Agenda > Verslagen > Gen Con Paris 2008

 


Gen Con Paris 2008

Parijs - 25 t/m 27 april 2008

 

 

Dit is de Franse versie van het Spellenspektakel en dit voor de derde maal reeds. Zoals je ziet aan de ingang is het geen overrompeling, maar kan je rustig aanschuiven om het entreekaartje van 12 euro aan te schaffen.

Wat er meteen opvalt is dat er nergens affiches, wegwijzers en zelfs geen parking is. Zo heb ik me langs een zijstraat geparkeerd en vreemd genoeg moest er op de zaterdag ook geen parkeergeld betaald worden.

De grootste en ook drukste stand was van Asmodée met hun nieuwe bordspel Senji, hier uitgelegd door Bruno Cathala zelf. Dit lijkt me een aanrader, maar ik wacht nog even op de Engelstalige versie om me deze aan te schaffen. (Duitse spelregels).

Sylla van Ystari was enkel als prototype beschikbaar. Dit is een 2-persoonsspel, die voorzien is als releasedatum Essen 2008. (Filmpje).

Er was ook een klein museum met spellen van La Ludothèque De Boulogne-Billancourt.

Op de beurs waren verder de nodige nieuwe releases aanwezig:

Nefèrtiti van Matagot
(info)
De illustrator van Nefèrtiti die de doos voor Erwin aan het signeren is.

(Erwin: mooier kan haast niet, een leuke reportage en een spel met een bonus).

Versus
(regels)
Les 7 Blasons
(info)
De nieuwe Chinatown
De nieuwe cover van Ys met de uitbreiding

Rythme and Boulet is een heel leuk ambiance spel wat zeker het vermelden waard is, maar was op de Gen Con enkel als prototype aanwezig. Je kent waarschijnlijk wel de muziek van We Will Rock You met het handengeklap op de billen en eenmaal in de handen. Wel, zo werkt dit spel, je hebt een tekening voor je met een bepaald handengebaar. Voorbeeld: groet, dan moet je bij de 3e keer dit teken nadoen en bij de volgende 3e keer het teken van iemand anders (bijv.: 1 pinkvinger opsteken). Ben je fout, krijg je een bom en ook een 2e kaart met een handsymbool, waardoor het steeds moeilijker wordt om te weten welke symbolen je voor je hebt liggen.

Er waren verschillende tornooien, zoals Pokémon, Jamaica, Hel Dorado, Notre Dame....

Gen Con was een aangename beurs, totaal niet vergelijkbaar met Essen en door de lange rit niet direct voor herhaling vatbaar.

Luk De Lombaerde
Mei 2008 

Agenda > Verslagen > Gen Con Paris 2008

 


Top