Update: 06-01-11

Links > Spelverenigingen

<< vorige

volgende >>


Belgische spellenclubs

Op de website www.spellenclubs.be vind je een zeer handig overzicht van tientallen spellenclubs in Vlaanderen.


Spellenvereniging Blauw

Spellenvereniging Blauw is een spellenvereniging uit Zwolle. Ze richten zich op het beoefenen en bevorderen van het spelen van bord- en kaartspellen. Elke tweede week houden ze op dinsdag een spelavond, waarbij iedereen welkom is en naar hartenlust een spel kan spelen. Als je meer wilt weten over deze vereniging, surf dan door naar hun website


Ducosim

Ducosim is een landelijke vereniging waar spelers van allerlei spelsoorten terecht kunnen. Ducosim is de organisator van spellenbeurzen in de Flint te Amersfoort en de uitgever van Spel!, een tijdschrift over de spellenhobby en alles wat daarmee te maken heeft. De vereniging heeft momenteel ongeveer 800 leden. Als je meer wilt weten over de activiteiten van de vereniging, surf dan door naar de Ducosim website.


Duivelsei

Duivelsei is een spellen- en studentenvereniging uit Leiden. De club houdt zich bezig met allerlei spelsoorten, bijzonder is de aandacht voor nieuwe spelontwerpen. Als je meer wilt weten over deze vereniging, surf dan door naar hun website.


Fanaat

Fanaat is een spellen- en studentenvereniging uit Enschede. Deze club houdt zich bezig met allerlei spelsoorten, bijzonder is de aandacht voor eigen spelsystemen en -varianten (bijv. Fanaat Risk, de variant zonder dobbelstenen) en het testen van nieuwe spellen. Als je meer wilt weten over deze vereniging, surf dan door naar hun website.


Forum

Forum is een federatie van Belgische gezelschapsspellenclubs. Deze clubs houden hun bijeenkomsten in Mortsel, Kontich en Gent in België. Ze houden zich hoofdzakelijk bezig met het "betere" gezelschapsspel (denk daarbij aan Catan en al die andere spellen die op deze site worden besproken). Als je meer wilt weten over deze vereniging, surf dan door naar hun website.


KV Deckmasters

De KV deckmasters is een collectible card game club uit Den Haag. Iedere vrijdag zijn ze open van 19.00 t/m 24.00 uur. Ze zijn gevestigd in het Nationaal Schaakgebouw in de Van Speijkstraat 1 (te bereiken met Tram 3, uitstappen bij de halte Van Speijkstraat). Ze spelen o.a. Magic the Gathering. Als je meer wilt weten over deze vereniging, surf dan door naar hun website.


Murphy's Heroes

Murphy's Heroes is een spellenvereniging uit Delft met een uitstekende reputatie op het gebied van miniature wargaming. Op hun eigen bijeenkomsten en op spellendagen van andere verenigingen trekken de demonstraties van Murphy's Heroes veel bekijks (vooral de spectaculaire command games zijn zeer populair). Naast wekelijkse bijeenkomsten organiseert de vereniging jaarlijks één grote conventie: Murphy Mania. Als je meer wilt weten over deze vereniging, surf dan door naar hun website.


Rabenhaupt

Rabenhaupt is een spellenvereniging uit Groningen die zich in eerste instantie richt op miniature wargaming. Daarnaast komen ook allerlei andere spelsoorten aan bod. Elke zondagavond is er een verenigingsavond in sociëteit de Walrus, Pelsterstraat 25 te Groningen. Vanaf 20.00 uur is iedereen hier welkom om spelletjes te spelen. Als je meer wilt weten over deze vereniging surf dan door naar hun website.


Roll The Dice

Roll The Dice is een spellenclub die zich voornamelijk richt op het betere gezelschapsspel (denk daarbij aan Catan en al die andere spellen die op deze site worden besproken). De club is gevestigd in Veldhoven. Ze organiseren regelmatig bordspelavonden voor volwassenen of tieners. Als je meer wilt weten over deze vereniging, surf dan door naar hun website.


Sessa

Sessa is een spellenclub uit Waalre, die zich voornamelijk richt op bordspellen, maar iedereen kan zijn eigen favoriete spellen meenemen op de spellenavonden. Elke twee weken komen ze vanaf 19:30 bij elkaar in café 'De Wolderse Wever' aan de markt in Waalre. Als je meer wilt weten over deze spellenclub, surf dan door naar hun website.


SpelD

Deze spellenclub richt zich op spelers uit Doetinchem en omstreken. Ze spelen o.a. bordspellen, verzamelkaartspellen en Warhammer. Als je meer wilt weten over deze club, surf dan door naar hun website.


Spelgroep Phoenix

Phoenix richt zich op het betere gezelschapsspel. De club is gevestigd in Leiden, maar is ook zeer actief in de landelijke spellenscene. Ze organiseren wekelijks bordspelavonden in Het Spoortje aan de Bernhardkade 38 in Leiden. Inmiddels is er ook een vestiging in Capelle a/d IJssel. Als je meer wilt weten over deze spelgroep, surf dan door naar hun website.


Spelkring Woerden

Spelkring Woerden bestaat uit enthousiaste spelers, die zich bezighouden met het spelen van bord- en kaartspellen. Elke derde donderdag van de maand houden ze vanaf 19:30 uur een spellenavond in het Schildershonk te Woerden, waarbij ze oude en nieuwe gezelschapsspellen spelen. Als je meer wilt weten over deze spelkring, surf dan door naar hun website.


The Wanderers of Light

The Wanderers of Light is een spellenvereniging uit Gouda. De club richt zich op allerlei spelsoorten, met name op rollenspellen. Gespeeld wordt o.a. Het Oog des Meesters, Shadowrun, Star Trek, Dungeons & Dragons, Earthdawn, MERP, Deadlands en Warhammer FRPG. Als je meer wilt weten over deze vereniging, surf dan door naar hun website.


Spellenclub Tyche

Tyche is een spellenclub uit Amstelveen, die met vaste regelmaat gratis spellenavonden organiseert. Momenteel vindt dit alle weken op maandag plaats in cultuurcentrum de Griffioen. Voor meer informatie kun je terecht op hun website.


Links > Spelverenigingen


Top