Spellen > Varianten > Manhattan

Manhattan - Godzilla variant

Brian Bankler, Eric Moore en Ben Peal


Godzilla is een monsterlijke dinosaurus, onder meer bekend van vage Japanse SF-films. In die films pleegt Godzilla menig wolkenkrabber met de grond gelijk te maken. Met zo'n charmante persoonlijkheid moet je ook in Manhattan leuke dingen kunnen doen.

Fabriceer allereerst een nieuw speelstuk voor Godzilla (een grote groene pion of een miniatuur van een dino). Voor het spel begint, plaats je Godzilla op de middelste bouwplaats van een willekeurige stad.

Het spel verloopt normaal, met de volgende uitzonderingen:

  • Na het spelen van een bouwkaart en het bouwen van een etage moet je Godzilla bewegen.
  • Godzilla beweegt naar de aangrenzende bouwplaats, in de richting die de bouwkaart aangeeft (zie de rode markering). Als de middelste bouwplaats is gemarkeerd, blijft Godzilla staan.
  • Staat Godzilla aan de rand van een stad, en moet hij in de richting van deze rand bewegen, dan wandelt hij de naburige stad binnen. De wereld is rond, dus steden aan tegenoverliggende kanten van het spelbord zijn ook naburig!
  • Als Godzilla een bouwplaats met een wolkenkrabber betreedt, dan wordt deze compleet gesloopt. (als je dit te grof vindt, kun je Godzilla Light spelen: alleen de bovenste etage wordt vernield).
  • De gesloopte wolkenkrabbers c.q. etages worden uit het spel gehaald. Je mag deze niet aan je voorraad toevoegen.
  • Op de bouwplaats waar Godzilla staat mogen de spelers niet bouwen.


Spellen > Varianten >
Manhattan


Top