Nieuws > Archief > jan-mrt 2005


31-03-05: nieuws van Ravensburger

Ravensburger Nederland komt in de loop van mei met een nieuw spel van Kramer & Kiesling. That's Life! is de Nederlandstalige versie van het loopspel Verflixxt!. Door het handig manoeuvreren op een speelveld van losse tegels probeer je zoveel mogelijk positieve tegels te verzamelen. Meer informatie: Ravensburger overzicht.

26-03-05: nieuws van Phalanx Games

Met een vertraging van vijf maanden heeft Phalanx Games het nieuwe kaartspel Fantasy Warriors uitgeleverd. Het basisspel en de uitbreiding De Draken komen! liggen vanaf volgende week in de speciaalzaken. Meer informatie: Phalanx Games overzicht.

26-03-05: nominaties Origins Awards

Onlangs zijn de genomineerden voor de Origins Awards 2005 bekendgemaakt. Uit deze lijsten kiest het publiek de uiteindelijke winnaar. De genomineerden zijn in allerlei categorieŽn verdeeld. Op de lijsten vind je onder meer de volgende spellen:
- Axis & Allies D-Day - Avalon Hill
- Memoir '44 - Days of Wonder
- Ticket to Ride - Days of Wonder
- Bootleggers - Eagle Games
- War of the Ring - Fantasy Flight Games
- Station Master - Mayfair Games

Meer informatie: Origins Awards

20-03-05: wedstrijd voor spelauteurs

Hall9000 doet verslag van het "Spieleautoren-Wettbewerb 2005". Deze wedstrijd voor spelauteurs wordt jaarlijks georganiseerd door de Hippodice Spieleclub. Een jury van redacteurs uit de Duitse spellenbranche beoordeelt nieuwe spellen van meestal aankomende auteurs. Het verleden heeft geleerd dat in deze wedstrijd vaak de nodige parels worden opgevist, die enige tijd later bij een van grote uitgevers opduiken. De top 3 van 2005 luidt als volgt:

  1. Square on Sale, een bied- en bouwspel (Sawada Tiju).
  2. Rally Car, een racespel met speelkaarten (Sebastian Bleasdale).
  3. The Cows of Parma, een biedspel met melk, kaas en koeien (Stefan Alexander).

De Nederlander Rene Wiersma wist tot de eindronde door te dringen met zijn tactische legspel Gheos.

16-03-05: nieuws van Fantasy Flight Games

De Amerikaanse website Gamefest doet verslag van de GAMA trade show, een vakbeurs voor spellenuitgevers. Zij hebben interessant nieuws over de plannen van Fantasy Flight Games. Descent: Journeys in the Dark is een groot bordspel in de stijl van Doom. Ook World of Warcraft - The Board Game is gebaseerd op een computerspel. Het coŲperatieve bordspel Marvel Heroes wordt uitgegeven in samenwerking met de Italiaanse uitgever Nexus. Hetzelfde geldt voor Battles of the Third Age, een uitbreiding voor War of the Ring (die in Nederland door Phalanx Games wordt uitgebracht). Beowulf - The Legend is een nieuw bordspel van Reiner Knizia, Argo is een nieuw spel van Faidutti. Ten slotte komt FFG met heruitgaven van een viertal interessante collector's items: Warrior Knights, Fury of Dracula en Blood Royale van Games Workshop en Britannia van Avalon Hill. De meeste titels worden verwacht in de tweede helft van dit jaar, maar bij deze uitgever zijn vertragingen niet ongebruikelijk.

06-03-05: nieuws van 999 Games

999 Games zal dit voorjaar een vernieuwde website lanceren. Bij deze verbouwing zal het discussieforum in de vuilcontainer belanden. Er wordt achter de schermen ook gewerkt aan de website van het Spellenspektakel. In de loop van mei verschijnt daar een volledig vernieuwde site, inclusief een "Ezine" over spellen en een nieuw forum.

999 Games heeft afgelopen week de nieuwe Carcassonne uitbreiding De Draak, de Fee en de Jonkvrouw uitgeleverd. De set is inmiddels te koop bij de bekende speciaalzaken.
Meer informatie: 999 Games overzicht.

02-03-05: Japan Boardgame Prize

De Japanse organisatie U-more heeft de winnaars van de Japan Boardgame Prize 2004 bekendgemaakt. Genius is de winnaar van de categorie "beginners", Ticket to Ride van de categorie "gevorderden" en Geistertreppe van de categorie "kinderen". San Juan (Puerto Rico kaartspel) won de prijs voor het beste spel in een Japanse editie.
Meer informatie: U-more.

02-03-05: nieuws van Ravensburger

Ravensburger Nederland heeft het bordspel Viva il Re! uitgeleverd. Het King Arthur kaartspel van Reiner Knizia volgt later deze week. Ten slotte nog een interessant nieuwtje voor de geduldigen onder ons: Ravensburger komt t.z.t. met een heruitgave van de klassieker Ave Caesar. Dit kostelijke racespel zal vermoedelijk pas in 2006 verschijnen. Meer informatie: Ravensburger overzicht.

02-03-05: Iguazu releaseparty

De Iguazu releaseparty in de Spellenwinckel te Amersfoort heeft een geslaagde avond opgeleverd. Ondanks het slechte weer hebben meer dan 25 spelers van dit nieuwe bordspel genoten. Aanstaande zaterdag doet men het vanaf 11.00 uur dunnetjes over. De plaats: Mooierstraat 19 te Amersfoort.

27-02-05: Iguazu releaseparty

999 Games organiseert in 12 spellenwinkels demonstraties van het nieuwe bordspel Iguazu. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je kennismaken met dit prachtig uitgevoerde bordspel. Iedere bezoeker van zo'n party krijgt een leuk presentje, een setje dobbelstenen in dezelfde uitvoering als de juwelen van het spel.
Meer informatie: 999 Games.

21-02-05: Ducosim spellenveiling

Tijdens de jaarlijkse spellenveiling van Ducosim gingen ruim 200 kavels onder de hamer. De duurste kavel was een setje 18xx-varianten (1838 Rheinland/1842 Hamburg/1847 Pfalz), die voor Ä 115 een nieuwe eigenaar vond. Andere toppers waren Republic of Rome (Ä 80), Conquest of the Empire (Ä 90) en een Amerikaanse Roborally (Ä 85). De opbrengst van beide laatstgenoemde spellen was opvallend, gezien het feit dat ze later dit jaar opnieuw worden uitgebracht.

13-02-05: Ducosim spellenbeurs

Aanstaande zaterdag organiseert Ducosim een spellenbeurs met een grote veiling van bord-, kaart- en andere spellen. De kavellijst is gepubliceerd op de Ducosim website. De lijst bevat o.a. een lading interessante Avalon Hill spellen, waaronder juweeltjes als Britannia, Civilization, Successors en Republic of Rome. Andere interessante kavels zijn McMulti, Fortress America en een Amerikaanse RoboRally.

Uiteraard gebeurt er nog veel meer op deze beurs. Diverse demoteams presenteren nieuwe spellen van o.a. 999 Games, PS Games, Steve Jackson Games en Ravensburger. Daarnaast zijn er activiteiten met verzamelkaarten en miniaturen. Ten slotte zijn er voldoende handelaren om een eventuele kooplust te bevredigen. Als je op zoek bent naar nieuwe buitenlandse spellen (zoals Twilight Imperium III), snuffel dan eens rond bij Fantasy En'Counter. Zij nemen graag een bestelling voor je mee.

06-02-05: 999 Games website

De website van 999 Games is deze week twee keer "defaced" door een hacker. Het forum was al dagen uit de lucht, nu is ook de rest van de site door de mangel gehaald.

06-02-05: Catan News

Op de Siedler website van Kosmos kun je een kersverse editie van Catan News downloaden. Dit nummer besteedt uiteraard veel aandacht aan de tiende verjaardag van het bordspel. Verder vind je er een aankondiging van de luxe 3D-versie van Siedler, die komend najaar wordt uitgebracht, een artikel over het nieuwe bordspel Amazonas en uiteraard een nieuw scenario voor het Catan bordspel.

30-01-05: opruiming tweedehands spellen

De Amersfoortse boeken- en spellenwinkel 't Ezelsoor organiseert van donderdag 3 t/m zaterdag 19 februari een grote opruiming. Dit is een goede aanleiding om eens door hun uitgebreide voorraad tweedehands spellen te snuffelen en voor een zacht prijsje een klassieker of een collector's item op de kop te tikken. Adres: Achter de Arnhemse Poortwal 21, 3811 LX Amersfoort.

27-01-05: nieuws uit Catan (update)

Van een betrouwbare bron heb ik vernomen dat 999 Games overweegt om in de loop van 2005 te starten met een reeks scenario's voor De Kolonisten van Catan. Elke set zal vermoedelijk ťťn of twee scenario's met het benodigde materiaal bevatten. Dit bericht is via een ander kanaal bevestigd. Uit navraag bij de redactie van 999 Games blijkt dat dit project inderdaad in de pijpleiding zit, maar dat men nog geen definitieve beslissing heeft genomen. Ergo, wordt vervolgd.

26-01-05: nieuws van Ravensburger

Ravensburger Nederland heeft het bordspel Australia uitgeleverd. Dit is een nieuw "meerderhedenspel" van het illustere auteursduo Wolfgang Kramer en Michael Kiesling. Meer informatie: Ravensburger overzicht.

23-01-05: nieuws uit Catan 

Zie het bericht van 27 januari 2005.

14-01-05: nieuws van Ravensburger

Ravensburger Nederland heeft vandaag het spel Knollen voor Citroenen uitgeleverd. Dit is een lollig kaartspel, waarbij je al bluffend en liegend als eerste jouw kaarten probeert kwijt te raken. Knollen voor Citroenen verschijnt in een nieuw doosformaat, waardoor de verkoopprijs is verlaagd naar 9,95 euro. Hetzelfde geldt voor heruitgaven van andere kaartspellen, zoals Koehandel en Set. Meer informatie: Ravensburger overzicht.

12-01-05: nieuws van 999 Games

In een nieuwsbrief voor winkeliers kondigt 999 Games aan dat de inkoopprijzen voor de winkeliers en daarmee ook de adviesverkoopprijzen voor de consument in de loop van februari zullen stijgen. De hoogte van de stijging staat op dit moment nog niet vast.

Een ander nieuwtje is de organisatie van studententoernooien in diverse steden in Nederland en Vlaanderen. In de loop van 2005 organiseert men voorrondes in studentensteden, gevolgd door een finale tijdens het Spellenspektakel.

Ten slotte zal de Bus van Catan ook in 2005 volop worden ingezet voor demonstraties tijdens braderieŽn en andere evenementen.

12-01-05: spellenveiling ten bate van AziŽ

De Duitse website Hall9000 organiseert van 15 t/m 22 januari een spellenveiling, waarvan de opbrengst is bestemd voor slachtoffers van de zeebeving in AziŽ. De kavellijst bevat enkele prototypes en gesigneerde spellen.

09-01-05: nieuws van Ravensburger

Ravensburger Nederland heeft deze week het koddige familiespelletje Up and Down uitgeleverd. Het speelveld bestaat uit tien dubbelzijdige mollen in vijf kleuren, waarvan de helft uit een molshoop steekt. Je moet de combinaties op jouw opdrachtkaartjes weten te vormen. Meer informatie: Ravensburger overzicht.

09-01-05: Grote Bossche Spellendag afgelast

Volgens een bericht op de website van de organisator is de Grote Bossche Spellendag van 30 januari afgelast, omdat men nog minstens 100 inschrijvingen nodig had om de dag rendabel te maken. Ik vind het merkwaardig dat een organisator niet in staat is om in drie weken 100 spelers te mobiliseren. In hetzelfde bericht geeft men aan dat men deze dag wil verschuiven naar het "einde van 2005". Blijkbaar heeft men de verwachting dat men dan voldoende volk kan trekken (ondanks het drukke beurzenseizoen en de feestdagen).

02-01-05: een speels nieuw jaar

Het nieuwe jaar is fris gestart, ik wens iedereen een voorspoedig, gezond en speels 2005! Over tot de orde van de dag: de eerste informatie over de nieuwe spellen stroomt binnen. Ravensburger Nederland schakelt dit jaar een tandje bij, met de bordspellen Australia (Kramer & Kiesling), Expedition (Kramer), Pirates (Knizia), Viva Il Re! (Luperto) en King Arthur (Knizia), aangevuld met de kaartspellen King Arthur (Knizia) en Knollen voor Citroenen (Casasola-Merkle en Biedermann). 999 Games komt o.a. met een Nederlandstalige editie van Geschenkt, het indrukwekkende bordspel In de schaduw van de Keizer, een uitbreiding en een nieuw zusterspel van Carcassonne en Nederlandstalige edities van een aantal spellen van Zoch, waaronder Niagara. Phalanx Games presenteert o.a. de vertraagde spellen Fantasy Warriors en Alexander de Grote, Go West van Leo Colovini en het kaartspelletje Trump Tricks and Game. University Games komt o.a. met Nederlandstalige versies van de egeltjesrace Igel ńrgern en het kaartspel Too Many Cooks. Hasbro haakt uiteraard aan bij de hype rond de laatste Star Wars film en komt o.a. met een Star Wars Risk. Ook uit BelgiŽ mogen we nieuwe Nederlandstalige spellen verwachten. Hodin zal o.a. Ticket to Ride Europe en bordspellen van Tilsit distribueren en Top Licence komt met een bijbelse Carcassonnevariant.Nieuws > Archief >
jan-mrt 2005


Top