Spellen > Varianten > Union Pacific

Union Pacific - errata

Errata van Amigo


Wijziging van de spelvoorbereiding

In de originele regels is het mogelijk dat een of meer dividendkaarten onderaan de aandelenstapel belanden, wat rare verrassingen in de slotfase kan opleveren. Onder meer om deze reden is de opbouw van de aandelenstapel enigszins veranderd.

  • De aandelenkaarten van de overige tien maatschappijen worden goed geschud. Iedere speler krijgt vijf gedekte aandelen en neemt deze in zijn hand. Alle spelers moeten nu één van deze vijf aandelen (geen Union Pacific aandeel) gedekt voor zich op tafel leggen. Als iedereen een aandeel heeft afgelegd, worden deze gelijktijdig omgedraaid. Met dit eerste aandeel investeer je in één van de spoorwegmaatschappijen. Houd de aandelen in je hand zo mogelijk geheim voor je medespelers.
  • Van de niet verdeelde aandelenkaarten worden vier aandelen, voor iedereen goed zichtbaar, open naast het spelbord gelegd.
  • Alle andere aandelenkaarten worden nu in vier verschillende stapels verdeeld. Twee stapels bestaan uit zes kaarten, één stapel uit 18 kaarten en één stapel uit de resterende kaarten. Nu worden in de grote reststapel drie dividendkaarten gestoken en geschud. In de stapel met 18 kaarten wordt één dividendkaart gestoken en geschud, waarna deze stapel op de grote reststapel wordt gelegd. Ten slotte wordt één van de stapels met 6 kaarten op de grote stapel en de tweede stapel met 6 kaarten onder de grote stapel gelegd. Leg de volledige aandelenstapel gedekt naast de vier omgedraaide aandelenkaarten.

Aanvullende regels voor bijzondere situaties

A) Als alle locomotiefvelden van een spoorsoort bezet zijn, worden alle desbetreffende spoorkaarten (zowel in het bezit van de spelers als in de trek- of aflegstapel) uit het spel genomen. De overgebleven spoorkaarten worden geschud en als nieuwe stapel klaargelegd. De spelers trekken vervangende spoorkaarten voor de door hun ingeleverde spoorkaarten.

B) Zodra het laatste locomotiefveld op het spelbord is bezet, is het spel meteen afgelopen (ook al bevinden zich nog een of meer dividendkaarten in de aandelenstapel). Er wordt nog wel een laatste dividenduitkering uitgevoerd.Spellen > Varianten >
Union Pacific


Top