Update: 19-10-11

Agenda > Kalender > Spiel > DSP

Logo (R) Merz VerlagInternationale Spieltage
SPIEL 2011
Messe Essen 20 - 23 oktober 2011

Spiel 2011 - feestavond Deutscher Spiele Preis

Woensdagavond was het weer feest, voor de winnaars van de Deutsche Spiele Preis (7 Wonders), de Deutsche Kinderspiele Preis (Monster-Falle), de Goldenen Feder (Expedition Sumatra) en de andere spellen in de top tien van de ranglijst. Spelauteurs, grafici en uitgevers van de betrokken spellen werden naar het podium geroepen om daar een oorkonde te ontvangen. Stefan Feld had een drukke avond, hij werd maar liefst drie keer op het podium verwacht. Zoveel Feld werd de organisator te veel, op de oorkonde van Luna wordt per abuis Matthias Cramer genoemd. Oeps!


de vierde t/m de tiende plaats bij elkaar


de top drie en de winnaar van de kinderprijs


7 Wonders: auteur, uitgever en distributeur (vlnr)

Tijdens een praatje met de uitgever van 7 Wonders bleek hoe succesvol dit spel is. Het afgelopen jaar zijn er wereldwijd meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Het spel heeft maar liefst 18 spellenprijzen gewonnen. De pret is nog niet voorbij, de uitgever kondigt een totaal van zeven uibreidingen aan.

Tussen de bedrijven door werd de nieuwe voorzitter van de Fachgruppe Spiel gepresenteerd. Herman Hutter is de naam, bekend van Huch en Hutter Trade.

Na de huldigingen werd het buffet geopend en was het tijd voor wijn, spijs en een goed gesprek.

Tot later...........

>>

Foto's: Bob en Erwin


Agenda > Kalender > Spiel > DSP


Top