Update: 01-07-12

Nieuws > Releases > 999 Games

999 Games

Website


Het Dorp Auteurs: Brand 

release: juni 2012

Een bordspel voor 2-4 spelers. Het spel speelt zich af in en rond een boerendorpje. Iedere speler heeft een eigen boerderijtje en een handvol familieleden. Het dorp bestaat uit een aantal zones, waar de spelers verschillende acties kunnen kiezen. Je kiest een actie door van het desbetreffende veld een invloedblokje weg te nemen. Met acties kun je bijvoorbeeld jouw familie uitbreiden, goederen produceren, handelen op de markt of jouw invloed in het dorpshuis of de kerk vergroten. Deze acties kosten tijd en/of invloedblokjes. Door het verstrijken van de tijd eindigen jouw familieleden onder de groene zoden. Als je dit een beetje handig plant, verdienen ze een plek in de dorpskroniek en daarmee winstpunten. Deze punten kun je ook op allerlei andere manieren verdienen.

Eerste indruk: ik vind Het Dorp een schitterend spel. Het actiemechanisme zorgt voor extra pit, omdat het verzamelen van de juiste kleuren blokjes bijna net zo belangrijk is als het kiezen van de acties. Het tijdsysteem en de dorpskroniek vereisen een goed gevoel voor timing. Resourcemanagement is doorlopend een uitdaging. Hetzelfde geldt voor het vinden van de juiste mix aan scoremogelijkheden. Je moet met van alles en nog wat rekening houden, maar het spel wordt nooit stroperig of onoverzichtelijk. Een prima spelontwerp!

Hawai Auteur: Daigle 

release: juni 2012

Een bordspel voor 2-5 spelers. Beschrijving van de uitgever: bouw dorpen op het bekende tropische eiland. Verplaats je over Hawaï om bepaalde acties uit te voeren en verschillende hutten en benodigdheden voor jouw dorpen te bemachtigen. Verzamel vruchten, koop boten en vermaak de bevolking met buikdanseressen. Pas aan het einde van het spel tel je jouw behaalde punten. Omdat het eiland steeds willekeurig wordt opgebouwd, moet je elk spel weer nieuwe strategieën bedenken.
Klik! Auteur: Shafir 

release: mei 2012

Een bordspel voor 2-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: de tafel ligt vol met magnetische schijven met symbolen in verschillende kleuren. Een van de spelers werpt 2 dobbelstenen. Alle spelers proberen nu tegelijk zo snel mogelijk alle schijven met de gedobbelde kleuren en symbolen te pakken. Soms is een dobbelsteen wit, waardoor het symbool en/of de kleur niet uitmaakt. Door de magneten klikken de schijven bij het pakken eenvoudigweg aan elkaar. Heb jij aan het einde van het spel de meeste schijven, dan heb je gewonnen!
Catan: Europa Ontwaakt Auteur: Teuber 

release: mei 2012

Een bordspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: je begint met pakhuizen in 3 steden. Van daaruit werf je nieuwe handelaren, die je naar verre steden stuurt om daar nieuwe pakhuizen te bouwen. Hoe meer pakhuizen je onderhoudt, des te meer goederen je tot je beschikking hebt om in vreemde steden met winst te verkopen. Om je goederen veilig naar hun doel te transporteren, creëer je handelsroutes over water en land, en rust je de huifkar van jouw handelaren uit. In je beurt werp je 2 dobbelstenen! Bij een "7" verplaats je de rover. Elk ander dobbelresultaat bepaalt welke landschappen geoogst worden en hoeveel grondstoffenkaarten iedere speler krijgt. Daarna mag je acties uitvoeren, zoals handelen, bouwen, handelaren werven, huifkarren aanschaffen, handelaren verplaatsen, pakhuizen bouwen, huifkarren verplaatsen en goederenfiches afleveren. Dit alles met als doel om zo snel mogelijk al je goederenfiches kwijt te raken. Omdat je die uitsluitend naar de steden van andere spelers mag transporteren, is het zaak om er handige routes naartoe te bouwen. Een bijkomend voordeel is dat andere spelers geld moeten betalen om over jouw routes te mogen rijden. Lukt het jou om als eerste al je goederen aan vreemde steden te leveren?
Jakkiebak Verstoppertje Auteur: Zoschl 

release: mei 2012

Een kinderpel voor 2-5 spelers. Beschrijving van de uitgever: Voor je op tafel ligt een mesthoop met daarnaast een aantal kaarten met verstopte dieren erop. Sommige dieren liggen naast de schuur. Elke ronde wordt één zoekkaart omgedraaid. Ook daar staat een dier op. Nu probeer je zo snel mogelijk dit dier te vinden en op de kaart te slaan met dezelfde kleur als de mesthoop of de schuur waar de kaart ligt. Doe jij dit als eerste, dan krijg je de kaart. Soms wordt er een drol omgedraaid. In dat geval moet je zo snel mogelijk het dier zoeken dat ook in de vorige ronde werd gezocht. Maar pas op, die kan nu heel ergens anders liggen! De speler die aan het einde van het spel de meeste kaarten naast zijn mesthoop heeft, wint.
Ora et Labora Auteur: Rosenberg 

release: mei 2012

Een bordspel voor 1-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: Ora et Labora is een spannend bordspel van de auteur van onder andere Agricola en Boonanza. Je staat aan het hoofd van een klooster en probeert dit met allerlei gebouwen en ontwikkelingen uit te breiden. Daarbij is de locatie van belang. Het ene gebouw moet naast de bergen staan, de ander juist naast de zee. Verder hebben de meeste gebouwen ook invloed op aangrenzende gebouwen. Daardoor ontstaan interessante dilemma's.
Funny Farm Auteur: Bos 

release: mei 2012

Een kinderspel voor 2-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: elke ronde wordt er met de dobbelstenen gegooid. De symbolen geven aan welk dier je zo snel mogelijk moet zoeken. Maar pas op, want sommige dieren mag je niet zeggen. Daardoor wordt het toch nog lastig. Omdat de symbolen op de dobbelsteen erg op elkaar lijken, ontstaat er snel gezellige verwarring.
Metropolis Auteur: Lehmann 

release: april 2012

Een kaartspel voor 2-5 spelers. Beschrijving van de uitgever: j handkaarten zijn zowel gebouwen als betaalmiddel. Elke ronde bouw je 1 gebouw (en soms 2 gebouwen) uit je hand en betaal je de kosten in andere handkaarten. Elk gebouw levert inkomsten op in de vorm van kaarten en/of punten. Langzaam maar zeker ontstaat zo voor je een stad. Veel gebouwen hebben invloed op elkaar of zijn een voorwaarde voor het bouwen van andere gebouwen. Daardoor ontstaan interessante keuzemogelijkheden en kettingreacties. Wie aan het einde van het spel de meeste punten met zijn gebouwen heeft gescoord, is de winnaar. Mijn eerste indruk: het spel is voorbij voordat je het goed en wel in de gaten hebt. Voor een spelprincipe, waarbij het speelplezier wat mij betreft  vooral ligt in plannen, ontwikkelen en combineren, is de turbo van dit spel een beetje te veel van het goede.
1830 Auteur: Tresham 

release: april 2012

Een bordspel voor 2-6 spelers over het aanleggen van spoorlijnen en het handelen in aandelen van spoorwegmaatschappijen. Het spel speelt zich af in het noordoosten van de VS en het zuiden van Canada. De spelers spelen de rol van investeerder, aandeelhouder en directeur, met als doel het verdienen van geld (op een al dan niet fatsoenlijke wijze). De rijkdom van een speler ontstaat voornamelijk door het bezit van aandelen in een of meer maatschappijen. De aandelen genereren geld op twee manieren: via dividenduitkeringen en waardestijging. De grootste aandeelhouder van een maatschappij wordt president. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en neemt de noodzakelijke beslissingen. In een ideale wereld zou de president dit op zo'n wijze doen, dat alle aandeelhouders hiervan profiteren. Deze wereld vind je hier niet terug, het naaien van medespelers is een belangrijk spelelement. Het spel eindigt wanneer de bank is uitgeput of wanneer een speler failliet gaat. De rijkste speler is de winnaar. 1830 is een uitdagend en briljant treinenspel, dat ik liefhebbers van stevige kost van harte kan aanbevelen. Trek er wel genoeg tijd voor uit, vijf uren ben je zo bezig.
7ate9 Auteur: Maureen Hiron 

release: april 2012

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: je krijgt een gedekte stapel kaarten en probeert die zo snel mogelijk kwijt te raken. Er ligt 1 kaart open op tafel. Daar staat een groot getal en een klein getal met een plusminteken op. De volgende kaart die gespeeld moet worden is het grote getal plus of min het kleine getal. Daarbij wordt "om een hoekje" geteld. Zo is 9+2 bijvoorbeeld 1 of 3-4=9. Iedere speler mag nu één voor één en met maar 1 hand kaarten van zijn stapel trekken en eventueel spelen. Maar doe dat snel, want als een ander je voor is, ontstaat er weer een nieuwe som! Wie nog maar 1 kaart overheeft, mag deze gedekt op de stapel leggen en wint het spel!
Olympicards Auteur: Paolo Mori 

release: maart 2012

Een kaartspel voor 2-7 spelers. Beschrijving van de uitgever: in dit kaartspel doe je zelf aan 9 disciplines van de Olympische Spelen mee. Zo krijg je de wedstrijdspanning van dit geweldige evenement mee zonder je in sportkleren te hoeven hijsen. Je bestrijdt elkaar bij 9 sporten. Aan het begin van het spel krijg je 6 kaarten, die elk een waarde en een kleur hebben. Elke sport heeft zijn eigen spelregels voor het spelen van kaarten. Om beurten speel je steeds 1 kaart (soms 2 kaarten). Kan of wil je geen kaart meer spelen, dan pas je. Wie als eerste past, wordt laatste op dit onderdeel, maar krijgt er wel veel kaarten bij. Wie als laatste overblijft, wint de sport en krijgt een gouden medaille, die punten waard is. Hij heeft zo echter wel minder kaarten over voor een volgend onderdeel. Wie na 9 sporten de meeste punten heeft, wint het spel.
Stenen Tijdperk: Talisman Auteur: Brunnhofer 

release: maart 2012

Deze uitbreiding van het bordspel Stenen Tijdperk gaat gepaard met een herdruk van het basisspel. Het Stenen Tijdperk veroverde in 2009 de derde plek van de Nederlandse Spellenprijs en moest alleen Agricola en Pandemie voor zich dulden. Zo'n spel verdient een tweede kans. De uitbreiding bevat een uitbouw en het spelmateriaal voor een vijfde speler. Er zijn talismannen waarmee je nieuwe hutten kunt bouwen. Extra beschavingskaarten bieden je nog meer mogelijkheden om punten te verdienen. Dit is een goede reden om dit mooie bordspel weer eens op tafel te leggen. Meer informatie over het spelsysteem: recensie.
Dominion Overvloed Auteur: Vaccarino

release: maart 2012

Dominion Overvloed is een nieuwe uitbreiding van het internationaal zeer succesvolle kaartspel Dominion. Beschrijving van de uitgever: deze interessante uitbreiding met het thema "variëteit" bevat 13 nieuwe koninkrijkkaarten en 5 speciale prijskaarten. Veel koninkrijkkaarten geven bonussen voor het hebben van verschillende handkaarten. Daardoor word je gemotiveerd om een flexibel deck te bouwen. Prijskaarten zijn beloningen die je kunt winnen bij het spelen van de koninkrijkkaart "Toernooi". Er is van elk van de 5 soorten prijskaarten maar 1 exemplaar, dus wees er snel bij. Maar wees gerust, zijn de prijskaarten op, dan win je toch nog een "Hertogdom". Meer informatie over het spelsysteem: recensie.
Weerwolven Jubileumeditie Auteur: Pallieres 

release: maart 2012

Een luxe editie van De Weerwolven van Wakkerdam, uitgegeven ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de originele versie van het spel. Deze set bevat de extra rollen uit de uitbreiding Volle Maan. De kaarten zijn van stevig karton.

Boonanza Het Dobbelspel

Auteur: Rosenberg

release: maart 2012

Een dobbelspel voor 2-5 spelers. Iedere speler heeft twee oogstkaarten, waarop allerlei combinaties van bonen zijn afgebeeld. Naarmate deze combinaties worden gedobbeld, stijgt de waarde van een oogstkaartje. Uiteindelijk lever je het oogstkaartje in voor 1-4 munten en pak je een vervangende oogstkaart. Er zijn 7 dobbelstenen in 2 kleuren, waarop allerlei bonensoorten voorkomen. Je kunt meerdere keren gooien, maar moet telkens minimaal één steen reserveren. Je hoeft jouw combinaties niet alleen zelf te dobbelen, je kunt ook profiteren van de worpen van jouw medespelers. Je moet dus ook in hun beurten goed opletten. Eerste indruk: Rosenberg heeft een leuk dobbelspelletje uit de hoge hoed getoverd.

Big Five

Auteur: Knizia

release: feb 2012

Een kaartspel voor 1-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: in Big Five heb je een eigen kaartenstapel waar je steeds kaarten van trekt. Elke beurt leg je er daarvan één of meer aan de kaarten aan tafel of ruil je kaarten met je stapel. Op de kaarten staan een achtergrondkleur en een dier. Je mag alleen kaarten aan een groep aanleggen als deze dezelfde achtergrondkleur met een ander dier heeft, of andersom. Leg je de vierde of vijfde kaart van een groep aan, dan mag je een kaart uit je hand of van je stapel wegdoen. Daardoor ben je sneller door je kaarten heen!

Vrijdag

Auteur: Friese

release: feb 2012

Een kaartspel voor één speler. In dit solitaire deckbuilding spel vertegenwoordigt de speler Vrijdag, het hulpje van Robinson Crusoë. Met speelkaarten en 22 houten speelstukken, die de ‘levens’ van Robinson voorstellen, stuur je Robinson steeds weer op avontuur, waardoor hij gaandeweg sterker en behendiger wordt. Uiteindelijk kan Robinson de strijd aangaan met twee piraten. Als hij deze piraten weet te verslaan, kan Robinson veilig van het eiland afkomen. Meer informatie: recensie.

De Eerste Vonken

Auteur: Friese

release: nov 2011

Een bordspel voor 2-6 spelers. In De Eerste Vonken verhuist het spelsysteem van het bekroonde bordspel Hoogspanning naar de prehistorie. Daar gaat het vanzelfsprekend niet om energiecentrales en de aanleg van een stroomnet. In deze versie ontdekken primitieve stammen hun eerste werktuigen, vergaren ze kennis, jagen en verzamelen ze voedsel en groeien ze in omvang. Het fundament van het spelsysteem is gelijk gebleven. Her en der zijn wat dingetjes aangepast, en misschien zelfs wel gestroomlijnd. Deze vlotte en toegankelijke variant op Hoogspanning is mij erg goed bevallen. Meer informatie: preview.

Aquileia

Auteur: Volontè

release: nov 2011

Een bordspel voor 3-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: de spelers proberen de machtigste figuur van de Romeinse stad Aquileia te worden door er hun belangen optimaal uit te breiden. Ze handelen op de slavenmarkt, stichten gebouwen op goede locaties, en zijn vaak te vinden in het colisseum, het amfitheater en de hippodrome. De verschillende kleine spelletjes binnen het spel zorgen voor spanning en variatie. Doe dapper mee aan paardenraces en gladiatorengevechten, en gebruik de opbrengst om gebouwen in de stad te zetten. Dit spel was vorig jaar de winnaar van de spelontwerpwedstrijd in Venetië, waar 999 Games eigenaar Michael Bruinsma jurylid is. Meer informatie: preview.

Kalimambo

Auteur: Scrittore

release: nov 2011

Een bordspel voor 3-7 spelers. Beschrijving van de uitgever: je bent met een groep op safari. Plotseling moet je op de vlucht slaan voor een aanstormende neushoorn. Een kalimambo, een nog nooit waargenomen dier, leidt de groep, maar staat tegelijkertijd in de weg. Elke ronde speel je een van je kaarten. Op basis daarvan verplaatsen de spelers zich in de hoop uit de ramzone van de neushoorn te blijven. Wie achteraan ligt, wordt namelijk door de neushoorn geraakt en krijgt strafpunten. Om het allemaal nog vervelender te maken, ligt de vluchtroute bezaaid met olifantenmest. Kom je daarin terecht, dan krijg je nog meer strafpunten. Ontsnap jij met de minste schade uit deze penibele situatie?

Grabbelen

Auteur: ?

release: okt 2011

Een partyspel voor 3-5 spelers. Beschrijving van de uitgever: er liggen 36 kaarten op tafel met elk een kleur en een cijfer van 1 tot en met 6. Er wordt met 2 dobbelstenen gegooid. Daarna zoekt iedereen tegelijkertijd naar de kaart met de geworpen kleur en het geworpen cijfer. Wie als eerste zijn hand op de gezochte kaart legt, mag hem hebben. Ligt de kaart niet op tafel, dan is het de bedoeling om als eerste de naam te roepen van de speler die de kaart heeft. In dat geval krijg je de betreffende kaart. Wie als eerste het benodigde aantal kaarten heeft, wint het spel.

De Hobbit

Auteur: Knizia

release: okt 2011

Een bordspel voor 2-5 spelers. Beschrijving van de uitgever: vergezel Bilbo de hobbit en de 13 dwergen op hun avontuurlijke reis en probeer de schat terug te veroveren, die op de Eenzame Berg door Smaug de draak wordt bewaakt. Het gezelschap vindt verschillende dodelijke vijanden op hun weg zoals aardmannen, wargs, trollen en reuzenspinnen, om er maar een paar te noemen! In dit spannende familiespel ontwikkelen de spelers hun kracht en karakter, en verzamelen ze proviand en wapens. Zo nemen ze het op tegen hun tegenstanders om uiteindelijk de schat te pakken te krijgen. Wie verzamelt de meeste edelstenen? De spelers bieden met hun dwergkaarten op reis-, vaardigheid- en giftkaarten. Op basis daarvan ontwikkelen ze hun karakter en kracht. Deze hebben ze nodig bij het verslaan van vijanden in de avontuurfasen. Daarvoor krijgen ze weer edelstenen. Heb jij aan het einde van het spel de meeste edelstenen? De Hobbit is een familiespel met eenvoudige spelregels vol uitdagende keuzes!

Dobbelduel

Auteur: Colovini

release: okt 2011

Een deductiespel voor twee spelers. Beschrijving van de uitgever: een van jullie dobbelt een code, de ander probeert deze te breken. Ben jij de codebreker, dan heb je een aantal dobbelstenen tot je beschikking. Je werpt er 4 en zet die naar keuze in. Daarna krijg je informatie over de ingezette dobbelstenen. Zijn de gegooide ogen lager, hoger of misschien wel precies goed? Het probleem is dat je niet te weten krijgt welke informatie bij welke dobbelsteen hoort. In totaal krijg je maximaal 7 pogingen, maar hoe minder dobbelstenen en pogingen je nodig hebt, des te meer punten krijg je. Daarna draaien jullie de rollen om. Wie scoort de meeste punten?.

In de Ban van de Ring

Auteur: Knizia

release: aug 2011

Een heruitgave van dit coöperatieve bordspel voor 2-5 spelers over Tolkien's wereldberoemde epos. Op 4 verschillende borden werk je de desbetreffende scenario's af. Het spelsysteem draait om het trekken van gebeurtenisfiches, het verzamelen van kaartjes en fiches en het inleveren van dezelfde kaartjes en fiches. Het spel voelt een beetje aan als een toertocht waarbij je zelf nooit aan het stuur mag zitten. Het is mooi uitgevoerd, zit inhoudelijk knap in elkaar, maar ik vond het 11 jaar geleden vooral saai. Volgens 999 Games is het artwork vernieuwd. Ik heb begrepen dat hetzelfde geldt voor de toentertijd nogal wollige spelregels.

1655 Habemus Papam 

Auteur: Bauer

release: aug 2011

Een kaartspel voor 3-4 spelers. In dit spel proberen de spelers de nieuwe Paus te worden door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Elke ronde worden nieuwe speelkaarten aangeboden, waarop de spelers bieden met hun edelstenen. Wie de meeste stenen biedt (maximaal drie), mag als eerste een kaart kiezen. Bij gelijkspel wint de bieder met de duurste edelstenen. De kaarten bevatten o.a. kardinalen of andere notabelen, die direct of indirect stemmen opleveren. Er zijn ook actiekaarten, met leuke voordelen of de mogelijkheid om een medespeler dwars te zitten. Tot slot is er een vaste actie die nieuwe edelstenen en de startspelerfiguur oplevert. Als de witte rook (een van de onderste kaarten) opduikt, tellen de spelers hun stemmen op kardinalen, opdrachtkaarten enzovoort. De speler met de meeste stemmen wint. Eerste indruk: een geslaagde combinatie van bieden, verzamelen en pesten. Ik hoop dat 999 Games de fletse Duitse vormgeving heeft verbeterd (maar vrees dat ook wij het hiermee moeten doen).

Rood Wit Blauw

Auteur: Burkhardt

release: juli 2011

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: combineer kleuren, tekst en hoeveelheden. Iedereen vormt tegelijkertijd een rij, waarbij een volgende kaart steeds helemaal verschillend moet zijn ten opzichte van de vorige. Dat is lastiger dan het lijkt, omdat de kleuren zowel afgedrukt als geschreven zijn. Heb jij als eerste je rij compleet? Dan roep je "STOP". Wie na controle de meeste kaarten overheeft, krijgt de meeste punten!

Ring L Ding

Auteur: Shafir

release: juli 2011

Een reactiespel voor 2-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: de tafel ligt vol met gekleurde bandjes. Draai steeds een kaart om. Daar staat een hand op afgebeeld. Maak deze na door zo snel mogelijk bandjes om je vingers te doen. Als je klaar bent, mag je op de bel drukken. Doe je dat het snelste, dan win je de kaart. Heb jij aan het einde van het spel de meeste kaarten? Ring L Ding is een hilarisch spel, dat onbewust motorische vaardigheden, reactiesnelheid en combinatievermogen bevordert.
Kathedraal Kaartspel Auteurs: Rieneck & Stadler

release: juni 2011

Dit kaartspel voor 3-4 spelers is enigszins gebaseerd op het populaire bordspel De Kathedraal. Beschrijving van de uitgever: probeer in 9 of 10 slagen zoveel mogelijk eigen ambachtslieden, nuttige grondstoffen en andere positieve kaarten te winnen. Met eigen ambachtslieden kun je namelijk grondstoffen in punten omzetten. Ondertussen probeer je de andere spelers kaarten met minpunten in de maag te splitsen. Wie na 5 ronden de meeste punten heeft, is de beste bouwmeester en wint het spel. Mijn eerste indruk: aan de ene kant zijn de auteurs erin geslaagd om de van het bordspel bekende veredelingsmotor (van grondstoffen naar winstpunten) te vertalen naar een kaartspel. Daar houdt het feest der herkenning eigenlijk wel op. Het kaartspel is namelijk een slagenspel, waarop je relatief weinig invloed kunt uitoefenen. Met drie spelers had ik nog een beetje gevoel van controle, met vier spelers bleef daar weinig van over.
Pantheon Auteur: Brunnhofer

release: mei 2011

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers strijden om de gunst van de (half-)goden van het Pantheon. Het spel duurt zes tijdperken. In elk tijdperk geldt een andere bonusregel, die de mogelijkheden van de spelers verruimt of beperkt. Het speelbord toont de middellandse zee in de klassieke oudheid. Hierop zijn de startvelden van de tijdperken gemarkeerd, alsmede velden voor buitfiches en voor zuilen. Aan het begin van een tijdperk worden de buitfiches op het bord gelegd. Daarna wordt een rijtje godenfiches klaargelegd. Vervolgens voeren de spelers om de beurt één actie uit. Er zijn vier actiemogelijkheden. Met de actie verplaatsen zet je jouw voetstukken op het bord, om buitfiches te winnen en/of zuilen te bouwen. De buitfiches leveren leuke bonussen op, de zuilen zijn goed voor winstpunten. Voor deze actie moet je verplaatsingkaarten inleveren. Nadat de actieve speler heeft verplaatst, mogen de medespelers ook een verplaatsing uitvoeren of een gratis actiekaart trekken. Met de actie kopen mag je tegen betaling van de benodigde geldkaarten offerfiches kopen of opwaarderen, nieuwe voetstukken en zuilen kopen of voetstukken en zuilen op het bord plaatsen. Met de derde actie kun je tegen betaling van de juiste offerkaarten een van de openliggende godenfiches kopen. Met jouw offerfiches kun je de kostprijs drukken (dit zijn dus virtuele offerkaarten, die je niet hoeft in te leveren). Een godenfiche levert direct punten op en daarnaast een eenmalig of permanent voordeel. Met de vierde actie mag je drie nieuwe actiekaarten nemen, van het openliggende aanbod en/of de gedekte stapel. De stapel actiekaarten bevat geld-, verplaatsing- en offerkaarten. Een tijdperk is voorbij wanneer het laatste buit- of godenfiche is genomen. Na elk tijdperk worden alle overige speelstukken behalve de zuilen van het bord gehaald. Na het derde en het zesde tijdperk krijgen de spelers punten voor hun halfgoden en hun gebouwde zuilen.

Eerste indruk: mijn eerste proefpotje is me bevallen. Je moet voldoende grondstoffen in de vorm van geld en kaarten verzamelen, om daarmee een score op te bouwen. Blijf niet te lang verzamelen, want anders belanden de leuke buitfiches en goden bij jouw medespelers. De geldkaarten zijn schaars en aan het begin van het spel erg belangrijk. Ik weet op dit moment nog niet zeker hoe groot de rol van het geluk op dit punt is. Ondanks deze zorg vond ik het spel leuk genoeg om een exemplaar te kopen.

Rozenoorlog Auteur: Hawes

release: mei 2011

Een bordspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: fascinerend meerderhedenspel over de Rozenoorlog tussen de huizen Lancaster en York. De spelers moeten in het begin samenwerken, maar uiteindelijk kan er maar één winnen. Aan het begin van het spel hebben de spelers nog niets. Elke ronde worden er een aantal kaarten getrokken, die bezittingen als edellieden, schepen, ambten en steden representeren. De spelers kiezen om beurten een kaart. Op deze manier krijgen ze steeds meer bezittingen. Deze kunnen ze van elkaar veroveren, maar natuurlijk ook beschermen tegen aanvallen van anderen. Dat gebeurt met behulp van een groot planningsbord, waarop iedere speler in het geheim zijn acties voorbereid. Zo kunnen ze eenheden verplaatsen, aanvallen of omkopen. Vervolgens worden alle zichtschermen opgetild en de geplande acties uitgevoerd. Voor bijna al deze acties is veel geld nodig. Dat krijgen de spelers op basis van hun bezittingen. Aan het einde van elke ronde krijgen de spelers punten op basis van hun invloed in de verschillende gebieden en eventuele speciale onderscheidingen. De twee bondgenoten die aan het einde van een ronde voor liggen, krijgen zelfs bonuspunten. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel. Rozenoorlog is een groot strategisch spel voor de echte liefhebbers!
Mijn eerste indruk: dit spel combineert een meerderheden- en veroveringsspel met blind bieden op acties. Dit introduceert een fikse grilligheid, die aan de ene kant spanning en sfeer oplevert, maar aan de andere kant ook kan frustreren.
Carcassonne jubileumeditie Auteur: Wrede

release: mei 2011

Volgens 999 Games bestaat het succesvolle legspel Carcassonne in 2011 tien jaar. Bezoekers van het Spellenspektakel van 2000 weten dat dit niet klopt, omdat de eerste exemplaren van de Nederlandse editie al op die beurs verkrijgbaar waren. De 'tiende' verjaardag van Carcassonne wordt dit jaar gevierd met een speciale jubileumeditie van het oorspronkelijke spel. Dit feestvarkentje is verpakt in een opvallende doos, een grote versie van een horige. Het jubileumspel bevat verder plastic speelfiguren en een kleine uitbreiding met 10 nieuwe tegels. Met deze uitbreiding kunnen spelers af en toe horigen naar hun voorraad terugnemen.
Carcassonne Dobbelspel Auteur: Wrede

release: mei 2011

Een dobbelversie van Carcassonne. De spelers leggen gedobbelde stadsdelen aan elkaar om de grootste stad te bouwen. Ridders kunnen hun puntentotaal verdubbelen. Wie heeft als eerste 42 punten?
Carcassonne De Volgeling Auteur: Wrede

release: mei 2011

Een kleine uitbreiding van het legspel Carcassonne. Beschrijving van de uitgever: dit kleine doosje bevat zes transparante "fantomen" in verschillende kleuren en kan met alle Carcassonne-spellen en uitbreidingen gecombineerd worden. Je mag in je beurt na het leggen van een tegel een fantoom samen met een andere horige op deze tegel zetten. Zo kun je met het leggen van één tegel je invloed op meerdere gebieden tegelijk uitbreiden.
Dominion Welvaart Auteur: Vaccarino

release: april 2011

Dominion Welvaart is een nieuwe uitbreiding van het internationaal zeer succesvolle kaartspel Dominion. Beschrijving van de uitgever: het centrale thema is rijkdom; er zijn geldkaarten met actiemogelijkheden, kaarten die interactie met geldkaarten hebben en dure, krachtige kaarten. Dominion Welvaart maakt het mogelijk om meer met je geldkaarten te doen. Daarom speel je die nu in een volgorde naar keuze, waarbij je eventuele acties uitvoert voordat je de volgende kaart speelt. Omdat er veel meer geld in het spel komt dan gebruikelijk, kun je standaardkaarten als Platina (die 5 munten waard is) en Kolonie (die 10 winstpunten waard is) kopen. Verder zijn er kaarten die extra winstpunten in de vorm van fiches opleveren. Met deze uitbreiding worden de keuzemogelijkheden nog groter dan ze al waren. Dominion Welvaart is uitsluitend in combinatie met Dominion of Dominion Intrige te spelen, omdat je de winstpunten en de geldkaarten uit een vollledig spel nodig hebt. Meer informatie over het spelsysteem: recensie.

Al Caboon 

Auteur: Rosenberg

release: april 2011

Deze op zichzelf staande variant van Boonanza is geschikt voor voor 1 of 2 spelers. Ook hier draait het om bonenakkers en de verkoop van verschillende soorten bonen. Hoe voller je akkers, des te hoger de opbrengst. Maar.... dan komt de maffia om de hoek kijken. Naast de spelers bezitten ook twee gangsters ieder één akker. Als jij toevallig dezelfde bonensoort verbouwt, is het zaak deze snel te verkopen voordat je wordt afgeperst.

Saboteur uitbreiding 

Auteur: Moyersoen

release: april 2011

Een uitbreiding van het kaartspel Saboteur. Met nieuwe rollen en extra actiekaarten kun je nog meer speelplezier uit deze populaire mijn halen.

Vlotte Geesten 

Auteur: Zeimet

release: maart 2011

Een reactiespel voor 2-8 speler. Beschrijving van de uitgever: vijf voorwerpen staan in een kring op tafel, zodat iedereen er goed bij kan. Een speler draait de bovenste kaart om. Iedere speler probeert nu zo snel mogelijk het voorwerp van tafel te grijpen dat op deze kaart in de juiste kleur is afgebeeld. Als er op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur is afgebeeld, moeten de spelers het voorwerp grijpen dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart te zien is. Wie als eerste het juiste voorwerp heeft gegrepen, legt als beloning de omgedraaide kaart voor zich op tafel en draait daarna de volgende kaart van de gedekte stapel om. Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel.

Wizard 

Auteur: Fisher

release: feb 2011

Dit kaartspel voor 3-6 spelers is mijn favoriete variant op het spelprincipe van de traditional Boerenbridge. De spelers moeten voorspellen hoeveel slagen ze halen. Daarna is het zaak om jouw bod te halen en daarbij niet te vergeten om de plannen van jouw medespelers te frustreren. Er is namelijk niets mis met strafpunten..... als de tegenstanders er nog meer voor de kiezen krijgen. Wizard is al jaren een internationale klassieker. Het doet me deugd dat dit juweeltje eindelijk een Nederlands nest heeft gevonden. Meer informatie: recensie.
Catan het snelle kaartspel Auteur: Teuber

release: feb 2011

Een kaartspel voor 2-4 spelers. Beschrijving van de uitgever: ook in dit kaartspel bouwen de spelers straten, dorpen en steden en zetten ze ridders in. Steden kunnen op verschillende manieren uitgebreid worden. Verder kunnen de spelers met elkaar of met de markt en de gedekte stapel grondstoffen ruilen. Maar pas op: straten en ridders kunnen zomaar verloren gaan aan andere spelers. Zo zijn ook behaalde overwinningspunten niet altijd zeker. Het bouwen van een kerk of een stadsmuur kan echter bescherming bieden!

Atlantis 

Auteur: Colovini

release: feb 2011

Een bordspel voor 2-4 spelers. De spelers proberen de bedreigde stad Atlantis zo snel mogelijk te verlaten en het veilige vasteland te bereiken. De weg naar het vasteland wordt opgebouwd uit losse tegels. Je moet jouw drie speelfiguren naar het vasteland brengen en daarbij veel punten verzamelen. De actieve speler speelt een bewegingskaart en verplaatst een van zijn figuren naar een tegel met hetzelfde symbool. Land zijn figuur op een bezet veld, dan moet hij een tweede bewegingskaart spelen en zijn figuur nogmaals verplaatsen. Daarna neemt hij de tegel achter zijn figuur weg en vervangt deze door een watertegel. Zo’n gat in de route kun je vullen met jouw brug, waarover gratis wordt bewogen. Zonder brug kost de beweging punten, die je betaalt met verzamelde tegels of bewegingskaarten. Aan het einde van je beurt krijg je een of meer kaarten. Aan het einde van het spel krijg je 1 punt voor elke kaart en 1 of meer punten voor de verzamelde tegels.
Automobiel Auteur: Wallace

release: dec 2010

Dit economische bordspel voor 3-5 spelers gaat over de auto-industrie aan het begin van de 20e eeuw. De velden op het speelbord tonen verschillende automodellen. Op deze velden worden in klokrichting fabrieken geplaatst (max. drie per veld). Door R&D-punten in te leveren kun je ongewenste velden overslaan. In de fabrieken worden auto’s geproduceerd. Er zijn drie soorten en prijsklassen. De vraag naar elke soort wijzigt elke ronde. Het spel duurt vier rondes. Aan het begin van elke ronde kiest iedere speler één van de zes karakters. Zij bepalen de speelvolgorde en hebben een speciale eigenschap. Ford laat je een fabriek vergroten; Kettering geeft extra researchpunten; Sloan neutraliseert verliespunten; Howard laat je extra auto's verkopen; Durant staat je toe om meteen een nieuwe fabriek te bouwen; Chrysler geeft extra researchpunten en neutraliseert verliespunten. Daarna voert iedere speler drie acties uit. Actiemogelijkheden: fabriek bouwen, autos produceren, researchpunten nemen, dealers plaatsen en fabriek sluiten. Daarna verkopen de speler hun auto’s, via dealers en daarna rechtstreeks. De vraag naar auto’s bepaalt hoeveel je er rechtstreeks kunt verkopen. Met researchpunten of lagere prijzen kun je dit beïnvloeden. Als je geen auto’s kunt verkopen, werkloze dealers bezit of een verouderde fabriek hebt, krijg je verliespunten. Als je hier niets aan doet (door bepaalde karakters of sluiting van oude fabrieken), kost dit je geld. Na vier rondes wint de speler met het hoogste bedrijfskapitaal. Mijn indruk na vijf potjes: een uitstekend economisch bordspel, dat draait om rekenen en een beetje gokken op de vraagontwikkeling. Je hebt maar 12 acties, die er allemaal toe doen. Het spelsysteem zorgt voor een pittige mentale uitdaging, maar is tegelijkertijd toegankelijk en elegant. De Treefrog editie verscheen medio 2009. Phalanx Games zou in het eerste kwartaal van 2010 met een tweede editie komen, vervolgens reed het spel door naar de najaarsreleases van 999 Games, om uiteindelijk in december de garage te verlaten. Een aanrader!
Color-a-do Auteur: Kreek

release: nov 2010

Een kaartspel voor 2-6 spelers. Beschrijving van de uitgever: de spelers vormen een kleurenblok van 9 bij 5, waarbij van links naar rechts de getallen 1 t/m 9 worden gelegd en van boven naar beneden de kleuren rood, oranje, geel, groen en blauw. Een gespeelde kaart moet altijd kloppend worden neergelegd en grenzend aan een andere kaart. Een joker mag overal worden gespeeld. Met speciale actiekaarten kun je kaarten van tafel verwijderen of een andere speler 2 kaarten laten trekken. Wie als eerste zijn kaarten kwijt is, heeft gewonnen.
Sinterklaasjournaal Auteur: Bulk

release: okt 2010

Het Sinterklaasjournaal bordspel is een spellenverzameling met drie spellen van de Nederlandse spelontwerpster Chislaine van den Bulk. In het Stoombootspel moeten de spelertjes pakjes op de pakjesboot laden. Het Pakjesspel is een partyspel voor families en/of vrienden, waarin op pakjesavond cadeautjes worden verdeeld. De doos bevat ook nog een Memoryvariant voor jonge kinderen.
Hanzesteden Auteur: Steding

release: sept 2010

Een bordspel voor 2-5 spelers.  Het speelbord is gevuld met Duitse en Nederlandse Hanzesteden en de tussenliggende verbindingen. In de loop van het spel vul jij deze verbindingen met jouw blokjes. Als een weg tussen twee steden is voltooid, mag je die route gebruiken voor een telling. Je mag dan een van jouw blokjes in een naburige stad plaatsen, de rest gaat naar een aflegstapel. Dit blokje in de stad levert je in volgende rondes winstpunten op, als iemand deze weg nogmaals telt. Bij sommige steden kun je afzien van het plaatsen van zo'n blokje en neem je de daar aangeboden bonus. Deze bonussen zijn zeer belangrijk. Ze vergroten je actieruimte, je kunt betere speelstukken inzetten, je kunt betere posities in de steden innemen, je kunt meer ingezette speelstukken van het aflegveld terughalen en je kunt het scorepotentieel van jouw verbindingen verhogen. Het is mogelijk om medespelers van wegen te verdrijven, maar dan duiken ze met een bonus op een naburige weg op. Als je een beetje handig in de weg gaat staan, kun je hier leuk van profiteren. Aan het einde worden nog allerlei bonuspunten verdeeld, waarbij met name een groot netwerk met een verhoogde puntenbasis flink kan aantikken. In dit spel ben je zeer zeker niet alleen maar met jouw eigen routes bezig, het systeem nodigt uit tot interactie. Ik ben zeer gecharmeerd van dit elegante spel vol keuzemogelijkheden.
Kolonisten collector's edition Auteur: Teuber

release: sept 2010

Dit is het populaire bordspel De Kolonisten van Catan in een luxe uitvoering. De verpakking en al het speelmateriaal, vanzelfsprekend met uitzondering van de speelkaarten, zijn van de beste kwaliteit hout. De landschapstegels hebben een ronde uitsparing, waardoor je de getallenfiches er in kunt leggen. Ik vind het een beetje vreemd dat ze dit een collector's edition noemen. Wat verzamelwaarde betreft kan zo'n doosje hout immers niet tippen aan de schitterende 3D-versie uit 2005.
Dominion: Hijs de Zeilen Auteur: Vaccarino

release: sept 2010

Dominion - Hijs de Zeilen is een nieuwe uitbreiding van het internationaal zeer succesvolle kaartspel Dominion. Deze set bevat geen eigen gebieden en geldkaarten en is dus niet zelfstandig speelbaar. Hijs de Zeilen is thematisch erg leuk uitgewerkt, niet alleen door passende kaarteffecten, maar bijv. ook door de metalen schatmuntjes. Er wordt een nieuwe kaartsoort geïntroduceerd, ‘duurzame kaarten’. Deze actiekaarten blijven liggen tot de volgende beurt en leveren je dan ook nog iets op. Daar kun je leuke dingen mee doen. Meer informatie over het spelsysteem: recensie.
Set Dobbelspel Auteur: Falco 

release: sept 2010

Dit dobbelspel voor 2-4 spelers gebruikt symbolen uit het bekende reactiespel Set. Met deze symbolen probeer je zoveel mogelijk sets te vormen.
Konijnen Hokken Mini Auteur: Kropf

release: sept 2010

Een piepkleine ingeblikte reisversie van het gelijknamige dobbelspelletje voor 2-7 spelers. De zeven dobbelstenen tonen de volgende symbolen: 1 konijn, 2 konijnen/2 hokken, 3 hokken, 4 hokken, 5 hokken en een wortel. De worteltjes zijn niets waard. Konijnen leveren punten op (een stapel met twee losse konijnen zelfs 10 punten), die door de hokken worden vermenigvuldigd. De hokken moet je overigens wel in oplopende volgorde sparen. Je moet elke worp minstens één konijn afleggen. Als je een volle bak gooit (konijnen en/of hokken), mag je de konijnen op een bordje markeren en deze stenen overgooien. Als je stopt, registreer je jouw punten. De volgende speler kan opnieuw starten met 7 stenen, maar mag ook verdergaan met de stenen waarmee jij bent gestopt! Als iemand 333 punten haalt, is de winnaar bekend.
Regenwormen Junior Auteur: Knizia 

release: sept 2010

Een kinderversie van het dobbelspel Regenwormen. In deze versie hoef je niet meer te rekenen, maar tel je het aantal gedobbelde symbolen.
Regenwormen Barbecue Auteur: Knizia 

release: aug 2010

Een luxe versie van het dobbelspel Regenwormen. Beschrijving van de uitgever: 0ok in Regenwormen BBQ probeer je met dobbelsteenworpen porties regenwormen van de barbecue of van andere spelers te pakken. Dat geef je aan door je bord op de prachtig uitgevoerde barbecue te leggen. En doe je een hele goede worp, dan krijg je een heerlijke, gegrilde slak! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, dan mag je één van je borden bij het betreffende getal op de barbecue leggen. Ligt er al een bord van een andere speler, dan haal je die gewoon weg! Gooi je hetzelfde getal nog een keer, dan is dit getal voor de rest van het spel veilig. Gooi je hele hoge getallen, dan maak je kans op een slak, die nog meer punten waard
Weerwolven Het Dorp Auteur: Pallieres 

release: aug 2010

Dit is een grote, luxe versie van het populaire kaartspel De Weerwolven van Wakkerdam. In deze variant heb je naast je gebruikelijke rol een woning en een beroep. Daardoor heb je nog meer mogelijkheden.
Graffiti Auteur: Zeimet 

release: aug 2010

Een partyspel voor 3-8 spelers. Beschrijving van de uitgever: iedereen tekent alsof zijn leven ervan afhangt. Eén speler raadt: “Schommelstoel?” “Australië?” Raadt hij het begrip dat de anderen met al hun kunstenaarstalent voor hem uittekenen? En wie heeft in zijn ogen de mooiste, origineelste, meest informatieve en beste tekening afgeleverd? En vooral: raadt hij van wie deze tekening was? Wie heeft aan het einde van het spel de meeste punten? De speler die moet raden doet zijn ogen dicht. Eén van de tekenaars trekt de bovenste kaart van de stapel en laat deze aan alle andere tekenaars zien. Daarna draait hij de zandloper om. Iedereen probeert nu binnen de door de zandloper aangegeven tijd het begrip dat op de kaart stond te tekenen. Als de tijd om is, worden alle graffitischermen geschud en in willekeurige volgorde voor de speler die moet raden gelegd. Deze mag nu 3 keer raden om welk begrip het ging. Daarna kiest hij de beste tekening en moet hij raden wie welke tekening heeft gemaakt. Voor al deze dingen krijgen de spelers punten. Wie na het afgesproken aantal ronden de meeste punten heeft, wint.

Recycle

Auteur: Kawasaki

release: aug 2010

Een kaartspel voor 3-5 spelers. De actieve speler moet een of meer gelijk gekleurde recyclingkaarten naast de recyclingafdeling van de fabriek met dezelfde afvalsoort leggen. Is de waarde 4 of meer, krijg je de bovenste kaart van deze fabriek. Daarna moet je alle kaarten naast de afvalafdeling van deze fabriek op de hand nemen. Je mag maar vijf handkaarten bezitten. Extra kaarten leg je gedekt aan de kant. Die leveren aan het einde van het spel minpunten op. Aan het einde van je beurt leg je recyclingkaarten van de stapel naast de fabriek. Het spel is voorbij wanneer de laatste kaart van een fabriek wordt gepakt. Dan tel je de waarde van jouw fabriekskaarten op, in de kleuren waarvan je meer dan één kaart bezit. De speler met het meeste geld wint.
Isis & Osiris Auteur: Schacht

release: aug 2010

Een nieuwe editie van een abstract legspel voor 2-4 spelers, met het thema Egypte in de klassieke oudheid. De spelers leggen tijdens hun beurten speelstukken of genummerde fiches op het bord. Aan het einde van het spel leveren je speelstukken plus- of minpunten op, afhankelijk van de naburige fiches. Uiteraard ga je zelf voor de mooie locaties en plaats je de negatieve fiches bij je medespelers. Je moet overigens wel onthouden waar welke fiches liggen: ze worden even getoond en daarna gedekt neergelegd. Meer informatie: recensie.

Take 10! 

Auteur: Kramer

release: aug 2010

Een kaartspel voor 2-7 spelers. Iedere speler begint met 10 handkaarten. Tijdens het spel moet iedereen een kaart op een stapel afleggen, waarbij de kaart hoger moet zijn en het verschil met de bovenste kaart van deze stapel niet meer dan 10 mag zijn. Anders moet je alle kaarten van de aflegstapel op de hand nemen. Zodra iemand een aflegstapel neemt, worden er twee nieuwe aflegstapels gevormd. Er ontstaan gaandeweg meer aflegstapels. Als je een stapel neemt, krijg je een stierenkaart en mag je tijdens jouw beurt meerdere kaarten afleggen. Degene die als eerste al zijn runderkaarten heeft afgelegd is de winnaar.
Flip 'm Auteur: ?

release: aug 2010

Een solitair puzzelspel. Beschrijving van de uitgever: Flip ‘m is een spannende puzzel, waarbij je een uitdaging kiest en deze met de dobbelstenen probeert te maken. Daarbij mag je ze uitsluitend schuiven en kantelen. Je kunt Flip ‘m solitair spelen, maar als een andere speler ook een exemplaar heeft, kun je het tegen elkaar opnemen! Flip ‘m is in 4 varianten verkrijgbaar, die elk 36 uitdagingen in 3 moeilijkheidsgradaties bevatten.
De Kolonisten van Amerika Auteur: Teuber

release: juli 2010

De Kolonisten van Amerika is een zelfstandig speelbare Catanvariant voor 3-4 spelers. Het speelbord toont de Verenigde Staten met tientallen zeszijdige gebieden. De weiden produceren vee, de heuvels kolen, de akkers graan, de bossen hout en de bergen erts. De kern van het spelsysteem is bekende kost: gooi twee dobbelstenen, de desbetreffende gebieden leveren grondstoffen op, ruil met medespelers of de ‘markt’ en bouw van alles en nog wat. De bekende basis is hier wel voorzien van allerlei aanpassingen en extraatjes. Het continent wordt spelenderwijs ontdekt doordat de spelers hun kolonisten op pad sturen (tegen betaling van graan). Als een kolonist zijn beurt op een stadslocatie eindigt, wordt daar de desbetreffende stad gesticht. Er wordt in westelijke richting gekoloniseerd, waardoor de gebieden in het oosten op een gegeven moment hun productiefiches verliezen. Telkens wanneer je een nieuwe stad bouwt, komt er een eigen goederenblokje in het spel. Deze blokjes moet je per trein afleveren in een vrije stad van een medespeler. Treinen rijden uiteraard over het spoor, dat je eerst nog wel even moet bouwen. Het bewegen van treinen kost kolen. Bewegen over spoor van medespelers kost ook nog eens geld. Dit geld kun je verdienen door steden aan te sluiten op het spoornet, door kuststeden te bouwen of als troostprijs in beurten zonder grondstoffenopbrengst. Geld kun je overigens ook gebruiken om grondstoffen te kopen. Klinkt dit allemaal als een hoop moeite voor een paar treinreisjes? Welnee, het afleveren van al jouw goederenblokjes is namelijk de enige manier om dit spel te winnen.

Hoogspanning Benelux

Auteur: Friese

release: juli 2010

Een uitbreiding van het uitmuntende bordspel Hoogspanning. In deze uitbreiding vind je een dubbelzijdig speelbord. De ene kant van het bord bevat een kaart van de Benelux. Deze variant speelt zeer vlot, dankzij de goedkope verbindingen. Aan de andere kant van het bord vind je een kaart van Centraal-Europa. Deze variant introduceert allerlei bijzonderheden op de grondstoffenmarkt. Volgens een eerdere aankondiging van 999 Games bevat Hoogspanning Benelux ook nog nieuwe energiecentrales. Meer informatie over het spelsysteem: recensie.
Carcassonne: Bruggen ....... Auteur: Wrede

release: juli 2010

Carcassonne: Bruggen, Burchten en Bazaars is een nieuwe serieuze uitbreiding van het populaire legspel Carcassonne. Je kunt wegen verlengen met houten bruggen over stads- of kloostertegels. Je kunt een kleine stad ombouwen tot een burcht, die punten oplevert als bouwwerken in de directe omgeving worden voltooid. Een bazaartegel activeert een tegelveiling, waarbij wordt betaald met winstpunten.
Carcassonne: De Katapult Auteur: Wrede

release: juli 2010

Carcassonne: De Katapult is een nieuwe uitbreiding van Carcassonne. Als je een zogenaamde jaarmarkttegel trekt, wordt het spel kort onderbroken. Dan moet iedere speler met een katapult een fiche wegschieten, waarbij de actieve speler het doelwit bepaalt. Mijn eerste indruk: een belachelijke set.
Dominion- de Alchemisten Auteur: Vaccarino

release: juni 2010

Dominion - de Alchemisten is een uitbreiding van het internationaal zeer succesvolle kaartspel Dominion. De set introduceert allerlei nieuwe kaarten, die je alleen maar kunt bemachtigen met een speciale toverdrank. Deze set bevat geen eigen gebieden en geldkaarten en is dus niet zelfstandig speelbaar. Meer informatie over het spelsysteem: recensie.

Voor de Poorten van Loyang Auteur: Rosenberg 

release: juni 2010

Voor de Poorten van Loyang is een bordspel voor 1-4 spelers. Iedere speler beschikt over een T-vormig bordje, met een scorespoor en meerdere winkelvelden met groenten. Naast het bord ligt een eerste kaart met een akker klaar. Op jouw akkers verbouw je allerlei groentesoorten, die je voor zoveel mogelijk geld wilt afleveren bij ongeduldige vaste klanten of bij snelle passanten. De motor van dit spel is een leuk distributiesysteem van actiekaarten. Je begint met een hand van vier kaarten, waarvan je er uiteindelijk twee mag inzetten, een uit je hand, de ander uit het open aanbod op tafel. Als je aan de beurt bent, moet je kiezen uit kaarten inzetten of een kaart aan het open aanbod toevoegen. Het open aanbod groeit, bevat kaarten die voor verschillende spelers een verschillend belang hebben, je blijft hopen dat een mooie kaart weer terugkomt. Dit zorgt per saldo voor een portie gezonde spanning. In de actiefase kun je naar hartenlust allerlei acties uitvoeren, met maar een doel: het vullen van de geldpot. Deze pegels heb je nodig om vooruit te komen op de 20 genummerde velden van jouw scorespoor. De eerste stap van een speelronde kost je altijd maar 1 geldstuk, voor elke volgende stap betaal je de op het veld afgebeelde waarde. 
Informatie over oudere titels: archief.

Nieuws > Releases > 999 Games


Top