteurs: Randall/Lavaur  

release: juni 2009

Ook deze uitbreiding van het racespel Formula D bestaat uit een dubbelzijdig circuit. Hockenheim was in vorige versies van het spel al een spectaculaire baan, Valencia is een nieuw stratencircuit.

Bakong Auteur: Bauza

release: april 2009

Een bordspel voor 2-6 spelers. Tekst van het persbericht: het nieuwe spel van Antoine Bauza’s moedigt dappere spelers aan om op zoektocht te gaan naar smaragden in in het hartje van Cambodja. Ze zullen de gevaren van de Cambodjaanse jungle onverschrokken tegemoet moeten treden alvorens de tempel van Bakong te betreden. In de tempel zullen ze de meest waardevolle edelstenen terugvinden. Na een prachtige smaragd genomen te hebben, zullen de avonturiers opnieuw de gevaren van de jungle moeten trotseren om zo veilig en wel terug naar het basiskamp terug te keren. De illustraties werden ontworpen door de getalenteerde Pierô (Mr. Jack, Ghost Stories). De spelersgemeenschap zal door elkaar geschud worden door dit avonturenspel. Bereid je voor op een onvergetelijke expeditie waarin je je in “Romancing The stone” waant, de film met Michael Douglas en Katheen Turner!

Chromino Auteur: Abraham

release: jan 2009

Een abstract legspel voor 1-8 spelers. Dit is een variatie op het spelidee van Domino. Het leggen van de tegels draait nu om het verbinden van de juiste kleuren. Het spelmateriaal bestaat uit 75 tegels met combinaties van 5 kleuren. Meer informatie: Chromino website.

Sebring/Chicago Auteurs: Randall/Lavaur  

release: jan 2009

Deze uitbreiding van het racespel Formula D bestaat uit een dubbelzijdig circuit. Het circuit van Sebring in Florida heeft lange rechte stukken, snelle kromme lijnen, trage en technische bochten. De tweede baan is een straatracecircuit in Chicago met enkele pittige obstakels. Meer informatie: Formula D blog.

Formula D Auteurs: Randall/Lavaur 

release: okt 2008

Een flitsend racespel voor 2-10 spelers. Beschrijving van de uitgever: ervaar de spanning van een Formule 1 race met Formula D : laat je motor op volle toeren draaien, neem de chicanes zo snel mogelijk en profiteer van de slipstream van je tegenstanders om zo een betere en snellere tijd neer te zetten. Het nemen en het incalculeren van risico’s zijn de twee eigenschappen die onontbeerlijk zijn om een uitstekende piloot te zijn en om de hoogste plaats op het podium te bemachtigen. Met Formula D beleef je de koortsige spanning van illegale street races in grote steden. Alles is toegestaan : getunede wagens, de boosts van jouw nitro, vrije keuze in hoe een rotonde te nemen en sluwe manoeuvres die je loslaat op je tegenstanders… De spelregels blijven grotendeels hetzelfde maar je speelt het met aangepaste wagens, circuits en gewijzigde regels die hiervoor beter bestemd zijn. In deze editie van Formula D, zal je ook nieuwe spelonderdelen terugvinden zoals de geverfde wagens, de speciale spelersborden, de profielen van de piloten, de circuits… Bovendien is er ook een boekje bijgeleverd met de vereenvoudigde spelregels om onmiddellijk van start te gaan. Van een snelle start gesproken! Meer informatie: Formula D blog.

Mijn oordeel (gebaseerd op de vorige editie van het spel): dit is nog steeds het leukste racespel in mijn uitgebreide collectie. Formula D is een geslaagde combinatie van dobbelen, risico's inschatten en aanvaarden en je optimale route plannen. De regelsystemen rond schakelen, verbruik en slijtage en het bochtenwerk werken prima en zorgen voor een spannend spel.


Nieuws > Releases > Asmodée


Top