Nieuws > Archief > jul-sep 2008


28-09-08: Nederlandse Spellenprijs 

De digitale stembus van de Nederlandse Spellenprijs is nog maar twee dagen geopend. Tot en met komende dinsdag heb je de kans om uit de zeven genomineerden jouw favoriete spellen te kiezen. De winnaar van de Spellenprijs wordt op maandag 6 oktober bekendgemaakt. Onder de kiezers wordt in november een schitterend spellenpakket met genomineerde spellen verloot.

28-09-08: International Gamers Awards

De uitslag van de International Gamers Awards is vannacht bekendgemaakt. De winnaar in de categorie spellen voor meer spelers is Agricola. De winnaar in de categorie spellen voor twee spelers is 1960: The Making of the President. Deze verkiezing wordt georganiseerd door een team van internationale spelexperts, waaronder de Nederlander Ronald Hoekstra. De uitslag is niet verrassend, gezien de internationale populariteit van beide winnaars.

26-09-08: nieuws van QWG Games

De lopende band van QWG Games draait op volle toeren. In oktober verschijnt er nog een nieuwe titel, het legspel Lungarno. Dit spel is een coproductie met de Italiaanse uitgever Red Glove. Meer informatie: preview.

26-09-08: Hodin overgenomen

Gisteren is officieel bekendgemaakt dat de Franse uitgever Asmodée de Belgische distributeur/uitgever Hodin heeft overgenomen. In Duitsland leidde een soortgelijke overname tot een ingrijpende beperking van het assortiment van Pro Ludo. Het is nog even afwachten hoe dit in België zal uitpakken. Mogelijk heeft deze overname positieve gevolgen voor de verkrijgbaarheid van de spellen van Asmodée in het Nederlandse taalgebied.

23-09-08: gebroeders Lamont

Op de Duitse website Cliquenabend staat een leuk interview met de Schotse gebroeders Lamont van Fragor Games (bekend van Paniek in de Wei). Daarin wordt uiteraard volop gesproken over hun nieuwe bordspel Snow Tails.

19-09-08: nieuws van 999 Games

999 Games viert op 1 oktober de tiende verjaardag van De Kolonisten van Catan, met een Nederlands Kampioenschap, een huldiging van de winnaar en de feestelijke overhandiging van het spel aan Winston Gerstanowitz, de presentator van RTL Boulevard. De uitnodiging voor deze feestdag is bijzonder smaakvol:

Ondertussen druppelen de eerste geruchten over toekomstige releases binnen. Betrouwbare bronnen praten over Le Havre (van Uwe Rosenberg) en een rits leuke en luchtige spelletjes uit de keuken van Zoch. Pandemic (de coöperatieve hit van Z-Man) stond volgens de Amerikaanse uitgever ook op de radar, maar is inmiddels weer onder het maaiveld verdwenen. Mogelijk duikt dit spel alsnog op bij een andere Nederlandse uitgever. (update 22/9: Pandemic verschijnt niet bij 999 Games).

17-09-08: Deutscher Spiele Preis

Vannacht is de uitslag van de Deutsche Spiele Preis 2008 gepubliceerd. Deze prijs wordt toegekend op basis van een verkiezing onder spelers, recensenten, winkeliers en spellenclubs. Agricola van Uwe Rosenberg (uitgever Lookout Games) heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept. Dit internationaal hoog aangeschreven bordspel wordt in Nederland uitgegeven door 999 Games. De indrukwekkende top tien van 2008 luidt als volgt:

 1. AGRICOLA van Uwe Rosenberg (Lookout Games)
 2. STONE AGE van Michael Tummelhofer (Hans im Glück)
 3. CUBA van Michael Rieneck en Stefan Stadler (Eggert Spiele)
 4. IM JAHR DES DRACHEN van Stefan Feld (Alea)
 5. TRIBUN van Karl-Heinz Schmiel (Heidelberger/MOSKITO)
 6. HAMBURGUM van Walther "Mac" Gerdts (Eggert Spiele)
 7. GALAXY TRUCKER van Vlaada Chvatil (Czech Games Edition)
 8. KELTIS van Reiner Knizia (Kosmos)
 9. WIE VERHEXT! van Andreas Pelikan (Alea)
 10. METROPOLYS van Sébastien Pauchon (Ystari)

De winnaar van de Deutsche Kinderspiele Preis 2008 is Wer war's? van Reiner Knizia (uitgever Ravensburger). Dit spel is deze zomer ook al uitgeroepen tot Kinderspiel des Jahres.

De prijs voor het spel met de beste regels (Goldenen Feder 2008 - Wanderpreis der Stadt Essen) is gewonnen door Jamaica van GameWorks.

De prijzen worden op 22 oktober uitgereikt tijdens een feestavond in het kader van Spiel 2008. Meer informatie: Deutscher Spiele Preis.

14-09-08: Age of Empires III

QWG Games meldt dat de Nederlandstalige editie van het bordspel Age of Empires III eindelijk is gearriveerd. Het spel zal in de loop van de komende week in de speciaalzaken opduiken. Meer informatie: recensie.

11-09-08: nieuws van 999 Games

999 Games zal binnen enkele dagen de jubileumeditie van De Kolonisten van Catan uitbrengen. Deze speciale versie bevat het materiaal voor 5/6 spelers, de bekende roverfiguren van Teuber en een ‘lot’ waarmee je een setje gouden speelstukken kunt winnen. Ook het kinderspel Rupsenrace wordt nog deze week verwacht.

999 Games is verder druk bezig met de productie van drie nieuwe spellen: het Duitse Spiel des Jahres van 2008 Keltis, het bordspel Stenen Tijdperk (als Stone Age genomineerd voor het Spiel des Jahres) en het intrigerende kaartspel Dominion. Meer informatie: 999 Games overzicht.

11-09-08: Phalanx Games website

De website van Phalanx Games is onlangs vernieuwd. Er is informatie over recente spellen toegevoegd. Uli Blennemann, het hart van Phalanx, onderhoudt er een weblog.

Het doet me deugd dat deze uitgever weer op koers lijkt te liggen en zich wil profileren en ontwikkelen als topmerk voor veelspelers.

08-09-08: spelregels Ystari en Treefrog

De Franse uitgever Ystari heeft de spelregels van het nieuwe bordspel Sylla als download (PDF-formaat) beschikbaar gesteld. Er is ook een Nederlandse vertaling beschikbaar.

Martin Wallace heeft de spelregels van de twee nieuwe spellen van zijn Treefrog label als download (PDF-formaat) beschikbaar gesteld: After the Flood en Steel Driver.

07-09-08: The Game Master

The Game Master organiseert op zaterdag 4 oktober een Cuba toernooi in restaurant Amigo te Rotterdam. Het toernooi gaat door zodra er minimaal 20 inschrijvingen zijn. Er zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar. Meer informatie: The Game Master.

The Game Master heeft deze week Masters of Trade op de markt gebracht. Deze uitbreiding geeft de spelers van het bordspel Rotterdam meer invloed op het spelverloop. Meer informatie: Game Master overzicht.

06-09-08: stembus Spellenprijs geopend

De digitale stembus van de Nederlandse Spellenprijs is vandaag geopend. Tot en met 30 september heb je de kans om uit de zeven genomineerden jouw favoriete spellen te kiezen. De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2008 wordt op maandag 6 oktober bekendgemaakt. Onder de kiezers wordt in november een schitterend spellenpakket met genomineerde spellen verloot.

06-09-08: Spel v/h Jaar Finland

De Finse organisatie Suomen Leluyhdistys heeft een Spel van het Jaar (Vuoden Pelit) verkiezing georganiseerd. De winnaars van 2008 zijn Modern Art van Reiner Knizia (volwassenen), Bandu van Klaus Zoch (familie) en Eläinpyramidi (kinderen).

06-09-08: Asmodée en GameWorks

De Belgische distributeur Hodin meldt in een persbericht dat de Franse uitgever en distributeur Asmodée een overeenkomst met de Zwitserse uitgever GameWorks heeft gesloten. GameWorks wordt daarbij omgevormd 'tot een ontwerpstudio, waarbij ze spellen uitgeven en ontwerpen en waarvan Asmodée de exclusieve verdeler wordt. De Zwitserse uitgever behoudt zijn volledig uitgevers vrijheid, maar zal zich vooral concentreren op wat ze het best kunnen: "het ontwerpen van kwalitatieve spellen". Asmodée zal langs haar kant de volledige productie op zich nemen en stelt haar commerciële en distributie netwerk ter beschikking. Deze complementaire samenwerking zal iedere partij ten goede komen.'

Volgens andere bronnen is Asmodée ook voornemens om de samenwerking met Hodin te intensiveren.

01-09-08: nominaties Nederlandse Spellenprijs

De verkiezing van de Nederlandse Spellenprijs wordt dit najaar voor de achtste keer georganiseerd. Uit de tientallen nieuwe gezelschapsspelen, die in het tijdvak juni 2007 t/m mei 2008 in Nederland zijn uitgebracht, heeft de jury een nominatielijst met zeven spellen gekozen. Deze lijst bevat mooie spellen in alle soorten en maten. Vanaf 6 t/m 30 september kiezen met name Vlaamse en Nederlandse spelliefhebbers uit deze lijst hun spel van het jaar, de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2008.

 • Burgers’ Zoo, een bordspel voor 2-5 spelers over de aanleg en exploitatie van een exotische dierentuin, ontworpen door Michael Schacht, uitgegeven door 999 Games.
 • Cuba, een bordspel voor 2-5 spelers over rum, sigaren en lucratieve handel op het gelijknamige eiland, ontworpen door Michael Rieneck & Stefan Stadler, uitgegeven door The Game Master.
 • League of Six, een bordspel voor 3-5 spelers over de belastingheffing in zes middeleeuwse steden, ontworpen door Vladimír Suchý, uitgegeven door QWG Games.
 • Thebes, een bordspel voor 2-4 spelers over archeologen, opgravingen en historische schatten, ontworpen door Peter Prinz, uitgegeven door Queen Games (distributie: Hodin).
 • Tzaar, een bordspel voor twee spelers over het vormen van sterke stapels en het slaan van de juiste stukken, ontworpen door Kris Burm, uitgegeven door SMART.
 • Voor de Wind, een kaartspel voor 2-4 spelers over handelsschepen, pakhuizen en bederfelijke waar, ontworpen door Torsten Landsvogt, uitgegeven door Phalanx Games.
 • Yspahan, een bordspel voor 2-4 spelers over winkels, handel en karavanen in een Perzische stad, ontworpen door Sébastien Pauchon, uitgegeven door QWG Games.

Op zaterdag 6 september kun je deze spellen testen in de stands van de uitgevers op de Ducosim spellenbeurs in de congreszaal Irene van de Jaarbeurs te Utrecht. Daar kun je ook een stembiljet inleveren. Op 6 september wordt ook het digitale stembiljet geactiveerd.

Wat is jouw mening over deze lijst? Die kun je kwijt op het Spellenspektakel Forum, het Nederlandstalige discussieforum voor spelliefhebbers.

31-08-08: nieuws van 999 Games

999 Games heeft vorige week de volgende nieuwe spellen uitgebracht: het partyspel 30 Seconds, de kaartspellen Gesjaakt en Pinguin Party en een nieuwe uitbreiding van Carcassonne. Deze zeer productieve uitgever legt de komende week nog twee nieuwe titels in de winkels: het leuke en luchtige Graantje de Voorste en het kinderspel Rupsenrace. De jubileumeditie van De Kolonisten van Catan is enigszins vertraagd en wordt in de tweede helft van september verwacht. De exacte releasedatum van het bordspel Stenen Tijperk staat nog niet vast. Meer informatie: 999 Games overzicht.

26-08-08: International Gamers Awards

De nominaties voor de International Gamers Awards zijn vandaag bekendgemaakt. Deze verkiezing wordt georganiseerd door een team van internationale spelexperts, waaronder de Nederlander Ronald Hoekstra.
De genomineerden in de categorie spellen voor meer spelers zijn: Agricola, Brass, Hamburgum, In the Year of the Dragon, Kingsburg, Pandemic, Race for the Galaxy, Stone Age, Tinner's Trail en Tribune. De genomineerden in de categorie spellen voor twee spelers zijn: 1960: The Making of the President, Cold War: CIA vs. KGB, Power & Weakness, Perry Rhodan: Die Kosmische Hanse en Tzaar.

Commentaar: de jury heeft dit jaar alweer een indrukwekkende lijst afgeleverd. De gemiddelde kwaliteit van de eerste categorie is zeer hoog. Ik verwacht daar een spannende strijd tussen Agricola en Brass. In de tweede categorie zal het vermoedelijk gaan tussen 1960 en Tzaar.

21-08-08: BattleLore verhuist

Days of Wonder en Fantasy Flight Games hebben vandaag de opmerkelijke verhuizing van het BattleLore spelsysteem naar laatstgenoemde uitgever aangekondigd. Aangezien Days of Wonder dit jaar weinig heeft laten zien, is dit wellicht een goede ontwikkeling. Aan de andere kant lijkt FFG wel erg veel hooi op de vork te nemen. De hoeveelheid aangekondigde nieuwe spellen en systemen is immers enorm. Meer informatie: persbericht (PDF).

20-08-08: Monopoly Wereldeditie

Op 26 augustus verschijnt de Wereldeditie van het klassieke bordspel Monopoly. Uitgever Hasbro heeft begin dit jaar een wereldwijde verkiezing georganiseerd voor de steden op het speelbord, dat over de gehele wereld identiek is. De Nederlandse kanshebbers Amsterdam en Volendam hebben het bord niet gehaald (al kun je daar met de meegeleverde stickers zelf iets aan doen). Meer informatie: www.monopoly.nl

19-08-08: Spiel der Spiele

Suleika van Dominique Ehrhard (uitgever: Zoch) is vandaag gekroond tot het "Spiel der Spiele 2008". Suleika is de Duitse editie van Marrakech van de Franse uitgever Gigamic. Dit eenvoudige legspel won daar al de spellenprijs As d'Or. De Oostenrijkse spellenprijs Spiel der Spiele is in 2001 in het leven geroepen door de Wiener Spiele Akademie. Naast de winnaar zijn de volgende spellen bestempeld tot "Spiele Hits 2008":

Spellen voor de familie:
- Blox (Ravensburger) 
- Deukalion (Hasbro) 
- Drachenparade (Piatnik) 
- Drachenwurf (Schmidt) 
- Globalissimo (Kosmos)

Spellen voor kinderen:
- Auf die Schätze, fertig, los! (Haba)
- Haselnussbande (Queen Games)
- Lauras erste Übernachtung (Amigo)

   

Spellen voor vrienden:
- Galaxy Trucker (CGE)
- Stone Age (Hans im Glück)
- Wie verhext! (Alea)

Spellen voor experts:
- Agricola (Lookout Games) 
- Race for the Galaxy (Abacus) 
- Tribun (Heidelberger)

Commentaar: zoals gebruikelijk valt het Duitse Spiel des Jahres in Oostenrijk niet in de smaak. Keltis en Wer war's? zijn niet op een van de hitlijsten beland. De categorieën "spellen voor experts" en "spellen voor vrienden" zijn dit jaar een schatkist vol kroonjuwelen. In deze categorieën heeft de jury uitstekend werk geleverd. Van deze spellen is Agricola reeds in Nederland verkrijgbaar. Galaxy Trucker en Stone Age volgen later dit jaar.

19-08-08: WK Stratego

De Volkskrant maakt vandaag op pagina 21 melding van de Nederlandse successen op het WK Stratego in Kiev (Oekraïne). De drie ereplaatsen worden bezet door Nederlanders. De 17-jarige Rotterdammer Pim Niemeijer is wereldkampioen.

18-08-08: Agricola op 1.

De Engelstalige versie van Agricola heeft de Amerikaanse akkers bereikt, waarna de agrarische hype daar het kookpunt heeft gehaald. Agricola heeft de koppositie op de BGG ranglijst van Puerto Rico overgenomen. Het laatstgenoemde spel was de afgelopen jaren de onaantastbare koploper. Ik verwacht overigens dat de machtsovername van Agricola van tijdelijke aard is. Puerto Rico zal zijn rechtmatige plek ongetwijfeld heroveren.

Vind jij hier iets van? Op het Spellenspektakel forum kun je jouw ei kwijt.

16-08-08: Ubongo jr.

De Nederlandse uitgever University Games heeft een prettig geprijsde reisversie van het puzzelspel Ubongo uitgebracht. In dit spel verzamel je de juiste speelstukken, die je vervolgens passend op jouw scorekaart moet aanleggen. Meer informatie: University Games overzicht.

09-08-08: Street Paintball

De Nederlandse uitgever Elven Ear Games meldt de komst van de nieuwe titel Street Paintball. Dit reactiespel is ontworpen door Thomas Jansen. Het spel wordt gedistribueerd door Vendetta. Meer informatie: Elven Ear overzicht.

03-08-08: nieuws van QWG Games

In zijn laatste nieuwsbrief meldt de Duitse spelauteur Michael Schacht de komst van Boss Kito, een luchtig biedspel voor 3-5 Gorilla's. Dit spel wordt op Spiel 2008 uitgebracht door de Nederlandse uitgever QWG Games. Deze uitgever zal op Spiel ook nog twee andere fonkelnieuwe spellen lanceren. Bloom is een tactisch legspel over bloementuinen. Cavum is een bordspel van het gerenommeerde ontwerpersteam Kramer & Kiesling. De twee eerder aangekondigde nieuwe Master Print spellen zullen vermoedelijk pas in 2009 verschijnen. Meer informatie: QWG Games overzicht.

03-08-08: 10 jaar Project GIPF

Project GIPF bestaat 10 jaar. Dit wordt komend najaar gevierd met het Project GIPF Wereldkampioenschap. Dit kampioenschap zal plaatsvinden tijdens de "Mind Sports Olympiad", dat van 27-9 t/m 5-10 in Praag wordt gehouden. Uitgever SMART zal deelnemers van buiten Tsjechië, die zich voor minstens 4 toernooien inschrijven, sponsoren door een deel van de reiskosten terug te betalen.
Meer informatie: Project GIPF.

30-07-08: SpelAdvies

Op het Nederlandse Bordspellen Blog loopt een interessante serie artikelen over gezelschapsspellen. Webmaster Léon heeft enkele spelliefhebbers naar zijn speeltafel gelokt en vraagt ze om advies over allerlei spelsoorten en thema's. De eerste twee artikelen zijn inmiddels gepubliceerd. Interessant leesvoer!

30-07-08: Krakow 1325 AD

De nieuwe Nederlandse uitgever Geode Games brengt in september het kaartspel Krakow 1325 AD op de markt. De auteur noemt het een 'spel van strategie en venijn, in een wereld vol prachtig tekenwerk en duistere humor'. Meer informatie: Geode Games overzicht.

30-07-08: Jogoweb

Jogoweb is een nieuwe Nederlandstalige spellensite. Volgens de maker moet dit een 'community/social networking site' worden, die speciaal is opgericht om de liefhebbers van het betere gezelschapsspel te verenigen.

27-07-08: De Gouden Eeuw

999 Games start in de loop van deze week met de distributie van De Gouden Eeuw. Na maanden stilte is dit het eerste nieuwe bordspel van de Nederlandse tak van Phalanx Games. Meer informatie: Phalanx Games overzicht.

27-07-08: Deutscher Spiele Preis

Tot en met 31 juli kan iedere spelliefhebber zijn stem uitbrengen bij de verkiezing van de Deutsche Spiele Preis 2008. Bij deze verkiezing benoem je jouw vijf favorieten en jouw favoriete kinderspel van de jaargang 2007/2008 (Essen-Nürnberg). Je kunt jouw stem uitbrengen op de Deutsche Spiele Preis website. Als je stemt, maak je kans op gratis spellen en vrijkaarten voor Spiel 2008, de grootste spellenbeurs ter wereld. (Herhaalbericht).

22-07-08: Rudi Hoffmann

Afgelopen vrijdag is spelauteur Rudi Hoffmann op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was de auteur van het leuke bordspel Café International, het Spiel des Jahres van 1989. Bij Nederlandse spelers is hij de laatste jaren met name bekend van Het Spel der Torens en De Beer is Los.

20-07-08: nieuws van 999 Games

999 Games legt volgende week twee nieuwe titels in de winkels: Volle Maan in Wakkerdam, de uitbreiding van Weerwolven, en het bordspel Naar het Middelpunt der Aarde. De Nederlandse editie van Agricola is vanaf deze week ook breder verkrijgbaar. Meer informatie: 999 Games overzicht.

20-07-08: Treefrog Line

Martin Wallace heeft dit jaar een nieuw label opgericht. Onder de naam Treefrog Line verschijnen uitdagende gezelschapsspellen met uitsluitend houten speelstukken.  Het eerste spel Tinners' Trail heeft op mij een uitstekende indruk gemaakt. Belangstellenden kunnen de komende drie spellen (After the Flood, Steel Driver en Waterloo) via een voordelig abonnement aanschaffen.
Informatie over het abonnement: Warfrog website.
Informatie over de spellen: Warfrog overzicht

13-07-08: Rezensionen für Millionen

Rezensionen für Millionen is een nieuwe Duitstalige spellensite. Je vindt er recensies en andere artikelen van Udo Bartsch, jurylid van het Spiel des Jahres en recensent van Spielbox. Hij heeft niet alleen een prettige schrijfstijl, maar weet ook regelmatig de juiste inhoudelijke scherpte te vinden. Aangenaam leesvoer!

11-07-08: Speelgoed v/h Jaar

Komend najaar wordt opnieuw een Speelgoed v/h Jaar verkiezing georganiseerd. Deze prijs is een mengelmoes van allerlei artikelen uit de speelgoedwinkels. Het spellenaandeel op de nominatielijst is daarom elk jaar een verrassing. Het gereedschap van onze hobby komt in 2008 echter goed voor de dag. In de categorie 4-6 jaar zijn Ikkeben... Ikkedoe (Selecta), Magisch Spiegelspel (Jumbo) en Bert Bever (Ravensburger) genomineerd. In de categorie 6-8 jaar vinden we het puzzelspel Road-Block (Smart). De kids van 8-12 kunnen van de Kakkerlakkensalade (Drei Magier/Hodin) smullen. In de leeftijdscategorie 12+ vinden we dit jaar zowaar het schitterende bordspel Cuba van The Game Master, vergezeld door De Lama's (Identity Games) en True Colours (Jumbo). 

De nominatie van Cuba is een opsteker voor The Game Master. Zijn eerste licentietitel krijgt meteen een mooie waardering en een commerciële oppepper.

P.S. voor degenen die zich afvragen wanneer de genomineerden van de Nederlandse Spellenprijs bekend worden gemaakt.... de witte rook komt daar in de tweede helft van augustus uit de schoorsteen.

11-07-08: Agricola

999 Games is begonnen met de uitlevering van het bordspel Agricola. Spellenwinkels met het predicaat 'premium specialist' (bijv. De Spellenwinckel in Amersfoort of Spellekijn in Leeuwarden) mogen het spel vanaf komende zaterdag verkopen, andere winkels moeten een weekje wachten. Volgens mijn contact zijn er in België 13 'premium specialisten', maar het lukte mij niet ze op de 999 Games website te vinden (update: inmiddels worden ze wel vermeld).

Ik heb de Nederlandse editie zaterdag gespeeld. Deze nieuwe versie ziet er naar mijn mening prima uit. Spelregels, speelkaarten en de speelstukken zijn op tal van onderdelen verbeterd. De veestapel met kleine beestjes oogt stukken beter dan de houten blokjes uit de eerste Duitse oplage.

Meer informatie: 999 Games overzicht.

08-07-08: tweedehands wargames

De Amersfoortse boeken- en spellenwinkel 't Ezelsoor heeft onlangs een partij wargames op de kop getikt, waaronder veel toppers van GMT Games. Deze spellen gaan vanaf morgen in de verkoop. Wellicht is dit een goede aanleiding om eens door hun uitgebreide voorraad tweedehands spellen te snuffelen. Adres: Achter de Arnhemse Poortwal 21, 3811 LX Amersfoort.

04-07-08: FRED

BGN brengt het nieuws dat FRED Distribution komend najaar Roll Through the Ages zal uitgeven. Dit is een mix van luchtig dobbelen en de ontwikkeling van beschavingen. Dit dobbelspel is ontworpen door de auteur van Pandemic, de coöperatieve hit van Z-Man Games.

FRED komt verder met een bewerking van Railroad Tycoon. Het oude spel van Eagle Games is bijna uitverkocht. De nieuwe versie bestaat uit twee losse sets: het nieuwe basisspel Rails of the World en de nieuwe uitbreiding Rails of the Eastern U.S.. Het wordt nog druk op het spoor, met al die nazaten van Age of Steam in de pijpleiding.

04-07-08: nieuws uit de Wadi

Martyn F heeft de afgelopen weken gewerkt aan de website van het bordspel Wadi. De website is toegankelijker gemaakt, er zijn vier nieuwe scenario's geplaatst en het voorbeeldspel is aangepast. Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan een tweede spel, maar daarover later meer.


Nieuws > Archief > jul-sep 2008


Top